reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam mamuski
Ja dzis miałam dzień z coreczka, chłopaki pojechali z kuzynką na klify :happy2:
Ewelcia może Twojemu synkowi mata się znudziła bo miał ja już długo wczesniej, moja Emcia zaczęła sie interesować matą jak skonczyła 3 m-ce i dalej jej się podoba, teraz w Irlandi ma druga, bo w PL miała po Eryku
Myślę, że Sylcia007 moze kupić, ale fakt ze córcia juz ma prawie 5 m-cy i bedzie wolała siedziec niz lezec, ale jak planujesz drugie baby to kup, bedziesz miała odrazu dla drugiego :tak:

Dziś leci Mam Talent nowa edycja, Emma juz spi, to mogę sobie poogladac
Miłego wieczorku
Mnie sie wydaje ze on poprostu mial inne lepsze zajecia niz bawienie sie na macie.
Dziecko w wieku 5miesiecy przekreca sie z brzucha na plecy i odwrotnie i moj Szym cwiczyl to namietnie:-Dmata nie byla mu potrzebna!!!
Uciekal z niej turlajac sie.
Byl juz do niej za duzy.Teraz mata lezy i czeka laskawie az ja upiore i Zyda na nia znajde:-D.
Mam 3kolezanki w ciazy mam nadzieje ze uda mi sie ja opchnac:-D
Jesli ktos planuje drugie dziecko to moe teraz kupic ale jesli ma to byc dla jednego i tak jak Sylci dzidzia ma ponad 4m ja bym juz nie kupila-ale to jest oczywiscie tylko moje zdanie.

Ewelcia, wybralam sie do Medicusa, ale w Cork, bo w Dublinie tej pani doktor dzisiaj nie bylo. Jestem zadowolona. Pan doktor mily i kompetentny. Zmierzyl wszystko bez pospiechu. Mieszcze sie w gornej granicy. Troszke szkoda, ze tak wysoko, ale ponoc w normie. Tak z ciekawostek, to napisze, ze "pani weterynarz" nie miala pojecia jak wykonac badanie, o ktore prosilam!!! Zmierzyla jakas tam odleglosc, ale nie bokiem, tylko "z przodu"!!! Wiec jak mialo wyjsc dobrze?! Zamierzam zlozyc skarge, bo zostalam oszukana :crazy:
A pytalas w Medicusie w Dublinie czy w niedziele przyjmuje>?
Ciesze sie ze z malenstwem wszystko wporzadku:tak:nie ma to jak trafic na porzadnego lekarza ktory zna sie na rzeczy:-):tak:
A tamta rzeczywiscie jakas chyba nie douczona:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

U nas mgla na dworze i troszke chlodno mam nadzieje ze wyjdzie sloneczko:-p

Odebralam wczoraj P45.
Zaplacil mi tez za zalegly urlop z tamtego roku i za Banki Holideje :))

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelcia jedyny wolny termin mieli na poniedzialek na 14:20 :baffled: Wiec nie za bardzo mi to na reke bylo. Ale tamten lekarz tez baaardzo dobry :-)

witam Dziewczynki:-) pogoda dopisuje nam ostatnio:tak: szkoda tylko, że to chwilowe.
Misia - szybkiego powrotu do zdrowia:tak:
moje dziecię zbuntowało się wczoraj i nie chce spać. ciągle tylko ryczy:szok: już nie mam siły. ma sucho, nakarmiony i drze się, jakby go ze skóry obdzierali. widzę że zmęczony, bo oczka się kleją, ale spać nie chce. wózek nie pomaga, leżaczek-bujaczek też. nie wspomnę o baskecie. ręce opadają... nawet nie mam czasu się ubrać, żeby gdzieś z nim wyjść. tragedia:baffled: nocka nieprzespana i pewnie kolejna się szykuje:baffled:

Andzulina a moze maly ma kolki?albo go poprostu brzuch boli po tym mleku modyfikowanym,bo przeciez wczesniej tylko cyca ciagnal?
A kupe robil?bo moze tez kupy nie moze zrobic?

