reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej hej hej :laugh2:
ja dopiero teraz..... a nie spie juz od 5:50 :szok::confused2:
obudzilam sie jak m wychodzil do roboty i od tej pory juz nie umialam zasnac...
tylko lezalam...
potem maly wstal przed 7 to chwile razem polezelismy no i po 7 juz wstalismy obydwoje :tak:
potem bo nie padalo lecialam z nim do spoldzielni...
- o przemeldowanie z adresu panienskiego na wlasciwy no i tym samym mamie zmniejszylam oplate za czynsz z czego sie bardzo cieszymy oby dwie, bo zawsze to mniej kasy dla nich :tak:
potem polecialam zobaczyc czy jest tapeta ktora sobie upatzrylam ... ale nie bylo a jak juz gdzies jest to droga!!! :-:)-:)-( (do kuchni oczwiscie)

no i teraz maly spi ja robie obiad i siedze na BB :laugh2:

reklama
no jestem,zakupy małe spozywcze zrobiłam po drodze ale butów nie kupiłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wkurzyłam się nie było nic fajnego.po obiedzie jak Oliwka wstanie to chyba pojedziemy wszyscy w trójkę albo ja sama na miasto może coś kupie.ale to zalezy o której Oliwka wstanie.
narazie usypia,jesli można nazwac to usypianiem,gada sama do siebie:tak::tak::tak::tak:

A moja ma nr buta 29-30:szok::szok::szok::szok:

no to niezłą ma stopę :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: taki rozmiar to ma syn mojej siostry a ona ma 5 lat :tak::tak::tak::tak:

u nas jest tylko to marudzenie i to tylko w nocy. W dzień jest ok. Nie ma gorączki. A Hubert czasami ma jakieś swoje widzi misie. Jak go noszę na rękach i chodzę po domu to jest ok, wystarczy, że usiądę na chwilkę i już jest płacz i wyginanie się, jak wstanę znowu wszystko ok. A nie jest już lekki prawie 10 kg waży. Dobrze, że M czasami go nosi.:tak:

mi sie wydaje ze on za bardzo przyzwyczajony do rączek :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: oj będziesz mieć problem :sorry::sorry::sorry:

Unas pada snieg

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: już oby u mnie nie spadł :no::no::no::no:

yhy, chyba tak, jak miał kolkę to M go do tego przyzwyczaił, nosił go na rękach, jak siedział przy komputerze to mu spał w rożku na rękach, i tak chyba mu zostało:tak:

oj bedzie Wam cięzko odzwyczaić,ale radzę to robić jak najszybciej,bo im póniej zacznienie i on będzie starszy tym będzie trudniej.:tak::tak::tak::tak::tak:

I ja tez jestem ale tylko na chwilke bo zaraz ide prasowac tylko Kamilek zasnie Martynka ogląda bajke przyszła nam gazeta Moje dziecko i sa Smerfi wiedz ogląda a swoją drogą ile pozwalacie waszym dziecią oglądać bajki.Obiadek zjedlismy dzisiaj pomidorowa była.
Malinka a wiesz ze ty masz teraz dac zagadke fotograficzną bo zgadłaś

Ostatnia edycja:
przeszlam tak po lebkach bo spanie mnie bierze :confused2::confused2::confused2:

hej laseczki
no w koncu i moa mala usnela:-)
bylam dzis u mamy,mala zostawilam i poszlam z Paulina na rozaniec.w polowie myslalam ze zasne:-D:-D:-D:-D:rofl2:
taka monotonia i zmeczenie dalo o sobie znac:rofl2:

dzis Weronika zlaiczyla 3 mokre wpadki z zcego 2 to z mojeej winy bo jak poszlam wieszac pranie to nie spytalam czy chce siku a ona mnie woala a ja nie skumalam co chce:sorry:
i biedna od razu plakala bo wiedziala ze zle zrobila.

