reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mlena dziewczyny Ci juz napisaly Wizyta u pediatry wskazana:cool2:

Laura byla z babcia na spacerku ja pomylam drzwi w mieszkaniu i w lazience plytki az po sufit:-)
Pranie zrobione
Laura nakarmiona je jablko Cos sie kladzie wiec chyba zmeczona jest.Ja mam dzis etat przy zelazku:-(
Brzydule zaliczylam:tak:

reklama
No nareszczie udałomi się tu wbić i nadrobić.
Witajcie kochane, pogoda do bani jak widac wszędzei bo pisate jesteście, że hej:-D:-D

Mam siostrzenice juppppppppppppp
Gratuluję!!!!!!!!!!!!!!

tak juz jak skonczyl rok i 6 m-cy :tak::tak::tak::tak:
Pati, moja starsza a jeszcze potrafi nie raz się zsikać, jak się na bajki zapatrzy, albo zapomni przy zabawie, a najlepiej, jak chce być samodzielna i sama siada, tylko zapomina się rozebrać:-D:-D:-D

Witam! Zuzia śpi, wyskoczyłam do sklepu.:sorry2:Pogoda fatalna, zimno i pada deszcz. Wczoraj wieczorem gości mielismy i o 19 wypiłam kawę prawdziwą tzn sypaną. O godz. 1:30 jeszcze nie spałam, do tego Zuza się rzucała po całym łóżeczku. To mozliwe żeby po kalafiorowej bolał ja brzuszek? Fajna ta kurteczka ja chce ze spodniami ale one jakieś nieproporcjonalne do kurtki
NOWY DWU CZĘŚCIOWY KOMBINEZONIK DLA DZIECKA 92 (776777587) - Aukcje internetowe Allegro
U nas też taka pogoda, ale zaliczyłyśmy spacer z zakupami, wymuszony, ale był, hihi.
Ja wczoraj bez kawy zasnęłam o 3.30. Masakra. A mała zaczęła o 5 rano coś poplakiwać i nie mogła się uspokoić, chyba coś się jej przyśniło.
Może być po kalafiorowej. Mojej nie szkodzi, no ale...
a ja właśnie poszukuje samych spodni, a tylko w kompletach.

Moj Dominik wlasnei przyszedl sie mnie spytac z jakiego kraju jestesmy:confused2:powiedzialam jemu ze jak to z jakiego z Polski:-)On tak na mnie patrzy ..i mowi aaa a ja myslalem ze z Niemiec:szok::-D:-D:-D
Jestem ciekawa co On w szkole opwiada bo stwierdzil ze Jego kolega (ktory zreszta mowil dzisiaj do mnie ciocia:szok::szok::szok:) jest z Chin:szok::szok::szok:
Mi to ON na chinczyka za cholere nie wyglada:-D:-D:-D:-D
Dzieci :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

słuchajcie a teraz wam sprzedam naszą małą lokalną sensację;-)
z julką do zerówki chodzą bliźniki kuba i amelka i ich mama była w ciąży hmmm bliźniaczej termin miała na 28 listopada ale lekarze mówili że tak długo nie donosi bo dużo wód itp....tym razem też miała by parka od 3 dni babcia bliźniaki przyprowadzała bo mówiła że córka w szpitalu i najpewniej 3 listopada ją będą ciąć i będzie hubert i sylwia:tak:dziś babcia przyszła po dzieciaczki pytam jak tam córka a babcia mówi no o 7 rano miała cesarkę bo wody odeszły i uwaga ma trojaczki 2 dziewczynki i chłopaka:szok::szok::szok::szok:rodzina w szoku ona też bo nie jedno usg miała ktg itp i zawsze było 2 co i tak na początku było szokiem a teraz trojaczki:szok::szok::szok:wszystkie zdrowe wiadomo malutkie ale same oddychają :tak:babcia mówi że lekarze tłumacza że się jedna dziewczynka schowała:-D:-D:-Da babcia mówi no i na gwałt 3 łóżeczko wózek wymienić na trojaczy wyprawkę:tak::tak::tak:dla mnie szok:szok::szok::szok:a pamiętam jak we wrześniu się śmiałyśmy i ja do niej że pani ma brzuszek jak na trojaczki a ta w śmiech i pewnie juŻ myśl że znów bliźniaki oswoiłam ale trojaczki o nie!!!!!!!!!! no i ma:rofl2::rofl2:jestem czarownicą nie tylko wróżką:-D:rofl2::rofl2:
Ale jaja
A ja wiedziałam, że z Tobą to lepiej nie zadzierać. Bóg Cię strzeg mi wróżyć, chyba, że dobrze. A właśnie jakieś liczby na totka???

o i jest mój likier:tak:ten biało czarny jak ja go lubię a tak dawno nie piłam tego:sorry:zawsze brat mi na promie kupował ale mnie już nie lubi i nie kupuje a dla mnie zawsze za drogi:-p
Widzę, że wiemy co dobre!

A mi sie szczochmen zalaczyl bo normalnie co chwile chodze i sikam:szok::szok::szok::-D:-D:-D
Nogi Ci nie namarzły? Pęcherza nie zaziębiłaś??? Lepiej szybciutko sobie rumianku zaparz do picia. Szczochmen:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D

dziewczyny pisałyście że macie problemy z bb a admin napisał że między 13-14 zminiali coś z serwerem i były problemy:tak:a do mnie na gg mlenka pisała że nie może wejśc na bb i jej napisałm że ja nie mam problemu:zawstydzona/y:a teraz nie mogę gg włączyć żeby jej napisać że już nie ma problewmu:no:jak ktoś ma mlek=nkę na gg to jej napiszcie:tak:
No i wszytsko jasne!

kurcze coś mi walnęło w kręgosłupie od dziwgania małej i ledwo się ruszam ;/ mam nadzieję ,że przejdzie ale tak już 3 dzień chodzę połamana

dziewczyny poradźcie co mam robić ,żeby moej dziecko zaczęło spać w nocy ona mi nie spi do 3-4 w nocy nie ma różnicy czy spi po południu czy nie już kilka rzy ją przetrzymałam cały dzień połozyam spać ok 20 i budziła się po 2 godz. i koniec spania nie daję już rady od miesiąca tak jest
Plecy smaruj maściami rozgrzewającymi, to przesilenie.

kochana ja ci nic nie poradzę bo mam podobny problem no Antek też z tych nie śpiących jest:wściekła/y:ale odkąd dajemy mu w nocy wodę do picia a nie herbatkę to mniej się budzi:tak::tak:i nie sika na wylot:tak::tak:
U mnie to samo. Na herbatke, mleko kaszkę potrafiła budzić się co godzinę nawet, a na wodę tylko, jeśłi w ogóle.

Lenka dostaje jeszcze w nocy flache mleka przewijam ja ale ona po prostu chce się bawić nie jest spiąca i krzyczy żeby ja wyjąć z łóżeczka pewnie to złe ale jak już nie mam sił to jej włączam bajki na cebebbes i wtedy wzglednie jakiś czas sobie lezy i oglada ale w koncu jej się nudzi więc znów wrzeszczy i tak nieraz juz do 4 rano masakra jak jestem w pokoju to głosniej wrzeszczy bo wie ,że mnie złamie i ją wyjme więc siedze w kuchni i czekam aż zaśnie
nic nie pomaga
jak ją brałam i myslałam że ją uspię na rękach to się wygina i próbuje uciec żeby biegać i też wrzeszczy jak jej nie chcę puścić

no to masakra rzeczywiście ale wiesz ze jak jej puszczasz baki w nocy :szok::szok::szok::szok::szok: mi by nigdy w zyciu nie przyszło coś takiego do głowy to potem kolejne noce mogą byc takie że ona nie chce spać bo się tych bajek domaga :tak::tak::tak::tak:
ja jakies pół roku temu może mniej tez miałąm makabrę ze spaniem Oliwki,pewnie dziewczyny pamiętają,budziła mi się 2.00,3.00 w nocy i nie spała do 5.00-6,00 rano a potem odsypiała.tez sie męczyłam.tak poprostu się budziła i nie mogła zasnąć.ale przeszło samo.:tak::tak::tak::tak:trzeba to przetrwać.
ale nie możesz też jej ulegać bo pogarżasz sytuację,trudno jesteś niewyspana ja tez chodziłam jak zombi ale sie nie ugięłam.
ma leżec w łóżeczku i koniec,żadnego wyciągania,lulania czy usypiania na rękach bo w taki sposón nauczy ci sie kolejnej rzeczy której za chwilę będziesz musiałą ją oduczać :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
ja Ci tylko mogę poradzić że dużo cierpliwości i konsekwencji. z czasem jej przejdzie tak jak przesżło Oliwce :tak::tak::tak::tak::tak:
i pod żadnym pozorem żadnych bajek w nocy :no::no::no::no::no::no: bo w tedy ona sie całkowicie rozbudza.

moze włącz jej cichutko jakaś kołysankę:tak::tak::tak::tak:
Mlenka, ja tu nic nie dodam, święta racja. Leć do lekarza z mała, niech sprawdzi czy wszytsko ok!

ja miałam kłopoty ze spaniem w ciąży i długo potem mnie męczyły nie spałam całe noce nie wiem czy to am jakiś związek z tym ale kto wie 'tylko ,że Lenka jak się urodziłą ładnie spała w nocy w dzien mało jak juz byla starsza ale noce przesypiała całe tak się cieszyłam a teraz mi odbija za tamten okres..
moje zmęczenie to jedno ale martwię się ,ze moze się źle rozwijac przez to bo sen dla takiego dziecka jest koniecznością dla prawidłowego funkcjonowania organizmu
gdzieś wyczytałam ,że dzieci któe mało sypiają gorzej się rozwijają..
No coś w tym jest, że tak później dzieci śpią, jak myśmy sypiały.
I - święta prawda.

No to odpisałam.
Piciu już w pracy od dawna do rana, ja znów pewnie bezsenna noc, ale pościągałam sobie fiilmy, to mam co robić jakby co, hihi.

