reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam w ten "sliczny", "sloneczny" i "cieplutki" niedzielny poranek!!! No pogoda tak nastraja pozytywnie do wszystkiego, ze chyba... pojde spac:eek: Czsem sie nie dziwie, ze niektore zwierzeta zapadaja w sen zimowy...

A poza tym, ja po srednio udanej nocy jestem. Ada ma znowu katar i kaszle. Budzila sie dzisiaj tyle razy w nocy, ze wcale sie nie wyspalam. Za to tatus spal dzisiaj jak niemowlak po wczorajszej mini-imprezce:wściekła/y: Ale wsciekla mamusia, o 7.30- tuz po tym, jak Ada obudzila sie wyspana- oswiadczyla, ze jej poklady energii i cierpliwosci sie wyczerpaly i teraz pora na tatusia. No i udalo mi sie pospac do 10.30!!!:-)

I takim to milym akcentem zaczynam dzisiejsze forumowanie;-)

Witam serdecznie mame_martysi. Mam nadzieje, ze Ci sie u nas spodoba...

MartoF, chcialabym Cie uswiadomic, ze nie tylko Ty jestes taka pechowa. Jest jeszcze, z tego co wyczytalam Agusik i ja tez jestem...!!!
Przyklady??? Prosze bardzo...:
1. Jak lecimy gdzies, to moja waliza zawsze ale to zawsze przyjezdza ostatnia na tasmie- nawet jak A juz swoja dawno dostanie:wściekła/y:
2. Czesto jak gdzies stoje w kolejce w jakims sklepie akurat przede mna konczy sie tasma, rolka w kasie lub klient przede mna ma klopot z jakims towarem i mila pani z kasy lata po sklepie 15 min:wściekła/y:
3. Jak upatrze sobie np. jakies fajne buty, to zazwyczaj nie ma mojego rozmiaru:wściekła/y:
4. Nie wspominajac juz o tym, ze jak wychodze z owego sklepu obuwniczego, to czasem bramka zapiszczy. Tu w Irl. nie robi to na nikim wrazenia ale w Pl zaraz wielkie poruszenie ozywienie i patrza sie jak na zlodzieja!!!
I co Ty na to? Chyba teraz widzisz, ze to nie tylko z Toba jest tak zle:-) A wozek dojdzie, cierpliwosci kochana:-)

Gastone, spoznione ale szczere. I brzusia Ci zycze przede wszystkim:tak:

Moniak, udanego pobytu w Polsce i zdrowka dla malenkiej zycze:cool2:

Julia, jesli bol jest od tabletek anty, jak mowia dziewczyny, to chyba zwykle tabletki przeciwbolowe moga nie zadzialac. Chyba nie pozostaje Ci nic innego jak isc do lekarza i z nim to skonsultowac

A teraz ide sie szykowac, bo u nas w creche'u kiermasz dzisiaj jakis jest zabawkowy i chcemy udac sie tam w poszukiwaniu.... No wlasnie! W poszukiwaniu czego??? Nowych, uzywanych zabawek dla Ady??? Sie zobaczy...

Milej niedzieli
(fiu fiu fiu ale sie rozpisalam...)

reklama
Czesc kobitki.U nas pogoda nie jest zla, slonca brak ale nie pada przynajmniej.Dzis spedzamy jedak czas wolny na lenistwie bo jakos tak ostatnio nie mamy czasu dla siebie..Moze wybierzemy sie z malym do play house z malym.Na obiad bedzie pizza bo mam lenia.No i pojade w koncu pojezdzic swoim autem hurrra.Mysle za wkrotce bede juz smigac, tylko musze sobie przypomniec jak sie kierwnice trzyma hihh

