reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
agusik podejrzewam ze masz ten sam ból co mój K. to jest przemęczenie kręgosłupa i my tez próbujemy cos mu znaleźć na ten ból:sorry: ja miałam tak wczesniej ale u mnie było z powodu złego materaca na łóżku,teraz mamy dobry(ale juz nie na długo) i mnie juz plecy tak nie bolą:confused2:

AngelFire wybacz ,ale przeniosłam Twoje posty do tematu:
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...wiedziec-powinna-w-trakcie-tworzenia-d-10120/

Jolu GRATULUJĘ synusia :-):-):-):-):-)
Już macie imię?
Jak urlop? Wypoczełaś?
A przypomnij mi ty pracujesz?

Agusik współczuję bóli.Oj mężuś masażyk musi uczynić :cool2:

Dzieki ci wielkie, na dzien dzisiejszy bedzie Aleksander ale decyzja moze jeszcze ulec zmianie:-D Urlop ok ale jak zwykle wrocilam bardziej zmeczona niz przed, wiesz jak to z rodzinka, odwiedzic wszystkich to sztuka:-D
Pracuje, pracuje wlasnie w niedziele wracam, i tak mi sie nie chce:-( A wy jak po wlamaniu? Zlapali ich?

No wiem jak to jest odwiedzac rodzinkę,ba! Zrobic dobrze by teściowie i moja rodzina była zadowolona to wielki wyczyn.
Dlatego postanowiliśmy z moim M,że do Polski to może za rok albo i dalej polecimy.No chyba,że wypadnie jakaś nagląca sprawa np.urzędowa.

Czy złapali złodziei? eeeee nie sądzę.Nie wiem.Policja się z nami nie kontaktuje.Mieli zadzwonic w poprzedni piątek bo M chciał się dowiedziec czy może znaleźli coś naszego,ale nieeee nie zadzwonili.
My po włamaniu psychicznie już ok.Co prawda 1000 razy sprawdzam w nocy czy wszystkie okna zamknięte.
Finansowo z dołka się wygrzebujemy :confused2:

Kurde,dziś się zapiszę na prawko.Muszę no w końcu muszę.A jak się zapiszę to i może zmobilizuję się do nauki.
Do Antka przedszkola nie jest najbliżej :eek:

Mamo-Ady-św.racja.właśnie payslipy miałam na myśli:zawstydzona/y::tak::-D.Ale mądre Mamusie wiedzą w czym rzecz:-).Ja dawałam tylko swoje zdjęcie,choć MartaF powiedziała,że od niej chcieli całej rodziny:eek::shocked2:.Sądzę jednak,że spokojnie Twojego A starczy:tak:
Agusik78-szukaj na dziale z kosmetykami-kremy,lekarstwa...są najwyżej dwa takie regały,więc dasz radę:tak::laugh2:
A ja dziś obchodzę 2-gą rocznicę pracy w mojej MonaLisie,i upiekłam ptysie:-p:happy:.Trzeba na dowidzenia robić dobre wrażenie;-).Zaraz idę nadziewać je kremem...
Anineczka-jak zupka?szybka?Powodzenia na prawku-dobrze mieć czasem taki pretekst do podjęcia jakichś konkretnych kroków.Tylko nie odkładaj już tego na potem,skoro postanowiłaś:sorry:.I dobrze też być mniej zależnym od mężowskiego,prawda?

Właśnie się zarejestrowałam na stronie https://www.cervicalcheck.ie/ .
Jeśli chcecie darmowe zrobienie cytologii to zarejestrujcie się tam,przyjdzie do was zaproszenie na badanie.
W sumie dziwne,jeszcze nie dawno można było zrobić to badanie za darmo,bez zaproszenia,ale widzę,że coś się zmieniło.
Cytologię robiłam po porodzie w Pl,ale przyda się co nie?
Tak jakoś mnie naszło jak wspomniałam o stulejce :eek::eek:
Joannn hello.
I nic więcej nie napiszesz? :sorry::eek:
Ja cytologie robie co roku.Ale mnie bardzo interesuje jak tu wyglada badanie piersi.Mamograf jeszcze mnie nie interesi ale usg piersi.Wie ktoras jak to wyglada??? Powinnysmy badac sobie piersi,robic przeswielenia.Za mna ostatnio chodzi zmora ze musze sie zbadac ale gdzie??No i czy sie placi???Bo sa informacje oczywiscie ale wszedzie tylko o mamografie i to dla kobiet powyzej 50 roku.Nie wiem czy wogole robia usg piersi, wcale bym sie nie zdziwila jak nie.A moze jakas nasza polska klinika???

witam:-);-):tak:dzis u nas szkoły maja wolne więc mam luzzzz nie musze pedzic do szkoły...:tak:wczoraj ogladałam wiadomosci otworzyli nowy portal Policja - Komenda Główna Policji - Aktualności :happy:zobczymy heeee jakie da efekty...no dziś Irlandia tematem głównym :tak:Irlandczycy rozpoczęli o godzinie 7 rano głosowanie w referendum w sprawie unijnego Traktatu z Lizbony. To druga próba ratyfikacji tego dokumentu - pierwsza zakończyła się porażką w czerwcu 2008 roku. Miłego dnia dziewczyny;-):-)
oooo to juz dzisiaj???
Ano,dzięki dziewczynki za współczucie:-(Całą noc nie mogłam spać przez ten ból,taki kłujący,upierdliwy strasznie:wściekła/y:Tak właśnie myślałam nad jakimś plastrem lub pasem rozgrzewającym:sorry:,lubiczanko:powiedz mi gdzie ja mam go szukać w Tesco,na jakim dziale:confused:.
Najgorzej boli jak nic nie robię:eek::errr::baffled:Tzn,jak chwilę posiedzę,albo właśnie w nocy:-(,natomiast jak się rozruszam to jest lepiej,tylko problem ze schyleniem się zostaje:crazy:
Hi,ja to teraz prawie jak mama w ciąży,podnoszę się jakbym miała brzuch pod sufitem:-D,a tak w sumie to nie ma się z czego śmiać,bo brzuszysko mam jak w 5 m-cu:szok::baffled::errr::zawstydzona/y:
Polecam zaopatrzyc sie w poduszke elektrycna, sa w argosie.Ja uzywam jej na krzyz,plecy, jajeczkowanie i wiele innych boli i pomaga.Ma termostat wiec mozna sie nie grzac nawet podczas snu bo sie sama co jakis czas wylacza.Ja zaopatrzylm sie tez w masc konska rozgrzewajaca.Jak dla mnie rewelacja.:tak: no ale to w pl..
No wiem jak to jest odwiedzac rodzinkę,ba! Zrobic dobrze by teściowie i moja rodzina była zadowolona to wielki wyczyn.
Dlatego postanowiliśmy z moim M,że do Polski to może za rok albo i dalej polecimy.No chyba,że wypadnie jakaś nagląca sprawa np.urzędowa.

Czy złapali złodziei? eeeee nie sądzę.Nie wiem.Policja się z nami nie kontaktuje.Mieli zadzwonic w poprzedni piątek bo M chciał się dowiedziec czy może znaleźli coś naszego,ale nieeee nie zadzwonili.
My po włamaniu psychicznie już ok.Co prawda 1000 razy sprawdzam w nocy czy wszystkie okna zamknięte.
Finansowo z dołka się wygrzebujemy :confused2:

Kurde,dziś się zapiszę na prawko.Muszę no w końcu muszę.A jak się zapiszę to i może zmobilizuję się do nauki.
Do Antka przedszkola nie jest najbliżej :eek:

My zdecydowalismy w zeszlym roku tak samo.Juz minal ro i minie nastepny, bo planujemy jechac dopiero we wrzesniu przyszlego roku.
A co do jazdy samochodem wlasnie ci9agle szukam autka,(automat spelniajacy moje wymagania nie latwo znalezc) jutro jade do Galway.Dziewczyny jak to jest na poczatku?? Strach jest nie???:eek:

Ostatnia edycja:
Zupka już jest.Właśnie siedzę i dmucham w łyżeczkę bo młodszemu się nie da wytłumaczyc,ze za gorąca i czekac mu się nie chce :baffled::nerd:

Już jestem na etapie wypisywania formularzu do prawka.Termin na 23 października.Szybciutko.
Nawet poszukałam taniego seicento za 800 jurków.:-D

anineczka no to powodzenia z tym prawkiem,ja zdawałam 10lat temu ale do dzisiaj pamiętam ten stres:szok::-(

a ja sie rozsiadłam przed domem z kawcią w ręku a dzieciaki szalały na rowerach po osiedlu:-D i wszyscy sie zglądali na mnie bo wziełam wycieraczke i na niej siedziałam:-D, teraz pare tasiemców w tv i moze nabiore sił i ochoty na pakowanie:baffled:

Ptychy gotowe:-).Tylko ja jakoś przez to pichcenie cały dzień straciłam chyba energię-i do pracy się już nie chce:zawstydzona/y::-(.Ale jak tak sobie pomyślę,że muszę się przemęczyć jeszcze tylko do przyszłej soboty,to humorek wraca:tak:.Tak więc idę się przebrać i przygotować do7-mio godzinnego maratonu.Oczywiście drogim Paniom miłego popołudnia życzę i przyjemnego wieczorku:-D.Mam nadzieję,że cichcem jutro dam radę zajrzeć;-)

reklama
Ewelcia a jak jest stulejka po angielsku?
Mikimauro sama muszę się wgłębic w ten temat,bo coś czuję,że Matt też ma ten problem.
Ale nie wiem jak jest stulejka ba nawet napletek po angielsku.
Teraz będziemy się zapisywac do nowego lekarza (dziś pojechaliśmy,ale nie było babki od rejestrowania nowych pacjentów) i muszę mu o tym nadmienic.
Bo nikt do tej pory nie zajął się tym problemem i chyba wiek 2-3 lata jest decydujacy.
We wtorek mamy podejśc do przychodni,ale muszę znaleźc po angielsku jak się ten problem nazywa :zawstydzona/y:

MartaF to fanta kurde stycznie :-D:-D:-D
Życzę lekkiej przeprowadzki. Pomogłabym ale mam imprezę urodzinową chłopców za tydzień :sorry::sorry:
Nie wiem jak jest stulejka po angielsku bo ja chodze do Polskiego GP:-)

Łatwo mozna sprawdzic czy maly ma stulejke,poprostu zobacz jak sika i czy napletek na koncu jest tak bardzo zwiniety do srodka-mam nadzieje ze mnie zrozumialas.
Jak strumien moczu jest cienki to nalezalo by cos z tym zrobic bo moze calkiem sie "zarosnac"a wtedy to maly nie bedzie mogl siusiac i na koncu moze sie zrobic taki "balonik" z siuskami:cool2:.
Teraz to juz zapozno chyba na sciaganie(a robilas to kiedys);-)

Agusik wspolczuje tego bolu,pewnie jak rozruszasz bardziej kosci ktore sa/byly zastane to bedzie ok.
pewnie to potrwa jeszcze troszke-zycze wytrwania
Agusiek jak leje w PL to wracaj do Iryskowa,tu nawet w miare tylko dzis padala mala mrzawka-przynajmniej u mnie;-)
Lubiczanka a le z ciebie kucharka-dala bys troszke na sprobe:-Dja to mam lenia ostatnio zreszta juz od dluzszego czasu ze nic mi sie nie chce albo nie mam czasu;-)
Marta no w Twoim stanie to nawet wskazane jest wczesniejsze pakowanie:tak:

AsienkaR gratuluje corci!!!!
Misia swietna fryzurka,bardzo Ci w niej do twarzy!!!
Wczoraj mialam to napisac ale m przylazl i zabral mi laptopa;-)

Do góry