A odpisywałam tak długo, że znów będe musiała nadrabiać zapewne, hihi

Ja tez juz zaliczylam Brzydulke:tak::tak::tak:
Teraz mlodzi szaleja i robia mi takie szambo ze szok:szok::szok::szok:

MLENKA
Ja sie powtorze ale rowniez sadze ze powinnas przejsc sie do pediatry:tak::tak::tak:

AGNES
Super musi wygladac to zakraplanie noska kucyka;-):-)

Ja probuje cos wrzucic na allegro ale jakos nie chce mnie przekierowac na to:confused2::confused2::confused2::no::no::no:

Dużo nie napisałyście, huhi, też na Brzyduli Was wcięło...
Mała właśnie zasikała mi 5 dzis wieczór spodnie. No wkórw mnie zaraz weźmie, nie wiem czy taka strasznie zajęta, czy co, może pęcherz... Cholera jasna, no.

Ja Brzydule też zaliczyła,Maksio już śpi:szok: Dzisiaj w ogóle nie miał apetytu,prawie nic nie zjadl,tylko sniadanie było spore!!!!
Teraz ogarnę troszkę mieszkanko i Bacardi...:cool2:

Puk Puk!Jakieś jesteśmy zaspane???:eek:

Słuchajcie co mogę zrobić z cukinii(nie leczo)???:confused2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
AS tsh bylo wczoraj :-) bylo jakos 2,68 Nie chce mi sie teraz tego szukac ale cos takiego :-)
SUNDAY zazdroszcze ci ze Maksio juz spi Ja bym chciala aby Oliwka spala Glowa mnie boli Zmeczona jestem i polozylabym sie do wyrka ale niestety Oliwka moze o 22 zasnie :-(
MLENA u mnie jest podobnie Oliwka co noc budzi sie kilka razy w nocy I za kazdym razem musi byc mleko :-(
A tak srednoo co 2 noc Jak sie obudzi z placzem to placze przez jakis czas i ten placz jej jest najgorszy A pozniej juz nie spoi jakies 2-3 godziny w srodku nocy
My ja bierzemy wtedy do siebie do lozka Ona raz lerzy miedzy nami Raz siedzi Skacze po nas Bije nas Mowi do nas ale na ziemie jej nie puszczamy chco ona chce isc do zabawek Ale zawsze jest tak ze swiatla nie pale i nic innego Tylko staramy sie ja przymac w lozku Niestety nie jestem taka konsekwentna jak AGNES aby trzymac ja w lozeczku No ale staramy sie aby i tam byla w lozku choc u nas :-)

Oliwka jeszcze szaleje Teraz G idzie ja kapc Pozniej po kapaniu ja sie nia zajme Bo teraz odpoczywalam troche od niej wiec teraz moja kolej
Brzydulke tez zobaczylam Fajny odcinek :-)

reklama
Puk Puk!Jakieś jesteśmy zaspane???:eek:

Słuchajcie co mogę zrobić z cukinii(nie leczo)???:confused2:
kotleciki schabowe,cukinię zapiekaną z warzywami ,placki ,zapiekankę z cukinią,cukinię marynowaną w słoiki hmmmmm pychotka:-D:-D:-D:-D:-D
Napisałam właśnie streszczenie streszczenia "Dziadów" :-D:-D:-D:-D i idę pisać angielski.
Miłego wieczoru.

AS tsh bylo wczoraj :-) bylo jakos 2,68 Nie chce mi sie teraz tego szukac ale cos takiego :-)
SUNDAY zazdroszcze ci ze Maksio juz spi Ja bym chciala aby Oliwka spala Glowa mnie boli Zmeczona jestem i polozylabym sie do wyrka ale niestety Oliwka moze o 22 zasnie :-(
MLENA u mnie jest podobnie Oliwka co noc budzi sie kilka razy w nocy I za kazdym razem musi byc mleko :-(
A tak srednoo co 2 noc Jak sie obudzi z placzem to placze przez jakis czas i ten placz jej jest najgorszy A pozniej juz nie spoi jakies 2-3 godziny w srodku nocy
My ja bierzemy wtedy do siebie do lozka Ona raz lerzy miedzy nami Raz siedzi Skacze po nas Bije nas Mowi do nas ale na ziemie jej nie puszczamy chco ona chce isc do zabawek Ale zawsze jest tak ze swiatla nie pale i nic innego Tylko staramy sie ja przymac w lozku Niestety nie jestem taka konsekwentna jak AGNES aby trzymac ja w lozeczku No ale staramy sie aby i tam byla w lozku choc u nas :-)

Oliwka jeszcze szaleje Teraz G idzie ja kapc Pozniej po kapaniu ja sie nia zajme Bo teraz odpoczywalam troche od niej wiec teraz moja kolej
Brzydulke tez zobaczylam Fajny odcinek :-)
to sorki:zawstydzona/y: ja ostatnio po łebkach czytam :tak:;-)
Właśnie to się ujawniło na przykładzie :-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry