reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dobra ja juz posprzatalam
oejku ale sie narobilam :sorry:
tyle kurzy bylo sprzatane w szafkach...odkurzanie... ale nawet szybko sie uwinelam
nawet nie wiedzialam ze juz taka godzina jest
malego polozylam spac...

no a teraz moze cos z wczoraj...
bylismy w praktikerze, obi i leroy...
kupilismy lampy karnisze umywalke z bateria do lazienki (bo jeszcze sie zmiesci :laugh2:) i zlew dwukomorowy do kuchni... no i chyba to wszystko a reszta to jakies pierdolki :confused2:
bylismy u wujka i powiedzial ze zrobi nam w prezencie kafelki gdzie tlyko bedziemy chcieli (za darmo :laugh2::laugh2::laugh2:) ale sie ciesze... tylko ammy dac mu wczesniej znac...
no a Panstwo G. powiedzieli ze 25 koncza im budowe wiec powinni do tego czasu sie wyprowadzic a jak nie to do konca miesiaca ale jakby mialo sie jeszcze w listopadzie przedluzyc :sorry: to beda spali w campingu - nie wiem czemu juz tego nie robia :confused2: ale dobra:sorry:
no do tego trza zaplacic jeszcze ubezpieczenie za samochod ( w tym miesiacu - jak mus to mus :confused2::confused2:)

Patrysia to w końcu wy płacicie czynsz za ten m-c?:szok::szok::szok:
oni placa a my sie dokladamy (bo czynsz juz jest na nas) a naliczany jest za 3 osoby (ja moj m i Sewcio) a ich sa dwie (nie liczac babki bo babka nie jest tam zameldowana) no wiec za ta 3 osobe my doplacamy :tak:
Witam wszystkie mamusie!!! Ja dopiero teraz, bo troszke ogarniam mieszkanko po wekendzie, pranie zrobiłam, itp....:-)
Podoga fatalna, wczoraj cały dzień u mnie lało i nigdzie z Małym nie wychodziłam, zobaczymy jak dzisiaj będzie. Z prognoz wynika ,że jutro 5stopni tylko-brrr :-:)-:)-(
u nas tez takie pogodzicho :confused2:
Witam!
Ja tylko tak z odskoku bo trochę roboty po weekendzie mam :sorry: ostatnio coś jakaś zalatana jestem nawet nie wiem czym i dzień mija jak z bicza strzelił :tak: Kubek zdrowy ale coś babcie z dziadkiem bierze więc mu będę aplikować coś na zaś żeby nie było :tak: M 19tego jedzie do świętoszowa za swoimi dokumentami. Okazało się że dokumenty z wku poszły tam i tam przepadły i to nie tylko jego :crazy: a miał być przyjęty :wściekła/y: oby teraz mu wyszło bo inaczej na nowo trzeba dokumenty składać itd, a to miesiąc co najmniej trwa :wściekła/y: przeleciałam tak po łebkach więc nie nadrobię wszystkiego.
Jak tam Meduska się czujesz? Coś tam mi mignęło że z M się kłóciłaś tak? Nie przejmuj się nie warto :tak: dbaj o siebie i maleństwo :tak:
Patrysiu a Ty jak? Brzuszek rośnie, mała daje popalić czy raczej nie :-D
Anabuba się pewnie wybawiła, fotki wieczorem więc jak dam radę to wtedy zajrzę :tak:
Nadi ma pierwszy ząbek brawo :-D:-D:-D:-D
Aleksia normalnie serce mi się raduje jak przeczytałam posta od Ciebie :-D:-D:-D:-D wracaj do nas szybko i zdrowiej :tak::-D:-D:-D
Tyle co pamiętam, więc wybaczcie :-( idę do kuchni i łazienki bo tam bałagan :no: Do poczytania potem :-D;-)
no witaj trzymam kciuki za Twojego m i te dokumenty
a ja czuje sie dobrze...
mala dokazuje wyraznie :tak:
szczegolnie wtedy kiedy de spac... :sorry:
witam kochane po zapracowanym weekendzie:-)
narazie nadrobiłam tylko bierzącą stronę mignoł mi wpis od aleksi jupi jak się cieszę kochana wracaj do nas szybciutko:-)
anabubka czekamy na focie i super ze wesele się udało:tak:
lunka bardzo mi przykro
[*]

agnes to ci pech tak sobie nogę złatwić:-(a jak tam tarczyca węzły chłonne????
as gratki za zaliczenie juz 2 przedmiotów i to na 5:-)
ania zdrówka dla ciebie i maej:tak:
madziula zdrówka da dzieciaków :tak:już sobie wyobrażam tą dziką radoś K z wygranego zakładu:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
u nas deszczow ponuro a do tego antek kaszle dzisiaj idę z nim do lekarza na 13.10:-(
wczoraj był u mnie mój tatuś popołudniu więc przyjechał po mnie do pracy przywiózł dzieiakom telewizor ciasto 30 kg ziemniaków 10 kg cebuli no jakoś przeżyjemy :tak::tak::tak::tak:
roboty mam multum ale musiałam najpierw do was wpaść;-)
ojejkuzdrowka dla Antka :tak:

reklama
dobra ja juz posprzatalam
oejku ale sie narobilam :sorry:
tyle kurzy bylo sprzatane w szafkach...odkurzanie... ale nawet szybko sie uwinelam
nawet nie wiedzialam ze juz taka godzina jest
malego polozylam spac...

