reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

no to mnie pocieszyłaś :-( pewnie sie wwaliłam w jakiś kanał,bo zawsze musi być ten pierwszy nieudany raz na allegro :zawstydzona/y: ale czemu akurat z kołyską? byłam najszczesliwsza na swiecie jak za nią płaciłam :eek: dobrze,ze mam dowód wpłaty zachowany,to może coś wskóram jeszcze..

odrazu mi sie humor poprawił :-D:-D
a może jeszcze jej nie wysłała???

bo przecież ma na to tydzień czasu :tak:

potem można się odezwać co się dzieje a w razie jak nie wyśle i nie będzie się oddzywać to zgłaszasz sprawę na policję dają ci papierek że to zrobiłaś i wysyłasz to do allegro a oni zwracają kasę ;-)

Witam :-) ja wstałam 15 minut temu sobie z córą pospałyśmy ale za to mniej mnie krzyż boli może wypoczął troszkę :zawstydzona/y: w nocy ledwo się obrócić mogłam z boku na plecy lub na odwrót tak mnie boli :-(

reklama
Popatrz, jak to różnie może być- ja za to zieloną piję litrami. Bardzo mi smakuj i służy. Wyczytałam, że zdrowa dla nas więc piję zamiast litrów kawy :-) Mam nadzieję, że dobrze wyczytałam :-) w każdym razie zgagi po niej nie mam ale też brzuszek raczej nisko.

Kaja10 ja czytalam ale nie pamietam juz gdzie ze w I trymestrze nie powinno sie pic wiecej niz szklanke dziennie zielonej cherbaty bo hamuje jakies tam podzialy mitotyczne, ale w innych zrodlach znalazlam info ze nie ma przeciwwskazań.
Wiec jak zawsze na wszystko sa 2 szkoly, ja zawsze pilam zieloną, ale od 10tyg ciazy przestalam, w razie czego.

patrysia włoski ma jakbyś zgagę dzień w dzień miała;-);-):-D:-D:-D:-D:-D:-D

Nio, to fakt, Patrysia super fotka dzidziowa!

ASIAX ale się uśmiałam jakie cudne włoski to ja chyba tyle ich nie mama tzn takih gęstych a jaka już stara baba jestem SUPER synek!

Asiax, ale włoski, w szoku bylam jak otworzylam fotki!!!
Eksra!Nawet jakby sie troche wytarly, to by duzo zostalo:)

Dzien dobry, a raczej dobry wieczor:-)
Ja juz w domku. Dzis mialam mega maraton on 5:30 i 7 godzin egzaminow, potem powrot pociagiem do domu i wreszcie siedze rozwalona na kanapie.
Nie wiem szerze mowiac jak ja przezylam ten dzien i skad wzielam sily, fatalnie spalam w nocy, budzilam sie co chwile w obawie, ze zaspalam na egzamin:cool2:

Karoli wspolczuje maratonu, teraz odpoczywaj!

12 styczeń.
wg USG synuś wychodzi o tydzień starszy.

to ja mam termin na 4.01, a wg usg na 7.01.
Ale te terminy na kazdym usg moga byc inne wiec ciezko im wierzyc.
Polozna na szkole rodzenia mowila ze najbardziej wiarygodny z terminow usg jest ten robiony na etapie 13tyg. jak dziecko jest jeszcze bardzo male, bo potem widomo ze rosnie w innym tempie, a na wczesnym etapie nie powinno byc duzych roznic w wielkosci.

Ja byłam dzis na usg 3d:-Dwidziałam dzidziolka ,pan doktor go jeszcze raz dokładnie obejrzał i wszystko ok:tak:tylko nie chciał pokazac całej buzi do zdjecia,zakrywał sie raczkami,ale pan doktor kazał przyjsc w srode jeszcze raz i zaproponował ,ze mi nagra płytkę:tak:dzis dostałam kilka zdjęć:tak:i nic nie zapłaciłam:tak:pan doktor nie chciał pieniążków ,moze dlatego ze w szpitalu było badanie :tak:matko jak ja kocham tego mojego dzidziolka:-)acha i mój m bez zmuszania poszedł ze mną:tak:

Sylwia fajnie Ci, tez bym sie przeszla na usg, ale teraz najblizsze to chyba dop. w 30tyg.?
Wklej fotki na watku z usg!:)to poogladamy:)

cześć dziewczynki :tak:
udanej niedzieli życzę!!

