reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hello
A my dzisiaj bardzo milo i aktywnie spedzilismy dzien poza domem:-) Praktycznie dopiero teraz chwilke znalazlam, zeby skrobnac cokolwiek na forum...
Ja rowniez zapisuje sie na spotkanko w srode. I mam nadzieje, ze tym razem juz mi nic nie stanie na przeszkodzie, zeby sie z Wami spotkac...
I bardzo bym byla wdzieczna, jakby godzina zostala ta, co ostatnio- 16.;-)
Jakby co, to moge po drodze zgarnac kogos niezmotoryzowanego...:-)
Teraz mykam, bo moj A. wymyslil sobie ciasteczka maslane i na dopelnienie fajnego dnia razem zajmiemy sie pieczeniem...:tak:
Milego wieczorku

P.S. A gdzie Lubiczanka? Zawsze taka aktywna na forum a dzisiaj, cos slabo ja widac:-) Czyzby pojechala do Bocianowa?! Ale chyba nie, bo Marta sie wzorowo udziela a mialy tam razem jechac...:-D:-D:-D

reklama
lubiczanka pewnie mężem sie cieszy bo ma dzisiaj wolne, podejrzewam ze jutro rano sie zamelduje:tak:
a ja chyba legne sie wcześniej do wyrka bo sie nalatałam dzisiaj i nogi mnie bolą
pajacyk.gif

dziewczyny i tak dzisiaj mało rozmowne
f_plaster.gif
:-D

witam późnym wieczorkiem:-) nie wiem, tylko kogo, bo cisza tutaj dzisiaj :no: no ale może jakaś "aktywna mama" jeszcze siedzi;-)
...........dziewczyny moze znacie jakiś prosty sposób na torta w środe mam urodzinki i zrobiłabym coś dziecią
julia - moja mama dała mi dzisiaj przepis na super proste i dobre ciasto :tak: właśnie je zrobiłam i mogę śmiało polecić:tak: pieczesz biszkopt (przyznam się, że nie miałam weny do pieczenia i kupiłam gotowe okrągłe spody;-)) i przekładasz masą... a masa to 2 budynie śmietankowe zrobione zamiast w mleku, to w soku Kubuś lub Pysio:tak: REWELACJA!!! ja kupiłam pysia o smaku marchew, pomarańcza, truskawka - jakbyś jadła mus truskawkowo-pomarańczowy:-) ważne, żeby przełożyć biszkopt ciepłą masą, żeby ciasto namokło i dobrze związało. a na wierzch dałam bitą śmietanę i startą czekoladę... pychotka :-) nie wytrzymaliśmy i spróbowaliśmy, zanim masa stężała w lodówce;-)
didi - powodzenia jutro na egzaminie:tak:
spokojnej nocki Mamuśki;-)

(...) a masa to 2 budynie śmietankowe zrobione zamiast w mleku, to w soku Kubuś lub Pysio:tak:

Tak normalnie zagotowac jak na mleku te budynie? Ile tych sokow potrzeba?
Brzmi ciekawie, musze wyprobowac...:-)

Didi, trzymamy kciuki, zebys dolaczyla do szczesliwego grona... kierownic:-D

A ja jakas taka zmeczona chodze przez ta zmiane czasu. Wczoraj juz o 22. w lozeczku lezalam... Juz nie wspomne o tym, jak szybko sie sciemnia na zewnatrz:szok:

Gastone, ja mam prawdopodobnie jakies 2 opakowania Oscillococcinum. Poszukam jutro, bo dzisiaj juz mi sie nie chce i jak cos, to Ci podesle jedna paczuszke...

A ja juz uciekam. Do jutra dziewczynki

Dobry wieczor!!!
JA tylko na chwilke zagladam ale nic nie czytam bo jestem padnita.
M dzis byl w pracy ale w zamian za to ma sobote wolana bo mamy pierwsza rocznice slubu:-)ciekawe co wymysli:-p.
Byla u mnie kolezanka prawie caly dzien i nie mialam jak do Was zajrzec!!!
Teraz juz mykam spac!!!
Marta widze jeszcze w pelni sil;-)
Kolorowych snow i stosunkowo udanej nocki Wam zycze:-p
Dobranoc

Witam
JA zapomniałam ze dzis Bank Holiday, byłysmy z mama u kolezanki w Oranmore i na placu zabaw teraz pojedlismy rosołek i odpoczywamy.Ostatni dzien moja mama tu jest:( Co ja bez niej zrobie:(
(...)
eh..pamiętam dzień wyjazdu mojej mamy..:-( ale dasz radę! Głowa do góry :tak:
hej laski

nieodzywalam sie bo mialam gosci...a dzisiaj ucze sie do jutrzejszego egzaminu...ehh...bedzie dobrze..hehe

