reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Dublina!

reklama
Cześć Dziewczyny:-) A ja w końcu na internecie ehh nie wiem co się dzieje z tym moim netem:no::no: Od trzech dni chodzi jakby nie mógł...
Manija tak możemy sobie teraz pomamusiować ale na razie naprawdę jest lekko ale się zacznie na pewno już nie długo:szok::szok: Mam pytanie co do Aktu Urodzenia czekaliście pełne 10 dni??? hmm?? Bo mi 10 dni mija 17 a 17 idziemy do Ambasady po paszport i pasowało by mieć już Akt... mam nadzieje że się wyrobimy:szok::szok:
jsz25 w Rotundzie z tym jest tak samo jak i w Holles Street. Tzn. Cesarke miałam wieczorem a już koło południa była u nas pani która pozbierała informacje na nasz temat i miała je odesłać do USC i po 10 dniach można już iść zarejestrować dziecko i wybrać akt. Dała też ulotki z adresem USC. Jest on na Lombard Street East w D2. Niedaleko rzeki i tego nowego mostu...
Pozdrowienia;-);-)

Agus przedzwon do USC i zapytaj czy juz maja Twoje papiery, bo bardzo mozliwe, ze doszly szybciej niz w ciagu 10 dni.
A powiedz mi jak dlugo trzeba czekac na paszport? My co prawda wybieramy sie z Małym dopiero w grudniu do Polski, ale jesli idzie o polskich urzedników martwie sie, ze wyrobienie paszportu moze potrwac tygodnie :-D

Manija jeśli chodzi o paszport to dzwonisz do Ambasady i umawiasz się na wizytę. Tzn. wyznaczają Ci ją na za około 5 tygodni później. Na to spotkanie idzie oboje rodziców z dzieckiem i musicie mieć paszporty lub dowody jeżeli zmieniłaś nazwisko a dokumenty masz na stare nazwisko to pasuje Ci jeszcze Akt Ślubu no i zdjęcie Małego. A po wizycie czeka się do 2 tygodni na paszport no ale oczywiscie tymczasowy bo bez PESEL'u nie wyrobi się innego. A no i kosztuje on niecałe 20e ale nie pamiętam dokładnie. No a my do polski lecimy już 5 października więc już niedługo hee i by były chece jakbyśmy się nie wyrobili....

Oj tak zaczniesz teraz to za 2 miesiące będziesz już mieć wszystko a tak to nie wiadomo co wyskoczy. Hehe u nas gdyby Emilka urodziła się o dzień później to moglibyśmy się nie wyrobić dobrze ze się nie umówiliśmy się wcześniej.
Aha jakbyś nie mogla się dodzwonić to mogę Ci podać e-maila do nich.
Pozdrawiam:***

Witam wszystkie przyszle i obecne mamusie:)Jestem mama prawie rocznego Aleksa Mieszkamy w Dublin 2 i chetnie nawiazalibysmy kontakt z jakimis mamami i maluchami. Jesli ktos mialby ochote na isc spacer lub wyskoczyc na kawe dajcie znac. Pozdrawiam

Dzieki Agus, jakby co dam znac. Jutro sie biore za zalatwianie. A jeszcze mam pytanie odnosnie zdjecia Maluszka- ile sztuk potrzeba, musi miec pewnie jakies okreslone wymiary i standard?

W sumie wlasnie znalazlam info na stronce ambasady :)
Robiliscie zdjecie u fotografa? Jakos nie wyobrazam sobie zrobienia zdjecia Franusiowi takiego jak trzeba, z zamknietymi ustami itp hihi :D

Ostatnia edycja:
reklama
Manija co do ilości zdjęć to nie wiem nie pytałam ale wydaje mi się że pewnie tak jak na normalny czyli 2 to maksimum. U fotografa byłyśmy dzisiaj ale gościu nie chciał chyba zarobić bo przywitał nas znudzoną miną :-D:-D i powiedział żebym w domu zrobiła z 15 zdjęć Małej na czymś białym i zostawiła dużo miejsca wokół główki i przyszła z nimi do niego to je przytnie i wydrukuje...:wściekła/y::wściekła/y: no ale tak jak Ty nie wyobrażam sobie zrobić takiego zdjęcia Emilce w domu to jutro wybieramy sie do centrum do fotograwa poleconego w Ambasadzie może oni będą chcieć zrobić to zdjęcie :baffled::baffled:

Do góry