reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam:-)

Ja juz po urlopie, wracam do rzeczywistosci, koniec blogiego lenistwa:-D Musze sie pochwalic ze mialam usg trojwymiarowe, bedzie synek z czego sie bardzo ciesze a najwazniejsze ze wszytko jest z dzidzia ok:tak: Nie orientuje sie bardzo co u was nowego bo nie dam rady nadrobic dwotygodniowej nieobecnosci ale mam nadzieje ze wszystko ok;-)

Pozdrawiam i milego dzionka

reklama
:-Ddziewczyny znalazłam chatke, 5 pokoi za 650:-):-):-) do szkoły musimy tylko przejść przez ulice:-):-)humorek mi sie baaaaaaaaardzo poprawił:-D
tylko przeprowadzka za tydzień bo lokatorzy wyprowadzą sie dopiero w weekend:-(ale wytzymałąm 4 tygodnie to wytrzymam i tydzień:tak:

no to swietnie! gratulacje,wreszcie ten koszmar sie skonczy:tak:
angelfire - nie ma za co,w razie czego pytaj, po to tu jestesmy:-) a tak w ogole - czesc wszystkim

Ostatnia edycja:
No-skończyłam właśnie robić ruskie pierogi:-)Oczywiście nie na obiadek-do zamrażarki:-(,stwierdziłam bowiem,że kiedy nadejdzie godzina0 mój J nic nie potrafi ugotować-no...wodę na herbatkę;-):-D.Może jak się postara to jajeczniczkę:sorry:.I tak postanowiłam pichcić różności i zamrażać,ażeby rodzina z głodu mi nie poumierała jak będę w szpitalu;-)
Dawid w delegacji-zadzwonił kolega Damian i już go ni ma-MartaF-nie daj sobie wejść na głowę dzieciakom:-).Przestraszyłaś mnie troszkę z ta torbą...Może i ja zacznę myśleć o spakowaniu się:confused2:
Mamo-Ady i Agusik78-starając się o chatkę socjalną pierwsze co trzeba zrobić to wziąć aplikację od Councila(z urzędu miasta).Dużo tego-wszystko trzeba wypełnić(pytają o obecną chatkę,o to,jakiej oczekujecie,dochody,członkowie rodziny-takie standardowe pytania),dołączyć dokumenty-m.in.Akty urodzenia-wszystkich,pps(chyba 4ostatnie),lub P60(ja niedostaję pps-ów i wystarczyło moje P60),dowód zamieszkania-rachunek z esb,albo(jak ja)rachunek za śmieci,książeczka najmu domu(ja miałam umowę)...I chyba to tyle.A no oczywiście dowody tożsamości:sorry:.Z resztą-jak odbierzecie formularz to na końcu jest lista...a!!!!No i najważniejsze(bez tego pani nie chciała przyjąć mojego podania:wściekła/y:)zdjęcie paszportowe;-).I jak w większości przypadków-trzeba uzbroić się w anielską cierpliwość.Najpierw się czeka na kogoś z miasta,ażeby przyszedł sprawdzić w jakich warunkach obecnie zamieszkujecie,ile pokoi,wymiary itd.,potem czekacie na decyzję czy zostałyście zakwalifikowane i dostałyście się na listę oczekujących,i jeśli tak to dłuuuugie czekanie na decyzję.Nawet jeśli jest pozytywna-czyli domek został Wam jakoby przydzielony,wcale nie znaczy to,że od razu się możecie pakować-jak w przypadku MartyF-teoretycznie już ma domek socjalny-niestety tylko teoretycznie:crazy:.MartaF-dobrze mniej więcej opisałam?

Hello;-)
Jakiś ból mi wlazł w krzyż i ledwo się ruszam:confused2:.Podejrzewam,że jak ja-taki leń nierozruszany zaczęłam nagle 6 Weidera uskuteczniać to moje plecy się zbuntowały:wściekła/y:
W czerwcu byłam u GP ze swoją przypadłością(tarczyca:-()to pani mi mówiła,że za rok mogę darmową cytologię zrobić i tak jak anineczka mówi,nie miałam się nigdzie rejestrować,sami mieli mnie zaprosić,ale coś się zmieniło widocznie!Ale mam ich w nosie,zrobiłam sobie w lipcu w Polsce:tak:Robię praktycznie co roku:happy:
lubiczanko:zobaczysz pogoni Cię anineczka za to pisanie o socjalnych sprawach tutaj:szok::-D:-D,ale dzięki wielkie.