Kamcia ja z checia sie spotkam w srode juz bede wolna na spotkanka
Trzymam kciuki :happy2:
(...)
Kurcze czytam w necie o lapisacji zebów bo Dla Oliviera to jest chyba jedyna deska ratunku. Tylko potem one sa czarne:(
No najlepsze jest to ze tu tego dentysci nie robia, i do Polski bedzie trzeba jechac na kilka tyg do mojej dentystki. No i próbuje sie naczytac na ten temat, czy któras z Was to przerabiała u swoich maluchów?
dzieki
Dziewczynki ponawiam pytanie Mozna tu kupic Oscillococcinum?
Pierwsze słyszę o lapisacji, więc nie poradzę.. W sprawie Oscillococcinum też nic nie wiem :-( A na poniższy przepis robię wielkie :szok:
(...) moja mama dała mi dzisiaj przepis na super proste i dobre ciasto :tak: właśnie je zrobiłam i mogę śmiało polecić:tak: pieczesz biszkopt (przyznam się, że nie miałam weny do pieczenia i kupiłam gotowe okrągłe spody;-)) i przekładasz masą... a masa to 2 budynie śmietankowe zrobione zamiast w mleku, to w soku Kubuś lub Pysio:tak: REWELACJA!!! ja kupiłam pysia o smaku marchew, pomarańcza, truskawka - jakbyś jadła mus truskawkowo-pomarańczowy:-) ważne, żeby przełożyć biszkopt ciepłą masą, żeby ciasto namokło i dobrze związało. a na wierzch dałam bitą śmietanę i startą czekoladę... pychotka :-) (...)
Budyń na kubusiu..brzmi mało atrakcyjnie ale pewnie jest pyszne i mam chęc wypróbować :tak: tak samo jak się dziwiłam ciastu na krakersach - a jest rewelacyjne.

dzień dobry:-)

ewelcia ja to juz zaczynam sie wkurzac:wściekła/y:bo wczoraj wieczorem miałam bóle i ledwo sie wykąpałam i co?????zasnęłam i po bólach:crazy:ja tak chyba jeszcze połaże przynajmniej ze 2 tygodnie:confused2:

co tu dzisiaj robic? kolejny dzień nudów:-(

miłego dnia:cool:

Dzień dobry!!!
MartaF,MamoAdy-melduję si z rana(jak Marta przewidziała):tak::-)
Niestety jak na razie porodówka mi nie po drodze jakoś:no::eek:Zagniezdziło się to to i nie wyjdzie -bo po co jak dobrze(Mamusia dostarcza pychotki a jak wyjdzie na mlesiu będzie musiało przetrwać kilka miesięcy;-):-D)
Gdyby nie przedszkole Dadzi pewnie jeszcze bym sobie leniuchowała-a tak?Nie ma lekko:sorry:.
A wczoraj mnie wywiało-taki dzień rodzinny sobie urządziliśmy...Oczywiście zakupki,wspólne robienie obiadku,potem zabraliśmy dzieciaczki na taki"plac zabaw"z tym,że wewnątrz budynku-hmmmm.Taki małpi gaj dla dzieci,dmuchany zamek,basen z kulkami itp.Potem wspólne ogladanie -nie pamietam czego,kompulki...i wieczorek z niezmęczonym i przepracowanym J:-)
Andziulina-strasznie mnie zaciekawił Twój przepis-czyli proporcje-kubuś-budyń jak na opakowaniu,czy może mniej tego soczku?I rozumiem,że bez masełka?
Joannn-jakie ciacho na krakersach(bo ja łasuch jestem:zawstydzona/y::-D)?I w końcu był ten wyjazd z Mężowskim?
MartaF-ja sobie też obiecałam dzis zrobić generalne porządki:tak:Zobaczymy z jakim rezultatem:eek:A wczoraj wszystko rozłożyłam-łóżeczko ubrane,leżaczek rozłożony-jeszcze tego misiaczka pozytywkę dowiesiłam:laugh2:.Dziś muszę poprać rzeczy,które mamunia dla Maluszka przysłała:-pale mam wenę,to damy radę:tak::happy:
Miłego dnia drogie Mamusie:-D

reklama
a ja zjadłam 3 małe czekoladki i mnie zemdliło:eek::confused2:
coś ma dzisiaj dzień śpiący,ledwo na kawe wstałam a potem musze forme na fis wysłac ponownie,i do banku wskoczyc:tak:potem obiadek i moge iśc spac:tak:
brzuch dalej boli ale to juz sie przyzwyczaiłam:crazy:

ale ze mnie gapa!!! zapomniałam zostawic kase na rachunki i jak na złość wzieli za 2 dzisiaj i mam debet:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Do góry