widzialam pogode na na caly tydzien:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:u mnie jutro 5 stopni,w srode 2 a od czwartku do konca tygodnia 1 plus snieg i snieg z dezszczem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

zima w polowie pazdiernika:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
dobrze ze mala ma kurtke i sposdnie i buty ktore dostalamod kolezanki.na cala zime nie wystarcza ale na pewno na poczatke.nie sadzilam ze tak szybko sie przydadza,a w szafie jeszcze wisza Pauliny letnie keicki:eek::eek::eek::eek:

mam nadzieje ze ta zima to tylko na chwile....
musz e zrobic porzadki w ciuchacah i przyniesc ze strychu te ciplejsze i je odswierzyc,juz nie mowiac o tym ile mam prasowania.ktoras chetna???????????:-D:-D:-D:-D:-D

no i wrzucilam pare fotek na nk z wesela:-)
ani nie gadaj o tej zimie..u nas dzisiaj zapowiadali smnieg z deszczem narazie padal taki maly grad :sorry:
no mamuska jak to pilnujesz heheh
nie no swoja droga to dumna jestem z Weronisi - heh ciotka sie cieszy ze tak szybko jej to idzie :tak:
dzieki za komplementy:-)
musialam zwiazac troche te moje loki bo z przodu mialam za bardzo skrecone i nie mialam jak ich uloyc.no i na zywo wygladalam lepiej:-D:-D:-D:-D
od swoejogo tatusia chyba ze 3 razy slyszalam ze bardzo ladnie wygladam:-)od etsciowej tez-pytala kto mnie czesal:-D:-D:-D:-D
heh tez Ci dopisalam niezlego komplecika na nk :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Witam.
Kochane więcej poczytałam,ale mi coś nie pozaznaczało.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
pozdrawiam wszystkie.
U mnie jak zwykle był szalony dzień :-D:-D:-D
Rano z małym do szkoły,potem prosto do sąsiedniego miasta z Nilem do przedszkola,bo dogoterapie z maluszkami miałam(szkraby 2-4 latka),następnie do domku,po drodze zakupy,odebrałam małego,obiadek jakis trzeba było podszykować i małego na integrację zaprowadzić na 16 a na 17 miałam dogoterapię w placówce z gimnazjalistami,wróciłam do domu po 18 i dokończyłam późny obiadek,potem z małym lekcje.O ludzie :szok::szok::szok: 7 latkom 3 strony szlaczków zadali :szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Siedziałam z nim nad książkami do 21.30.Posprzątałam nieco i zasiadłam do kompa ,żeby do Was zajrzeć.:-D:-D:-D
fajnie ze mialas czas zajrzec do nas
a ja leze w loku i wygramolic sie ne moge-nicmi sie nie chce- jak zwykle ostatnio zreszta:eek::eek:

wczoraj sie wkurzyolam w aptece- bo okazało sie że wcale nie była najtansza ta wkórej statnio kupowałam, tylkomieli tabletki ze starej dstawy- i takim t sposobem tabletki ktorekostowały tam 122 ostatnio kupiłam za 170:confused2: i w kazdej aotece tyle kosztowały mniej wiecej-5-10zł roznicy jeszcze było :confused2::confused2::confused2:

wiec nie am co porownywac w aptekach cen bo na jedno wychodzi wszedzie:eek::eek:

kiedy ja juz pojde rodzic:confused2: wszystko mnie boli już:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:
hehe kieys napewno urodzisz....nie wiem czy czytalas ze troche Cie popedzalam :laugh2::laugh2::laugh2:
witam laseczki:happy:
u mnie za oknem leje okrutnie do tego wieje i jest aż 7 stopni:-(
widzę że większość miała tak wsaniałą noc mój anttoni też od 4 nie śpi tzn nie spał bo 10 minut temu zasnął:sorry::sorry::sorry:
słuchajcie mój adam wczoraj odwalił numer jakich mało:-:)-:)-(wyszedł normalnie do szkoły po drodze miał wejść po kolegę i ok skończyły się lekcje zadzwonił czy może zostać u kolegi powiedziałam mu że nie bo zimno mokro i jest juz 16 niech wraca...no i wrócił opowiadał mi co w szkole z czego była kartkówka co na matmie i w tym momencie zadzwoniła wychowawczyni że adam wcale nie był w szkole był na wagarach cały dzień w realu w empiku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:słuchajcie myślałam ze wyjdę z siebie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jestem do tej pory wściekła on ma mega kare i ogólnie nauka nauka nauka mam dość jego wyskoków zryczałam się wczoraj w nocy jak głupia gówniarz jeden jeszcze wzioł ode mnie kase żeby zapłacic za mleko za cały miesiąc i składke klasową .......taaaaa zostały te pieniądze w kfc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja mam multum roboty nie wiem od czego się zabrać ranie prasowanie obiad pożądki w kuchennych szafkach..............a za oknem pogoda taka ze nic tylko usiąść i płakać:sorry:
oj nie dobry Adas :confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:

