reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Jola.24 sny masz super!!!!
Marta daj znac jak wozio juz dijedzie!!!
Heh magiczne rece wszystko wiedza :-D:-D:-Da nie powiedzial ci czasem o ktorej godzinie urodzisz???
Agusiek moj tez nie jadek:-(zaczal jesc "grudki"jakies pare dni temu,wczesniej sie krztusil.
Zeby Szymka przyzwyczaic do grudek dawalam mu kaszke manne z Bobovity ona nie jest taka "gladka"jak te wszystkie unne.Dawalam tez ciasteczke "Liga" i kawaleczki chleba.

Co do kanalika ocznego - moj maly mial dwa zapchane z tym ze przemywalam sola fiziologiczna i bylo ok ale po 2tyg wrocilo tak ze maly na lewe oko nie widzial:-(az wreszcie przeczytalam w necie zeby masowac wlasnie w taki sposob jak opisala Agusik

Szczepienia Szym znosi b.ladnie,wogole po nich nie widac zeby byl "inny" w sensie marudny.placzliwy czy zeby go cos polalo,nawet goraczki nie ma!!!

Frog nareszcie jestes!!!

Mialam cos jeszcze napisac ale zapomnialam:-(
AAaaaa duzo zdrowka chorowitka zycze!!
No i WITAM nowe foremki;-)​

reklama
Hejo mamuśki!!!
Dziewczyny z Galway, czy wy szczepiłyście dzieci przeciwko gruźlicy????
Ja chciałabym zaszczepić Emme, ale nie wiem gdzie sie zgłosic itp

Ja pytalam mojej GP i powiedziala, ze kazdy, kto chce dziecko zaszczepic powinien zadzwonic do Community Care w Galway, 091 523 122 i tam to zalatwic. My dzwonilismy jakis rok temu i babka zapisala dane Ady i kazala czekac. Ponoc dluuuugie miesiace czekania przed nami ale w koncu Ade zaszczepia (mam nadzieje).

A tak swoja droga, to dziwie sie czemu nie zaszczepili Emmy w szpitalu...
Wyczytalam w informacji, ktora do nas przyszla odnosnie szczepien, ze kazde dziecko urodzone po 30. czerwca 2008 bedzie szczepione zaraz po urodzeniu w szpitalu. Ade to ominelo, bo urodzila sie 2. czerwca.
No i jak widac, co innego pisza a co innego robia...
No chyba, ze trzeba sie samemu w szpitalu upomniec???

Ostatnia edycja:
Agusik - ten opis zabiegu faktycznie nie brzmi ciekawie...:-( będę robić wszystko, aby tylko tego uniknąć:tak: brrrr:eek:
MartaF - to pewnie będziesz siedzieć w oknie do tej 24:tak: a 5min po dzwoń do kuriera;-) a swoją drogą - co za dziwne godziny mają... chociaż od nas kiedyś odbierali przesyłkę do PL o 3 rano, więc chyba nic mnie nie zdziwi:eek:
Jola - ty się tak nie stresuj, bo dzidzia będzie nerwowa;-) i widzę, że tzw syndrom wicia gniazda się zaczął:-D
Moniadan - ja cieszę się, że mój mały tak ładnie je.. tylko że on jest "na cycu" a butlę dostaje 2x na dobę po cycu - po kąpieli i ok południa... i to mnie dziwi... raz mu zrobiłam 90ml, to tak się wydarł jak skończył, że szybko robiłam następną:szok: no cóż - na razie waży 6kg;-)

Dzień dobry Dziewczynki!!!
Jola24-wiesz...Może wygląda na niepasujący dla chłopca,ale zapewne to przez te różowe ściany-w końcu Kubuś wszystkich dzieci jest,bez względu na płeć:tak::-D
MartaF-no to już cały ekwipunek gotowy i do szpitala możesz jechać;-):-)-Biada Ci!!!Wyspałaś się?
Anineczka-ja uwielbiam jak mi pani w sklepie mówi-good girl:eek:
MamoAdy(i inne Mamusie)-a jak to wygląda z tymi szczepieniami...Bo słyszałam,że tu nie robią mnustwa tych,które w pl.są obowiązkowe i jeśli ktoś chce zaszczedpić dziecko to sam musi o to poprosić:sorry::eek:
A tak w ogóle...Przestałam chodzić z wiszącymi smarkami-wszystko mi się przerzuciło na gardło i teraz oskrzela mnie bolą:crazy::-(Dzieciaki też kaszlące,ale dzielnie chodzą do szkoły i przedszkola,bo właściwie oprócz kaszlu nie ma nic-ani katarku,ani gorączki,ani bólu czegokolwiek:happy::tak:
Strasznie dziś deszczowo i wietrznie,ale i tak życzę Wam wszystkim milusiego dnia:tak::-)
Ps-uwielbiam patrzeć na ten swój suwaczek-19dni....

dzien dobry:-)

lubiczanka ty dzisiaj przedemną bo ja wózek składałam:-Djaka radocha,tylko cała mokra jestem:eek: łóżeczko i wózek gotowy więc pogadałam z Szymkiem i niedługo ma wyjść:-D:-D:cool2:
co do wózka to jest jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach w necie:-D:-D
swoją drogą znowu mi sie brzuch obniżył tylko teraz bardziej:confused2:

co do spania to chyba z wrażenia spać nie mogła i sie kręciłam:eek:a teraz od rana ręce mmi sie trzęsą chociaż emocje juz opadły:eek::sorry:

joannn mam podnoszone oparcie w gondolce:tak::-Dhahaha ciesze sie jak małe dziecko:eek::-D

justysia wrzuce fotki ale troszke później:tak:bo teraz dzieciaczki musze wysłać do szkoły

andziulina ja spałam i kurier mnie telefonem obudził

miłego dnia:-)

Ostatnia edycja:
ale sie zawiodłam na allegro:-(kupiłam od laski kilka przedmiotów i jednego najważniejszego mi nie dała:no:wiedziała ze ja w Irlandii i tego nie sprawdze:wściekła/y:ale całe szczęście jeszcze komentarza jej nie wystawiłam:sorry:

witajcie
ja dzisiaj mam wychodne hehe... i ide pierwszyraz na depilacje calych nog woskiem..ałłłłłłłłłłłłłłłlaaaaaaaaaaa..hahaha

ale sie zawiodłam na allegro:-(kupiłam od laski kilka przedmiotów i jednego najważniejszego mi nie dała:no:wiedziała ze ja w Irlandii i tego nie sprawdze:wściekła/y:ale całe szczęście jeszcze komentarza jej nie wystawiłam:sorry:

napisz d niej ze brakuej ..niech wysyl j na swoj koszt...oczywiscie jesli jest uczciwa ..

reklama
witajcie
ja dzisiaj mam wychodne hehe... i ide pierwszyraz na depilacje calych nog woskiem..ałłłłłłłłłłłłłłłlaaaaaaaaaaa..hahaha

napisz d niej ze brakuej ..niech wysyl j na swoj koszt...oczywiscie jesli jest uczciwa ..
z nogami to szczerze współczuje a co do przedmiotu to były to nakładki silikonowe do karmienie i wątpie zeby zdążyłą dosłac przed moim porodem:no:

Do góry