reklama

Mamy z Irlandii!!

Kamcia z całym szacunkiem,ale nie wierzę w to.
słyszałaś historię o czarnej wołdze?

Mamo_ady oj mój post na sprzedam się troszkę skrócił bo edytowałam gdyż kilka rzeczy ktoś kupił.
Ale to fakt,Dobrze,że jest ograniczona ilośc znaków w poście bo byłby na całą stronę :-D:-D

Agusik no to pospaliście co? Fajno.U mnie dzieciaki wstają przed 9 ale razem w wyrku jeszcze bajkę oglądamy tak więc z wyra zazwyczaj po 10 się zwlekamy.
A od stycznia koniec.Przedszkole czeka :-D:-D
Jutro jak będziemy na tym spotkaniu w przedszkolu popytam bo na ich stronie pisze,że dowożą dzieci i odwożą z przedszkola.To było by dobre,bo z buta to jakieś 20-25 minut mam,a z Mattem będę szła chyba z godzinę bo on nie chce w wózku siedziec :confused2::confused2:

reklama
Witam
Ja własnie z pracy wróciłam i mały relaks przed kompem i ide zaraz sie kapac a potem idziemy moze na salthil z kolezanka i maluchami:)
Wiecie co dzis kolzeanka opowiedziała mi straszna historie o dziewczynie która pojechała do Turcjii na wakacje i oczywiscie lezeli sobie na plazy z dzieckiem chwila nieuwagi i dziecko znikneło. Oczywiscie panika szukanie płacz pojechali na policje nic nie wiedzieli. Po kilku dniach dostali telefon ze dziecko jest w jakims hangarze na obrzezach miasta. Wiec szybko tam pojechali dziecko własnie wybudzało sie z narkozy ale po chwili okazało sie że ma wycieta nerke!!! Zabrali go do szpitala i zbadali okazało sie ze zabieg był bardzo profesjonallnie zrobiony w jakims szpitalu bo nie było infekcji ani wiekszej szkody. Ale maskara nie wyobrazam sobie jkaby cos takiego mnie spotkalo. I jakim człowiekiem trzeba byc zeby porywac dzieci i je sprzedawac bac wycinac organy. Jedyne co my rodzice musimy robic to pilnowac swoich dzieci! Smutna historia ale prawdziwa:(
Ale sie rozpisałam ale pomyslałam ze sie tym podziele zeby ostrzec innych przed takimi sytuacjami.
Miłego dnia

Straszna historia az mi ciarki po plecach przeszly.Ja strasznie pilnuje Maxa, az maz na mnie wrzeszczy czaasem,ale mam to gdzies.
Ale czasem chwila nieuwagi i nieszczescie .brrrrrr:sorry:

Dziecka trzeba zawsze pilnowac,ale nie wierzcie we wszystkie historie.
Zresztą temat już był wałkowany nawet na BB:
https://www.babyboom.pl/forum/album-rodzinny-f93/uwaga-na-dzieci-17413/

A tutaj:
złodzieje nerek | atrapa.net
IKEA- i żadne dziecko nie jest bezpieczne - Mitologia Miejska - Urban Legends - grono.net
http://www.alert24.pl/alert24/1,84880,6353499,Czarna_wolga_w_hipermarkecie.html
Takie historie są wymyślane w Polsce ale i na całym świecie.
Zresztą wystarczy wpisac w google: porwanie dziecka w tesco np. i już tworzą się legendy :sorry:

Ostatnia edycja:
dziewczynki ja was czytałam ale nie dałam rady odpisać bo jadąc samochodem sie nie dało:-)część do samochodu zakupiona ale 120km od domu:sorry:

anineczka mały sie rusza normalnie i zawsze wsadzic jakąś część ciała tam gdzie boli:-(wydaje mi sie ze mały kopie mnie w rane po cesarce ale to kurde 6 letnia blizna:sorry:

co do gazu to już mi ręce opadają:no:zadzwonił własciciel ze znajomy przyjdzie zatkać otwory wentylacyjne i nie będzie śmierdziało:szok:normalnie podziwiam ich głupote:no:

mama ady ja pisałam o tym paszporcie bo koleżance odmówili podając właśnie taki powód:sorry:

lubiczanka te przedszkole co chodzi Dadzia zalicza sie do darmowych na 3 godziny:-)

