reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

cześć Dziewczynki:-) widzę, że coś dzieciaczki chorują ostatnio - może jakiś wirus w powietrzu:eek:
Didi - super fryzurka;-) ja czekam cierpliwie na wyjazd do PL i wtedy będę szaleć:cool2:
Agusik - fajne emotikony :tak:
MartaF - i w końcu się doczekałaś wózeczka - fajnie wygląda;-) no ale tych problemów z babą to ci nie zazdroszczę :-( nawrzucaj jej trochę - może nic ci nie zrobią, bo powiesz, że to wina hormonów :-D
mama Ady - moja koleżanka też zapomniała, że paszport synka się skończył i kupiła bilety do PL :eek: zadzwoniła do ambasady, a panie powiedziały, że nic się nie da zrobić. w końcu uprosiła rozmowę z konsulem i dostanie paszport tydzień przed wylotem;-)
a tak poza tym, to byliśmy dzisiaj na pierwszym szczepieniu :-( moje dziecię zniosło to nienajgorzej:sorry: troszkę popłakał przy wstrzykiwaniu, ale po minucie był już spokojny. teraz sobie śpi, chociaż tak troszkę niespokojnie. mam nadzieję, że nie będzie gorączkował...
no i ciągle czekamy na paszport...:eek:

reklama
hej MAM ADY koleżanka teraz leciała z 4letnim synem paszport miał nie ważny już 2miesiące i udało się nie było problemów :-)ale nie wiem czy to przypadek czy po prostu okazali się mili .pa
kiedyś pytałam o to czy na nie ważnym paszporcie można wrócić i pani w konsulacie powiedziała że zawsze można wrócić :tak:;-)

Agusik dzieki za stronke z emotkami ale nie wiem jak je wstawic buu
na zaden nie moge wejsc...skopiowac moge ale wstwic nie moge...
Zaznaczasz jedną emotkę(to nie takie proste,czasem się kilka łapie,czasem się przemieszcza),podświetli się tak na szaro:tak:.potem prawym przyciskiem myszy-kopiuj.Wchodzisz na posta i tam gdzie mruga kursor klikasz znów prawym przyciskiem i dajesz wklej.Jeśli Ci kursor nie mruga,najpierw klikasz lewym przyciskiem,w miejscu gdzie chcesz wkleić emotkę,a potem prawym i wklej:tak:

hej MAM ADY koleżanka teraz leciała z 4letnim synem paszport miał nie ważny już 2miesiące i udało się nie było problemów :-)ale nie wiem czy to przypadek czy po prostu okazali się mili .pa

Emili, nie wiem czy przekroczyli granice, bo mieli farta ale ja wole nie ryzykowac. Chyba bym sie naprawde zastrzelila, jakby mi przyszlo wracac z Dublina z calym popakowanym bagazem:eek:

kiedyś pytałam o to czy na nie ważnym paszporcie można wrócić i pani w konsulacie powiedziała że zawsze można wrócić :tak:;-)

Na niewaznym paszporcie mozesz wrocic ale TYLKO z kraju ktory bezposrednio graniczy z Polska. A, ze Irlandia nie graniczy, to nie przepuszcza. Tak mi dzisiaj powiedziano w ambasadzie, wiec mniemam, ze informacje maja jakby potwierdzone...

skleroza nie boli kochana bo załatwiłam chrzest i nawet mam dla ciebie formularz:tak:

witam mamuski!
ja tez mysle o zalatwianiu chrztu powoli.Jaki formularz dostalas w zwiazku z tym i od kogo??a tak w ogóle ile to kosztuje,bo w Polsce wiadomo,co laska,ale byle jak najwiecej;-):-)
to chyba nie watek na takie pytania ale skoro juz o tym pisalyscie...
pozdrowionka!

Emili, nie wiem czy przekroczyli granice, bo mieli farta ale ja wole nie ryzykowac. Chyba bym sie naprawde zastrzelila, jakby mi przyszlo wracac z Dublina z calym popakowanym bagazem:eek:

Na niewaznym paszporcie mozesz wrocic ale TYLKO z kraju ktory bezposrednio graniczy z Polska. A, ze Irlandia nie graniczy, to nie przepuszcza. Tak mi dzisiaj powiedziano w ambasadzie, wiec mniemam, ze informacje maja jakby potwierdzone...
też pytałam u nas konsulacie w DUBLINIE jak wyrabialam paszport..............
Wydział Konsularny Ambasady Rzeczypospolitej Polskiej uprzejmie informuje, że obywatel polski może powrócić na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej na nieważnym dokumencie.
Art. 35 ustawy z dnia 13 lipca 2006 roku o dokumentach paszportowych (Dz. U. Nr 143, poz. 1027) stanowi, że utrata ważności dokumentu paszportowego nie pozbawia jego posiadacza prawa wjazdu na podstawie tego dokumentu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.