Tabasia ciesze sie ze jestes zadowolona z doktorka:-p

andzulina nim sie obejrzysz,a ten ciezki okres z dzidziusiem przejdzie. Moja corcia jak byla malutka tez potrafila zaplakac bez powodu i wtedy nic nie pomagalo. Trzeba tylko zagryzc zeby i przetrzymac to.

Ależ cudowny weekend-jakich mało w Irlandii:-pCały spędziliśmy rodzinnie na wyjazdach na plażę,place zabaw,ach,świetna sprawa:-)Podobno najbliższe dni też mają być nie gorsze:-)
Moje chłopaki siatkę ogladają,więc korzystam i nadrabiam zaległości,tzn,jednym okiem kukam na tv,drugim w lapa;-).W sumie to takich strasznych zaległości nie mam,widać,ze mamuśki też z ciepełka korzystały,a nie przed kompem siedziały:happy2:
MartaF:ja jeszcze nie dostałam Early Child Benefit,odbieram na poczcie,polazłam w sobotę,babka tylko CB wypłaciła,myślę sobie jakiej cholery:confused:,potem patrzę w kalendarz a to dopiero jutro jest drugi poniedziałek miesiąca:baffled::eek:.Tak mi się pogmatwało,bo się wrzesień od wtorku zaczął:-D
andzulina:nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia,że bąbelka będziesz dokarmiać(albo karmić) butelkę:no:,powtarzam się,ale ja też chciałam jak najdłużej,a jak Radek miał 3 m-ce odstawiłam go od piersi bo się nie najadał,na prawdę z korzyścią dla nas obojga,bo wreszcie jak zjadł i spał jak aniołek spokojnie,wiedziałam,że jest syty i szczęśliwy:tak:i też byłam szczęśliwa:happy:A mleczko musiałam mu dawać 2R czyli z kleikiem ryżowym,bo taki był głodomorek:surprised::laugh2:A ten płacz Igorka,to mnie też się wydaje,że może być kolkowy:hmm:to właśnie tak ok.2 tyg,życia się jakoś tak zaczynają:-(
Tabasia:Super,że są tu lekarze,którzy jednak na czymś się znają:tak: i że jesteś zadowolona z wizyty,a Ci GP tu to w większości,pożal się Boże:wściekła/y:,tacy lekarze od wszystkiego,czyli do niczego:no:
misia:życzę rychłego powrotu do zdrówka,wypiję Twoje zdrówko dziś,bo mnie na drineczka wzięło:sorry2:
Lubiczanko jak tam test?

Ciao Dziewczynki!!

Ale piekny dzien!!
Caly dzien przesiedzielismy w ogrodku. Ali w samym body fikal az milo:-) Ja sie nawet troche opalilam!:-)
Chora dalej ale juz leciutko lepiej.

Ach! Chcialam powiedziec, ze wychodze za maz:-):-)
Psa zareczynowego jeszcze nie ma ale slub ustalony...bedzie w lutym razem z chrzcinami Ala. Aaron sie oswiadczal 'na sucho' kleczac w kuchi i jedna reka pchajac wozek z Alem:-D Bardzo romantycznie..hehehe...
No takze w lutym po raz kolejny bede przysiegac. Oby teraz juz na dobre;-)

No a teraz spijam wino i ogladamy taniec z gwiazdami!

AAA i jeszcze jedno! Chcialam sie pochwalic, ze moje dziecko przespalo pierwszy raz calusienka noc!! Spal od 20 do 7 rano...zaraz zaraz..czy ja juz tego nie pisalam...? Nawet nie wiem...kurde skleroza albo wino zmieszane z pigulami. Nie wazne! Buzka lejdis (jak to Agusiek mawia).
:-)

reklama
Do góry