reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam styczniówki wtorkowo!!
Mam migreny od kilku lat, uznawane jako bardzo ciężkie - z zaburzeniami widzenia, mowy, koncentracji i przez cały okres ciąży nie mialam żadnego ataku do wczoraj. Zaczęła mi cierpnąć twarz i ręka a tak się zazwyczaj zaczynały ataki. Od razu pogasiłam światła, wzięłam dwa apapy, wyłączyłam telefon, wygoniłam męża do rodziców i wskoczyłam do łóżka. Na szczęście rano obudziłam się i czułam tylko ćmienie - kolejny apap pomógł. Do tej pory nie wspominałam o tym lekarzowi, bo nie miałam ataków a dziś zaczęłam zastanawiać sie czy migrena może byc wskazaniem do cc. Jak myślicie ? Spotkałyście się z takim przypadkiem ?

reklama
Witam Was :tak:

GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT!! I TRZYMAM KCIUKI ZA NASTĘPNE, TE U LARYNGOLOGA TEŻ :tak:

Byłam na uczelni, myślałam, że zasnę, ale udało się jakoś przetrzymać :tak:
Usłyszałam dziś od koleżanki (rozmiar XXXL): "ALE TY JESTEŚ GRUBA":-D
A mój kolega stoi, patrzy na nią, na mnie i mówi do niej, że ja jestem w 7 miesiącu ciąży, a ona wygląda na 27 miesiąc ciąży i że najpierw niech patrzy na siebie, a nie na mnie... I powiedział, że mam piękny brzuszek i głupiej Kaśki mam nie słuchać :tak::-D
A mnie się śmiać chciało...
:-DJestem gruba:-D:-D:-D
Bawi mnie to...
A najgorsze jest to, że ona ma rację... Ale co tam... Za 3 miesiące będę chudsza, a głupia Kaśka nie!! :laugh2:

U mnie też zimno, 5 stopni na termometrze...
Mąż już do domku wraca, zostało mu jakieś 30 km, więc poczekam na Niego i spać sobie pójdziemy razem :tak:
A później się zobaczy...
Udanego popołudnia :*

Cześć kobitki
pogoda do bani leje leje nawet nie ma jak z psem wyjść
u teściów nie byliśmy od 3 tygodni odkąd dali do zrozumienia że chyba za często przyjeżdżamy tylko że jak my nie pojedziemy to oni dupy nie ruszą;
prze miesiąc była u nich męża siostra studentka i nawet do nas nie wpadła haha a ma być chrzestną, no i gówniara pisze żeby w sobotę na obiad przyjechać, my przyjeżdżamy głodni bez obiadu w domu a tu teściowa sprząta obiadu nie ma a m siostra z tatusiem na zakupach centrum handlowym, masakra wypilismy szybką kawę i głodni do domu, brak słów, na drugi dzień juz wyjechała:wściekła/y:
a w niedzielę u teściowej w końcu dostalismy obiad ale jak na nas to szybko pojechaliśmy:cool2:
Asiowo powodzenia na obronie!:-D

co do imprez m to teraz nie jest źle poszedł w zeszłym roku na studia, ma 29lat a tam same młode chłopaki i jak piwkują to zawsze wraca w koszmarnym stanie i ok 2 w nocy, na szczęście nie za często, a teraz jak w ciązy jestem to był 2 razy wrócił o 23 i chyba tylko po 2 piwkach więc za to go uwielbiam:-D

Andzia76 nieźle a ja się zorientowałam, że nie mam karty w portfelu jak trezba było płacić, na szczęście blisko domu to było i poturłam sie po nią:-D
Karoli4 gratulacje!!!:-D
Ivi ludzie to świnie; nie znoszę chodzić do lekarza bo ludzie tam są straszni, nie umiem się o swoje upomnieć, a ludzie potrafią mi jeszcze w kolejkę wejsć:wściekła/y:
Nikki wracaj do nas szybko!:-D

rozstępy zrobiły mi się na udzie wew. i pod piersią a ciągle smaruję oby na brzuch nie było!:zawstydzona/y:

Kurosław myślałam o tej krwi pępowinowej ale to zaje...cie drogi interes zwłaszcza pobranie, wpisowe itd. odpuszczam...:zawstydzona/y:
Dażka ja się l4 opierałam jak mogłam ale praca coraz bardziej mnie męczy, do tego nerwy i fakt reż czuję się coraz bardzie niezastąpiona ale dzidzia w końcu wygrała i w piątek idę ostatni raz do pracy:-D:-D:-D

jeju nawet nie mówcie o siódmym miesiącu jak to szybko leci ta ciąża jest za krótka!:shocked2::-D

Yol_a u nas dziś był w szkole apel, i normalne lekcje a jutro mamy wolne, ale nie wszyscy bo znalazło się 10uczniów którym trzeba zapewnić opiekę i tak w sumie 9 nauczycieli do pracy przyjść musi, a najlepsze jest to że jeden z nich przyjdzie bo w domu będą porządki no pompa ale ja mam wolne:sorry:
jeju plecy mnie bolą od tygodnia że masakra jakaś już wymiękam, może z m na basen pojadę dziś to przestanie mnie trochę boleć:-(

Witajcie kochane styczniówki.
Przedewszystkim chciałam sie przywitać po tak długiej nieobecności grubo ponad miesiac mnie nie było. PRZEPRASZAM.
To wszystko przez ten pobyt w Polsce mial trwac tylko 2 tygodnie ale nieco sie wydłużył. Teraz musze ponadrabiać zaległości troszke mi to zajmie ale dowiem sie co tam u Was :):) Chciałam też przywitac nowe mamusie.
Pewnie sie nie pochwalilam ale czekamy z mężem na SYNAna 90 % będzie Damian :):) A lekarz powiedział ze na 300 % syn :)Rozwija sie jak najbardziej prawidłowo wyniki z krwi i moczu sa wzorowe aby tak do konca ciaży pozostało. Kolejna wizyta 20 pażdziernika.
Tak po zatym czu mnie wszystko ok czuje sie dobrze.Od jaiegoś tygodnia zmagam sie ze zgagą i bólami żeber szczególnie po prawej stronie ból jest przeokropny no ale cóż widocznie to maluch tak sie rozpycha.
Pozdrawiam Was serdecznie i czas na nadrabianie zaległości :)

Witam - chcę licytować kołyskę, szybciej wrocilam do domu bo wiedziałam , że się aukcja kończy a tu na allegro przerwa techniczna :szok::szok: Dziwne a aukcje jak się kończą,,,, ?
Widzę w tvn24 Zakopane :szok: - ale tam zima - matko!

Witam styczniówki wtorkowo!!
Mam migreny od kilku lat, uznawane jako bardzo ciężkie - z zaburzeniami widzenia, mowy, koncentracji i przez cały okres ciąży nie mialam żadnego ataku do wczoraj. Zaczęła mi cierpnąć twarz i ręka a tak się zazwyczaj zaczynały ataki. Od razu pogasiłam światła, wzięłam dwa apapy, wyłączyłam telefon, wygoniłam męża do rodziców i wskoczyłam do łóżka. Na szczęście rano obudziłam się i czułam tylko ćmienie - kolejny apap pomógł. Do tej pory nie wspominałam o tym lekarzowi, bo nie miałam ataków a dziś zaczęłam zastanawiać sie czy migrena może byc wskazaniem do cc. Jak myślicie ? Spotkałyście się z takim przypadkiem ?

A jakie masz ciśnienie? Byłaś już u okulisty?

Witam popoludniowo.
Aga23 witam spowrotem oj masz nadrabiania.
MI sie nudzi czekam na meza , ma przyjechac z swoim bratem na kawe.Potem zakupy.Mi sie strasznie nudzi Nicole obudzilam po godz. snu i jest troche maridna , poszla do swojego pokoju obrazona , mam nadzieje , ze sie znow nie polozy.Poprasowalam , posprzatalam i nudy na dworze czuc snieg i zimno brrr .

Złe wyniki EEG może predysponować Cię do cc..... Jak będziesz następnym razem u ginekologa spytaj kiedy dostaniesz skierowanie do okulisty i weź ze sobą wyniki EEG

reklama
Już po wizycie:tak:Termin się przesunął do tego pierwszego czyli blizej połowy stycznia co mnie cieszy. Dzidzia waży kilo i cały czas pokazywałam dupcię:-D Generalnie wszystko ok . Moja waga też:-):-):-), ciśnienie itp.

Do góry