reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Do dziewczyn ktorym skraca sie szyjka, czy sa tego jakies objawy? Ja nie mialam zadnego badania ginekologicznego a ostatnio czuje tam nadole takie opuchniete wszystko od srodka, jakby cos mi napieralo:sorry: Czy to cos moze oznaczac?
Przepraszam jesli zbyt obrazowo opisalam:zawstydzona/y:
Z gor dziekuje za odpowiedz

reklama
Cześć Dziewczyny! Kurcze, niektóre z Was juz trójeczkę mają na suwaczkach :-)
Wczoraj szwagierka zrobiła mnie i M zdjęcie, niby widzę sie codziennie w lustrze, ale dopiero na zdjęciach widzę jaka wielka już jestem :szok:

Co do wietrzenia, to u mnie też wiecznie otwarte okna, M w szoku, a ja i tak spocona. W dodatku pcham się na jego przydział wychodzenia z psem, bo teraz na dworze jest przynajmniej czym oddychać.

Dormark, na tekst rób jedzenie spróbuj rozwiązania sam sobie zrób. Może dotrze, że nic sie w domu samo nie robi i krasnoludków też nie macie? :-)

Kubiaczka, ja ruchów nie liczę, bo jak mam spokojniejszy dzień to małą cały dzień czuję :-)

WITAM.
Kochane jestem bardzo smutna:-(Ale najpierw z dobrych wieści to to ze synek zdrowo się rozwija :-)waży 1131 :tak:No ale to na tyle z dobrych wieści bo mojemu dziecku śpieszy się na świat jest ułożony główka i już napiera i z tąd te bóle pochwy krzyża niekiedy twardnienie brzuszka:-(moja szyjka nie jest ciekawa musze leżeć i za 2 tygodnie czyli 9 listopada kolejne badanie szyjki i jeśli sie nie poprawi to musze iść leżec na patologie i mojemu dziecku podadzą sterydy:-(gin powiedział ze na szew jest za późno(nie wiem do końca o co chodzi z tym szwem):eek:mam zapisane leki które musze brać 3x1 co osiem godzin nazwa SCOPOLAN czy ktoś je już brał:eek:nie moge już się tak zajmować dzieckiem nic dźwigać dużo odpoczywać ale wiadomo jak to jest mieć 2 latka w domu:-(nastraszył mnie że jak się niepoprawi to może dojść do porodu a ja przecież jestem w 29 tc to za szybko ja nie chce:no::-(w nocy bolał brzuszek jak na @ jak chodze koli mnie w pochwie jestem zdołowana nawet się popłakałam ginowi jak robił usg szyjki:-(z tego co mówi że szyjka lepiej wyglada na usg ale ginekologicznie nie jest dobrze co nawet 2 razy badał i sam był nieciekawy z miny i tak poważnie mówił że emocje puściła co się popłakałam :-(ja nie mam nic do szpitala jestem nieprzygotowana jeszcze nie teraz niech dzidziuś się rozwija ja niechce aby podawano mu sterydy :-(nie mam humoru boje się każdego ruchu:-(nie spałam prawie całej nocy:-(nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim:-(

Do dziewczyn ktorym skraca sie szyjka, czy sa tego jakies objawy? Ja nie mialam zadnego badania ginekologicznego a ostatnio czuje tam nadole takie opuchniete wszystko od srodka, jakby cos mi napieralo:sorry: Czy to cos moze oznaczac?
Przepraszam jesli zbyt obrazowo opisalam:zawstydzona/y:
Z gor dziekuje za odpowiedz

Wiesz co,nie wiem czy sa jakies objawy,ja poszlam do lekarki bo jakis taki dziwny bol brzucha i wlasnie uczucie napierania nie dawalo mi spokoju,okazalo sie podczas badania ze skrocila sie szyjka,ale czy to byly objawy czy przypadek?Nie wiem....Moja lekarka zalecila mi oszczedny tryb zycia,calkowity zakaz dzwigania czegokolwiek i po 4 tygodniach szyjka wrocila do normy....

