reklama
Pewnie macie rację co do Ani, mnie samej ten pomysł wydaje się szczeniacki, nic innego nie przyszło mi do głowy. Wiem jednak, że zareagować trzeba, jak najszybciej i ultimatum raczej nic tu nie da, bo jeśli powie, że odejdzie i nie odejdzie to sytuacja będzie się powtarzać. Chłopakowi trzeba pomóc a nie go zostawić. Zdaje się jeszcze nie jest na krawędzi. A i Anka nie będzie szczęśliwa jak zostanie sama.
Expertem od ktg nie jestem ale wielokrotnie widziałam kobiety w zaawansowanej ciąży leżące pod ktg, rutynowo a nie ze wskazań. Sama znalazłam się dzień przed porodem w szpitalu bo na badaniu wyszło, że młodemu spada tętno. To była chwilowa sytuacja, czułam się dobrze i nic nie zapowiadało, że w brzuszku może się coś takiego dziać. Wydaje mi się, że skoro przez okres całej ciąży robimy mnóstwo badań - profilaktycznie - to i to powinno się wśród nich znaleźć. Ale może to moje przyzwyczajenie z pierwszej ciąży.
Stan szyjki mam badany ginekologicznie co wizyte a mam ja teraz co 2 tygodnie. Raz w miesiacu mam usg dopochwowe i mierza mi dlugosc szyjki ,w 30 tygodniu mialam ponad 4 cm
Jezeli chodzi o ktg ,ja chodze co 2 tygodnie od 30 tygodnia ,takie mam zalecenia od swego gina ,wiec przed kazda wizyta robia mi 30 minutowy zapis ktg. I widziala ze wszystkie dziewczyny z duzymi brzyuszkami robia ktg ,wiec to nie tylko ze wzgledu na moj przedwczesny porod z pierwszej ciazy ,ale moj gin tak poprostu zaleca ktg !
penwie co lekarz to inne zasady!
Mojemu sie marzy juz wypic piwo z synemKochana nie przejmuj sie moj mi ciagle mowi ze jego malpka sie urodzi i on z malpka juz sobie poradzi sam hehe i bedzie z nia na spacerki chodzil bez mamusi ciagle sie tak przedrzeznimy ja mam ubaw z tego jak nie wiemNic sie nie przejmuj on tak na pewno nie myslal zartowal sobie a wiesz hormony szaleja i moze zle to zinterpretowalas jestem pewna nie doluj sie!!!!

on mysli ze to bedzie sielanka....i nie zdaje sobie sprawy z tego jak to jest...a wiem ze wszystko spadnie na mnie bo jakbym mu powierzyla opieke nad dzieckiem, to nie radzac sobie poprosilby tesciowa o pomoc a do teo nie moge dopuscic...

jakie wy jestescie podle;-)wiesz sylwik bo seks w ciazy niesie za soba pewne ograniczenia ... wiadomo na wygibasy pozwolic sobie nie mozna ... wiec trzeba sobie go jakos uatrakcyjniac !! my ostatnio np testowalismy jak by to bylo na fotelu sako ... i przyznam ze bardzo nam sie to spodobalo !!! zawsze to jakas odmiana
a tak btw to w jakich pozycjach teraz sie kochacie ?? bo ponoc w ciazy najpopularniejsza pozycja to na lyzeczke /ja osobiscie nie za bardzo lubie/ ...
ja tu celibat mam od lipca a wy mi tu tyle stron o seksie...ehhhh

ale ja najbardziej lubilam jak moj maz wpadal z pracy na 15 min i szybki numerek kanapeczka i jechal spowrotem

