reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Czesc dziewczyny,

Wlasnie przegladam strone internetowa Mother Care.
Podpowiecie mi co tak naprawde jest niezbedne przed narodzinami dziecka?
Jedna z dziewczyn napisala ze bardzo przydatne sa silikonowe nakladki na sutki w czasie karmienia. Czy bede potrzebowala jakichs sterylizatorow? podgrzewaczy?

Co polecacie?

witaj!
do rzeczy wymienionych przez mame_ady dorzucę jeszcze pieluchy, zarówno jednorazowe (jesli bedziesz używać) jak tez tetrowe

Uuuu,ale ja dziś spóźniona:shocked2:
Coś mój syncio dziś nad ranem(ok,6:00)się rozbudził i nie mógł zasnąć:sorry:(no,cóż zdarza się i dorosłym),kręcił się ponad godzinę,wlazł nam do wyrka i gdy tata już do pracy musiał wstawać,zasnął wreszcie i tak nam się dziś spanko do 11:20:szok:przeciągnęło:-D
Lubiczanko:ja nie musiałam,żadnego formularza wypełniać.Po prostu jeździliśmy po przedszkolach i pytaliśmy o free preschool od stycznia.Jak znaleźliśmy,pani Radka bez problemu wzięła za nogi i wrzuciła do komputera:-D.Tak prosto było u nas,ale w innym przedszkolu może być inaczej:tak:Zapytaj po prostu.
A co do bóli brzuszka to Ci nie powiem,bo ja przenosiłam 11 dni i żadnych,ale to żadnych bóli i oznak przed porodem nie miałam:no:.Miałam wywoływany.
madbebe:jesteś następna do rozpakowania:tak:.Czekaj,kochana cierpliwie:-)Jak to mój ginekolog mawiał (gdy już niecierpliwie dopytywałam "kiedy urodzę") :każda ciąża prędzej czy później zakończy się porodem:-D;-):-D
Najważniejsze,że Twój A zwarty i gotowy:-D A to co Ci mama powiedziała to właśnie mój przypadek-zero jakichkolwiek oznak:no: Wody mi poszły razem z dzieckiem,ale to też dobrze,mniejszy ból(chyba:eek:)Po prostu młody wypłynął:-D
mamo_ady:jak Ty tak w skrócie piszesz to ciekawe jaki był ten post co go wcięło?:eek::-D
Idę coś w domu zrobić,o ja leń jeden!!

Agusik78 nie uwierzysz, ale tamten post byl o dziwo krotszy:-D:-D:-D
Tak jak napisalam, dostalam w trakcie jakiejs naglej weny:eek::-D
A swoja droga, to Ciekawe jak dlugi byl rekordowy post na BB????

Tak sobie pomyslalam, ze to mogl byc post anineczki... Ten w dziale "oddam-sprzedam...", ten, w ktorym wkleila cala swoja ciazowa garderobe, hehehehe :-D:-D :-D:-D :-D

Ostatnia edycja:
Witam.

Lubiczanka forlmularz nie jest potrzebny.Idziesz do przedszkola i mówisz,że Twoje dziecko łapie się na Free Pre-school.Jeśli Daga chodzi na cały dzień to jej odliczą te 3 godzinki.Mam nadzieję,że jej przedszkole łapie się na ten system.Dowiedz się w przedszkolu.
Dziś pojedziemy do Tesco.Potrzebuję pampersy i wiele innych sprawunków.Dzięki za cynk :cool2:
No i tak.Takie skurcze możesz miec,nawet do końca ciąży.
A jak będziecie jechac na plac zabaw,dajcie cynka ;-)

Madbebe no ja też jak Twoja mama nie wiedziałam co to jest odejście wód płodowych.Za pierwszym razem mi przebijały pęcherz na porodówce,a za drugim same mi poszły ale też na łóżku porodowym ;-)
Licz skurcze,to najlepsze rozwiązanie,o ile oczywiście nie pójdą Ci wcześniej wody.
Zazwyczaj pierwsza ciąża trwa terminowo lub nawet po terminie,ale widzisz.Asieńka urodziła chyba przed 39 tygodniem :tak:
Tak więc nie znasz dnia ani godziny;-)

MartaF no mam nadzieję,że ta inspekcja zrobi z tą babą porządek :wściekła/y:
A powiedz dzidziuś się rusza normalnie? Współczuję bóli.Może to więzadła macicy Ci tak dają w kośc?
Bidna ty.