I wzajemnie dla Ciebie Ivi!

Mnie nadal boli kregoslup, wiec staram sie dzis lezec jak najwiecej:(
Ten pieprzony odcinek ledzwiowy:( masaka, zeby isc po schodach, albo sie schylic to jakis dramat:(

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki, ja tez juz po sniadanku, moje maleństwo szalało w nocy a mamusia latała jak nakręcona do wc:sorry::laugh2::sorry:, za to teraz spokójjak makiem zasiał maleństwo spi, tatuś też;-)
MEGO DNIA MAMUSIE:tak::-):-):-):tak:

Witam :-)
Jedna tura gości odprawiona, było bardzo miło, moja mama pół stołu zastawiła sama - wszystko przywiozla. Zrobiłam ja tylko sałatkę gyros, polędwiczki z camembertem i tartę z serem i sos z macarpone. Mama dowiozła bigos, gołąbki, schab nadziewny i nie; sałątkę tradycyjną, szynka zwijana z orzechami. Kupiłam ciasto plus mamy keks - mniam i stół był pełniutki.
Dzis druga tura - musze tylko ciasto dokupic, mamy keksu nie dam za nic :-D

Karoli gratuluję - no niezly maraton miałas! ;-)
...
golanda ja tę zieloną teraz tak od miesiąca może chlapie... no popatrz nie wiedziałam ale poszukam jeszcze o niej, w każdym razie w I trymestrze nie piłam.

Miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
a jesli chodzi o temat gier naszych drugich połówek, to hmm..
Moj maz uwielbia swoją gierke world of warcraft, jedna z najbardziej popularnych gier fantazy przez siec, moj maz mowil ze duzo malzenstw juz "zawdziecza" rozwod tej wlasnie gierce, bo wciaga jak magnez. Gra sie z ludzmi, robi jakies wspolne misje i tak mozna przez dobrych pare godzin. Byly takie okresy, ze maz wracal z pracy, zasiadał do kompa, mial wsszystko w d i gral do 24tej.
Na szczescie juz tak nie jest i w sumie sam sie jakos opamietal, a w sumie od czasu zajscia w ciaze jest w ogole inaczej bo wiecej pomaga itd.wiec mam nadzieje ze tak bedzie nadal:)
Playstation tez jest, ale stoi samotnie i uzywana jest tylko jako odbiornik dvd.
Wiem jednak co to znaczy jak wracasz z pracy i nawet nie mozesz zbytnio pogadac, bo pan maz siedzie ze sluchawkami na glowie i robi misje, jedynym czasem na rozmowe bywaly przerwy na papierosa na tarasie i to bylo baaardzo smutne!
Zwlaszcza ze kobieta ma jeszcze do zrobienia posprzatanie, zrobienie zakupow, zrobienie obiadu, odkurzanie, pranie, zmywanie:(
Wiedzialam ze komuter to jego hobby wiec wychodzac za maz wiedzialam jak jest i na co sie pisze, po 5,5 roku razem i 3latach mieszkania razem, wiec bylam na to gotowa.
Nie wtracalam sie zbytnio, ale liczylam ze przyjdzie taki dzien ze sie opamieta, no i na szczescie sie nie pomylilam, bo jest duzo, duzo lepiej niz kiedys:)
Oczywisce poza grami jest jeszcze pilka nozna i F1 jako hobby nr 2 i 3:)
Ale na F1 czasem sama lubie popatrzec, a pilka to pilka, w koncu to meski sport:)
Raczej bym sie martwila gdyby sie pilką nie interesowal, bo mysle ze jednak facet powinien sie interesowac sportem.
Ale sa tez minusy, jak jest impreza rodzinna, a ulubiona druzyna rozgrywa mecz, to ja ide zwykle sama, a maz przyjezdza pozniej, alebo oboje przyjezdzamy po meczu, albo musze wymyslac scieme czemu nie przyjdziemy, bo przeciez nie powiem ze dlatego ze jest mecz!!
Oj ciezki zywot kobiet:)))