I ja tez jestem ale tylko na chwilke bo zaraz ide prasowac tylko Kamilek zasnie Martynka ogląda bajke przyszła nam gazeta Moje dziecko i sa Smerfi wiedz ogląda a swoją drogą ile pozwalacie waszym dziecią oglądać bajki.

wiesz co ja staram się jak namniej ale nie zawsze to wychodzi.
wieczorynka prawie codziennie to 20min wieczorem i rano lecą bajki więc jeszcze z 40min- max do 1h.
i tak uważam ze to za duzo jak na jje wiek ale tatus nauczył i teraz trudno oduczyc niestety :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

wiesz co ja staram się jak namniej ale nie zawsze to wychodzi.
wieczorynka prawie codziennie to 20min wieczorem i rano lecą bajki więc jeszcze z 40min- max do 1h.
i tak uważam ze to za duzo jak na jje wiek ale tatus nauczył i teraz trudno oduczyc niestety :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
No bo Martynka to by mogła cały dzien na bajkach siedziec i oglądać ale też staram sie zeby duzo nie oglądała ale jakos mi to nie wychodzi no ona też wieczorynke ogląda i rano te bajki zaraz jak wstanie to jej musze włączyc na dvd bajke o Franklinku.Tylko te bajki to czsem ja mam wygode bo ona ogląda a ja moge Kamilka uspic czy coś zrobic

widzę że większość miała tak wsaniałą noc mój anttoni też od 4 nie śpi tzn nie spał bo 10 minut temu zasnął:sorry::sorry::sorry:
słuchajcie mój adam wczoraj odwalił numer jakich mało:-:)-:)-(wyszedł normalnie do szkoły po drodze miał wejść po kolegę i ok skończyły się lekcje zadzwonił czy może zostać u kolegi powiedziałam mu że nie bo zimno mokro i jest juz 16 niech wraca...no i wrócił opowiadał mi co w szkole z czego była kartkówka co na matmie i w tym momencie zadzwoniła wychowawczyni że adam wcale nie był w szkole był na wagarach cały dzień w realu w empiku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:słuchajcie myślałam ze wyjdę z siebie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jestem do tej pory wściekła on ma mega kare i ogólnie nauka nauka nauka mam dość jego wyskoków zryczałam się wczoraj w nocy jak głupia gówniarz jeden jeszcze wzioł ode mnie kase żeby zapłacic za mleko za cały miesiąc i składke klasową .......taaaaa zostały te pieniądze w kfc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja mam multum roboty nie wiem od czego się zabrać ranie prasowanie obiad pożądki w kuchennych szafkach..............a za oknem pogoda taka ze nic tylko usiąść i płakać:sorry:
no to nieźle:sorry: patryk jest jaki jest- uczyć sie nie chce ale na wagarach to jeszcze nigdy nie był:eek: i oby tak dalej;-);-);-)
kochana olej porządki:-D:-D:-D:-D

ja dzisiaj troche porobiłam bo M nie ma więc coś sie wiecej chce;-) tyle że na kompie sie siedziec nie chce, bo kręgosłup boli i cyce o bruch a bardo naciskają jak siedze:eek::eek:

pogoda dupiata bo wieje strasliwie- a musiałam isc do apteki po gaziki do pępka, bo mi zamówili specjalnie z hartmanna bo sa tansze ni leko- i to duuuuuuo tańsze bo za 12gr jeden gazik a leko 50gr:szok::szok::szok::szok:

patrysia czytałam:tak:

Ostatnia edycja:
Witam! U nas zimno i wiatrzysko straszne. Byłśmy na rehabilitacji. Zuza zasnęław aucie przełozyłam ja do łóżeczka rozebrałam i spi:szok: Tyle że głodna więc pewnie zaraz sie obudzi.

