reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

a ja sie dzis dowiedzialam ze moja kuzynka jest kolejny raz w ciazy ... ma 4 letniego synka, 10 miesieczna corke i teraz trzeci raz zaszla w ciaze !! ponoc totalna wpadka w stylu "poki karmie to nie zajde w ciaze!!" ... a kuzynka ma zaledwie 26 lat !!

reklama
Ło Matko,

To ja chyba zbankrutuje. Mam w sumie tylko ciuszki i kocyki a tu jeszcze: wózek, łóżeczko, pościel, wanienka, jakieś okrycia, kosmetyki, przewijak, podgrzewacz, sterylizator, jakieś butle, smoczki, pieluchy (tetry, flanele i jednorazowe), laktator i pewnie sporo innych rzeczy. Geeeez

Emira - ból pleców jak korzonki... Oj znam, znam... aż za dobrze... Zalecenia fizjoterapeutki - unikać chodzenia, kupić pas biodrowy, ćwiczyć "koci grzbiet" i mięśnie Kegla (zaciskanie jakby powstrzymywanie sikania), gimnastyka wodna, ostatecznie - chodzenie o kulach lub przykucie się do łóżka na resztę ciąży :-( Niewesoła perspektywa, ale takie uroki. Na razie zaciskam zęby i robię swoje, jeszcze tylko kilka tygodni przecież :-)

Czyli troche jest tych sposobow jak sobie z tym poradzic. Pewnie gdyby stosowac je wszystkie nie byloby problemow ze wstawaniem. A Ty robisz cos moze z tej listy?

Z plecami też mam problem- w nocy to po 15 min leżenia na plecach nie mam nawet sił się obrócić i M musi mi pomagać ale to już chyba taki jeden z uroków ciąży w 3 trymestrze.

Mam dokladnie takie same objawy :eek:

widzialam te spioszki w zabki /nawet sympatyczne zabki i sie nam podobaly ale jak zobaczylam cene 69 zl za 2 sztuki pajacykow to mi szczeka opadla !!!/

Faktycznie, cena troche kosmiczna.

A my mielismy dzis kolejnych gosci i dostalam pierwsza rzecz dla naszego Misia - taki przeslodki niebieski kocyk wlasnie z misiem :-) Oj czuje ze szal zakupow nadciaga :tak: Poza tym chyba upatrzylam wozek i jeszcze chcialabym obejrzec go na zywo i wtedy go zamowimy.

Znalazlam towarzyszy niedoli jesli chodzi o korzonki to moze jeszcze znajde kogos kto ma nastepujaca przypadlosc - praktycznie 24h/dobe odczuwam takie jakby pieczenie a czasem wrecz bol z lewej strony pod zebrami. Wiem ze dzidzius trzyma tam nogi bo czasem jest w stanie go przesunac. Czy ktoras z Was tak ma?

a ja sie dzis dowiedzialam ze moja kuzynka jest kolejny raz w ciazy ... ma 4 letniego synka, 10 miesieczna corke i teraz trzeci raz zaszla w ciaze !! ponoc totalna wpadka w stylu "poki karmie to nie zajde w ciaze!!" ... a kuzynka ma zaledwie 26 lat !!
Nono:-) Ale nie zazdroszczę bo między córką a tym nowym bejbikiem malutka różnica wieku.

reklama
a ty gdzie teraz jestes ?? nie w polsce ??

Od ponad czterch lat jestesmy w Londynie ale sercem caly czas w Polsce :tak: Zapomnialam sie z tym "polskim ginekologiem" :-) jak sie to czyta w Polsce to troche dziwnie to pewnie zabrzmialo. O angielskim prowadzeniu ciazy dlugo mozna by pisac dlatego od czasu do czasu odwiedzam polskiego lekarza.

Do góry