witam :-) w niedzielny, niezbyt pogodny dzionek... widzę, że jakiś wirus panuje wśród naszych dzieciaczków - mój Igorek od wczoraj ma taki straszny kaszelek i do tego zatkany nosek. ciągle kicha, ale nie ma "wychodzącego katarku" (żeby nie pisać "smarków";-)) wydaje mi się, że mu to siedzi gdzieś w zatokach i spływa do gardełka. i do tego ten nosowy "głos". w nocy musiałam go zabrać do naszego łóżka, bo strasznie harczał (nie wiem jak to się pisze:sorry:) i budził się co 2 godzinki z płaczem. ale jak possał chwilkę cycka, to usypiał... na szczęście nie ma temperatury. jutro idę do gp, bo boję się, żeby na oskrzela mu nie poszło... no i jeszcze to nieszczęsne oczko.:-(
i żeby mało było problemów, to jeszcze nam się pralka zespuła - od tygodnia dzwonię do landlorda, a on ma nas w d.... - nie odbiera telefonów, nie odpowiada na zostawione wiadomości. a żyj tu bez pralki:no: już raz zawiozłam pranie do koleżanki, ale nie będę tego robić co tydzień:eek: ehhhh... pomarudziłam sobie troszkę i już lepiej;-) całe dnie sama z małym i nie ma komu się wyżalić, bo mój A od rana do wieczora w robocie - przez 7 dni w tyg. a ja "kota na głowę" dostaję.
MartaF - to teraz ty następna w kolejce???:sorry: fajnie - powiększa nam się grono dzieciaczków :tak:

Witam sie dziewczeta:) staram sie jak moge zeby sie tu podlapac ale pomalutku:) No wiec tak kochane jestem mamusia juz 2 lata i 8 miesiecy , moja gwiazda jest naszym rozpieszczuchem a urodzilam ja w irlandii z czego jestem bardzo zadowolona. Czesto was czytalam jak coreczka byla mala korzystajac z waszych rad a teraz mysle ze fajnie by bylo z wami tu gawedzic :):-) czy moge sie przylaczyc??
Witaski dziewczynki może ja też tu będe częściej zaglądała :-Dtymbardziej że i tak was podczytuje heh;-) No i witam Gosiaczku :-D;-)jak się ciesze że jesteś mam nadzieje Cię zobaczyć na mamkach z Limerick również :-D dzieczyny to jest świetnista dziewucha haha ręcze za nią całą SOBĄ:-D

Witaski dziewczynki może ja też tu będe częściej zaglądała :-Dtymbardziej że i tak was podczytuje heh;-) No i witam Gosiaczku :-D;-)jak się ciesze że jesteś mam nadzieje Cię zobaczyć na mamkach z Limerick również :-D dzieczyny to jest świetnista dziewucha haha ręcze za nią całą SOBĄ:-D

hahaha Ty mozesz jak najbardziej!!!!! chociaz jej jeszcze blizej nie poznalam to znajac Ciebie wiem ze na bank jest super!!!!

hehe..moja Ewka ma taki ale go nie chce ciumkac
jej smok to numer 4
572467_400.jpg
Didi - boskie są te smoczki - gdzie je kupiłaś? bo ja szukałam na allegro, ale nie mogę znaleźć :-(

Dzień Dobry w niedzielę!

Mam pytanie do dziewczyn, które brały lub biorą tabletki antykoncepcyjne.
W jaki sposób je sobie załatwiałyście tutaj w Irlandii? Ile to kosztuje? I czy po skończeniu opakowania muszę iść do GP i płacić za wizytę, żeby mi wystawił receptę na następne tabletki? Jak to tutaj wygląda?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Dzień Dobry w niedzielę!

Mam pytanie do dziewczyn, które brały lub biorą tabletki antykoncepcyjne.
W jaki sposób je sobie załatwiałyście tutaj w Irlandii? Ile to kosztuje? I czy po skończeniu opakowania muszę iść do GP i płacić za wizytę, żeby mi wystawił receptę na następne tabletki? Jak to tutaj wygląda?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.

