reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Cherie pochwal się butami.
My byliśmy na wycieczce w parku, młody jeździł na rowerze jak szalony. A potem jeszcze na godzinkę do figloraju, myślałam, że się wymęczył, ale to ja jestem bardziej zmęczona :-)

reklama
Haaa koszta wyprawki !
u nas poslzo juz :
- wozek z wyposazeniem - 1150
- nosidlo bujaczek - 140 zl
- łożeczko (310)+ materac(70) - 380
-Komoda - 350 zl
- ciuszki te co ja kupilam - 200zł( nie wiecej)
- kombinezony - 70 zł
- nosidelko - 50 zl
- kocyk -25 zł
Wiec sumujac na dzien dzisiejszy 2365zł :eek:

Nastepne zakupy bede robic juz kompletujac cala wyprawke mysle ze w nastepnym tygodniu
musze kupic :
posciel 2 czesciowa aby byla na zmiane( bo jedna mam po Patryku jak i wypelnienie tez mam )
-kocyk jeszcze jeden
- posciel do wozka
-2 reczniki kapielowe
-smoczki
-kosmetyki
-pieluchy flanelowe kilka sztuk
-pieluchy tetrowe
-2 razy przescieradlo
- pampersy
( zaleczy czy bede karmic piersia)
-laktator
- butelki
- podgrzewacz + sterylizator do butelek

Licze ze ok 1000 - 1500 zł mi jeszcze pojdzie jak nic :tak:

Dobrze ze sobie to rozbilam na kilka razy ahahahah !

Witam Mamuśki:) Jestem tu u Was pierwszy raz,ponieważ termin porodu wg.OM miałam na 4,01i jestem na styczniowym forum,ale w czwartek byłam na USG i termin mi wyszedł na 14,12:))) także myślę,że mogę do Was dołączyć... Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko

Witam Mamuśki:) Jestem tu u Was pierwszy raz,ponieważ termin porodu wg.OM miałam na 4,01i jestem na styczniowym forum,ale w czwartek byłam na USG i termin mi wyszedł na 14,12:))) także myślę,że mogę do Was dołączyć... Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko
Witaj z nami :)
,ale masz rozstaw z terminami szok !!!!!!!!!!:szok::szok::szok:Prawie miesiac czasu !

Kopciuszku to ja juz nie wiem jak to jest z tymi plynami,. bo jak czytam to tez pisza zeby nie ograniczac, a moj gin powiedzial co by ograniczyc do 2 litrow dziennie i cvalkowicie wyeliminowac sól, hmnmm moze mu sie cos pomylilo nie wiem

Mi w tamtej ciazy jak puchly nogi to tez mialam zakaz soli:tak:ale jak tu zyc bez tego:sorry:

Czesc dziewczyny !
Wczoraj dzien z mezem i synkiem ,i leniuchowanie w domu ,bo moj i obiad zrobi i ogarnol mieszkanie a ja lezal i przysypialam !

Sniło mi sie ze mam juz maluszka i ze bylam z niam na spacerze w nowym wozku ...ahhh jaki fajny sen - tylko ze obudzilam sie ze swiadomoscia ze to byla DZIEWCZYNKA !

Dzisiaj wstalam zrobilam sniadanie ,naszykowalam chlopakow do kosciola i wszystko bylo fajnie czułam sie calkiem dobrze !!
Ale tylko jak chlopaki wsiedli w auto do kosciola ,mnie w przeciagu 15 minut zaczely oblewac na przemina zimne -gorace poty !!!!!!!!!Dostalam biegunki ,brzuch - bardziej zoladek zaczol bolec ,otworzylam okno co by powietrza zimnego zaczerpnac na chwile pomoglo a mozniej znowu sie zaczelo ....przez pewien moment zrobil mi sie taki brzuch twardy jak kamien ,polozylam sie i gowno dalo ...tez zle ...
jakos teraz przeszlo - ale nie wygladal to zaciekawie -tak nagle mnie sieklo ze szok !!!!!A w nocy jak sie obudzilam jaos tak mnie bolal caly dol brzucha ,z rana tez to czulam i mezowi mowilam ze jakos sie dziwnie czuje !
qurwa - co jest grane ????

Najlepsze jest z tego ze chlopaki przyjechali a ja juz sie czuje calkiem calkiem - choc dziwnie :eek::eek::eek::eek::eek:

Mam nadzieje ze nastepna fala mnie nie dosiegnie !

Niezle cie zlapalo:-(mam nadzieje ze juz przeszlo.

Witam się w niedzielne południe..
sajgon mam w domu nie z tej ziemii.. poklócilismy sie z Bartkiem o WSZYSTKO.. chyba .. no i siedze u mamy..
ogólnie nieciekawie sprawa wygląda ale wierze że damy rade..
mam wrazenie że im bliżej porodu tym bardziej mi odbija coś.. :(
ehhh jak sie uspokoi to tu wróce do was i zacznę nadrabiac.. mam nadzieje ze misie to jakos po czesci chociaz uda..

pozdrowienia grubaski :*

Bedziemy czekaly;-)mam nadzieje ze wszystko sie juz niebawem ułozy.

a pozatym strasznie mnie boli brzuch w podbrzuszu .... tak bardziej w prawej strony jeju jak na miesiaczke ,,,, to okropne tez tak macie ???? bo niewiem czy wczesniej pisalyscie o tym .... ale jak tu tysiace stron to nie ma co sie dziwic ....

Ja slyszalam ze nie powinno byc bardzo bolesnych bóli wiec powiedz o nich ginowi:tak:

a ja pojechałam do mamy swojej coby nie stać przy garach i nie gotować, a przy okazji odwiedziła mnie u rodziców przyjaciółka. jej mama jest oddziałową na położnictwie i dostałam od niej dwie butelki Aventu, pojemnik na mleko Aventu, 200 ml emulsji do kąpieli Emolium, wilgotne chusteczki Pampers, maść Bepanten i masę poradników. no i przyjaciółka pochwaliła się, że jest w 8 tygodniu ciąży :-)

Gratulacje dla kolezanki:-)no i milo z jej strony ze sprawila ci prezencik:-)

Witamy:-)ja tez niby styczniowka z OM ale mi tutaj zdecydowanie lepiej:tak:

no przyznam sie szczerze ze rozstrzal niczego sobie !!! wrecz szokujacy !!
ale witamy na grudniowym forum :)

Ostatnia edycja:
kopciuszku ja sobie zycia bez soli wogole nie wyobrazam !!! nawet nie mam pomyslu jak mialabym gotowac bez soli !!

asku co do wyprawki to mi tez jeszcze troche pierdolek zostalo ale kasa na ta chwile nie pozwala wiec zostawiam to na listopad i grudzien !! ale lekko liczac zostalo mi tego na ok 500 plus wozek !!

ja muszę kupić jeszcze przewijak, łóżeczko, materac i pościel. i jakieś pierdółki typu termometr do wanienki, smoczki. z laktatorem się narazie wstrzymam.

reklama
A ja dziś byłam u znajomej, której córcią się zajmowałam i obiecała mi kika rzeczy pożyczyć. Więc znów kilka wydatków mniej:-) Może nie będzie tak źle z ta wyprawką.
Z tym rozstrzałem to tak bywa jak ktoś ma nieregularne miesiączki. No albo koleżanka ma takiego zdrowo rosnącego bobaska pod serduszkiem :-) Ja mam w druga stronę- z om 19.12 a z ostatniego usg 2.01. Ciekawe kiedy ta nasza niespodzianka się pojawi

Do góry