Popatrz, jak to różnie może być- ja za to zieloną piję litrami. Bardzo mi smakuj i służy. Wyczytałam, że zdrowa dla nas więc piję zamiast litrów kawy :-) Mam nadzieję, że dobrze wyczytałam :-) w każdym razie zgagi po niej nie mam ale też brzuszek raczej nisko.
Ja też myślałam, że zdrowa i piłam ale za każdym razem miałam zgagę;-)

A ja jestem ładna :-):-D
Była kuzynka i czarnych włosów zrobiła brązowo- blondowo- rudawo - czarnawe :-) I wygląda to ślicznie :tak: Taki balejaż ;-) I włoski mi ścięła do ramion i zrobiła grzywkę :-)
I jak byłyśmy w sklepie, to jeden pan do drugiego powiedział, "ale śliczna" a drugi na to "i co z tego, ma obrączkę i chyba jest w ciąży":-) a ten pierwszy spojrzał dopiero na brzuch i go zatkało ;-)
Więc wychodzi na to, że jestem ładna i super się z tym czuję :tak:

Właśnie segreguję ciuszki synka, muszę je poprać...
Jakiego proszku i płynu do tego używacie?
Tyle tego mam, że masakra... Każdy coś przynosi i naprawdę tyle się uzbierało... Ale to dobrze, będzie mógł się brudzić :-)

A noc, to miałam przechlapaną... Rano miałam dzwonić do kuzynki, żeby nie przyjeżdżała, ale w końcu nie zadzwoniłam... I dobrze, bo teraz jestem ładna :-p:tak::-D :-D:-D
Udanego weekendu!!
:rofl2:
No pewnie, że jestes piękna, a juz z nową fryzurą to człowiek się czuje jak gwiazda:-p:-D

Ja byłam dzis na usg 3d:-Dwidziałam dzidziolka ,pan doktor go jeszcze raz dokładnie obejrzał i wszystko ok:tak:tylko nie chciał pokazac całej buzi do zdjecia,zakrywał sie raczkami,ale pan doktor kazał przyjsc w srode jeszcze raz i zaproponował ,ze mi nagra płytkę:tak:dzis dostałam kilka zdjęć:tak:i nic nie zapłaciłam:tak:pan doktor nie chciał pieniążków ,moze dlatego ze w szpitalu było badanie :tak:matko jak ja kocham tego mojego dzidziolka:-)acha i mój m bez zmuszania poszedł ze mną:tak:
Gratuluję:-)
Życzę wszystkim miłej Niedzieli:-)

Witam :-)
Jedna tura gości odprawiona, było bardzo miło, moja mama pół stołu zastawiła sama - wszystko przywiozla. Zrobiłam ja tylko sałatkę gyros, polędwiczki z camembertem i tartę z serem i sos z macarpone. Mama dowiozła bigos, gołąbki, schab nadziewny i nie; sałątkę tradycyjną, szynka zwijana z orzechami. Kupiłam ciasto plus mamy keks - mniam i stół był pełniutki.
Dzis druga tura - musze tylko ciasto dokupic, mamy keksu nie dam za nic :-D

Karoli gratuluję - no niezly maraton miałas! ;-)
...
golanda ja tę zieloną teraz tak od miesiąca może chlapie... no popatrz nie wiedziałam ale poszukam jeszcze o niej, w każdym razie w I trymestrze nie piłam.

Miłego dnia :-)

Kaja jakie pysznosci:tak: az slinka leci jak sobie czlowiek to wyobraza:cool2:
Ja wczoraj zrobilam tiramisù. Wyszlo mmi pierwsza klasa. Chyba w zyciu jeszcze takiego nie zrobilam.

Do mnie dzis przyjezdzaja goscie, ale jestem tak padnieta, ze nie wiem jak wytrzymam towarzystwo.
Chyba mnie dzis stres odpuscil i nawet synek daje mi odczuc, ze jest zmeczony. Byl bardzo grzeczny w piatek i w sobote na egzaminach, bo go prosilam, a dzis odpuscil i daje mi popalic.
Wygladam dzis jak smierc na choragwi i mam od rana mdlosci i awersje na zapachy wszelkiego rodzaju:szok: nawet herbaty mojej ulubionej cytrusowej nie dalam rady wypic.

