reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam,

U mnie rano pogoda była ładna więc pognałam z dziewczynami do parku :tak:

Teraz śpia więc mam 5 min na lenistwo :tak:

Zakupiłam dziaj nowy piec gazowy do domu, Nie mogę się doczekać montażu :tak: Może w końcu będzie normalnie woda lecieć :tak: i za gaz troszkę mniej przyjdzie :sorry:
no i zapodaj fotki nowego nabytku... :-)
no ja juz mam ale dzxieki ze pytasz...
jak co to znow dawaj znac :tak:

ja jestm u mamy
ok zmykam ide robic jej kawy bomnie prosi
to od razu wypije z nia bo tez dopiero co sobie zrobilam

papa do wieczora :laugh2:

Pati, jeśli będziesz czegoś potrzebować, to pisz, a ja będę mówić co mam, może ci cos podpasuje :tak:

Dostałam bilety do kina na film dla dzieci :tak: M idzie z Helenką :tak: ciekawa jestem, czy mała wytrzyma :eek: No ale kiedyś musi być ten pierwszy raz :tak:

Pati, jeśli będziesz czegoś potrzebować, to pisz, a ja będę mówić co mam, może ci cos podpasuje :tak:

Dostałam bilety do kina na film dla dzieci :tak: M idzie z Helenką :tak: ciekawa jestem, czy mała wytrzyma :eek: No ale kiedyś musi być ten pierwszy raz :tak:

Hehe pierwsza wycieczka do kina :)) Trzymam kciuki za malenka :)) A jaki to seansik bedzie ??

już do szkoły:szok::szok::szok:ja jeszcze o antka przedszkolu nie myślę:-D:-D

jakie badziewne pycha:tak::tak::tak:

meduska jest ślicznie a listek cudny bardzo ładnie wygląda:tak::tak:gratuluję pomysłu:tak:

hmmmmmmmmm no chyba się twój organizm naturalnie oczyszcza ,przygotowuje się do porodu:tak::tak::tak::tak:
witam:happy:
nocka taka sobie ,ale za oknem słonko więc ok:tak:
dzieciaki w szkole antek śpi a ja mogę w spokoju kawkę wypić i nadrobić zaległości:tak::tak:
adam mnie wczoraj wkurzył na maxa ze sprawdzianu z matmy dostał 3:wściekła/y:a byki takie banalne że:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no i siedzę z nim wczoraj tłumaczę mu tą nieszczęsną matmę a on głupoty pisze błędy np 60 groszy to złotówka a 100 sekund to minuta:wściekła/y:więc ja wściekła mówię mu że muszę wyjść bo nie mogę mu teraz tłumaczyć bo go rozszarpię jak ochłonę to wrócę wracam a moje genialne dziecko sobie wymyśliło że mogłam sobie zajść w ciąże z pitagorasem to by był wybitnym matematykiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i ja poszłam do pracy a on do 21 robił matmę:cool2:
No to ci wyskoczył z Pitagorasem:-D:-D:-D:-D:-D
No widzisz Malina, trza bylo mysleć najpierw a nie teraz od dziecka wymagac!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A ja wyobraźcie sobie dopiero firany powiesiłam, no masakra jakaś dziś, tyle czasu jedną rzecz robić. Tzn ściągnąc, wyprać je i powiesić. Szok. Teraz szale wrzuciłam. Ciekawe ile to bede upinac. A gdzi epodłogi??? A tak leniwie dzis mialo byc, mała ciagle mi dupe zawraca. Co odwaliła. Rozebrała sie i sika d nocnka, no pięknie, cudnie, a później nóżki w tym myje!!! I po chacie mi te siuchy roznosi, no myslalam, ze rozszarpie, ale co dziecko winne, uwielbia sie kąpać.

Nic, ide odkurzacz wyciagnąc, kolejna godzina????
Wiedziała jak mame zdenerwowac:tak:
ja dopiero wróciłam z zakupów i z poczty.
Oliwkę zostawiłam z dziadkiem bo leje,więc ja nie ciągłam ze sobą :tak::tak::tak::tak::tak:

grzeczna była to ok,zauważyłam ze z dziadkiem jakaś taka grzeczniejsza jest i się słucha :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
a to dlatego że dziadek jak z nia zostaje to cały do jej dyspozycji i jej to odpowiada a ja czasem wymagam żeby sama się soba zajęła bo trzeba w domu porobić.

jak Ty robisz ten syrop??????????

