reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
witam na nocnym dyzurze.oczywiscie juz zadnej nie ma,to chociaz poczytam
oczywiscie znow mialam problem zeby wejsc na bb:wściekła/y:

bylysmy na kontroli,wszytsko jest ok.droga dluga bo ode mnie trzeba sie przebic przez cala wawe.wizyta trwala moze 10 minut:eek:
mala tym razem nie byla kluta bo ostatnio sama jej tsh robilam i dobrez bo z poprzedniego badania z czerwca miala za male tsh i gdybym jej sama nie zrobila to by jej dawke zmniejszyla a niepotrzebnie.wiec dobrze zrobilam
poza tym podroz minela dobrze,wzielam ze soba nocnik:-)pielegniarki sie smialy ze z wlasna toaleta:-)ale dobrze,bez wpadki:tak::tak::tak::tak::-)

dostalam dzis rozliczenie za prad za pol roku,bo teraz tak u nas robia.i pierwszy raz w zyciu mam nadplate:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D
jakies 26zl,ale rachunek do zaplaty dopeiro w grudniu:-):-):-)

no i dostalam zwrot watu,jupiiiiiiii!!!!!!!!!1
moge w koncu mamie oddac:tak::tak::tak::tak::-)a jej teraz po weselu kasa potrzebna:-D

gadalam ostatnio z kolezanka,pracuje w szpitalu w wawie w ksiegowosci ale udalo jej sie zalatwic termin dla Pauliny do ortodonty panstwowo.niby nie ma juz zapisow na ten rok a wizyte mamy juz we wtorek:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

MH jk sie uda to Cie nawiedzimy bo to gdzies kolo Ciebie na korytnickiej:-)

natalineczka nadżerka to ranka na szyjce macicy.
LaciBios femina - choroby kobiece, probiotyki, higiena intymna
poczytaj tutaj coś znalazłam

a co do torbieli to moja bratowa ma torbiel jest teraz w 20 tygodniu ciąży, ale się jednak nie wchłonął:no:

za miesiąc masz wynik cytologii:szok:. ja jak robiłam miałam po tygodniu
nie wynik bedzie gdzies za dwa trzy tyg ale po co kilka razy sie tluc, i tak pojde do niego po kolejnej @ na wizyte i z tą nieszczesna nadzerka, wiec za jednym zamachem wszystko machniom ;-);-);-);-)

No fajne,fajne:tak::tak::tak:

ja mam inne bo krotsze i takie jakby bardzije kowbojskie:sorry:

NATALINECZKA
Kochana,ja mam nadzerke od ponad 6 lat i kompletnie nic sie z nia nie dzieje:no::no:Chcialam ja wymrozic lub wypalic chemicznie ale moja lekarka mi odradzila:no:Powiedziala ze takich jak ja mam sie nie rusza bo nie ma takiej potrzeby:no:I ze sa kobiety ktore zawsze mialy i zawsze beda mialy nadzerki i nic sie od nich nie dzieje:tak::tak::tak:Moja tylko obserwujemy i oczywiscie robimy cytologie co rok
gin mi powiedzial ze to jest duża nadżerka, zreszta nie chce cie straszyc (choc jak robisz regularnie cytologie to Ci nie straszne) ale wycztalam ze nieleczona nadżerka moze prowadzic do stanu przedrakowego a pozniej do raka szyjki macicy :szok::szok::szok::szok:
teraz to ja sie boje jak cholera :no::no::no::no:
witam na nocnym dyzurze.oczywiscie juz zadnej nie ma,to chociaz poczytam
ja jestem ;-):-D:-D:-D:-D

dorota ja juz sama nie wiem czy bym chciala bobaska serce mi mowi ze baaaaaaardzo bym chciala i chce ale moja durna mózgownica :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
zwłaszcza po ostatnim wydarzeniu bardzo chce miec dzidzie (a moj powiedzial ze juz nie chce i ze jedno mu wystarczy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: az sie poplakalam :no::no::no:), tak jak nam ostatnio powiedzial ze w listopadzie moge zachodzic tak teraz zebysmy lepiej poczekali
sama juz nie wiem i czasem przez to mam takiego doła ze masakra :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nadrobilam
zapomnialam dodac ze mlaa dzis robiony rtg raczki-ocena wieku kostnego,czy sie rozwijaja kosci jak potrzeba

Czesc mamuski Noc byla masakryczna

Polozylam sie po 22 jak z wami przestalam pisac I polezalam kilka minut i sie zaczelo Oliwka zaczela sie budzic Musialam wstawac non stop podac jej smoczka Pozniej zrobilam wody cieplekszej to 10 ml wypila ale nadal nic nie dalo to herbatki cieplejszej jej dalam I dalej wiercila sie Plakala pojekiwala itp Wzialam ja do nas do lozka to zaczela przysypiac na 5 minut i zas wrzask itp A ja zas herbatka Nie poddalam sie a juz klnelam po dnosem bo nic nie spalam I tam do 3/4 godziny bo juz nie wiem ktora dokladnie byla Bo bylam nieprzytomna Pozniej juz lepiej usnela I spala do 6,30 ale kilka razy smoczek musialam podac Ja o 6 wstalam bo juz z tego zmeczenia zasnac nie moglam G juz mowila daj jej to mleko a ja uparcie nie i nie I jak wczoraj jadla kaszke o 19,30 tak mleko o 6,30 w nocy wypila ogolnie 10 ml wody i 60 ml herbatki Mam nadzieje ze oduczysie kiedys nawet tej herbatki

musisz byc twarda nie mietka:-)
moja nadal ma skmoka,ale poczekam.woel to niz place.Paulina ssala palce do 4 lat i cuda wyprawaialmz eby nie ssala.teraz ma krzywy zgryz.wiec wole jej dac smoka bo zawsze moge zabrca gorezj z placmi.moja ma smoka na lzncuszku wiec jak w nocy sie przebudzi to sama go sobie znjaaduje i bierzez:-)

może ktoś rzuci czar na moje dziecko aby spało troszke dłużej:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
to do malinki:-)

witam przt porannej kawce
Dziewczyny mam za soba pierwszą przespaną noc od niepamietnych czasów :-D fakt ,że z pobudkami bo Lena jak się obudzi to od razu się drze jakby ją zabijali ale to i tak wielki sukces więc się ciesze i wracam do normalnego funkcjonowania powoli :tak:

super!fajknie ze znow jestes z nami

Agnes jak Lenka juz krzyczała kilka godz bo nie chciała spać to tatuś wymyslił bajki i był szczęśliwy że mała jest cicho ja po twoim opierdzielu :-D zabroniłam mu tego robić pierwsza noc była straszna ale jest już lepiej niestety trzeba ja wyjmowac z łóżeczka potulić odkładać i tak w kółko bo już sąsiadka się pytała co się dzieje że tak wrzeszczy serio jakby jej ktoś straszną krzywdę robił :no: ja czasem nie wyrabiam i musze wyjść L ma więcej cierpliwosci ale powoli mała terrorystka się uczy gdzie jej miejsce :tak:

ona od jakiegoś czasu już jak np nie chcę jej czegoś dać to się rzuca na podłogę i zawodzi albo wrzeszczy wiem ,że dzieci tak robią ale chyba u niej trochę za wcześnie na takie manifestacje oczywiście zero reakcji i nie ulegam tym histeriom
w sumie to śmiac mi się chce i sie powstrzymuję mały tyran nam rosnie:rofl2:

u mnie na szczecsie bez takich akcji.a z szafkami w kuchni nie mam problemu bo ja zamawialismy je rok temu to z takimi uchwytami zeby male dziecko ich nie otworzylo:tak::tak::tak::-)

dorota to jest jego obowiązek.ja nie robię nigdy śnaidań,m zawsze robi śniadania,tak go wychowałam :-D:-D:-D:-D:-D:-D

on chodzi do pracy na 10.00 zawsze i pracuje 12H do 22.00 ale nie codziennie.np teraz miał 2dni wolnego a dzis i jutro pracuje po 12h.albo ma jeden dzień pracy a drugi wolny zalezy od grafiku.w sumie w miesiącu to pracuje koło 16-18dni po 12H a pracuje w pizzerii jako kucharz :tak::tak::tak::tak:

ja swjemu nie robie ani snaidan ani kiolacji,taka zolza jestem:tak::tak::tak::tak::tak::-D
tylko obiad mu robie.ma raczki to niech sam sobie roboi i mi czasami

jesteśmy tu razem od połowy września i szukamy własnego M

kochana ja tez myslałam że bez tel tokoniec świata funkcjonuje 4 miesiące bez tel Lena mi tak zasliniła że przestał działać potem miałam jakiś stary aparat ale padł i jestem bez powiem Ci ,że na poczatku ciężko a teraz jest ok i mam spokój nikt mnie nie męczy przez tel chce zniknąc to nie ma problemu ale pewnie będe musiała wziąć jakis bo L się wkurza ,że nie może się ze mną skontaktować jak trzeba

no ja to musze miec telefon srawny bo szkola itd.a na tym zadupiu gdzie malo sasiadow to sie nie da inaczej

Kurcze Oliwka mi kaszle przez sen nie wiem co to znaczy bo nawet jak chora byla to w nocy nie kaszle ? :-( Doradzcie czy isc do lekarza czy nie?W dzien nie kaszle wcale czasem wlasnie jak spi zakaszle i tak juz kilka dni

moze byc za suche powietrze.moja nieraz kaszle ale to jak sie slina zakrztusi

Witajcie dziewczyny:):) Znowu jestem:) Kurcze… Codziennie o Was myślałam, ale wcale nie miałam czasu na siedzenie przy komputerze ostatnie parę dni:( Totalna harówa…nie dość, że się zatrułam i tzry dni chodziłam jak zombi to jeszcze rodzinka przyjechała i musiałam non stop stać nad garami bo mój mężuś mimo że też świetnie gotuje to zachowuje się przy nich jak pan i władca i nawet łyżeczki do herbaty nie poda tylko ja wszystko – a misia daj to, a misia daj tamto, a misia dokrój tego czy tego. Zaraz sobie poczytam co tu nowego ciekawego piszecie i się dołącze:) kurcze ile Wy tu piszecie!! Przecież odkąd ostatnio przerwałam to jeż ze sto stron doszło!! Jak ja mam nadgonić?????

nie nadganiaj:-)

Ja wzielam sie za sprzatanie bo M poszedl z dziewczynkami na spacer:tak::tak::tak:Wlaczylam sobie muzyczke i dzialam:-);-)
Przyszly dzisiaj te kurteczki i nawet ta 74 jest za duza:confused2:Ale podwijam Im rekawki i moga miec ,przynajmniej beda mialy jeszcze na przyszly rok:tak::tak::tak:

A teraz sie chwale;
Moja Wicia pobila dzisiaj rekord w spaniu:tak::tak::tak:Spala do godziny UWAGA 10;35:szok::szok::szok::tak::tak::tak:
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::-)

tak czytam o tym oduczaniu , ja myśle ,że nie ma co na siłę czegoś robić każde dziecko w swoim czasie się oduczy np Lena smoka od dawna nie ciagnie czasem sporadycznie jak była chora i marudna to pociagnęła z pół godzinki ale tak na co dzień nie domaga sie sama własciwie odstawiła , mleko jej w nocy jeszcze podaję raz myślę ,że to nie zbrodnia jest głodna i się budzi ale są noce kiedy się nie domaga dodatkowo mleczka i dopiero rano dostaje
mnei bardziej martwi to ,że ona poza mama , baba i am nic nie mówi po swojemu sobie tam śpiewa i gaworzy ale mówić nie chce choc porównujac do straszej to Laura jak miała rok już ładnie mówiła a jak miała pótora roku to pełnymi zdaniami rozmawiała jak 3 latek każde dziecko się inaczej rozwija więc nie naciskam i nie rwę włosów z głowy tylko czekam spokojnie :tak:
spokojnie.moja w tymwieku tez tylo mama,tata i oko mowila.daj jej czas,najwzniejsze ze rozumie

No to wklejam kilka zdjec
]
sliczna dziewczyka
ajaka ma grzywe:-)

Witaj AnabubaJ Miło Cię poznaćJJ Mieszkam w Baniosze – to pod Konstancinem.. Ciekawe jak daleko ode mnie Ty sobie żyjesz?:)

jak dlakeo?no kawalek,.po prostej to pewnie z 50km bedzie.szukaj Mrozy-koło Mińska Mazowieckiego

czy którejś z Was dziecko wpadło na genialny pomysł żeby się rozebrać zdjąć obsraną pieluuszkę i wysmarować jej zawartością wszystko co się da..?

moja Lenka wpadła na ten "genialny" pomysł super gówniana zabawa :szok:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale sie usmialam
u nas bez takich pomyslow:tak::tak:

Mlena dzieciaki to maja czasem niesamowite pmysły:) ale się usmiałam:)czy ty sobie wyobrażasz że mój mój najmłodszy Norbuś to odkad zaczał raczkować i sam się przemieszczac to codziennie rano budził mnie skacząc mi po twarzy swoim naprawdde na maxa obsikanym pampersem:):) Bez jaj:) No po prostu właził mi na twarz i robił pa ta taj :) Skąd mu taki pomysl do głowy przyszedł to nie mam pojecia ale to fakt najprawdziwszy:) i tak długo mnie budzil każdego ranka no bo śpimy razem do tej pory. Dla mnie to był szok na początku ale tak się śmiałam że sobie nie wyobrażasz:)
:szok::szok::-D:-D:-D:-D

Dziewczyny czy Wy mnie pamiętacie? Dołaczylam do Was jakiś tydzień temu i dopiero parę dni pisze tu na forum, więc może nie pamiętacie:-( Ja Was wszystkie pozdrawiam:-) Tak miło mnie przywitałyście:-) A Mlena dziś przypomniała mi o moich superanckich wspomnieniach jak to mój Najmłodszy robił mi kawały już od maleńkości;-)Napiszcie coś o waszych wspomnieniach czy zabawnych sytuacjach z Waszymi dzieciaczkami to się pośmiejemy:-D
pamietamy

A więc tak dzięki dziewczyny ze trzymaliscie za mnie kciuki ale ta praca to jeden wielki niewypał niestety.

miała być cukiernia,ja tam wchodzę a tam żadnej cukierni nie ma ,co się okazało to chodzi o małe stoisko z fornetti:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
miałąbym sprzedawać te fornettii ije piec smieszne ja nie potrafie piec :no::no::no::no::no::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

i to nie tak ze pracuje jak chce.
okazało sie ze to praca weekendowa czyli w sobotę 6h,niedzielę 4h i jakiś dodatkowy dzień moze mi dać.

marnych kilka godzin tyg nie opłaca mi się brac ta pracę bo to na 1/2etatu i droga w jedna stronę zajmuje mi do 1,5h

wkurzyłam się bo się nastawiła. a tu dupa.

załapałam doła bo już prawie od 3mies szukam pracy i nie mogę znaleźć nic odpowiedniego :no::no::no::no::no:

uuuuu to lipa

witam dziewoje!!!
tak wiec opowiadam co u mnie dzis w pracy wszystko mnie bolało normalnie słaba byłam jak nic wiec poszlam popoludniu do naszej lekarki i mam l4 do niedzieli :tak::tak::tak::tak::tak:
poczatki grypy i lepiej wczesniej wygrzac ;-);-);-);-);-)
dzis bylam tez u gina :-:)-:)-:)-:)-(
mialam cytologie kontrolną, za mies mam sie stawic po wyniki i umowic sie od razu na zabieg (wykrył u mnie nadżerkę dużą i beda mi zamrażać :-:)-:)-:)-()
napiszcie mi co to jest nadzerka i czy moga byc jakies powiklania po tym ????
powiedzialam mu ze mne jajniki moje kłują zrobil mi wiec usg na lewym jajniku mam 15mm torbiel :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
mowi ze moze mnie to bolec jeszcze do kolejnej miesiaczki a żeby mi szybciej przeszło najlepiejby było gdybym zaszła w ciąże ;-);-);-) chciał mi tabletki przepisać ale mowi skoro chce pani dziecko to nie bedziemy nic podawac;-);-);-)

przedemna byla moja siostra, jest w 30 tyg i ... szyjka jej sie skraca :szok::szok::szok::szok:
jutro rano do szpitala i pewnie bedzie lezala na ceglowkach do porodu szyjka ma 22mm wiec bardzo mal, pytal sie jej czy nie miala skurczy no ale ona ze to jej pierwsza ciąza i ze nie wie jak wygladaja skurcze :no::no::no::no::no:

no i dzis w pracy poleciało juz 5 osób, mnie jeszcze nie ruszyli, zobaczymy co dalej bo w poniedzialek mam dopiero do pracy :-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja mialam nadzerjke leczona chemicznie,nie pamietam nazwy,ale w gabinecie jakos ze 3 razy mi pedzlowal takim srodkiemto jakis kwas czy cos.ale nic nie boalal.tylko zakaz seksu przez jakis czas po zabiegu
ja mialam torbiele wielkosci duzej pomaranczy ale niestety moje byly czekoladwoe i zakonczyly sie operacjami.ponziej leczenie hormonami i ciaza i poki co jest ok:tak::tak::tak::-)
a nieleczona nadzerka moze prowadzic do stanow przerakowych niestety i do innych powiklan

reklama
ales kawał roboty odwaliła :tak::tak::tak::szok::szok::szok:

czytałam właśnie o tych rakach i stanach przedrakowych i tego sie własnie przestraszyłam, to że seksu niet to nic nie szkodzi bo m mam tylko raz na dwa tyg na weekend wiec damy rade ;-);-);-);-);-)
boje sie o tą torbiel właśnie zeby mi sie jakos krwotoczny nie zrobil i zebym operacji nie musiała mieć :no::no::no::no:
kurcze teraz wszystkiego sie juz boje, zaczynam w paranoje popadać :no::no::no::no:

Do góry