reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam.
Ja też sobie wczoraj pośpiewałam przy goleniu nóżek :-D:-D

Nogi woskiem,jak nogi,ale znam dziewczyny co sobie paszki i bikini woskiem golą :szok::eek::-D
Lece zobaczyc co dzieciaki robią ;-)

Anineczko, a i owszem:-) Ja rowniez znam osoby, co sobie pachy depiluja woskiem:-):-) Ja na przyklad:-) Tzn nie tak zawsze- ostatnio przed slubem czyli ponad 2 lata temu... I powiem Ci szczerze, ze pachy duuuuuuzo mniej mnie bolaly niz nogi. Bikini nie probowalam i nie zamierzam raczej, bo jakos tak chyba by mi niezrecznie bylo. Jestem raczej wstydliwa:sorry::zawstydzona/y::-D

A co do dzieciaczkow, to zaloze sie, ze i tak masz spokojniej w domu niz ja teraz:eek: Ada + 2 male kociaki + 1 dorosly kot. Oj, potrafia nawywijac:szok:
Wlasnie przed chwila bylam zabrac moje kocille z lozeczka Ady, bo uslyszalam halas u gory i jak weszlam, to zobaczylam, ze sobie tam leza i sie pasa:-) Nie pierwszy juz raz, ma sie rozumiec:-)
Ale czasem tez usmiac sie z nich mozna do lez. Mam nagrany filmik jak jedna mala wlazla do wozka dla lalek a druga ja w nim pchala...

Witam sie czy ktos mnie jeszcze pamiata ;-)

Dawno mnie nie było, bo ciagle w Pl siedze dzis mam wolny dzien. Pada deszcz wiec zagladam na forum...:-p
Rany i chyba wszytkiego nie nadrobie...

MartaF ale wyprawka wozek chyba z PL i łozeczko tez ...

Nie wiem co pisac bo nie umiem sie w bic w rozmowe...:-)

Powiem co u Nas...
Jestem jeszcze w PL ale jeszcze 9 dni i juz wracma do mezulka... Filipek raczkuje i zaczyna sie podciagac i pionizowac ;-)
Sofijka cieszy sie ze wraca i nie moze sie doczekac kiedy pojdzie do przedszkola a ja sie nie moge doczekac kiedy pojade wkoncu do domu...fajnie u kogos ale w domu najlepiej... swoim ...;-)

Lubiczanko tutaj nie ma np.szczepienia na żółtaczkę w programie.W sumie wszystko inne jest,tak mi się wydaje.Nie umiem zbytnio porównac bo moje nie były szczepione w Pl.
Ale za to tutaj skojarzone są za darmo,w Pl trzeba płacic by oszczędzic dziecku kłóc.
Masz też tutaj za darmo pneumokoki i meginkoki,w Pl to straszna kasa :szok:
Tutaj masz stronę do szczepień w Irlandii:
Ireland's Health Service Executive National Immunisation Programme - Who we are
Moje dzieci z racji zmiany co.Galway na co.Dublin były doszczepiane na gruźlicę:tak::tak:

Mamo Ady możesz wkleic filmik z kociakami?
Musiało to zabawnie wyglądac :-D:-D
U nas Mila szaleje razem z chłopcami.Choc ostatnio się gniewam na nią bo fanca,francuski piesek nie wyjdzie na trawkę jak jest mokra.I muszę ją na siłę wyciągac bo najchętniej by się załatwiła na betone :crazy:

Ja też bym wstydziła się bikini pokazac,pamiętam raz rozebrałam się przed kosmetyczką jak do swojego ślubu pryskała mnie opalaczem w sprayu.Miałam na sobie tylko stringi z celulozy bodajże :sorry::eek:
No ale czego się nie robi dla ślubu :-D:-D

Sofik hello hello.
No Filip już duży chłopak.Gratki dla raczka.
Wracaj tu do nas szybko .

Mamo Ady możesz wkleic filmik z kociakami?
Musiało to zabawnie wyglądac :-D:-D
U nas Mila szaleje razem z chłopcami.Choc ostatnio się gniewam na nią bo fanca,francuski piesek nie wyjdzie na trawkę jak jest mokra.I muszę ją na siłę wyciągac bo najchętniej by się załatwiła na betone :crazy:

Ja też bym wstydziła się bikini pokazac,pamiętam raz rozebrałam się przed kosmetyczką jak do swojego ślubu pryskała mnie opalaczem w sprayu.Miałam na sobie tylko stringi z celulozy bodajże :sorry::eek:
No ale czego się nie robi dla ślubu :-D:-D
.