Jednocześnie Wydział Konsularny Ambasady RP pragnie zwrócić uwagę, że informacje na temat wymaganych dokumentów podróży znajdują się w regulaminach i warunkach rezerwacji poszczególnych przewoźników, które należy wnikliwie sprawdzić przed dokonaniem rezerwacji biletu.
Wspomniane wyżej prawo powrotu do RP na nieważnym dokumencie nie jest uwzględniane przez wszystkie linie lotnicze (np. Ryanair, British Airways).

Zaznaczasz jedną emotkę(to nie takie proste,czasem się kilka łapie,czasem się przemieszcza),podświetli się tak na szaro:tak:.potem prawym przyciskiem myszy-kopiuj.Wchodzisz na posta i tam gdzie mruga kursor klikasz znów prawym przyciskiem i dajesz wklej.Jeśli Ci kursor nie mruga,najpierw klikasz lewym przyciskiem,w miejscu gdzie chcesz wkleić emotkę,a potem prawym i wklej:tak:

uwaga probuje:
........................ i nic, nie wiem czemu nie chce sie wkleic..kopiuje normalnie a mozliwosci wklejenia nie ma..dziwne..zapytam pozniej meza..:cool:

..no i maz nie wie..

Ostatnia edycja:
też pytałam u nas konsulacie w DUBLINIE jak wyrabialam paszport..............
Wydział Konsularny Ambasady Rzeczypospolitej Polskiej uprzejmie informuje, że obywatel polski może powrócić na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej na nieważnym dokumencie.
Art. 35 ustawy z dnia 13 lipca 2006 roku o dokumentach paszportowych (Dz. U. Nr 143, poz. 1027) stanowi, że utrata ważności dokumentu paszportowego nie pozbawia jego posiadacza prawa wjazdu na podstawie tego dokumentu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.

Jednocześnie Wydział Konsularny Ambasady RP pragnie zwrócić uwagę, że informacje na temat wymaganych dokumentów podróży znajdują się w regulaminach i warunkach rezerwacji poszczególnych przewoźników, które należy wnikliwie sprawdzić przed dokonaniem rezerwacji biletu.
Wspomniane wyżej prawo powrotu do RP na nieważnym dokumencie nie jest uwzględniane przez wszystkie linie lotnicze (np. Ryanair, British Airways).

Ja jednak wole nie ryzykowac, bo mniejszym problemem dla mnie jest jechac i wyrobic paszport niz pozniej zawijac sie z lotniska i tracic kase za bilety...
Nie wiem, jak to jest naprawde z tym niewaznym paszportem. Byc moze ma znaczenie srodek transportu, bo pan z ambasady spytal mnie najpierw czym bede podrozowala. A jak powiedzialam, ze samolotem, to odparl, ze absolutnie nie da rady...
Teraz nie ma sie juz co zastanawiac, bo termin na zlozenie wniosku zabukowany a i ja bede spokojniejsza, bo nie lubie tego rodzaju ryzyka...

Aaaaa, no widzisz!!! Teraz doczytalam ostatnie zdanie drugiego tekstu. Czyli jednak nie wrocilabym tak czy inaczej...

Ostatnia edycja:
reklama
witam mamuski!
ja tez mysle o zalatwianiu chrztu powoli.Jaki formularz dostalas w zwiazku z tym i od kogo??a tak w ogóle ile to kosztuje,bo w Polsce wiadomo,co laska,ale byle jak najwiecej;-):-)
to chyba nie watek na takie pytania ale skoro juz o tym pisalyscie...
pozdrowionka!
poszłam do kancelarii przy kościele i była tam miła pani która dałą mi formularz do wypełnienia:tak:a tu u nas sie nic nie płaci:eek::-)bo koleżanka mi mówiła,ze jak u irlandzkiego księdza to free a u polskiego co łaska:-p

Do góry