reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

U Olka w przedszkolu w poniedziałki i środy badziewne jedzenie:sorry: typu: naleśniki, racuchy,kluski z serem lub truskawkami,ryż z jabłkami,pyzy lub pierogi.
Ale narobiłaś ochoty :tak: tylko u mnie nie ma chętnych do roboty :sorry:
Witam
Maja po lekarzu w porządku, antybiotyku nie dostała tylko elofen (zna któraś?) i oczywiście tydzień siedzenia w domu:tak::tak:
Poczytałam was ale jakoś natchnienia na odpisywanie brak za co przepraszam :-:)-:)-(
To dobrze ze mała zdrowa i bez antybiotyku :-D tylko znowu ten tydzień w domu żeby nie płakała jak będzie iść do przedszkola :tak:
Moje drogie w polsce byly teraz problemy z zapisem do przedszkoli
Ja mieszkam w Irlandii dziecii tu ida do szkoly majac 4-5 lat Jak jej teraz nie zapisze to pozniej niebedzie miejsc :( I bede musiala ja zapisac daleko od domu A jeszcze nie daj boszeee beda tam rasisci :/ ! A tak to pod nosem mam najlepsza podstawowke w miejscowosci i na pobrzezach :) Tu zapisywanie dziecii w tym wieku to cos normalnego :))
No to macie nie źle z tymi szkołami :eek: dobrze że obok was jest szkoła itd :tak:
Koffaniutka,ja w tej przeklętej Trójcy jestem:crazy::tak: i w tym roku bez wydziwień robimy dyplomy dla pań z grupy Olka.Gościu w sklepie ze śmiesznymi rzeczami podsunął mi pomysła żeby w antyramie dać fotkę pani na środku i dookoła niej buziole dzieciaków i to wszystko w sepii i jakiś dyplom do tego z życzeniami. Zastanawiam się nad przerobieneim tekstu piosenki:dry:.
Pomysł znakomity moim zdaniem :tak::tak::tak:
Witam kochaniutkie

Wczoraj wieczorem mnie coś wzieło- zwymiotowałam całą kolację:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2: kurde i teraz praktycznie jesc mi sie nie chce:eek::eek:jak to ma oznaczać zbliżający sie poród to ja nie chce:-:)-( boje sie strasznie:zawstydzona/y::-:)-:)-:)-:)-:)-(
Nic się nie bój, na pewno wszystko pójdzie szybko i gładko :tak: a pokoik boski :-D ile chcesz za wynajem? :-D:-D:-D
Witam
Ale jestem niewyspana:no::no::no:Dosyc ze znowu bardzo dlugo nie moglam usnac to jeszcze Klaudia tak wyla w nocy ze szok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Przez poltorej godziny sie darla jak opetana:no::no::no:Rano byla juz bez pizamki w i z jakimis dziwnymi krostkami na kolankach (wygladajacymi jak kaszka)i z podrapanymi plecami:no::no::no:
No żeby nie różyczka albo może jakieś uczulenie :no:
Malinka to ci mały nie dobry, może mu matma nie leży? No jak sobie dziecko coś wymyśli to ani rusz :no:

Witam. Ja już mam wszystko zrobione, nawet obiad więc mam wolne. Kubek śpi i z tego co wynika M też :sorry: standard :tak: zaraz muszę go obudzić bo jeszcze nic nie jadł jak zawsze :eek: ach z tymi facetami :-D no ale muszę Was pożegnać bo mama dzwoniła że tata do domu idzie bo się źle czuje, oby to nic poważnego :tak: jak dam radę to zjrzę jeszcze dzisiaj. M na 3 dni wolnego :sorry: jak nie siebie to go powieszę :-D:-D:-D:-D miłego dnia :tak::tak::tak:

reklama
No widzisz Malina, trza bylo mysleć najpierw a nie teraz od dziecka wymagac!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A ja wyobraźcie sobie dopiero firany powiesiłam, no masakra jakaś dziś, tyle czasu jedną rzecz robić. Tzn ściągnąc, wyprać je i powiesić. Szok. Teraz szale wrzuciłam. Ciekawe ile to bede upinac. A gdzi epodłogi??? A tak leniwie dzis mialo byc, mała ciagle mi dupe zawraca. Co odwaliła. Rozebrała sie i sika d nocnka, no pięknie, cudnie, a później nóżki w tym myje!!! I po chacie mi te siuchy roznosi, no myslalam, ze rozszarpie, ale co dziecko winne, uwielbia sie kąpać.

Nic, ide odkurzacz wyciagnąc, kolejna godzina????