Jak mi sie uda, to wkleje...:-) Tylko niezbyt wyrazny ten filmik, bo ciemno juz bylo a aparatem, to tak sie srednio nagrywa;-)

No a z ta depilacja bikini, to jeszcze gorzej niz z pryskaniem samoopalaczem. Jak wiadomo do depilacji trzeba wlosy zapuscic na przynajmniej 5mm:-) A to dopiero siara przed kims obcym sie z takimi krzaczorami pokazac:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ok, sprobuje ten filmik wkleic

Ok:-) wkleje, ale niech mi ktos powie jak, bo cos mi sie nie chce przeslac... Za duzy chyba rozmiar

MamoAdy-pewnie,że siara...No już ja i mój J to w ogóle jesteśmy na tym punkcie zboczeni;-):tak::-).Dzięki za odpowiedz w sprawie szczepień
Anineczka-wielkie dzięki też:tak:.Muszę sobie porównać te szczepienia z dwójką poprzedników mojego Malucha-całe szczęście zawsze jak jesteśmy w pl to lekarka moich rodziców robi wszystko co tam trzeba-np.w tym roku Dadzia miała szczepienie:tak::laugh2:
U nas przez chwilkę świeciło słonko-J do mnie zadzwonił i pyta-pranie zrobiłaś,czy jakie co,że tak słonko nagle wyszło:confused2:A jakże:-pAle na dworze nie wieszałam,bo przeczułam,że za długo cieszyć się nie będziemy promyczkami:cool::no:I rację miałam:eek:
Agusik78-biedactwo...Faktycznie Ty się kobitko musisz nudzić,skoro taką radość skypowanie Ci daje:sorry:

Agusik78-biedactwo...Faktycznie Ty się kobitko musisz nudzić,skoro taką radość skypowanie Ci daje:sorry:
Nudzić to się nudzę:tak:A Skypowanie tylko z tą koleżanką daje taką radochę,a tak to wiecznie się ukrywam,żeby mnie teściowa nie dopadła:-D.Jak tylko widzi,że jestem dostępna to już tarabani:sorry:Ja mam super teściową,ale nie chce mi się z nią gadać przez godzinę o kiju i marchewce:no::eek::-DA ona potrafi nadawać i nadawać,czasem o kimś kogo wcale nie znam i...Byłam tu,kupiłam to,spotkałam tego,a ten się żeni,a tamten umarł:confused2::eek:Boszsz...

U nas też się wypogodziło.Jednak suszarka bębnowa wygrywa.

Lubiczanko a na co miała Dadzia szczepienie?

Mamo_ady ja zazwyczaj jak chcę wstawic mój prywatny filmik wrzucam sobie na Picassa albums.Innaczej nie umiem.
Można też się zarejestrowac na You Tube i tam sobie wygeneralizowac filmik.

U nas też się wypogodziło.Jednak suszarka bębnowa wygrywa.

Lubiczanko a na co miała Dadzia szczepienie?

Dostała szczepienie o nazwie Act-HIB s.A6221-1.
Agusik78-oj znam ja ten koszmar...Najczęściej jednak ja się nie ukrywam.Poprostu gdy dzwoni ktoś,z kim nie za bardzo mam ochotę pogawędzić nie odbieram i kiedyś tam przy okazji tłumaczę,że miałam włączony komputer,ale mnie nie było:zawstydzona/y::sorry:

reklama
Witam wszystkie panie:-)
Ale Irlandia dziś płacze:confused2:
rain.gif

Dobrze,że koleżanka w Polsce akurat siedzi z chorym dzieckiem w domu to mam co robić-GG,Skype:tak:
Zaraz się za obiadek biorę...

Chciałam zauważyć,ze zdążył jednak przed godziną 23:30!:shocked2::-D
A wózeczek cacy,ja też chcę wózeczek kupować
beczy.gif
i łóżeczko i inne takie...Bo niedługo zwariuję!
pleased.gif

Ja tez tak chce, znaczy moze nie wszystko bomam bardzo duzo rzeczy ale takie malusienkie spioszki,skarpeteczki,przeciez trzeba cos nowego kupic.. ech jeszcze troszke,jescze troszke,jeszcze tydzien i ciut i moze sie cos rozwinie :sorry:

A u nas nieleje i nie wieje .Pogoda mieszana narazie, nawet sloneczko wyszlo :-)

Do góry