Mamo ady odeslali nam w celu uzupelnienia,poprawienia.Pierwszy raz przeoczylam jedna linijke i nie uzupelnilam:zawstydzona/y:a drugi raz "forme A" podpisali mi na gardzie a dostalam odp,ze musi mi to podpisac ktos inny.Poszlam wiec po podpis do prawnika i teraz czekam na decyzje-mam nadzieje,ze w koncu dostaniemy paszport.

Witajcie mamuśki:-):-):-)

Mam pytanie do mam chłopców, czy może wiecie jakie podejście mają tu lekarze do stulejki.Wczoraj zerkłam na klejnoty synka i bez zabiegu się chyba nie obejdzie. Starszy syn miał ten sam problem , ale [ usuwany] w polsce, nie mam możliwości lecieć teraz do kraju, ciekawi mnie jak tu iryski załatwiają sprawe stulejek[ przyklejonego napletka]
Wiem że ten temat był już przerabiany, ale tyle piszecie że nie wiem gdzie mam szukać:sorry:

Anineczko, nie wiem, jak to jest w przypadku polskiego paszportu wydanego na 5 lat. Nie dowiadywalismy sie, bo nas to nie dotyczylo. My dla Ady dostalismy tymczasowy na rok w ambasadzie w Dublinie a i tak jego waznosc pod koniec pazdziernika sie konczy.
Co do Twojej garderoby, to fakt:-) Poznikalo co nieco z posta ale w pierwszej wersji mial chyba rekordowa dlugosc:-D

Marto F, nie pamietalam, kto napisal z reszta nie o to mi chodzilo:-) Chcialam tylko podzielic sie informacja, co nam powiedziano. Moze ktos na przyszlosc skorzysta.
A co do tego, ze znajomym odmowili, to byc moze. Irlandczycy czesto dzialaja w jakis dziwny i niezrozumialy sposob. Maja jakis dziwny system. Dlatego nie wiem czy w naszym przypadku nie przyczepia sie np. do dlugosci pobytu. Okaze sie w ciagu 10 dni roboczych. Trzymajcie wiec kciuki:-)

Wilwia, nam form A podpisala GP. Jak bylismy na Gardzie zeby potwierdzic tozsamosc i podpisac zdjecia , to mily pan oficer sprawdzil caly formularz, sprawdzil wszystkie dokumenty czy niczego nie brakuje wiec mam nadzieje, ze bedzie ok. Jesli oczywiscie do czego innego sie nie doczepia:eek:

:-Ddziewczyny znalazłam chatke, 5 pokoi za 650:-):-):-) do szkoły musimy tylko przejść przez ulice:-):-)humorek mi sie baaaaaaaaardzo poprawił:-D
tylko przeprowadzka za tydzień bo lokatorzy wyprowadzą sie dopiero w weekend:-(ale wytzymałąm 4 tygodnie to wytrzymam i tydzień:tak:

reklama
Ciao Dziewczynki!

Ja na sekundunie bo musz eisc spac. jestem nieprzytomna. Al ma skok rozwojowy i od 3 nocy budzi mi sie z zegarkiem w reku co 2 godziny, a o 6.30 juz jest na nogach i koniec spania. Ja wymiekam...zoombie!

Wilwia- no na bank Tobi ma skok. Z tego co widze na suwaczku to jakos tak jest w 5 tygodniu czy 6, a to wlasnie skok wtedy jest pierwszy :-) Powodzenia. My najgorzej jak na rze przezywalismy ten nastepny.
Co do fryzjerki to chodze do niej do domu. Ma na imie Justyna i odkad przyjechalam do Irl zawsze robie u niej wlosy. Jak ktos bedzie chetny to dam namiary. Jak dla mnie najelpsza fryzjerka jaka w zyciu mialam.

No a teraz zrywam sie w kimke. Wogole to zab mnie zaczyna bolec...brrr...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry