reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

Oliwcia ma zawalone gardło i to wsio! A kaszel taki, że :szok::szok::szok: Na całe szczęście, że dalej nic nie poszło... Mamy syropek powinien wystarczyć, ale jak coś, Drozdusiu, to uśmiechnę się do Ciebie po tą flegaminę... No i musimy troszkę posiedzieć w domku...

Kochaniutka co sie z toba dzieje hmm dziwne,skoro testy nic nie wykazuja moze jednak nie jestes w ciazy?Masz jakies inne dolegliwosci? A u nas,no coz hih spojrz na suwaczek to sie domyslisz :cool:

No właśnie... Może i nie jestem w ciąży a może mam niski poziom hormonu, nie wiem... Wiem tylko, że nie mam okresu, jestem rozdrażniona, wrażliwa na różne zapachy (w tym smrody!), zmęczona, senna, choć z samego rańca się budzę i spać już nie mogę... No i piersi stały się wrażliwsze, ale z drugiej strony równie dobrze mogę sobie to wszystko wkręcać i tyle! Choć nieustający ból (taki jak na @) podbrzusza ciężko ciągle sobie wymyślać... Za trzy tygodnie sie przekonam dokładnie, jak pójdę spotkać się ze swoim gmerkiem! Póki co troszkę mnie ta sytaucja zaczyna z lekka przygniatać i tak jakoś smutnawo... Ale widzę, że u Ciebie już bliżej niż dalej, a nawet powiedziałabym bbbbaaaaarrrrrddddzzzzzooooo blisko - powodzenia!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Czesc dziewczyny Mam pytanie Jak w maternity hospital w limerick wyglada cala sprawa z porodem i opieka?? jestem w 19tc i pierwsza wizyte w szpitalu mam juz za soba.... i coz moge powiedziec - kolejki, kolejki... :sorry: teraz czeka mnie jeszcze test na tolerancje glukozy - mam nadzieje ze wszystko bedzie ok....

a tak pozatym to czy sa tu dziewczyny z terminem na koniec marca?? ja mam na 29 marca :-)

pozdrawiam

Hejka ju już po zakupkach:tak: miałam tyyle pakowania zakupków że nie zauważyłam kiedy portfel zgubiłam:szok: wszystkie dokumenty i kaska ale na szczęście był na kasie uffffffffff zdenerwowałam się :szok: nici były by z wyjazdu do Polski :wściekła/y: ale dobrze się skończyło :tak: w nagrode znalazłam wózio hehhe znowu pod moim autkiem :-Dktoś zostawił z Maklarena chyba tak się pisze hehheprzyda się siostrze jak przyjedzie nas teraz odwiedzić z Niemiec:-D najśmieszniejsze że w idealnym stanie:szok:ja nie wiem gdzie Ci Irlandczycy mają głowy hm??no chyba że takie prezenty dostaje:-D

Czesc dziewczyny Mam pytanie Jak w maternity hospital w limerick wyglada cala sprawa z porodem i opieka?? jestem w 19tc i pierwsza wizyte w szpitalu mam juz za soba.... i coz moge powiedziec - kolejki, kolejki... :sorry: teraz czeka mnie jeszcze test na tolerancje glukozy - mam nadzieje ze wszystko bedzie ok....

a tak pozatym to czy sa tu dziewczyny z terminem na koniec marca?? ja mam na 29 marca :-)

pozdrawiam

Milo miz poznac :)) Z tego co sie orientuje to u nas w ciazy jest Drozdusia ktora ma termin na grudzien jak sie nie myle i Madzia ktora za chwilke w sumie powinna rodzic :))

Ja nie narzekam na szpital Maternity bylam tak w trakcie ciazy lezalam 3 dni bo bardzo zle przechodzilam ciaze i bylo rewelacyjnie jak w hotelu i podczas porodu tez mi sie bardzo podobalo wszyscy bardzo pomocnii zawsze polozna czy pielegniarka przyjdzie porozmawia pomoze dogodzii Jedenie wspaniale pyszne obiady soki herbaty kawki ciastka jogurty desery lody :)) Naprawde ja bylam i jestem bardzo zadowolona ... Ale jezeli chodzii o wizyty to jak dobrze pamietam mialam raz na miesiac wizyte w szpitalu przychodzilo sie na dol bralo sie ksiazke zielona albo sie rejestrowalo ze ma sie dzis wizyte i sie siadalo i czekalo Na krotka rozmowe z polozna a pozniej sie czekalo na wizyte z lekarzem ewentualnie panii z pokoju obok recepcji wolala na badanie krwii takii numerek sie dostawalo :)) Polozna sie zawsze pytala jak sie czuje bole sa jak palce jak nogii mdlosci itp a lekarz macal brzuch pokazywal jak bije serducho i badano mocz A i sie chodzii co ustalony czas do Gp na prawie to samo tylko czesciej sie do gp chodzii niz do szpitala Ja na szpital nie narzekam jestem bardzo zadowolona :))

Hejka ju już po zakupkach:tak: miałam tyyle pakowania zakupków że nie zauważyłam kiedy portfel zgubiłam:szok: wszystkie dokumenty i kaska ale na szczęście był na kasie uffffffffff zdenerwowałam się :szok: nici były by z wyjazdu do Polski :wściekła/y: ale dobrze się skończyło :tak: w nagrode znalazłam wózio hehhe znowu pod moim autkiem :-Dktoś zostawił z Maklarena chyba tak się pisze hehheprzyda się siostrze jak przyjedzie nas teraz odwiedzić z Niemiec:-D najśmieszniejsze że w idealnym stanie:szok:ja nie wiem gdzie Ci Irlandczycy mają głowy hm??no chyba że takie prezenty dostaje:-D

Noo to na szczescie znalazlas portfel a i wozek masz no no no masz szczescie kobietkoo :))

Ostatnia edycja:

pozdrawiam

Ja byłam zadowolona z opieki zaraz przed, podczas i po porodzie. Bardzo uprzejmy personel (no, może z małymi wyjątkami), jedzonko super, tylko sale... No, ale w końcu to szpital, nie? I tak nie jest najgorzej, bo zawsze można się zasłonić zasłonką i nikt nieproszony nie będzie zaglądał... Nie bardzo wiem co mogłabym jeszcze dodać... No, może jeszcze to, że podczas porodu z regóły z rodzącą i jej partnerem przez cały czas jest tylko położna i, że sale porodowe są czyste, komfortowe (przynajmniej były jak ja rodziłam). A może coś więcej nam napiszesz o sobie? No i może się do nas przyłączysz... My bardzo lubimy poznawać nowe osoby! Jak coś Ciędzie interesowało to pytaj, postaramy się pomóc! Aaaa i do kolejek musisz się przyzwyczaić, w szpitalach to norma...

Sylcia007, zostawiłaś u mnie ostatnio pieluszkę Nadinki...

Drozdusia, kupiliście te bramki? I czemu tak daleko po nie jechaliście?

Martuana, Ty to chyba zakochana jesteś, portfel zgubić heh... Dobrze, że się znalazł! Jak Ty to robisz, ż Ci wózkowe prezenty robią?

Justysia21, katalogi, prawie, w całości rozdane! Jak Julcia się czuje?

Madziakowalik, jak wizyta w szpitalu minęła? Jak się czujesz?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Krycha jechaliśmy tak daleko po te bramki bo kupiliśmy je po naprawdę korzystnej cenie.nawet wliczając paliwo to jesteśmy do przodu z kaską niżbyśmy kupili dwie nowe w sklepie.no a poza tym lubimy jeździć autkiem;-) jak coś to daj znać to podrzucę ci tą flegaminę

babki u nas Nadinka juz o niebo lepiej sie a ja sie lecze juz chyba wzielam wszystko co mozna na grype i w ogole :) Nie czuje sie zle tylko glos mam smieszny ;/

A ja tak myslalam sobie i chyba nawet rozmawialam z kilkoma laskami na tentemat jak sie nie myle hmmm przynajmniej z jedna ... Moze bysmy sie tak kiedys spotkalismy rodzinnie albo hmmm nasii mezowie kochankowie narzeczenii chlopacy itp itd sie spotkali tzn poznalii ?
Nie zrozumcie mnie zle ... :)) Mysle ze milo by bylo gdyby mieli rowniez jakis kontkat Na jakies piwko sie wybrali i te ich gadki o grach kompach meczach itp ak myslicie ??? Ja sie tak zapytalam Damiana co on o tym myslii to powiedzial ze jak sie cos wymysli to on by byl chetny czemu nie :))

no Sylcia ciekawy pomysł.tylko jakby wszystkich naszych chłopów wypuścić w miasto to kto nad nimi zapanuje;-):-D:szok: a tak poważnie to nie pytałam mojego T bo znam odpowiedź-na pewno by się na to pisał.on należy do tych stadnych zwierzątek i lubi towarzystwo:-p

i przed chwilą odczytałam maila że dzisiaj wysłali do nas wózeczek.ciekawe jak długo będziemy czekać:confused: wysłali kurierem to mam nadzieję że szybko się doczekamy bo urodzę z niecierpliwości i ciekawości:laugh2:;-)

reklama
hejka :) moj mezus tez pewnie bedzie chetny na takie spotkanie,zreszta mowilam ci juz o tym sylwia :)
marta ty to faktycznie masz szczescie!!!ja niczego w zyciu nie znalazlam za to zgubilam i zostawilam mnuuuustwo rzeczyy!!!widzisz ktos taki jak ja gubi zeby znalezc mogl ktos taki ja ty :)))hehehehe
krycha wytrzymasz 3tygodnie w takiej nie wiedzy??dlaczego nie idziesz do ginekologa wczesniej???
gastone powodzenia w plodzeniu dzidziusia :))
pappapa

Do góry