reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

No,wreszcie Martusia:-)jakieś dobre wieści:happy:Super,że taką chatkę znalazłaś:laugh2::laugh2:Wiem,że przeprowadzka będzie dla Ciebie męcząca,ale lepsze to niż dłużej truć siebie,całą rodzinkę i nienarodzone maleństwo_Oczywiście jakieś foteczki poprosimy:tak:,chyba,że masz jakieś gdzieś teraz na stronce agencji?

reklama
MartaF no to superr kochana ze znalazlas gniazdko dla was :))
Kamcia ja nie wierze we wszystkie historie, ale kazda z nich czy ta prawdziwa czy ta falszywa daje mi duzo do myslenia ... Staram sie miec oczy z kazdej strony aby widziec co sie dzieje wokol mego dziecka

Noooooo MartaF!!!!!! Ciesze sie.!!! Tym bardziej, ze ja uwielbiam klimat nowych domow, przeprowadzek, sprzatania, urzadzania sie itd. Wiem, ze Ty z brzusiem, to juz nie bedziesz miala tak latwo, jakbym ja miala ale i tak bedziesz miala spora frajde:-)
Chcialam Cie przy okazji spytac o wazna dla mnie rzecz...
Pisalas, ze starasz sie o chate socjalna... Dobrze zrozumialam? Jesli tak, to czy bylabys tak dobra i udzielila mi jakichkolwiek informacji w tym temacie? Chodzi mi konkretnie o to, czy sa jakies warunki, ktore trzeba spelniac, gdzie sie najpierw udac, jakie dokumenty... Bede baaaaaaaaaaardzo wdzieczna za odpowiedz!!!!!!:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Lubiczanko, tak mnie dzisiaj zachecilas tymi Tescowymi promocjami, ze pojechalismy TYLKO po pampersy, papier toaletowy, plyn do naczyn, zarcie dla kotow i cos do lodowki (bo ostatnio nam sie echo z lodowki wyprowadzilo:szok:) i 147€ poszloooooooooooo:szok::szok::szok::szok::szok::szok: A obstawialismy, ze zmiescimy sie w 120...hmmmmmmm

Chcialam Cie przy okazji spytac o wazna dla mnie rzecz...
Pisalas, ze starasz sie o chate socjalna... Dobrze zrozumialam? Jesli tak, to czy bylabys tak dobra i udzielila mi jakichkolwiek informacji w tym temacie? Chodzi mi konkretnie o to, czy sa jakies warunki, ktore trzeba spelniac, gdzie sie najpierw udac, jakie dokumenty... Bede baaaaaaaaaaardzo wdzieczna za odpowiedz!!!!!!:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
A no właśnie też byłabym wdzięczna o jakieś info:tak:MartoF.
Ale może lepiej przenieśmy się z tym na:sprawy socjalne i urzędowe:happy:

Marta uper ze znalazlas wreszcie jakies lokum dla Waszej rodzinki!!! w koncu nie bedziecie wachac tego gazu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mikimauro jak bylam u GP na bilansie 6tyg to tez mi powiedziala ze Szym ma stulejke i zeby w zdym wypadku nic tam nie ruszac.
Potem jakos bylam drugi raz i to samo powiedziala i straszyla mnie jakims nacinaniem,dodala pozniej ze moze samo przejdzie.
Ostatnio bylam u pediatry w Dublinie i kazala mi sciagac skorke zawsze przy kompieli i teraz tak robie.
Widze poprawe chociazby w sikaniu.
kiedys sikal cienkim strumieniem teraz grubszym;-)

Kamcia ale historia,sama nie wiem czy w nia wierze ale jak to bywa w kazdej plotce jakies ziarnko prawdy jest:-)

Podczytuje was codziennie ale czasami czsu lub weny brak na pisanie a Wy ostatnio sporo piszecie.

Ewelcia a jak jest stulejka po angielsku?
Mikimauro sama muszę się wgłębic w ten temat,bo coś czuję,że Matt też ma ten problem.
Ale nie wiem jak jest stulejka ba nawet napletek po angielsku.
Teraz będziemy się zapisywac do nowego lekarza (dziś pojechaliśmy,ale nie było babki od rejestrowania nowych pacjentów) i muszę mu o tym nadmienic.
Bo nikt do tej pory nie zajął się tym problemem i chyba wiek 2-3 lata jest decydujacy.
We wtorek mamy podejśc do przychodni,ale muszę znaleźc po angielsku jak się ten problem nazywa :zawstydzona/y:

MartaF to fanta kurde stycznie :-D:-D:-D
Życzę lekkiej przeprowadzki. Pomogłabym ale mam imprezę urodzinową chłopców za tydzień :sorry::sorry:

Mamy córeczkę :-D:-D:-D Urodziła się o 23:38 czasu Irlandzkiego, czyli 29 września, ciekawe jak to będzie w Polsce. Ważyła 2822g, wszystko ok, poród naturalny, trochę to trwało niestety.

Marcin w imieniu żony :-) która nie może żyć bez forum. Jak wróci to wszystko opisze.
Ja od siebie dodam, że jest słodka, ma czarne włoski.

Asienko
i Marcinie
Gratuluję serdecznie!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie się zarejestrowałam na stronie https://www.cervicalcheck.ie/ .
Jeśli chcecie darmowe zrobienie cytologii to zarejestrujcie się tam,przyjdzie do was zaproszenie na badanie.
W sumie dziwne,jeszcze nie dawno można było zrobić to badanie za darmo,bez zaproszenia,ale widzę,że coś się zmieniło.
Cytologię robiłam po porodzie w Pl,ale przyda się co nie?
Tak jakoś mnie naszło jak wspomniałam o stulejce :eek::eek:

Joannn hello.
I nic więcej nie napiszesz? :sorry::eek:

Do góry