reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ciao Dziewczynki!
Dzis idziemy z Alem do pediatry na gruntowne badania! Mam nadzieje, ze bedzie sie sprawowal!! Dobrze ze wlasnie teraz bo niestety od 4 dni nie moze kupala zrobic i czesto wymiotuje. Nie wiem co jest grane. Kupilam mu ta herbe koperkowa ale moje dziecko w zyciu nie mialo butli w ustach ani niczego innego niz mamy mleczko wiec nie chce pic....Mam nadzieje, ze cos lekarz wymysli bo sie Ali meczy troche, a ja z nim bo ciagle wszystko zarzygolone...:eek::eek:

Na dodatek nie chce spac tutaj..jestem zalamana bo znow musze z nim spac..a on przy cycu jak wtedy, gdy byl jeszcze bardzo maly. Ja tego nie lubie...Ale on nie chce zasnac, budzi sie co chwile, placze...cos mu miejsce chyba nie odpowiada. Czasem zaluje, ze przyjechalam na tak dlugo bo boje sie, ze po powrocie znow bedzie walka o to, zeby wrocic do rutyny. No i ta pogoda! 4 stopnie i leje. Nawet z domu sie nie ruszam bo i po co??!!! Katastrofa! Na dodatek Aaron juz zjezdza w sobote i ja zostane sama i juz mi troche smutno...A najbardziej frustrujace jest to, ze jak sie jest w IRl to czlowiek sie cieszy, ze jedzie do Polski, a jak juz tu jest to teskni za IRL i ta ja nazywa DOMEM...
No dobra..ponarzekalam troche a teraz pokaze Wam naszego piesia:-)

Załączniki

• piesek.JPG
    piesek.JPG
    2,6 KB · Wyświetleń: 77
reklama
lubiczanka pamiętasz??:-);-)

Spokojna Twoja głowa:tak::-D
Ha ha ha jakie rozmówki :-D:-D:-D

Powodzenia Marta.

Misia a ja do Ciebie dzwoniłam w niedzielę.A ty już chyba w PL byłaś :eek:
Chodzi o klocki Lego.Mój brat chciał ;-)
Psiak słodziutki.Jak ma na imię.A co z drugą suczką zrobiliście?

Co do Polski.My nigdy nie wypoczywamy.Zazwyczaj cała nasza 4 śpi w jednym pokoju czy to w moich rodziców domku czy mieszkaniu teściów.Taka gniecizna i mało miejsca.Nie lubię tego :no:
Dzieciaki na szczęście śpią dobrze gdziekolwiek :-D

Zrobiłam w końcu kluski z mięsem,a nie pyzy:-pStwierdziłam,ze jednak troszkę mniej roboty:cool2:Zobaczymy co główny tester rodziny powie:-DA farszu narobiłam jak na wojnę,nie wiedziałam,ile zużyję:-DZamroziłam resztę,będzie na następne trzy obiady z kluchami:eek::szok::-D,albo do krokietów wykorzystam.
Misia:słodki ten Twój psiak:tak:,jak się zowie?
no to zaraz jade,troszke mam pietra:eek::-(
do potem;-)
Powodzenia,trzymam kcuki:tak:
Ja też nie lubię "wypoczywać" w Polsce:no:Cieszę się,gdy mam lecieć,ale już pierwszego dnia mam dość i chcę wracać na swoje śmieci:tak:.Też się gnieździmy albo u rodziców,albo u teściów.Zamiast wypocząć,ciągle siedzimy na torbach-bo gdzie się rozpakować?Raz,że nie ma miejsca,dwa,na 10-14 dni nie chce mi się rozpakowywać i potem pakować:no:.I te ciągłe jeżdżenie to do jednych to do drugich,babcie,srabcie,znajomi:zawstydzona/y:Nic tylko w aucie spędzamy urlop!A to jeszcze pediatrę odwiedzić,dentystę,ginekologa,fryzjera,czasu brak na wypoczynek!!W tym roku się wycwaniliśmy(tak nam się przynajmniej wydawało:eek:)i uciekliśmy na tydzień nad morze:tak:Ale po powrocie okazało się,że trzeba teraz z wszystkim się uwinąć w krótszym niż zwykle czasie:eek::-DI tak czy owak,na to samo wyszło:-DZmykam zaraz na zakupki i po całe 41,50 na pocztę:sorry:

No ja uwielbiam jezdzić czy to na urlop,czy na święta do Polski:tak:Tylko akurat ze spaniem u moich rodziców nie ma najmniejszego problemu-13pokoi:sorry:.W tym roku nasze Robaczki miały specjalnie dla siebie wyremontowany pokoik-także wniebowzięte były.A i nam się lepiej spało-bo sami:cool2::-p.Teraz też chcieliśmy jechać na święta(choć tu akurat zawsze spór-ja chcę do swoich,J do swoich:eek::crazy:),od razu zorganizować chrzciny-ale stwierdziłam jako odpowiedzialna mama,że nie będę narażać ani Starszaków,ani tym bardziej Malucha na takie szoki termiczne:sorry::no:.A jeszcze patrząc na to co się teraz tam wyprawia...:szok:...
Tak więc zapewne niejednokrotnie bedę Was moje drogie zagadywać i dopytywać jak się co odbywa tu w Irlandii:sorry::tak:.
Teraz wylocik spowrotem do kuchni robię-jakąś przystaweczkę trzeba wykombinować...

Zasiadam trzy razy dzis do komputeraz a zeby Was poczytac i D**pa Szym mi nie daje!!!!
Teraz zasnal ale pewnie nie na dlugo.
Gad jesc mi nie chce,zjadl o 1:30 i o 5 w nocy a o 9 juz nie chcial jesc i obiadu tez,zjadl w sumie od rana jeden maly jogurcik.
Drze sie non-stop - mam nadzieje ze to zeby,bo Szymko dzis konczy 8m a zeba nawet jednego nie ma,za to raczkuje,stoi i siedzi:-).

Misia ceny sa okropne w Polsce jak bylam ostatnio to sie przekonalam.
A jak dlugo bedziecie w PL?
Pewnie pisalas ale ja nie doczytalam.

Marta co do wcale Ci sie nie dziwie ze masz do niego uraz,ale ten szpitalny to taki rozweselajacy:-D

Lubiczanka ja tu nie mam czasu na nic a Ty piszesz o karpatce:-pnarobilas mi ochoty!!!
czemu nie mozesz wyrobic Irlandzkiego paszportu dla malenstwa,ktore byc moze lada dzien przyjdzie na swiat?:-)

Agusik napewno tester dobrze oceni Twoje dzisiejsze wojaze kulinarne:-D

Anineczka a jak tam synus w przedszkolu? zadowolony?

\Marta,Lubiczanka ale sobie gawedzicie:-D:-D:-D

Kamcia udanego wypoczynku,a mama z wnusiem napewno swietnie sobie poradza:tak:

Lubiczanka 13 pokoi toz to willa :)))

Zasiadam trzy razy dzis do komputeraz a zeby Was poczytac i D**pa Szym mi nie daje!!!!
Teraz zasnal ale pewnie nie na dlugo.
Gad jesc mi nie chce,zjadl o 1:30 i o 5 w nocy a o 9 juz nie chcial jesc i obiadu tez,zjadl w sumie od rana jeden maly jogurcik.
Drze sie non-stop - mam nadzieje ze to zeby,bo Szymko dzis konczy 8m a zeba nawet jednego nie ma,za to raczkuje,stoi i siedzi:-).

Misia ceny sa okropne w Polsce jak bylam ostatnio to sie przekonalam.
A jak dlugo bedziecie w PL?
Pewnie pisalas ale ja nie doczytalam.

Marta co do wcale Ci sie nie dziwie ze masz do niego uraz,ale ten szpitalny to taki rozweselajacy:-D

Lubiczanka ja tu nie mam czasu na nic a Ty piszesz o karpatce:-pnarobilas mi ochoty!!!
czemu nie mozesz wyrobic Irlandzkiego paszportu dla malenstwa,ktore byc moze lada dzien przyjdzie na swiat?:-)

Agusik napewno tester dobrze oceni Twoje dzisiejsze wojaze kulinarne:-D

Anineczka a jak tam synus w przedszkolu? zadowolony?

\Marta,Lubiczanka ale sobie gawedzicie:-D:-D:-D

Kamcia udanego wypoczynku,a mama z wnusiem napewno swietnie sobie poradza:tak:

Lubiczanka 13 pokoi toz to willa :)))
Dopiero w marcu mijają mi 3latka pobytu:-:)eek:
A willa jak willa-kiedyś to faktycznie był taki pałacyk,potem przerobiona na wioskową szkołę poniemiecką...a koniec końców moi rodzice nabyli to za" psie grosze" od gminy...Ale od10-ciu latek ciągle coś remontują.Skończą jedno,wena na coś innego(wiadomo po kim ja to mam:cool2::tak::-D)Ale każdy tam dla siebie miejsce ma:tak:
A o Syncia się nie martw-z dziećmi tak już jest,że jednego dnia konia z kopytami potrafią wciągnąć:szok:a drugiego jogurcik wystarczy...No gorzej jeśli taki stan rzeczy będzie sie utrzymywał dłużej...bądzmy dobrej myśli:laugh2:

reklama
Do góry