ja ostatnio o dziwo mam cale noce przesoane nawet nie pamietam ze budzi mnie budzik o 23 i o 5 rano na leki...
a teraz wracam do literatury ktora mi sie zle czyta...bo pisze prace o prawie do aborcji i za bardzo mnie tam wszystko bulwersuje teraz....
mi szyjke mierzy tez recznie co wizyta, a usg dopochwowe mialam robione we wrzesniu w szpitalu i szyjki nie bylo...czesc pochwowa ma 4 cm a sie nie rozwiera..Stan szyjki mam badany ginekologicznie co wizyte a mam ja teraz co 2 tygodnie. Raz w miesiacu mam usg dopochwowe i mierza mi dlugosc szyjki ,w 30 tygodniu mialam ponad 4 cm- wiec super !
Jezeli chodzi o ktg ,ja chodze co 2 tygodnie od 30 tygodnia ,takie mam zalecenia od swego gina ,wiec przed kazda wizyta robia mi 30 minutowy zapis ktg. I widziala ze wszystkie dziewczyny z duzymi brzyuszkami robia ktg ,wiec to nie tylko ze wzgledu na moj przedwczesny porod z pierwszej ciazy ,ale moj gin tak poprostu zaleca ktg !
obawiamy sie z pania doktor ze bede jedna z tych niewielu ktore mimo skrocenia sie nie rozejda i ze bedzie cc...
a ktg mi mowila ze od 36 tygodnia co tydzien...
ale jak mi dstawi wtedy fenoterol to nie wiem czy duzo razy im sie uda mi zrobic ktg...
aaaaauuuuuaaa...
chyba sie musze polozyc..

ahhahahKochana nie przejmuj sie moj mi ciagle mowi ze jego malpka sie urodzi i on z malpka juz sobie poradzi sam hehe i bedzie z nia na spacerki chodzil bez mamusi ciagle sie tak przedrzeznimy ja mam ubaw z tego jak nie wiemNic sie nie przejmuj on tak na pewno nie myslal zartowal sobie a wiesz hormony szaleja i moze zle to zinterpretowalas jestem pewna nie doluj sie!!!!
A moje chlopaki gadaja ze jak sie Filip urodzi to bede ich krolewna

same chlopy wkoło!
D
daffodill
Gość
Stan szyjki mam badany ginekologicznie co wizyte a mam ja teraz co 2 tygodnie. Raz w miesiacu mam usg dopochwowe i mierza mi dlugosc szyjki ,w 30 tygodniu mialam ponad 4 cm- wiec super !
Ja też nie miałam jeszcze ani razu ktg.... a widziałam to badanie tylko jak chodzilam z kuzynka na wizyty do szpitala bo byla po terminie. U nas zaleca sie to badanie gdy jest podejrzenie ze cos nie tak moze byc albo jesli jest sie juz po terminie. w ogole jak widze jakie wy dane posiadacie to czuje sie w tyle.... ja w 30 tyg pierwszy raz uslyszalam jak bije serduszko mojej corci bardzo piekna chwila takie szybkie miarowe bicie a wczesniej tylko na monitorze podczas usg je widzialam. ja nawet nie wiem ile moje malenstwo wazy... moj lekarz tego nie sprawdza... zazwyczaj w szpitalu to robia przed porodem... moje miasto jest chyba bardzo zacofane;(
MOj ma to samo ,ja jak chce spac to poprostu spie i tyle ,ale on zawsze twardziela gra i zaczyna ogladac i polegnie przewaznie na pierwszych reklamach ahahahah !mój tez ma tak często
ja jak mi sie chce spac to poprostu nie zaczynam ogladac a on sie zawsze upiera ze da rade a pozniej zasypia w połowie albo i wczesniej![]()
D
daffodill
Gość
Nie mam tego.... raz tylko wlasnie mierzyl dlugosc kosci udowej w celu sprawdzenia czy malutka odpowiada swojemu tyg ciąży. I to wszystko.
reklama
MO jakos tez ochota przeszla ....! jestem juz zmeczona ,ciezko mi z brzuchem ,lapie zadyszke ,a dajcie spokoj!!!! wogole lekarz juz nam kazal przystopowac co by nie wymusic poroduHe, ja to od 3 trym mam rzadko kiedy ochotę;-) Za to Mój to zawsze ma ochotę:-) Ale wie, że musimy robić przerwy i jest grzeczny:-):-)