Patrysia gin dał ci dwa tygodnie więc absolutnie nic nie rób leż i odpoczywaj zaangażuj rodzinę do roboty może się polepszy i sterydy nie będą potrezbne?
trzymam kciuki musi być dobrze

WITAM.
Kochane jestem bardzo smutna:-(Ale najpierw z dobrych wieści to to ze synek zdrowo się rozwija :-)waży 1131 :tak:No ale to na tyle z dobrych wieści bo mojemu dziecku śpieszy się na świat jest ułożony główka i już napiera i z tąd te bóle pochwy krzyża niekiedy twardnienie brzuszka:-(moja szyjka nie jest ciekawa musze leżeć i za 2 tygodnie czyli 9 listopada kolejne badanie szyjki i jeśli sie nie poprawi to musze iść leżec na patologie i mojemu dziecku podadzą sterydy:-(gin powiedział ze na szew jest za późno(nie wiem do końca o co chodzi z tym szwem):eek:mam zapisane leki które musze brać 3x1 co osiem godzin nazwa SCOPOLAN czy ktoś je już brał:eek:nie moge już się tak zajmować dzieckiem nic dźwigać dużo odpoczywać ale wiadomo jak to jest mieć 2 latka w domu:-(nastraszył mnie że jak się niepoprawi to może dojść do porodu a ja przecież jestem w 29 tc to za szybko ja nie chce:no::-(w nocy bolał brzuszek jak na @ jak chodze koli mnie w pochwie jestem zdołowana nawet się popłakałam ginowi jak robił usg szyjki:-(z tego co mówi że szyjka lepiej wyglada na usg ale ginekologicznie nie jest dobrze co nawet 2 razy badał i sam był nieciekawy z miny i tak poważnie mówił że emocje puściła co się popłakałam :-(ja nie mam nic do szpitala jestem nieprzygotowana jeszcze nie teraz niech dzidziuś się rozwija ja niechce aby podawano mu sterydy :-(nie mam humoru boje się każdego ruchu:-(nie spałam prawie całej nocy:-(nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim:-(

Patrysiu dasz rade,postaraj sie oszczedzac,zwal obowiazki domowe na meza,mame,przyjaciolke i mysl pozytywnie. Moj maluch lezy glowka w dol od 23 tc.od wtedy gdy dostalam skurczy,zre magnez na potege,staram sie robic tylko to co musze...Ja wiem,ty masz dziecko ale wierze w to,ze masz na kogo liczyc,zeby ci pomogl w domu i przy dziecku.....
Bedzie dobrze.....

Patrysia a możesz Dominika wysłać na wakacje krótkie do mamy, teściowej, siostry ?? Masz taką możliwość ?? To dwulatek i nie zrozumie że ty musisz leżeć i robić nic, to co możesz to wstawanie na siusiu i koniec.

WITAM.

Trzymam kciuki za jeszcze kilka tygodni, nie zamartwiaj sie tak bo ci jeszcze zaszkodzi a z tego co sie orientuje to moze wszystko pojsc dobrze ale sie nie znam, sama nie wiem czy ze mna wszystko ok bo sie dziwnie czuje ale tutaj nie badaja ginekologicznie:sorry: Oszczedzaj sie kochana a wszystko bedzie dobrze:tak:

reklama
WITAM.

Kochana - trzymaj się dzielnie, nerwy i stres dodatkowo będą napinały Ci wszystko - czuję to po sobie. Ja brałam scopolan na początku ciąży jak miałam krwiaka na macicy obok mojego Maleństwa i przeleżałam ten początek. Odsuwaj od siebie złe myśli!!!!!!
Mam koleżankę, która przez cc urodziła ślicznego, zdrowego synka też biorąc sterydy w szpitalu - bo chodzi o to żeby Niuni dać szansę na szybsze przygotowanie płuc do oddychania po urodzeniu.
Trzymam kciuki:-) Czasem nas straszą te nasze Dzidziołki ale na szczeście wszystko się potem dobrze kończy...

Do góry