reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

kasiekkrk wierzę, że nie będzie tak źle, białe krwinki lubią być w ciąży wysokie, a czerwone niskie. Musi być dobrze.
Cherie faktycznie niziutka ta hemoglobinka, ze swojej stron polecam poza żelazem, tabletki z wyciągiem z czerwonego buraka (spokojnie można je brać w ciąży), mnie takie połączenie podniosło hemoglobinę z 10,7 na 11,5 w ciągu miesiąca. Może i u ciebie by coś ruszyło do góry.

reklama
wika_20 wiesz tylko w lublinie takie rzeczy są możliwe, poza lubartowską rusza remont porodówki na jaczewskiego. Dla pocieszenia dodam, że na lubartowskiej nikogo nie odsyłają i jak położna mówiła nie planują odsyłać.
Pauluś ja jeszcze nie kupiłam, ale planuję nabyć ten z nivea i dodatkowo sudocrem.

dobre i złe wiadomości...
nie ma białka w moczu więc to nie jest raczej zatrucie.
hemoglobina, uwaga... 7.0 :no2:

no mała z ta hemoglobina to faktycznie niezaciekawie jak ja miałam 9 to mi zelazo zlecił oddzielnie zbadac
a co do tego białaka to mi lekarz mówił ze zanim sie ono w moczu pojawi to inne objawy sa wczesniej ( białko w moczu to juz dramat)

dobre i złe wiadomości...
nie ma białka w moczu więc to nie jest raczej zatrucie.
hemoglobina, uwaga... 7.0 :no2:
O kurcze, Cherie, moze zadzwoń do lekarza? Bo to jest naprawdę malutko.
Ja dziś obskoczyłam zajecia na uczelni, potem zakupy w kilku sklepach i wyniki odebrałam.
Obciążenie glukoza wyszło fajnie- 75g miałam
-75 na czczo
-97 po godzinie
-90 po dwóch
Ładnie na dupencji siedziałam cały czas wiec powinny byc miarodajne.
Hemoglobinę miałam juz dość dawno robiona bo chyba 1.08 ale u mnie od poczatku trzyma się powyzej 13 więc pewnie dlatego mi nie sprawdzaja teraz. Maluch mi się w brzuszku rozpycha na wszystkie strony. Tylko dziękować Bogu za taka ciążę jak moja- gdybym miała lezeć, pewnie nie zaliczyłabym semestru bo u nas zajęć labolatoryjnych nijak nie można odrobić.
Tylko taka padnięta jestem że nie mam siły wziąć się za obiad. Chociaż przy moim ciśnieniu- 90/60 to na kawkę sobie mogę chyba pozwolić;-)

wika_20 wiesz tylko w lublinie takie rzeczy są możliwe, poza lubartowską rusza remont porodówki na jaczewskiego. Dla pocieszenia dodam, że na lubartowskiej nikogo nie odsyłają i jak położna mówiła nie planują odsyłać.
Pauluś ja jeszcze nie kupiłam, ale planuję nabyć ten z nivea i dodatkowo sudocrem.

ostatio znajoma połozna mi mówiła zeby z tym sudocremem odrazu nie wyjezdzac no bo on typowo jest juz na odparzenia ( ja tez juz zakupiłam )
kolezanka swojego miesicznego synka smaruje tam oliwka taka jak do reszty ciała codzienie po umyciu pupy i pupcia ładna chyba jakas nivea hipoalergiczna

reklama
Do góry