reklama

Mamy z Irlandii!!

lubiczanka jak zwykle pisałyśmy posta w tym samym czasie:-)ja takie skurcze miałam wcześniej a teraz mam tylko przeważnie w nocy co przeszkadza mi w spaniu,albo jak długo jestem na nogach to też mnie łapią i z tego powodu nie moge już jeździć samochodem bo sie poprostu boje:sorry:

miłego dnia dziewczynki:-)

cześć wszystkim!
a ja od tego oczekiwania to chyba zwariuje:eek:tak bym chcala byc juz po, a tu żadnych oznak:no::-(Wiem ze jeszcze troszkę do terminu,ale im bliżej tym trudniej czekac..
misia - gratulacje!
MartaF - powodzenia w poszukiwaniach chatki,oby sie trafila jakas fajowa.Z tym bolem brzucha przy przekrecaniu-moze dzidzia tak sie akurat ulozy ze gdzies Ci tam uwiera jak zmieniasz bok i stad ten ból.
pozdrawiam cieplo i milego dzionka zycze!

reklama
cześć wszystkim!
a ja od tego oczekiwania to chyba zwariuje:eek:tak bym chcala byc juz po, a tu żadnych oznak:no::-(Wiem ze jeszcze troszkę do terminu,ale im bliżej tym trudniej czekac..
misia - gratulacje!
MartaF - powodzenia w poszukiwaniach chatki,oby sie trafila jakas fajowa.Z tym bolem brzucha przy przekrecaniu-moze dzidzia tak sie akurat ulozy ze gdzies Ci tam uwiera jak zmieniasz bok i stad ten ból.
pozdrawiam cieplo i milego dzionka zycze!
tobie kochana 9 dni zostało i pewnie złapie cie nagle,nawet nie wiesz kiedy
mnie nie boli w jednym miejscu tylko mam wrażenie jakbym była po operacji taka obolała ze przekręcic sie nie moge:-(za tydzień mam wizyte w szpitalu to zapytam skąd ten ból

jednal sąsiadka wie skąd ten smród gazu,bo własciciel dzwonił do gazownika który był u niej i powiedział ze to przepalony gaz:eek:czyli dysze przepuszczają za dużo gazu:-(idiotka wie ze to od niej a wciska mi kit ze mi z rur śmierdzi:wściekła/y:
zobaczymy jeszcze ma dzisiaj inspekcja gazowa przyjść i idiotka sie nie wypłaci jak dojdą skąd ten smród, chciała to ma za swoje:crazy:

A ja przybywam z raportem z Tesco;-)-pampery za 6z haczkiem(niecałe7euro)-duże paczki(oczywiście,że kolejną pakę dokupiłam zasilając arsenał na szafie:tak::-D),i te cukieraski,które tak lubisz(zdaje się)-Anineczko-celebrations,i te dwa inne rodzaje w puszkach za 6z haczkiem również.Wiem,że były przecież dwie paki za 12.50,ale jak ktoś nie chce to nie musi kupować dwóch na raz(ja kupiłam tylko czerwone-z marsami itp:tak:).Mniam...Ponadto oczywiście całe stado innych promocji,ale jakoś dziś nie miałam weny do przechadzania się między regałami i brałam tylko to,po co pojechałam(rzadko mi się to zdarza:zawstydzona/y:)i te promocyjne rzeczy,na które natknęły się moje oczęta:laugh2:.

No by to...!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Napisalam dlugiego posta i pod koniec cos wcisnelam i d...!!!

Teraz juz mi sie nie chce drugi raz, wiec w skrocie...