No widzisz Malina, trza bylo mysleć najpierw a nie teraz od dziecka wymagac!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A ja wyobraźcie sobie dopiero firany powiesiłam, no masakra jakaś dziś, tyle czasu jedną rzecz robić. Tzn ściągnąc, wyprać je i powiesić. Szok. Teraz szale wrzuciłam. Ciekawe ile to bede upinac. A gdzi epodłogi??? A tak leniwie dzis mialo byc, mała ciagle mi dupe zawraca. Co odwaliła. Rozebrała sie i sika d nocnka, no pięknie, cudnie, a później nóżki w tym myje!!! I po chacie mi te siuchy roznosi, no myslalam, ze rozszarpie, ale co dziecko winne, uwielbia sie kąpać.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DDOBRE:-D:-D:-D:-D:-D:-D
mój adam juz wraca ze szkoły a ja poza tym że zobiłam porządek w antka szafce i wyprasowałam to nic nie zrobiłam nic mi sie nie chce a tu obiad jeszce odkurznie podłogi:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:boziu mieć cały dzień na lenistwo to by było coś:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ja dopiero wróciłam z zakupów i z poczty.
Oliwkę zostawiłam z dziadkiem bo leje,więc ja nie ciągłam ze sobą :tak::tak::tak::tak::tak:

grzeczna była to ok,zauważyłam ze z dziadkiem jakaś taka grzeczniejsza jest i się słucha :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
a to dlatego że dziadek jak z nia zostaje to cały do jej dyspozycji i jej to odpowiada a ja czasem wymagam żeby sama się soba zajęła bo trzeba w domu porobić.

Właśnie pokroiłam cebulę i robi się syrop, mam nadzieję że nas wzmocni:tak::tak::tak:

jak Ty robisz ten syrop??????????

Oliwka usypia,jak uśnie to szybko biorę się za zupę i mamm mega duzo prasowania :sorry::sorry::sorry:

No witam ponownie
wrocilismy ze sklepu maly probuje zasnac ale nie wychodzi mu to co chwile przychodze tam do pokoju a on juz nie w swoim lozeczku tylko na lozku sie bawi albo w oknie zaglada :confused2::confused2::confused2::confused2:
bylismy w Obi bo byla promocja na takie panele jak chcialam kosztowaly po 29,99 zl ale super ciesze sie ze kupilismy potzrebowalismy ok 25 metrow na nasz pokoj...
a przy kasie to normlanie zas w dolek wpadlam - 790 zl :szok::confused2::confused2::confused2:
jasna jego mac....
ale w sumie to mam co chcialam
pokaze Wam wzor tylko na allegro znajde
AC3 KRONOPOL MONTAZ CALY KRAJ BUBINGA (758785912) - Aukcje internetowe Allegro

A przez jaką Ole:eek::eek:
mala od szwagierki :confused2:
Dziewczyny cos mi mala poklikała i jakims skrótem myszke wylaczyla. Jak to wlaczyc w lapku, któraś wie???
nie mam pojecia :sorry:
Witam
Ale jestem niewyspana:no::no::no:Dosyc ze znowu bardzo dlugo nie moglam usnac to jeszcze Klaudia tak wyla w nocy ze szok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Przez poltorej godziny sie darla jak opetana:no::no::no:Rano byla juz bez pizamki w i z jakimis dziwnymi krostkami na kolankach (wygladajacymi jak kaszka)i z podrapanymi plecami:no::no::no:
Wy w jakims horrorze gracie czy co ?? :sorry::-p
Witam z rana:-):-):-)
Maja pospała do godz.7.15 z jedną pobudką na siusiu (od godz.17), nie wiem co tak odsypiała ale skoro nie budziła się w nocy to jest ok.:tak::tak::tak:
Mnie gardło strasznie boli, wcale mówić nie mogę ani przełykać, aż w nocy wstawałam i strepsils ssałam:-:)-:)-(
Pogoda za oknem typowo jesienna, chyba w nocy albo nad ranem padało bo ulica mokra:tak::tak:

No to faktycznie miałaś przeżycia podczas porodu:-D:-D:-D
zdrowka Wam zycze kurujcie sie :-):-):-)
no mialam ubaw teraz sie fajnie wspomina ale za niedlugo nastepny porod wiec zobaczymy czy tym razem bedzie smiesznie :cool2::cool2::cool2:
witam:happy:
nocka taka sobie ,ale za oknem słonko więc ok:tak:
dzieciaki w szkole antek śpi a ja mogę w spokoju kawkę wypić i nadrobić zaległości:tak::tak:
adam mnie wczoraj wkurzył na maxa ze sprawdzianu z matmy dostał 3:wściekła/y:a byki takie banalne że:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no i siedzę z nim wczoraj tłumaczę mu tą nieszczęsną matmę a on głupoty pisze błędy np 60 groszy to złotówka a 100 sekund to minuta:wściekła/y:więc ja wściekła mówię mu że muszę wyjść bo nie mogę mu teraz tłumaczyć bo go rozszarpię jak ochłonę to wrócę wracam a moje genialne dziecko sobie wymyśliło że mogłam sobie zajść w ciąże z pitagorasem to by był wybitnym matematykiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i ja poszłam do pracy a on do 21 robił matmę:cool2:
hehe to Ci dowalil z ta matma...
ale nie pomyslalas zeby tak Adama zrobic z Pitagorasem ?? :-p:-p:-p:-p:laugh2::laugh2:

A na ile jedzie:eek:
na 2,5 tyg :-:)-:)-:)-:)crazy::crazy:
już do szkoły:szok::szok::szok:ja jeszcze o antka przedszkolu nie myślę:-D:-D

jakie badziewne pycha:tak::tak::tak:

meduska jest ślicznie a listek cudny bardzo ładnie wygląda:tak::tak:gratuluję pomysłu:tak:

hmmmmmmmmm no chyba się twój organizm naturalnie oczyszcza ,przygotowuje się do porodu:tak::tak::tak::tak:
witam:happy:
nocka taka sobie ,ale za oknem słonko więc ok:tak:
dzieciaki w szkole antek śpi a ja mogę w spokoju kawkę wypić i nadrobić zaległości:tak::tak:
adam mnie wczoraj wkurzył na maxa ze sprawdzianu z matmy dostał 3:wściekła/y:a byki takie banalne że:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no i siedzę z nim wczoraj tłumaczę mu tą nieszczęsną matmę a on głupoty pisze błędy np 60 groszy to złotówka a 100 sekund to minuta:wściekła/y:więc ja wściekła mówię mu że muszę wyjść bo nie mogę mu teraz tłumaczyć bo go rozszarpię jak ochłonę to wrócę wracam a moje genialne dziecko sobie wymyśliło że mogłam sobie zajść w ciąże z pitagorasem to by był wybitnym matematykiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i ja poszłam do pracy a on do 21 robił matmę:cool2:
dobry ten twoj synek :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Meduska naprawde bardzo goraco gratuluje pokoju :tak::tak::tak::tak:
jak sie wyprowadzimy wreszcie na swoje to zatrudnie cie do wystroju wnetrz ;-);-);-):-D:-D:-D:-D

ale pogoda co???
siasc i plakac :crazy::crazy::crazy::crazy:

hehe
mamuska teraz bierz szmate i te siuski sprzataj :-D:-D:-D:-D
co sie obijasz :-p:-p:-p:-p
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DDOBRE:-D:-D:-D:-D:-D:-D
mój adam juz wraca ze szkoły a ja poza tym że zobiłam porządek w antka szafce i wyprasowałam to nic nie zrobiłam nic mi sie nie chce a tu obiad jeszce odkurznie podłogi:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:boziu mieć cały dzień na lenistwo to by było coś:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
nie, ja to bym chyba nie wytrzymala - tak pol dnia to jeszcze :confused2::sorry::sorry::tak::tak::-D

No a tak poza tym to uwaga!!! ja dopiero jem sniadanie...
ale mnie wzielo - nie bylo wczesniej czasu ... zupka tez juz prawie gotowa (ogorkowa)
maly juz chyba zasnal bo go nie slychac, pranie sie konczy
no ale ja dalej glodna :sorry::sorry::sorry:

reklama
HEJ ,HEJ
MEDEUSKA ,HA ,HA nie sądziłam ,ze Patryk tak czadu daje:-D:-D,a pokoik prześliczny ,no marzenie!!!!:tak::tak::tak::tak:
Patrysia ty złośnico,z ciebie to niezła cholera jest:-D:-D:-D:-D:-D:-Dale już oddychaj,spokojnie.......:tak::-)
Malinka z Pitagorasem :-D:-D:-DTEN TO MA FANTAZJĘ ,A CZEMU NIE Z Einsteinem :-D:-D:-D:-D,nic mi nie mów ,bo ja zKlaudia też pprzeżywam ,otóż jakbyście nie wiedziały to w 4 klasie nie ma zadnej obowiązkowej lektury ,wszystkie dla chętnych:eek:GŁUPIEGO pINOKIA CZYTA JUZ 2 TYGODNIE a jak ją chcieliśmy wczoraj odpytac to zbyt sie do lektury nie przyłożyła raczej,masakra:szok:
Zaczął sie basen w szkole i wożenie dzieci,o jak ja tego nie lubię ,a najbardziej suszenia włosów dziewczynkom kiedy włosy długie i grube ,zgroza

Do góry