idziesz do GP...jesli masz Medicala to masz je za free.. zazwyczaj wypisuja recepte na 6 op...wiec spokoj..a jak wyglada tutaj to jesli nie ma sie medicala i cenowo nie wiem...
Didi - boskie są te smoczki - gdzie je kupiłaś? bo ja szukałam na allegro, ale nie mogę znaleźć :-(

kupilam przez internet od goscia ze strony Fenix...wpisz smoczki fenix i bedzie jego stronka

reklama
Hejo mamusie:-)
Kurcze jakos ciezko sie mi zebrac zeby cos naskrobac, brak czasu czy co a i za wami nadazyc ciezko, jak cos odpisuje to sie okazuje ze juz nie w temacie, bo 5 nowych watkow rozpoczetych:-Dale to wcale nie oznacza ze to zle;-)fajnie ze jest nas coraz wiecej:tak:
witam nowe mamusie Alexandre i Mame martysi:happy:
Gastone wszystkiego naj!!!spelnienia marzen!
Sylcia gratuluje zabka u coruni:-)a ktory to pierwszy sie pojawil, bo u nas jeszcze nie widac zadnego:confused2:
Moniak udanego lotu i superowego urlopu;-)zdrowka dla Emilki
Marta F a Ty tu jeszcze??:-DSzymek na wozik czeka:-D
Andziulina super ze lekarze Cie uspokoili i ze ok z Igorkiem;-):tak:teraz to go tylko rozpieszczac:-D
Mamo Ady pod gorke to i ja mam, dokladnie te same przypadki co u Ciebie plus to ze o wszystkie swiadczenia musze sie tu klocic, wydzwaniac i czekac miesiacami, juz nie wspomne ze od 10 miesiecy nie pracuje a do tej pory nie rozliczyl sie ze mnamoj byly pracodawca:szok::no:a co klocic sie zawsze mozna ale nigdy nic nie darowac, co nam sie nalezy:-D;-)
Moj Bubuś nie doi smoka jakos mu samo przeszlo, kiedys uzywal go przy zasypianiu a teraz nawet do spania nie chce a ja dla swietego spokoju to bym mu wepchala:-Dale jak to robie to traktuje go jak gryzaka:-D Zmienilam mu ostatnio mleko Aptamil z 2 na 3 i cos nie chce pic zabardzo, wogole sie zrobil niejadek jakis...kupilam mu ostatnio zupke z bobovity od 6 misiaca i tam sa juz takie granulki nie jest idealnie gladka i nie chce jesc, wszystko staje mu w gardle i koniec, nie umie przelykac, ostatnio tak mu stanelo ze zwymiotowal i zupke i mleko ktore wypil godzine wczesniej:shocked2:nie wiem co robic:-(przeciez musi uczyc sie jesc cos innego niz papki...kleiku ryzowego tez nie chce...:-(
O tyle dobrze ze mi nie choruje, bo jak czytam to wiekszosc dzieciatek chorych. Ja staram sie go hartowac troche, w domu nie mamy jakos super goraco ( jak bylam w pl u mich rodzicow cieplutko w domku i maly zaraz mial katar i kaszlal, a wrocilismy tu i dostal 3 razy syrop i ok).Nawet teraz jak ide na dwor to jak nie ma wiatru to nie zakladam mu czapki - tylko kaptur, a jezdzi w foteliku;-)
Acha na wytlumaczenie ze czasu nie mialam pisac mialam jeszcze dodac ze po przyjezdzie z pl zrobilismy generalne porzadki w domciu, bo wilgoc troch sie wdala i wszystkie sciany w domu wyszorowalismy detolem, oczywiscie po kolei kazdy pokoj bo trzebabylo wiertrzyc przez 3 dni:szok:no i szafy wyszorowalam w srodku i popralam co nieco z nieuzywanych(czytaj za malych)moich rzeczy ktore troche przeszly wilgocia, a ktore czekaja az sie w nie zmieszcze:-D no i codzien prawie zasuwam na silowni:laugh2:tylko jakos efekty marne:zawstydzona/y::-(
Acha wczoraj kupilismy dywan w argosie z woolmarku, w sumie pokusilam sie na promocje bo z 149 byl przeceniony na 57 e, ale zaraz na drugi dzien go odwiozlam bo byl strasznie beznadziejny, jakies wlosy z niego wychodzily:szok:maly mialby zaraz pelno ich w buzi:tak:no i szukam nowego ale nie moge znalesc a do ikei to niebardzo sie oplaca mi jechac:sorry::-p
no to sie naprodukowalam;-)i tak zapomnialam polowy pewnie co mialam napisac:-)
pozdrawiam

Do góry