AngelFire zaraz postaram się znaleźc listę rzeczy potrzebnych.
No to mnie nie pocieszyłaś-chyba,że Maluch postanowi wyjrzeć na świat szybciej-na taki układ z tymi bólami pójdę;-).Jutro się wypytam w przedszkolu Dadzi jak to wygląda u nich-z tymi3-ma godzinami:happy:
Agusik78-dobrze jest sobie czasem pozwolić na takie leniuchowe szaleństwo:tak:.A swoją drogą zazdroszczę...Nie pamiętam kiedy dane mi było spać dłużej niż do8-ej(jakiś tydzień temu w sobotę zdaje się,bo zazwyczaj nie ma mowy o dłużej niż do7-ej:eek:)
Właściwie wszystko z listy podanej przez Mamę -Ady mam,ale i tak ciągle odnoszę wrażenie,że o czymś zapomniałam i ciągle mi czegoś brakuje-może dlatego,że kilka rzeczy jest w posiadaniu mojej mamuni,która po skompletowaniu(staniki do karmienia,czapeczki bawełniane...itp)wyśle mi to wszystko kurierem:tak:
A na obiadzio dziś kombinacja alpejska-Dawid poprosił o naleśniczki,więc mama zrobiła,ale J nie specjalnie przepada za tego typu jadłem(wchodzi do domu z miną-gdzie jest miesooo)
więc dostanie naleśniki w wersji mięsożernej(z sałatą,papryką,kukurydzą,pomidorkiem ,ogórkiem,majonezem i kurczakiem)o!

Witam dziewuszki:)
Mialam troche do nadrobienia forum,bo moj synus przechodzil tzw skok rozwojowy-przynajmniej tak mi sie wydaje,ze to to.Zrobil sie strasznie marudny,przestraszony,placzliwy i malo spiacy.Ale na szczescie juz przechodzi.
Misia gratulacje z okazjii wyznaczenia daty slubu:-)No i fryzurka pierwsza klasa-moge zapytac gdzie bylas u fryzjera??
Andzulina mam nadzieje,ze bez problemu dostaniesz paszport.Mi juz odeslali 2 razy,mam nadzieje,ze teraz wszystko bedzie ok.
Asienka-r Gratulacje z okazji narodzin coreczki!!

Wilwia, co do paszportu irlandzkiego... Napisalas, ze Wam juz 2 razy odeslali... Ale dokumenty w celu uzupelnienia, czy moze decyzje odmowna?
Pytam, bo nam wreszcie udalo sie wszystko skompletowac i wypelnic i dzisiaj wyslalam
Mam nadzieje, ze nam przyznaja ten paszport, bo do wyjazdu zostaly 2 mies. i 1 dzien:-)

Ktoras z Was mi kiedys napisala (nie pamietam, ktora), ze jak dziecko ma juz tymczasowy paszport polski, to nie mozna sie ubiegac o paszport irlandzki... Otoz dowiedzielismy sie, ze nie jest to absolutnie prawdziwa informacja i nie ma to wplywu na decyzje o przyznaniu paszportu irl.!!! Tak na przyszlosc dla zainteresowanych...:-)
Nie wiem tylko do konca, jak to z tym pobytem i praca jest... Mowi sie, ze jedno z rodzicow powinno byc tu 4 lata, z czego przynajmniej 3 pracowac. Znam przypadek, gdzie po 3 latach pobytu i pracy rodzicow (3 niemalze na styk) dziecku przyznali paszport a znam tez przypadek, gdzie kilkakrotnie odmawiali zanim ostatecznie wydali...
Nie wiem, jak bedzie z nami:confused2:
Mojemu A dokladnie 7. wrzesnia minely 3 lata pobytu i pracy w ROI... Mam nadzieje, ze przyznaja, bo nie chce mi sie jechac do Dublina:-(

Ktoras z Was mi kiedys napisala (nie pamietam, ktora), ze jak dziecko ma juz tymczasowy paszport polski, to nie mozna sie ubiegac o paszport irlandzki... Otoz dowiedzielismy sie, ze nie jest to absolutnie prawdziwa informacja i nie ma to wplywu na decyzje o przyznaniu paszportu irl.!!! Tak na przyszlosc dla zainteresowanych...:-)
No a jak ma już dziecko paszport pięcioletni z Polski? To dadzą Irlandzki?

Witam.

Zjem obiadek i jak Matt się nie obudzi to wpadnę tutaj jeszcze :tak:

reklama
Witam
Ja własnie z pracy wróciłam i mały relaks przed kompem i ide zaraz sie kapac a potem idziemy moze na salthil z kolezanka i maluchami:)
Wiecie co dzis kolzeanka opowiedziała mi straszna historie o dziewczynie która pojechała do Turcjii na wakacje i oczywiscie lezeli sobie na plazy z dzieckiem chwila nieuwagi i dziecko znikneło. Oczywiscie panika szukanie płacz pojechali na policje nic nie wiedzieli. Po kilku dniach dostali telefon ze dziecko jest w jakims hangarze na obrzezach miasta. Wiec szybko tam pojechali dziecko własnie wybudzało sie z narkozy ale po chwili okazało sie że ma wycieta nerke!!! Zabrali go do szpitala i zbadali okazało sie ze zabieg był bardzo profesjonallnie zrobiony w jakims szpitalu bo nie było infekcji ani wiekszej szkody. Ale maskara nie wyobrazam sobie jkaby cos takiego mnie spotkalo. I jakim człowiekiem trzeba byc zeby porywac dzieci i je sprzedawac bac wycinac organy. Jedyne co my rodzice musimy robic to pilnowac swoich dzieci! Smutna historia ale prawdziwa:(
Ale sie rozpisałam ale pomyslałam ze sie tym podziele zeby ostrzec innych przed takimi sytuacjami.
Miłego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry