reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Hej dziewczyny witam sie popoludniowo.U nas strasznie goraco az sie zyc nie da.

ktos kupil dzisiejsza wyborcza ?? bo mialo byc o tym becikowym !!

Mi maz przyniosl z pracy i jedyna zmiana ktora nas dotknie to to ze jezeli urodzisz po 1 listopada to musisz miec zaswiadczenie od gina ze jestes pod stala opieka od 10 tyg.

Kopciuszek gratuluje rocznicy ja we wtorek bede miala 2.I nie licze zeby moj malzonek o tym pamietal on nigdy nie pamieta o zadnych uroczystosciach. I troche mi przykro bo w ciazy ani razu nie dostalam od niego kwiatka nawet na imieniny.

Co do fotelika to ja tez zamierzam kupic razem z wozkiem ale ja musze chyba troche wczesniej bo mysle ze listopad to u mnie bardzo realny termin na porod. Tak wiec chyba juz w pazdzierniku bede musiala kupic.

reklama
Ej nie strasz:-D Mi tez przez myśl pzrechodzi ze może jąderek nie bedzie, a ja wszystkie ciuszki typowo chłopięce kupuję:-D Ale 20-tego znowu wizyta i usg więc bedzie potwierdzenie:-)
Wieszzzzz ja po ekscesach z Patrykiem ( miała byc Wiktoria cala ciaze ,a pozniej 5 lekarzy na 15 minut przed cesarka dalej widzieli piekna dziewczyne ) przygotowuje sie poprostu na wszytko ahhahahahah .Jak nie wyciagna ,jak nie zobacze to nie wierze ! :-D:-D:-D:-D
Ale mimo wszystko dalej ubieram Filipka ahhahah :) I garderoba bardziej na chlopca ,dziecwzyny nie bede miala normalnie w co ubrac !:cool:

no to oczywiste !! tylko lepiej dla ciebie bedzie mniej do zrzucania po ciazy !!
ostatnio podpytlam moja mame jak miala z waga w ciazy i powiedziala ze przy pierwszej - Gosi zaczela tyc w 7 miesiacu i do konca ciazy przytyla 7 kg a po urodzeniu byla na -4 kg !! a chuda byla wtedy przeokropnie bo wazyla po urodzeniu 48 kg !! przy 165 cm wzrostu a gosia wazyla tylko 2700, przy drugiej - Magdzie przytyla w ciazy 18 kg a magda wazyla 3300 i po urodzeniu byla na +1 /juz wtedy wazyla troche wiecej/ potem przy mnie przytyla 22 kg ale ja wazylam 5600 a przy najmlodszej przytyla 25 ale niestety juz wtedy duzo jej zostalo z tych kilogramow /zaznacze ze miala 43 lata jak sie mloda urodzila/

tak wiec z tym naprawde roznie bywa

Masz racje to zalezy od organizmu ,wieku itp ciezrnej :)
Ja w pierwszej ciazy tez za wiele nie nabralam a wazylam po porodzie tyle co twoja mama z pierwsza cora oooo !Teraz juz tak lekko nie jest ahahahh ....na moje nieszczescie oczywiscie :-D Ale jesc lubie w tej ciazy i se nie zaluje oooottt co !

Wieszzzzz ja po ekscesach z Patrykiem ( miała byc Wiktoria cala ciaze ,a pozniej 5 lekarzy na 15 minut przed cesarka dalej widzieli piekna dziewczyne ) przygotowuje sie poprostu na wszytko ahhahahahah .Jak nie wyciagna ,jak nie zobacze to nie wierze ! :-D:-D:-D:-D
Ale mimo wszystko dalej ubieram Filipka ahhahah :) I garderoba bardziej na chlopca ,dziecwzyny nie bede miala normalnie w co ubrac !:cool:

buahaha, będą jaja jak moja Kalinka się okaże Danielkiem :laugh2: najwyżej zrobimy wymianę ciuszków :laugh2:

wlasnie niedawno /niecaly tydzien temu/ urodzila moja bardzo dobra kumpela ... przez cala ciaze byl pewny chlopak i jakiez bylo ich zdziwienie jak sie urodzila Martynka !!!
i to juz 2 przypadek w niedalekiej odleglosci ze chlopak na pewniaka a tu girl :) ja mam nadzieje ze pan doktor na tym 3d sie nie walnal !!
Ja tez!!! ja tez !!!!mam nadzieje ze gin na usg wsio dokladnie poogladal i sie nie rypnol ahhahah :) Zreszta jak nie zobacze po porodzie to i tak nie wierze - byle zdrowe !

Jak rodziłam Antka była ze mna Dziewczyna co miała Weronike urodzić, no a wyszedł chłopak:-D Pamiętam do tej pory jak po porodzie zadzwoniła ona do męża i powiedziała "Kochanie własnie urodziłam Weronisię z siusiakiem" :-D:-D:-D:-D

U mnie na ostatnim usg pan doktor był lekko rozczarowany, że nie może się wykazać i powiedzieć nam płci. A my nadal jesteśmy twardzi i nie chcemy wiedzieć:)

reklama
no wlasnie zawsze mozemy sie powymieniac ... swoja droga zobaczymy co nam wyjdzie po porownaniu listy palnowanych porodow z lista porodow "dokonanych" ... ile plci sie zmieni, imion i przede wszystim dat !!

ja mam dziwne przeczucie, że wzrośnie jeszcze liczba jajek :tak: byleby mojej nie dorosły :laugh2:

Do góry