reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

:-)witam sie z wami no i zanim was nadrobiłam godzinka mineła:-)

I w dodatku mam brzuch wyjątkowo nisko ehh:(
Za moim tesknie. A jak już jest to ciągle mi jego mało. Dochodzę nawet do tego , że jak pop pracy się kąpie to siedzę w łazience z nim przy wannie. Normalnie jakbym chorobę sierocą miała:(((((

heheh ja tez tak mam :-):-):-)i sprawia mi to przyjemnosci i meżowi chyb atez jak tak łaze za nim:-)

Apropos porodów SN słyszałam że długość trwania porodu uzależniona jest od długości i elastyczności czyli budowy szyjki macicy

Czyli hmmm im dluzsza szyjka tym dluzszy porodu\???..........

Ja bede tak samo pakowac malenstwo ! I tez w kombinezonie bede wiozla !
To co pielegniarki beda mi gadac mam to gdzies ! tym bardzie w dzien wypisu do domu ,moje dziecko i bede ubierac jak bede chciala !

dokladnie olac pielegniarki my mamy bedziemy wiedzialy najlepiej!!!

Ooo ja też... beczułka się ze mnie robi

nie Ty jedna nie ostatnia :):):):-)

Nie brałam nic na uspokojenie w sumie trzymałam się do momentu aż zaczęłam ubierać się w suknię. A po błogosławieństwie chodziłam już jak neptyk bo wiedziała że zaraz Kościół itp... nogi mi drżały że nie miałam siły iść... na całe szczęście wygodne krzesła mieli w Kościele trzymały moją stabilizację i pozwalały mi trochę się zrelaksować. Ja drżałam i kiwałam sie na boki w głowie mi tak kołatało jakbym miała zemdleć ale dałam radę:) Najzabawniejsze jest to jak oglądałam płytę i na niej widać że przez całą Mszę miętoliłam rękoma sukienkę:)
Mój mąż oczywiście musiał pomylić się podczas przysięgi:)
A ja miałam tak palce spocone ze stresu że nie mógł mi nałożyć obrączki i musiałam mu pomóc:)

nie ma to kjak brac slub w ciazy ,,,,,,, ja od poczatku mam krawawienia z nosa i sie modlilam zebym tylko na sukienke mi sie nie wylała krew bo mi jak płynie to na całego ....... jak woda z kranu ....... poprosilam meza zeby do marynarki schował paczke chusteczek hehe bo ja nie mialam gdzie i zeby mi podal szybko jak go szturchne hahaha :-)

swieta racja ,ciuszkow juz sie nie odzyska ! Bierzcie to co trzeba i nic poza tym !

u nas dziewcxzyny biora swoje bo niechce im sie wachac tych szpitalnych bo jakims chlorem wala podobno no ale kazda zrobi jak uwaza ale u nas sie odzyskuje swoje ale to chyba dlatego ze dziecka nie oddaje sie do kapieli tylko same kapia.... no oprocz tego pierwszego razu........ zaraz po urodzeniu ,,,

reklama
NO a wiec ,dzisiejsza wizyta u gina :)
Ktg - 30 minutowy zapis prawidłowy serduszko pieknie bije :) skurczy brak !
Badnaie ginekologiczne - szyjka twarda zamknieta i nic nie wskazuje na to ze sie malenstwo spieszy :)
Wyniki :
Morfologia - rewelacja
mocz- bardzo dobry
hbs - ujemny ( czy jak to tam sie to okresla)
no i najwazniejszy posiew z kanalu szyjki - Bardzo dobry nic mi tam nie wychodowali - jalowy !!!
Odetchnelam z ulga!
Waga - przez 2 tyg - 3 kg do przodu :eek:
Czyli moja waga z 66kg ,poszla na 69 kg !
19 kg przytylam lacznie Brawo asia ahhahaah !

Troche gin sie martwil moja waga ze znowu skacze ! no i mam oszczedzac sie oczywiscie dalej ! I przestac podjadac w nocy ahahahhahahahah !!
A tak pozatym to byl bardzo zadowolony :)

Zaczelam 34 tydzien !

za 2 tyg na pozegnalne 3d jade wiec dowiem sie co tam u malenstwa ! Bo dzis usg u mojego gina nie mialam :(

Badnaie ginekologiczne - szyjka twarda zamknieta i nic nie wskazuje na to ze sie malenstwo spieszy :)
Wyniki :
Morfologia - rewelacja
mocz- bardzo dobry
no i najwazniejszy posiew z kanalu szyjki - Bardzo dobry nic mi tam nie wychodowali - jalowy !!!
Odetchnelam z ulga!

Troche gin sie martwil moja waga ze znowu skacze ! no i mam oszczedzac sie oczywiscie dalej ! I przestac podjadac w nocy ahahahhahahahah !!

Zaczelam 34 tydzien !

za 2 tyg na pozegnalne 3d jade wiec dowiem sie co tam u malenstwa ! Bo dzis usg u mojego gina nie mialam :(
pogratulowac wzorowa ciezarna z Ciebie:-)

Wyniki :
Morfologia - rewelacja
mocz- bardzo dobry
Odetchnelam z ulga!

Zaczelam 34 tydzien !

SUPER WIESCI !!!!!!! superrr

bidulo dzwon do lekarza niech Ci wypisze staveran lub isoptin na te kolatania serca i drgawki....
niestety fenoterl nie lubi jak sie o nim zapomina..ja ustawiam budzik 4 razy na dobe zeby pamietac...
pare dni i wejdzie Ci to w nawyk:)
a wytrzymac jest latwo pomysl tylko ze to dla dzidzi;-)
mam isoptin 80 i nie pomaga mi to specjalnie
też ustawiłam budzik ale po fenoterolu przeokropnie boli mnie żołądek i nie mogę nic jeść
jeszcze tylko 3 tygodnie i Lenka może wyłazić:tak:
jestem strasznie dobita tym wszystkim

Aśka-już wiem jak to jest jak boli spojenie:-(

Wyniki :
Morfologia - rewelacja
mocz- bardzo dobry
Odetchnelam z ulga!

Zaczelam 34 tydzien !

Super!

reklama
mam isoptin 80 i nie pomaga mi to specjalnie
też ustawiłam budzik ale po fenoterolu przeokropnie boli mnie żołądek i nie mogę nic jeść
jeszcze tylko 3 tygodnie i Lenka może wyłazić:tak:
jestem strasznie dobita tym wszystkim

Aśka-już wiem jak to jest jak boli spojenie:-(
orgamizn sie zaraz do tego przyzwyczai i bedziesz sie czula normalnie...
a zoladek to moze po isoptinie, bo mnie tez bolal ale jak odstawilam staveran i biore sam feno to juz jest luzik...

Do góry