Rowniez zycze milej niedzieli.

jak mogłam serduszkować to mi się nie chciało, a teraz jak nie można to kurde zęby w ścianę :-p że zawsze zakazany owoc kusi :tak:
No proszę, nie tylko ja się męczę:rofl2: Chętnie bym polknęła mojego M a tu zakaz rygorystyczny i co jedyne sobie pomarzyć mogę, a jak mogłam, to aż tak mi sie nie chciało i masz babo placek - ale jak mi zdejma to cholerstwo co na szyjce wisi w 37 tyg. to może jeszcze coś nadrobię przed porodem, bo potem znowu 6 tyg. ascezy...ehh

potem można się odezwać co się dzieje a w razie jak nie wyśle i nie będzie się oddzywać to zgłaszasz sprawę na policję dają ci papierek że to zrobiłaś i wysyłasz to do allegro a oni zwracają kasę ;-)
No ja tak choroba mam-pierwszy raz w życiu się nacięłam na allegro. Zapłacone na początku września 4 książeczki Disneya i dupa - niby sklep ale się nie odzywają mimo moich maili i telefonów, a przesyłki ani widu ani słychu, a 50 zł drogą tez nie chodzi. To co mam to zgłosić na policję i allegro mi zwróci? Bo ja nigdy dotąd takiej jazdy nie miałam...

a jesli chodzi o temat gier naszych drugich połówek, to hmm..
Moj maz uwielbia swoją gierke world of warcraft, jedna z najbardziej popularnych gier fantazy przez siec, moj maz mowil ze duzo malzenstw juz "zawdziecza" rozwod tej wlasnie gierce, bo wciaga jak magnez. Gra sie z ludzmi, robi jakies wspolne misje i tak mozna przez dobrych pare godzin. Byly takie okresy, ze maz wracal z pracy, zasiadał do kompa, mial wsszystko w d i gral do 24tej.
Na szczescie juz tak nie jest i w sumie sam sie jakos opamietal, a w sumie od czasu zajscia w ciaze jest w ogole inaczej bo wiecej pomaga itd.wiec mam nadzieje ze tak bedzie nadal:)
Playstation tez jest, ale stoi samotnie i uzywana jest tylko jako odbiornik dvd.
Wiem jednak co to znaczy jak wracasz z pracy i nawet nie mozesz zbytnio pogadac, bo pan maz siedzie ze sluchawkami na glowie i robi misje, jedynym czasem na rozmowe bywaly przerwy na papierosa na tarasie i to bylo baaardzo smutne!
Zwlaszcza ze kobieta ma jeszcze do zrobienia posprzatanie, zrobienie zakupow, zrobienie obiadu, odkurzanie, pranie, zmywanie:(
Wiedzialam ze komuter to jego hobby wiec wychodzac za maz wiedzialam jak jest i na co sie pisze, po 5,5 roku razem i 3latach mieszkania razem, wiec bylam na to gotowa.
Nie wtracalam sie zbytnio, ale liczylam ze przyjdzie taki dzien ze sie opamieta, no i na szczescie sie nie pomylilam, bo jest duzo, duzo lepiej niz kiedys:)
Oczywisce poza grami jest jeszcze pilka nozna i F1 jako hobby nr 2 i 3:)
Ale na F1 czasem sama lubie popatrzec, a pilka to pilka, w koncu to meski sport:)
Raczej bym sie martwila gdyby sie pilką nie interesowal, bo mysle ze jednak facet powinien sie interesowac sportem.
Ale sa tez minusy, jak jest impreza rodzinna, a ulubiona druzyna rozgrywa mecz, to ja ide zwykle sama, a maz przyjezdza pozniej, alebo oboje przyjezdzamy po meczu, albo musze wymyslac scieme czemu nie przyjdziemy, bo przeciez nie powiem ze dlatego ze jest mecz!!
Oj ciezki zywot kobiet:)))

Czasem faceci zmieniają się na lepsze, albo po prostu dojrzewają w opóźnionym tempie - pomijając to leżenie to ja w tej ciąży to bym mogła być cały czas, tak mi dobrze z moim:tak:Co prawda nigdy maniakiem żadnych gier nie był, choć zdarza nam się,że jak gramy to razem i tak potrafimy na cały weekend się odizolować i robimy jakies misje - ale on sam to w takie gry wogóle nie wchodzi, tylko zawsze chce razem:cool2: Nie żeby nie miał zainteresowań, ale ja już przywykłam do walających się wszędzie gazet ze sprzętem hifi i komputerowych, stosów płyt z muzyką wszelakiego rodzaju i tylko stojaczki na płyty dokupuję - prznajmniej jest w czym wybierać do słuchania:rofl2: Ale nic z tego co lubi mi nie przeszkadza:shocked2:Kurcze tak myślę i was czytam i stwierdzam, że nie ma się do czego przyczepić do mojego M i w sumie jak się kłócimy to zawsze o pierdoły jakieś typu: kto wyrzuci śmieci, kto ostatnio odkurzał, a czemu krzywo na mnie patrzysz itp. dlatego teraz mamy błogi spokój i zero kłótni, bo i tak nic nie mogę zrobić, więc brak powodów do sprzeczek i kurcze dobrze mi z tym spokojem:-D
Gdzieś czytałam, że ciąża to najlepszy czas dla kobiety w małżeństwie, pomijając to, że jest radość z dzidziusia, to jedyny czas kiedy kobieta czuję sie rozpieszczana przez męża. Mam nadzieję, że u większości z nas tak właśnie jest!!!

Karoli: gratulacje - ja bym takiego maratonu chyba nie przeżyła - podziwiam i ukłony prze Tobą!
Kaja: mmm ale pyszności masz u siebie - wstaw jakis przepisik na wątku kulinarnym, bo ta polędwiczka mnie kusi mmm - sobie spisze i jak będe mogła ciut więcej chodzic to zrobię! Co do zielonej herbaty, to ja też czytałam gdzieś, że można ale żeby nie za dużo, bo coś tam w sobie ma - ja ogólnie kocham zieloną, więc po prostu staram sie nie więcej niż 2 kubki dziennie pić, a pierwszy trymestr wogóle mnie odrzucało od ciepłych napoi i herbat, więc z przymusu nic nie piłam oprócz wody:eek:
ASIAX: ale synek piękne miał włosy - wżyciu takich nie widziałam u noworodka! Cudo! A jak tam zaprawy pomidorków? Mi się tak marzyło zrobić powidła ze śliwek, ale trudno będą zapasy od mamy:happy:
Patrysia: twój synek też super czuprynkę miał i chyba do ciebie podobny jak się urodził, co?:-D
sylwia100: ale ci fajnie z tym 3D-też chcemy zrobić-wklej zdjęcia synusia. Ja jak swoją niunie widzę na monitorze to normalnie z każdym razem bardziej ją kocham i cieszę się z każdego grama i centymetra, że już taka duża jest i potem wszystkim się chwale ile urosła :rofl2:

Miłej niedzieli kobitki!:-)

moj M tez spi....a mi sie nudzi....dzidzia moja w nocy szalala i dzis od rana tez dopiero przestala:-) czy tez tak macie ze jak cos slodkiego zjecie to sie dzidzi ruszac zaczyna?????u mnie tak bardzo czesto jest a nie jem az tak strasznie duzo tego slodkiego...

reklama
No ja tak choroba mam-pierwszy raz w życiu się nacięłam na allegro. Zapłacone na początku września 4 książeczki Disneya i dupa - niby sklep ale się nie odzywają mimo moich maili i telefonów, a przesyłki ani widu ani słychu, a 50 zł drogą tez nie chodzi. To co mam to zgłosić na policję i allegro mi zwróci? Bo ja nigdy dotąd takiej jazdy nie miałam...
najpierw się zgłasza to na allegro chyba centrum sporów jest taka zakładka

tu wiecej opisane Samouczki Allegro - Aukcje internetowe Allegro
a jak nie podziała centrum sporów to
potem tu jest jeszcze coś na temat zwrotu kasy przez allegro
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

trochę to trwa pewnie ale mi np w większości udało sie już załatwić sprawę przez centrum sporów :tak: a przy dużej kwocie to warto walczyć o odzyskanie kasy :tak:

Do góry