no a teraz moze cos z wczoraj...
bylismy w praktikerze, obi i leroy...
kupilismy lampy karnisze umywalke z bateria do lazienki (bo jeszcze sie zmiesci :laugh2:) i zlew dwukomorowy do kuchni... no i chyba to wszystko a reszta to jakies pierdolki :confused2:
bylismy u wujka i powiedzial ze zrobi nam w prezencie kafelki gdzie tlyko bedziemy chcieli (za darmo :laugh2::laugh2::laugh2:) ale sie ciesze... tylko ammy dac mu wczesniej znac...

Widze że spore zakupy były!!!:-)

Witam! Zuza śpi, ja mam lenia. Chyba jutro pójde do lekarza-myslałam ze mi przeszło bo wczoraj sie czułam elegancko a dzisiaj mam kaszel:wściekła/y::wściekła/y: Pogoda fatalna.

dzisiaj załatwiłam sobie nogę rano,do tej pory mnie boli.jak skłądałam łożko to źle chyba zachaczyłam boczne zawiasy i jak wkłądałm pościel do srodka to spadło mi to łóżko prosto na nogę .otarło mi cały naskórek i mocno uderzyło.

od razu nasmarowaąłm altacetem,myslałam że poboli i przejdzie że siniak będzie ale zrobił mi się jakby krawiczek i to dość duzy.

wiecie mze czym moge to smarowac aby to zeszło???????????????????

Na siniaki dobry jest Lioton żel:tak:

pierwsza:-D

juz koncze jesc sniadanko:-D od 4.30 nie spie- przeziebiłam sie w nocy i mnie męczyl kaszel i katar:confused2::confused2::confused2::confused2: musze zaraz jakieś witaminy wziąć...

i ocywiście miałam durny sen o porodzie:sorry::sorry:

Oby do porodu Ci przeszło-bo jak tu rodzic z zasmarkanym nosem?:sorry:

Zasnąć się nie dało :sorry:to szukałam czegoś fajnego na Dzień Nauczyciela:tak:.
Ja przed porodem też na bezsenność cierpiałam.

Ja nie wiem co to bezsenność -mogłabym spac do południa:-)

witam witam miłe panie;)

Pauline do szkoly odprawilam a ja stweirdzilam ze wykorzystam czas poi mala z p spia i wpadne do was;)
p na noc do pracy,wuec wieczorem luzik;DDDD

wesele udane,troche zstrzezen do orkiestry ale nie bylo najgorzej.sala super,zarcie super!
dziewczyny przed 22 juz grzecznie spaly,sasidaka z nimi zostala.mala tylko o 3 sie przebudzila na kasze i dalej spala.
ja po weselu poszlam o 6 spac bo zostalam pomoc sprzataca a o 8 juz mialam pobudke....do 10 spalam jednym okiem;)))))
ale dzieki kawie czulam sie dobrze do samego wieczora;))siostar razem z druhna smialy ze mnie skad mam tyle energii;)
ale skoor az tak bardzo sie nie wytanczyam(przynajmniej nie tak jakbym chciala),to nogi mi nie odmowily posluszenstwa.
poprawiny u moich rodzicow byy wiec tez sie nalatalam z garmai,talerzami itd.ale spoko;)a dziewczyny w wdomu u mamy grzecznie sie bawily i ogladaly bajki(troce duzo ,no ale sila wyzsza;)

po 22 juz lealama w lozku;)

nocnikowy sukces!!!-malej zalozylam zwyle majteczki i tylko sama ieluche tetrowa tak w razie ze jak popsucoii to ze butow nie zamoczyla,ale sluchajci w kosciele zawolala siku ,poszlysmy na trawke i zrobila.na wesele wzilam nocnik i albo sama wolala albo ja sama wysadzalaam.i ani jednej wpadki!jestem z niej dumna;)))))))))))
wczoraj na poprawinach tez spokojnie na nocnik albo na sedes;)

Super że wesele sie udało no i gratki za nocnikowy sukces:-):-):-)

CZeść
Zaglądam tylko na chwile, nic nie czytam i nie odpisuję, za co przeraszam.
Piotr nadal chory, właśnie poszedł do lekarza. Mała wariuje w nocy dzięki czemu nocki mam jak najbardziej wpisane w życiorys a dni zamglone. Wczoraj w nocy zmarła Piotrka babcia.Będę miała teraz kupe latania i załatwiania z teściową i nie bedzie mnie zapewne kilka dni z Wami. Ciesze się tylko, że zdążyliśmy pojechać do niej wczoraj i sie pożegnać. Ciężko opisać mieszaninę uczuć radości, że ktoś odszedł i nie musi się już dłużej tak męczyć i smutku po utracie tak wspaniałej osoby.