Oliwka usypia,jak uśnie to szybko biorę się za zupę i mamm mega duzo prasowania :sorry::sorry::sorry:
Ja też dzisiaj miałam prasowanie:tak:
na 2,5 tyg :-:)-:)-:)-:)crazy::crazy:

dobry ten twoj synek :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Meduska naprawde bardzo goraco gratuluje pokoju :tak::tak::tak::tak:
jak sie wyprowadzimy wreszcie na swoje to zatrudnie cie do wystroju wnetrz ;-);-);-):-D:-D:-D:-D

ale pogoda co???
siasc i plakac :crazy::crazy::crazy::crazy:
Szybko zleci i M bedzie w domu ja to musze czekac dłużej:-:)tak:
a moja znowu nie chce spać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: normalnie już mi nerwy puszczają,spiewa sobie,bawi się gada do siebie i robi mi na złość :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A może ona juz nie chce spac w dzien :eek:
Ano...

Mała poszła spać, więc pręciutko poodkurzałam i pomyłam podłogi, skonczyłam kuchnie, rozwiesiłam pranie, starłam kurze i jeszcze tylko bajzel na łózku mi został typu sterta kartek i stosy kredek. Ufff... Szala u małej na razie nie powiesze,trudno, niech przeschnie ( nie ułoży sie tak ładnie ).

No to teraz na chwikę kopyta wyciągnąc, podłogi przeschną to coś sobie pewnie jeszcze wymyśę. A-przypomnialo mi się-ciacho upiec:-D. I coś zjeść, bo jakoś czasu jeszcze nie było na konkreta.
No to sie napracowałaś:tak:

widzieliście to:​

ale jaja :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D
dziewczyny poczatek nr tel kom 517 to jest idea :eek::sorry::laugh2: ??
Chyba ja nie wiem bo mam plusa:tak:
ale mnie adam do szału doprowadził:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:odrabiał wczoraj ta słynną matmę piotrek kazał mu przepisac bo nakreślił i byków na robił powiedział ze przepisał i ok dzisiaj sprawdzam zeszyt a tam 3+ z zadania domowego nakreślone nic nie przpisał no jak smietnik a nie zeszyt do matmy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:do szkoły znów zapomniał spakowaxc zeszytu od polskiego i przyrody no myslałam że wyjdę z siebie i stane obok z nerwów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a darłam sie na niego tak że chyba pół osiedla słyszało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
siedzi teraz przepisuje zeszyt robi porządki na biurku w piórniku zadanie z techniki no cholera mnie zaraz weźmie na niego gówniarz jeden najlepiej zero obowiązków a max przyjemności:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nosz ***** mać:wściekła/y::wściekła/y:musiałam to z siebie wyrzucić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a z rzeczy pozytywnych to mamy za oknem piękne słoneczko:tak::tak::tak:
No nie dziwie sie ze sie wnerwiłas mnie to dopiero czeka:szok:
hehe przypomniala mi sie sytuacja jak kiedys uczylam sie tabliczki mnozenia a ja z maty to noga jestem i mama mnie pyta Pati ile to jest 6 * 5 mowie do niej ze 30 i pyta mnie dalej i dalej i za chwile a ile to jest 5 * 6 a ja ?? i mysle i mysle ... licze ale nie umiem dojsc do wyniku i zapytala mnie czy juz wiem a ja ze nie wiec mi przystrzelila w glowe i na opamietanie powiedzialam eureka 30 :laugh2::laugh2::laugh2:
o Boze ale jaja jak to wspominamy teraz :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Mnie mama uczyła pytan do komuni i na jednym pytaniu tak sie zawiesiłam ze do dzisiaj go powtużyc nie umiem a mama mówiła 3 razy reszte jak sie wnerwiła i walła tym katechizmem o dzwi to powtuzyłam :-D:-D:-D:-D:-D
Moj Dominik dzisiaj byl wazony i mierzony w szkole:-)Jak Go zapytalam ile wazy to mi powiedzial ze piec sto osiem:szok::szok::szok:Jak na Niego dziwnie spojrzalam to powiedzilam ze tak jakos w srodku bylo 100 no tak sie interesuje:-D:-D:-D

Ide sobie zrobic kawke i zjesc rogalika
:-D:-D:-DNo to wielki chłopak:tak::tak::-D
jejciu jak u nas jest na dworze bosko :-)jak dla mnie taka pogoda mogłaby być cały rok:tak:cieplutko 18 stopni słoneczko lekki wiaterek no bosko ni to letni upał ani zimowy mróz ja chcę tak cały rok:tak::tak::tak:
u mnie kurczok po meksykańsku kończy sie robić zaraz dzieciaki zjedzą nakarmię antośka i będe oglądała rozmowy w toku:tak:
a co do karmienia tak dużego dziecka piersia to pamiętam jak z madziula miałyśmy praktyki w żłobku jak kończyłyśmy studium medyczne i przychodziła mama po dziewczynkę bodaj że martynkę i karmiła ją cycem na korytarzu i nie było by moze w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że dziewczynka miała ponad 3 lata była w najstarszej grupie i była naprawdę duza i powiem wam że mnie to sie wcale nie podobało:no:bo rokosznie wygląda takie maleństwo przy piersi ale takie duże dziecko już jakoś nie bardzo:no:moja sąsiadka u której mieszkanie wynajmujemy ma córkę oliwke i karmi ja cycem mała ma już 2.5 roku super mówi biega i nagle staje i woła mama cyca i to juz tak dziwnie jakoś :sorry:bez obrazy bo sa mamy które chcą długo karmić ale moim zdaniem dziecko prawie 3 letnie je wszystko a pierś mamy to juz chyba noiewiele daje to raczej już tylko przyzwyczajenie:sorry:
Moja siostra miała 3 lata to jeszcze cyca cycała ja miałam 2,5 jak przestałam cycac:cool2::-p
Witaj:-)
Poszli :tak: Wręczyłam im aparat, żebym mogła jakieś fotki z tej wyprawy obejrzeć :sorry:
Głupio sie przyznać, ale nawet nie wiem co to za film :-D Jakaś polska kreskówka :tak:
To powiedzmy ze zapomniałaś tytułu:-D:-D

wiki moim zdaniem potrzebuje jeszcze spać w dzień bo jak ją nie położę spac to po 16.00 godzinie jest histeria że ona chce spać i jest meksyk.dziś tez nie chciałą usnąć a jak usnęła to spała 3h.
więc gdyby nie była zmeczona to by się tylko zdrzemnęła a nie spała tyle godzin :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka ogląda wieczorynkę a ja wpadłam do was na chwilkę :-)

No i zapomniałam wam powiedzieć że Oliwce to przeziębienie wreszcie zaczyna przechodzić,katar minimalny.cieszę się.:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

ok, jak narazie nie mam glowy o tym myslec...
teraz obliczam by przekroczyc kasy przeznaczonej na remont.... :-D
Mnie mama uczyła pytan do komuni i na jednym pytaniu tak sie zawiesiłam ze do dzisiaj go powtużyc nie umiem a mama mówiła 3 razy reszte jak sie wnerwiła i walła tym katechizmem o dzwi to powtuzyłam :-D:-D:-D:-D:-D
hehe fajnie sie to wspomina :laugh2:
wiki moim zdaniem potrzebuje jeszcze spać w dzień bo jak ją nie położę spac to po 16.00 godzinie jest histeria że ona chce spać i jest meksyk.dziś tez nie chciałą usnąć a jak usnęła to spała 3h.
więc gdyby nie była zmeczona to by się tylko zdrzemnęła a nie spała tyle godzin :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka ogląda wieczorynkę a ja wpadłam do was na chwilkę :-)
no i sie skonczyla :-)
No i zapomniałam wam powiedzieć że Oliwce to przeziębienie wreszcie zaczyna przechodzić,katar minimalny.cieszę się.:-)
to super :cool2:

Do góry