Cześć dziewczyny!
Dzisiaj ja witam się pierwsza

miałam dzisiaj pobudkę o 2.30 i tak już nie śpię. Mam dość dzisiejszej nocy. Hubert marudzi. nie wiem czy to te zęby (nie ma jeszcze ani jednego) czy co się dzieje.

mamita tu możesz BrzydUle obejrzeć BrzydUla

Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

Dzieki!

u nas jest tylko to marudzenie i to tylko w nocy. W dzień jest ok. Nie ma gorączki. A Hubert czasami ma jakieś swoje widzi misie. Jak go noszę na rękach i chodzę po domu to jest ok, wystarczy, że usiądę na chwilkę i już jest płacz i wyginanie się, jak wstanę znowu wszystko ok. A nie jest już lekki prawie 10 kg waży. Dobrze, że M czasami go nosi.:tak:

Moze pare ząbków naraz mu wychodzi-podaj mu nurofen w syropie na noc albo czopki viburcol. I zobaczysz co bedzie. Bo tak niepotrzebnie on sie męczy i Ty:no:

reklama
I ja tez jestem ale tylko na chwilke bo zaraz ide prasowac tylko Kamilek zasnie Martynka ogląda bajke przyszła nam gazeta Moje dziecko i sa Smerfi wiedz ogląda a swoją drogą ile pozwalacie waszym dziecią oglądać bajki.Obiadek zjedlismy dzisiaj pomidorowa była.
Malinka a wiesz ze ty masz teraz dac zagadke fotograficzną bo zgadłaś
Ja moim ograniczam bajki do minimum:tak:Ogladaja wieczorynke chociaz nie zawsze i co ajkis czas jakas bajke na video lub dvd:-):tak:iezko bylo na poczatku bo jak byl M to potrafil Im wlaczac na caly dzien mini-mini ale jakos dalam rade:-)
no to niezły numer Ci wywinał :szok::szok::szok:

Jeszcze troszkę i będzie po wszystkim.
Ostatnie Twoje dni wolności ,wykorzystaj je na spanie.:tak::-D:-D:-D

Dowikla moja Klaudia jak miała ze 2 latka to też miała rączki żółte i nóżki ,nie wspomnę o buzi właśnie od soczków.
Efekt był taki,że też miała białe plamki a w badaniach wyszła nam naruszona i powiększona wątroba :szok::szok::szok:właśnie od beta-karotenu.
Wszystko z czasem się cofneło,ale sporo czasu unikałam nadmiaru marchewki.:sorry::sorry:
Pomagała mamie :-D:-D:-D:-D
Super córka z niej :-D:-D

Witam wtorkowo.
Poczytałam nieco i uciekam,bo zaraz do przedszkola z konikami idę.
Dzieciaki czekają na przejażdżki.:-D:-D:-D
AS
A jak dlugo nie dawalas Jej pozniej tych soczkow???Bo ja nie wiem jak dlugo moja Wiktoria bez nich wytrzyma:no:Dzisiaj kupilam Jej z tego typu gruszkowe,bananowe i morelowe ale czy bedzie je pila to nie wiem:no::no:

A moja ma nr buta 29-30:szok::szok::szok::szok:
To duza ma stopke:tak::tak::tak:Moj Dominik ma 6 lat i ma mniejsza

Oj wcale sie Tobie nie dziwie ze jestes zla:no:Tez bym byla i to bardzo

Ja posprzatalam caly dziewczynek pokoj-powystawialam wszystkie zabawki,poodsuwalamłozeczka i moje lozko i zrobilam mega porzadek:tak::tak::tak:Poza tym pomylam sobie wszystkie podlogi i odkurzylam dywany:tak::tak::tak:Planuje jeszcze kuchnie ale to sie zobaczy;-):-)

Bylam z mlodymi 1,5 godz na dworze i musze powiedziec ze cholernie zmarzlam:no::no::no:

Do góry