Wyrazy współczucia
[*]

nie wiem mnie przytłacza brzydka pogoda ,niewyspanie ,nawał roboty.brk kasy,brak figury,aaaaa do duszy z tym:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
najchętniej zwinełabym się w rulonik nakryła kocem i przespała tą szarugę:cool2:
Malinka co ty ty nie masz figury na daj ty spokuj laska z Ciebie i tyle i tym sie nie zamartwiaj a jesli chodzi o pagode unas też szaro i nuda nic sie nie chce.
No a ja posprzątałam i nic nie robie ale chyba pujde jeszcze posegregowac zabawki i pokuj sprzątnąc leje cały czas zimno jest :crazy:

hej laseczki:happy:
antoni jest lekko przeziębiony dosta lipomal i ok:tak:
zmokliśmy po drodze tak że :wściekła/y::wściekła/y:
patrysia ae super zakupy:tak:nie zazdroszczę tego czekania już moglibyście mieć pół remontu za sobą:tak:no i super wiadomości że wujek wam to zrobi w prezencie zawsze to oszczędność i to nie mała:tak:a jakieś meble kupujecie?????do pokoi ??bo do kuchn już kupiliście:tak:
wiktoria ja od tygodnia zabieram się za segregacje zabawek i jakoś mi niepodrodze;-)

hej laseczki:happy:
antoni jest lekko przeziębiony dosta lipomal i ok:tak:
zmokliśmy po drodze tak że :wściekła/y::wściekła/y:
patrysia ae super zakupy:tak:nie zazdroszczę tego czekania już moglibyście mieć pół remontu za sobą:tak:no i super wiadomości że wujek wam to zrobi w prezencie zawsze to oszczędność i to nie mała:tak:a jakieś meble kupujecie?????do pokoi ??bo do kuchn już kupiliście:tak:
wiktoria ja od tygodnia zabieram się za segregacje zabawek i jakoś mi niepodrodze;-)
tak meble kupimy ale na samym koncu..
jestesmy niezgodni z m co do mebli do naszego pokoju :confused2:
wiec nie mozemy sie zdecydowac...
a do pokoju malego juz wybralam
ale meble to na samym koncu :tak:
A mi sie udało posegregować juz 3 worek na strych zabawek wyniosłam bo troche zadużo ich mają a za jakis czas znowu im wymienie ale mamy cieplutko w domku az by sie chciało w koszulce chodzic
ja tez ostatnio takie porzadki robilam
ale musialam dac przed smietnik bo wiem ze chodza ludzie i zbieraja wiec przydadza sie biednym dzieciom :tak:

reklama
Witam
u nas weekend na wariacko,pogodziłam sie z moim pięknym,ale niestety słowa które są wypowiedziane -zostają:tak::tak:
Moja Klaudia wymiotów lekkich i bólów brzucha ciag dalszy ,tolerowała tylko jogurt i chleb z masłem ,wczoraj włączyła do menu rosól,żołądek jej sie tak skurczył ,że nie jest w stanie zjeść jogurtu na raz!!!:szok:aż jej zazdroszcze ,czasami fajnie mieć zołądek jak orzeszek:-D:-D:-D
Za to dziś w domu mam Ksawierka ,skarży sie na ból gardła ,gorączki nie ma,ale jeszcze pokasływać zaczął:shocked2:
Wczoraj ja przegrałam zakład w kręgle i przez cały tydzień robię kawy i herbaty na zawołanie :szok:a tak chciałam wygrać:-p
Zdrowka dla dzieciakow:tak::tak::tak:

Jula sprzedałam do chrzestnej:-p:tak: -ufff.
Ale masz dobrze:tak::tak:Moj Dominik najprawdopodobniej na weekend pojedzie do swojej chrzestnej:-):tak:

MALINUS
Zdrowka dla Antka:tak::tak::tak:Buziaki od cioci

Ja bylam u lekarza i na zakupkach:tak::tak::tak:Nie moge dawac mlodym soczkow marchwiowych bo moja lekarka stwierdzila ze sa za ciemne:szok::szok::szok:Teraz bede Im kupowala hipp ale bananowe i morelkowe:-)przez jakis czas
Wiktoria ma isc do dermatologa bo wychodza Jej jakies biale plamki na brzuszku i pleckach a do tego ma baaardzo sucha skorke:no::no::no:
Pediatra podejrzewa bieklactwo ,ale musi Ja zobaczyc dermatolog
Mlode spia,a Dominik sie bawi,wiec siedze sobie przy kawce

Do góry