Hello;-)
Jakiś ból mi wlazł w krzyż i ledwo się ruszam:confused2:.Podejrzewam,że jak ja-taki leń nierozruszany zaczęłam nagle 6 Weidera uskuteczniać to moje plecy się zbuntowały:wściekła/y:
W czerwcu byłam u GP ze swoją przypadłością(tarczyca:-()to pani mi mówiła,że za rok mogę darmową cytologię zrobić i tak jak anineczka mówi,nie miałam się nigdzie rejestrować,sami mieli mnie zaprosić,ale coś się zmieniło widocznie!Ale mam ich w nosie,zrobiłam sobie w lipcu w Polsce:tak:Robię praktycznie co roku:happy:
lubiczanko:zobaczysz pogoni Cię anineczka za to pisanie o socjalnych sprawach tutaj:szok::-D:-D,ale dzięki wielkie.
Fakt:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Anineczka-przepraszam najmocniej za naruszanie porządku-nie powtórzy się:happy:.Tak się rozpędziłam:-(
A teraz musze się rozpędzać po córunię...
Agusik78-w tesco ostatnio była promocja(a ta znowu o tym tesco:laugh2:)na pasy rozgrzewające na krzyże-dwa za pół ceny(czytaj 4 z haczykiem).Chciałam kupić,jednak nie dla kobiet ciżarnych:crazy:.Mam nadzieję,że ból minie tak czy owak-wiem jakie to męczące:tak:.

lubiczanka dzieciaki zajęły sie grą i jakby ich nie było:-D tylko Oliwka sie nudzi i pomagała mamusi pakować plecak:-Dja pakuje dlatego ze musze sie przeprowadzic i wole mieć przygotowane w razie czego:sorry:
z tym socjalnym domkiem dobrze napisałas,ja o tych zdjęciach zapomniałam napisać:eek::sorry:

agisik współczuje,znam ten ból:-(dlatego mam pas rozgrzewający (którego niestety narazie nie moge używac)

Lubiczanko, bardzo dziekuje za info. I chyba sie przejezyczylas z tymi pps'ami:-) Wiem, ze chodzilo Ci o payslipa;-)

AngelFire, lista jest podobna do tej obowiazujacej w Irlandii (bynajmniej w szpitalu w Galway) tyle, ze jest tam o wiele za duzo rzeczy. Niepotrzebnych rzeczy! Moze gdzies jeszcze mam ta liste obowiazujaca u nas... Poszukam pozniej. No chyba, ze gdzies tu na forum:-) juz ktoras podawala jak mnie jeszcze z Wami nie bylo...

Lubiczanko, tak sobie pomyslalam... Zdjecia paszportowe mojego A(bo to on bedzie skladal) czy moje tez potrzebne? Bo zakladam, ze Ady juz raczej nie ;-) ???

Ostatnia edycja:
Ano,dzięki dziewczynki za współczucie:-(Całą noc nie mogłam spać przez ten ból,taki kłujący,upierdliwy strasznie:wściekła/y:Tak właśnie myślałam nad jakimś plastrem lub pasem rozgrzewającym:sorry:,lubiczanko:powiedz mi gdzie ja mam go szukać w Tesco,na jakim dziale:confused:.
Najgorzej boli jak nic nie robię:eek::errr::baffled:Tzn,jak chwilę posiedzę,albo właśnie w nocy:-(,natomiast jak się rozruszam to jest lepiej,tylko problem ze schyleniem się zostaje:crazy:
Hi,ja to teraz prawie jak mama w ciąży,podnoszę się jakbym miała brzuch pod sufitem:-D,a tak w sumie to nie ma się z czego śmiać,bo brzuszysko mam jak w 5 m-cu:szok::baffled::errr::zawstydzona/y:

reklama
Do góry