Witam sie Dziewczynki

Lubiczanko, Ada niestety nadal placze jak przekroczy prog przedszkola (pomimo, ze ogolnie bardzo chetnie tam idzie). Dopiero 3 tyg minely i mam nadzieje, ze jeszcze sie "naprawi". No chyba, ze ma tak, ze musi swoje "odplakac":-)
Najwazniejsze, ze pani dzisiaj tez powiedziala, ze Ada przestaje plakac, jak tylko mama czy tata znikaja z pola widzenia...
Bedzie dobrze. Musi byc...;-);-);-)

Marto F, mam nadzieje, ze wreszcie cos sie zmieni z tym gazem. Mogloby sie wydawac, ze sprawa taka prosta do rozwiazania a tu nie ma odpowiedniej osoby, ktora zajelaby sie tym i do tego zla wola sasiadki...:wściekła/y:
Przy przeprowadzce chetnie bym Ci pomogla, bo lubie takie imprezy ale niestety chyba odpada. No chyba, ze znajdziesz chate gdzies w poblizu, gdzies w co. Galway;-) Wtedy bede zwarta, gotowa i chetna do pomocy:-D:-D
A z tym przekrecaniem sie na bok, to ja pod koniec tez tak mialam. I do tego, nie wiedziec czemu, nie moglam spac!!! Jak zasnelam kolo 23., to zwykle kolo 2. budzilam sie na siusiu a pozniej nie moglam zasnac do 5-6... Czesto do tego rwaly mnie nogi i dokuczala straszliwa zgaga (na szczescie w nocy nieczesto).

Ciekawe, co u Asienki_r:confused2:??

Madbabe, nie chce Cie pocieszac ale my tez tak czekalismy, czekalismy, czekalismy i czekalismy... Tak mi sie strasznie dluzylo... I w koncu, 5 dni po terminie doczekalismy sie!!!
Pomysl sobie, ze i tak predzej czy pozniej urodzisz:-) A przede wszystkim pomysl sobie, ze przed Wami jedna z najpiekniejszych chwil w zyciu, na ktora warto tyle czekac (no moze pomijajac te bole;-)).
W kazdym razie moge trzymac kciuki, zeby to bylo predzej niz pozniej:tak:

No, mialam krotko ale w trakcie pisania wene zlapalam i wyszlo troche dluzej:-D

Milego dnia

Madbabe, nie chce Cie pocieszac ale my tez tak czekalismy, czekalismy, czekalismy i czekalismy... Tak mi sie strasznie dluzylo... I w koncu, 5 dni po terminie doczekalismy sie!!!
Pomysl sobie, ze i tak predzej czy pozniej urodzisz:-) A przede wszystkim pomysl sobie, ze przed Wami jedna z najpiekniejszych chwil w zyciu, na ktora warto tyle czekac (no moze pomijajac te bole;-)).
W kazdym razie moge trzymac kciuki, zeby to bylo predzej niz pozniej:tak:

:-):-)no tak - poród jest nieunikniony:-) zdecydowanie czekanie bedzie nagrodzone..Staram sie juz nie schizowac tylko uzbroic w cierpliwosc,gorzej z moim A. ktory każdy telefon ode mnie odbiera slowami "to juz?juz mam po Ciebie jechac?":-)
Wlasnie najlepsze jest to, jak pisala MartaF ze wszystko moze sie zaczac dziac nagle,bez zapowiedzi w postaci kilkudniowych boli i skurczow. Tylko przy 1szym dziecku to chyba zawsze jest trzesawka - zeby tylko czegos nie przegapic i zdarzyc do szpitala....:eek:
asienki porod to iscie ksiazkowy chyba, z pelnymi, wczesniejszymi objawami,odejsciem wod itd. I teraz juz sie cieszy swoim malenstwem i pewnie lada chwila bedzie w domku..
Mama mnie "pocieszyla", ze ona nie wie co to znaczy,bo jej zadne wody nie odeszly,ani przy moich narodzinach, ani brata....:eek:I wez tu badz madry. Mam ja problemy,co?;-):-)
MartaF ja mam tylko nadzieje ze Tobie i malenstwu ten gaz nie zaszkodzil:-(3mam kciuki za pomyslne rozwiazanie sprawy z ta wstretna sasiadka.

Czesc dziewczyny,

Wlasnie przegladam strone internetowa Mother Care.
Podpowiecie mi co tak naprawde jest niezbedne przed narodzinami dziecka?
Jedna z dziewczyn napisala ze bardzo przydatne sa silikonowe nakladki na sutki w czasie karmienia. Czy bede potrzebowala jakichs sterylizatorow? podgrzewaczy?

Co polecacie?

Witam.

Lubiczanka forlmularz nie jest potrzebny.Idziesz do przedszkola i mówisz,że Twoje dziecko łapie się na Free Pre-school.Jeśli Daga chodzi na cały dzień to jej odliczą te 3 godzinki.Mam nadzieję,że jej przedszkole łapie się na ten system.Dowiedz się w przedszkolu.
Dziś pojedziemy do Tesco.Potrzebuję pampersy i wiele innych sprawunków.Dzięki za cynk :cool2:
No i tak.Takie skurcze możesz miec,nawet do końca ciąży.
A jak będziecie jechac na plac zabaw,dajcie cynka ;-)

Madbebe
no ja też jak Twoja mama nie wiedziałam co to jest odejście wód płodowych.Za pierwszym razem mi przebijały pęcherz na porodówce,a za drugim same mi poszły ale też na łóżku porodowym ;-)
Licz skurcze,to najlepsze rozwiązanie,o ile oczywiście nie pójdą Ci wcześniej wody.
Zazwyczaj pierwsza ciąża trwa terminowo lub nawet po terminie,ale widzisz.Asieńka urodziła chyba przed 39 tygodniem :tak:
Tak więc nie znasz dnia ani godziny;-)

MartaF
no mam nadzieję,że ta inspekcja zrobi z tą babą porządek :wściekła/y:
A powiedz dzidziuś się rusza normalnie? Współczuję bóli.Może to więzadła macicy Ci tak dają w kośc?
Bidna ty.

AngelFire zaraz postaram się znaleźc listę rzeczy potrzebnych.

reklama
Czesc dziewczyny,

Wlasnie przegladam strone internetowa Mother Care.
Podpowiecie mi co tak naprawde jest niezbedne przed narodzinami dziecka?
Jedna z dziewczyn napisala ze bardzo przydatne sa silikonowe nakladki na sutki w czasie karmienia. Czy bede potrzebowala jakichs sterylizatorow? podgrzewaczy?

Co polecacie?

Witam kolezanke:-)
Mysle, ze ze sterylizatorem i podgrzewaczem powinnas sie jeszcze wstrzymac. Jeli bedziesz karmila piersia, to nie beda Ci potrzebne. Nakladki moglyby sie przydac, ale nie jest powiedziane, ze dzidzia je zaakceptuje:-)
Z takich podstawowych rzeczy, ktore powinnas kupic dla dzidziusia, to: oczywiscie ubranka!:-) lozeczko z materacykiem, wozek, fotelik samochodowy, wanienka, lezaczek (niekonieczny ale b.przydatny), posciel, kocyki, kosmetyki dla dzidziusia i rzeczy do pielegnacji typu: szczoteczka do wlosow, obcinaczki lub nozyczki do paznokci.
Bardzo fajna sprawa jest tez przewijak. Masz wszystko pod reka i nie nadwyrezasz plecow przy pochylaniu sie! Ja mam komode z przewijakiem ale sa tez tansze wersje, np. przewijak z wanienka, przewijak na lozeczko...

Napisalam Ci takie podstawy ale oczywiscie mozna tego kupic niezliczona ilosc [mata edukacyjna, hustawka, karuzelka nad lozeczko, niania elektroniczna, krzeselko do karmienia, tony zabawek i tysiace innych...] A jest tego niemalo- wystarczy na katalogi Smythsa, Mothercare, Premaman czy Argosa popatrzec:-D

Jak mi sie przypomni cos jeszcze bardzo istotnego, to napisze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry