reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

dopisalam pozniej:tak:co do tego 1.9 to juz latwiej z czesciami podobno.Fakt ze drogie,wiem cos o tym;-)Swiece dostaniesz w serwisie (u nas np,niby 10e za szt,jesli chcesz moj A.moze zapytac),a uklad chlodzenia - brzmi powaznie:eek: - szukasz konkretnej czesci czy jeszcze nie wiecie co sie tam dzieje nie tak?My tez chcielismy kiedys kupic taka lagune ale wyszlo inaczej :happy:
!

no dla mnie zamówił na piątek po 20 jedna:szok:a ja potrzebuje 4 i to powiedział ze są 2 rodzaje i nie wie czy przyjdą dobre:eek:ale to mnie nawet nie dziwi irlandcy fachowcy:crazy:
a co do chłodzenie to nazywa sie intercooler(mam nadzieje ze dobrze napisałam)znalazłam na szrocie ale drogo wziął bo dupek wie ze tylko on ma taką lagune w pobliżu:crazy:

a jeszcze co do serwisu to sie wypowiem,w tej naszej drugiej lagunie 2,2 dawaliśmy ją do serwisu bo olej uciekał i coś sie działo ze sprzęgłem i chcieliśmy zeby linke nam podciągneli, więc sie okazało(tak nam powiedzieli)ze sprzęgło jest do wymiany:eek:więc kupiliśmy w Pl i co sie okazało?ze to koło zamachowe i w serwisie od razu powinni to wiedziec po tym ze szarpał przy ruszaniu:confused2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzień dobry!No powiedzmy...
Pogoda:cud,miód i orzeszki:zawstydzona/y:A miałam iść z małym poszukać jakiś strój na Halloween:-(.Zostaliśmy zaproszeni na pierwsze urodzinki synka koleżanki,a to w sobotę i ona mówi,że swojego przebierze za dyńkę no to ja Radka też w coś chcę:tak:Aaaa...no i prezentu jeszcze nie mamy!:szok::eek:Ale Smyth dziś,jutro do 21 czynny to podskoczymy jak P z pracy wróci:tak:,a mam bliziutko,praktycznie na moim osiedlu jest,ale w taka pogodę,dziecka wlec nie będę:no:Chociaż Radek,jakby zobaczył do jakiego sklepu go targam,na bank nie miał by nic przeciw zmoknięciu:-D:-D
Dziewczynki, ktore porowadza samochod od niedawna.Powiedzcie mi jakie byly wasze wrazenia na poczatku?? Jezuuuu ja mam strasznego pietra jak wyruszam na ulice!!!! Prawko mam 7 lat ale nigdy nie jezdzilam!Tyle co na kursie.
Nie wiem jak ja sie przemoge.Strasznie mam pietra,wyjechac na ulice do miasta,a musze cholercia nie mam juz wybiegu bo maz by mnie zaciukal.Kupil mi auto wiec odwrotu nie ma...
Masz podobne problemy jak ja:chęć na drugie dzieciątko,a teraz to!Ja mam prawko od 11 lat,jeździłam tyle co nic.Od września Radek do szkoły pójdzie to P chce mi auto kupić i żebym jeździła:eek::szok::szok:.Do szkoły jakieś 45 minut z buta,szkoda dziecka i jeszcze te pogody tutaj:confused2:.Kupić chce wcześniej,żebym się "rozjeździła".A ja się bojam:szok::szok::szok:,ale z drugiej strony chcę,bo przecież za darmo prawka nie robiłam,trochę kosztowało,żeby teraz nieużywane było,a zdałam za pierwszym razem więc chyba za nieumiejętność jazdy go nie dostałam!:laugh2:

Aaaaaaaaele sie usmaialma uhahaha aaz poplulam monitor..W radiu mowili o naszym znajomym,ze kogos prad pod sklepem pokopal, wiec moj maz zadzwonil a temten opowiada ze pod jego sklepem wracajac z pubu pijaczki zawsze olewaja mu witryne.Wkurzyl sie wiec i zalozyl tzw pastucha haha i dal ostrzezenie.No ale wczoraj jakis pijaczek wyciagnal ptaszka i zaczal sikac na witryne ahaha i go WYTRZEPALO!!! hahahah Policja sie tak smiala az plakali na komendzie.Znajomy mowi ze glosno o nim wszedzie juz przez jedn dzien , telewizja byla 3 razy, rozne radia haha strone internetowa skoczyla haha mowi ze interes kwitnie.No a chlopak mial przyjemnosc za darmo hahyahahhahahaha Na szczescie nic sie nie stalo i znajomy tez nie bedzie ponosil k0nsekencji bo ostrzerzenie bylo.
:-D:-D:-DBrzmi ciekawie,ale...co to jest pastuch:eek:?Bo zasady działania zrozumiałam bardzo dobrze:-D

No to widze Agusiek ze my pokrewne dusze hih Ja tez w sumie chce bardzo jezdzic i nie na darmo sie stresowalam z egzaminami, tez zdalam za pierwszym razem, ale pamietam ze to byl straszny stres dla mnie.Maz mnie chwali i mowi ze jezdze bardzo dobrze .Ale ja jak zwykle sie cykam.No ale musze musze i jescze raz musze.Pogoda i pora roku nie za bardzo misprzyja bo jak J wraca do domu juz prawie ciemno.I wczoraj wyjechalam to mialam stres nie z tej ziemi,pjechalam do hotelu nie daleko domu.Ale jakas zestresowana wrocilam pomimo iz sie nic nie dzialo.

No a kochana pastuch to taki drut pod napieciem (bardzo deliktnym).Uzywa sie go na polu,zeby krowy z obejscia nie wychodzily.Ja co prawda ze wsi nie jestem ale co to pastuch wiem.hihi

Witam!!!
ale zescie naprodukowaly:szok:kiedy ja to nadrobie!!!!
Wczoraj nie bylo mnie prawie caly dzien bo bylam na podpisie w socjalu a potem amle zakupki na miesci ............ wieczorem jeszcze zachcialo mi sie gotowac garalety drobiowej:-p.
Postaram sie nadrobic ale chyba pozniej bo maly sie budzi!!!

U nas zimno!!!szaro buro i ponuro,pewnie nici ze spacerku!!

Hej laseczki pogoda jak każdy widzi piękna:-D piszecie o kierowaniu autem ja zdałam prawko w PL 5pażdziernika 05r a tylko dlatego poszłam na prawko bo M był już w Irlandii a auto stała pod domem a ja chodziłam pieszo z małym :tak: odbierając dokument poszłam do mamy i zastanawiałam się czy jechać na zakupy do markety Auchan:-)zadzwoniłam do M a on mi powiedział jak nie wsiądziesz teraz to już nigdy mały został u babci a ja pojechałam i tak jezdziłam aż do marca :-)stojąc na przejezdzie kolejowym bo szlaban był zamknięty może kilometr od domu walną mi w tył chłopak z dziewczyną sypiąc 100na godz miałam małego styłu i koleżankę z synkiem:szok: on zdziwiony wyszedł z auta ani nie podszedł ani przepraszam ani pocałuj mnie w du...:szok: nikomu nic się nie stało auto do kasacji bo wszystko było po przestawiane :-(tu jak przyjechałam nie było mowy żebym wsiadła do auta ale kiedyś tak lało a musiałam małego do szkoły zaprowadzić i sobie mówie co ma być to będzie i pojechałam do dziś jeżdze ale boje się tych cholernych rond :-)

Hej
Ewelcia fiu fiu galareta drobiowa.No niezła z Ciebie kuchmistrzyni.Dla mnie to czarna magia :-D:-D
Emili no to niezłe miałaś przeżycia :szok:
Dobrze,że wyszliście z tego cało.:tak::tak:
Gastone jak będziesz jechała i się bała to zamknij oczy :-D:-D
No ja się tak śmieje a mnie egzamin czeka niedługo :confused2:
Agusik my też musimy poszukac strojów dla chłopaków,dynie kupic,ozdoby halloweenowe.Na szczęście urodzin Mattiemu nie robimy w ten dzień,ale to jest halloweenowy chłopak.
Idziemy na jakąś imprezę zorganizowaną dla dzieci przez Wspólnotę Polską.Ciekawe czy Wolfia pójdzie?
MartaF Treshold oddzwonił do nas,M gadał z jakąś prawniczką i ona doradziła nam tylko albo zerwanie kontraktu albo PRTB. :sorry:

Dziś byliśmy na bilansie 2-latka i 4-latka.
Matt ma problem z siusiakiem :sorry:
I stawia lekko nóżki do środka,mamy czekac na list od fizjoterapeuty :sorry:
Ale ładnie układał klocuszki,puzzle takie inne i pokazywał na części ciała.
Waży 12600 a Antek 20kg :tak:
Teraz idę położyc młodego i za spagetti się wezmę :tak:

anineczka jeżeli was zarejestrował to mozesz startowac do prtb tylko to jest koszt 25euro a małemu kup butki ortopedyczne,ja zakładałam mojemu bo tez stawiał stopy do środka ale buciki mu wszystko wyprostowały:tak:

anineczka jeżeli was zarejestrował to mozesz startowac do prtb tylko to jest koszt 25euro a małemu kup butki ortopedyczne,ja zakładałam mojemu bo tez stawiał stopy do środka ale buciki mu wszystko wyprostowały:tak:
A to może mnie nakierujesz gdzie takie buciki kupię?
Nie wiem czy jesteśmy zarejestrowani w PRTB...a jeśli nie to znaczy,że możemy się cmoknąc bo jak widac nikt się nie zajmuje takimi sprawami :confused2:
Odzyskałaś depozyt?

no dla mnie zamówił na piątek po 20 jedna:szok:a ja potrzebuje 4 i to powiedział ze są 2 rodzaje i nie wie czy przyjdą dobre:eek:ale to mnie nawet nie dziwi irlandcy fachowcy:crazy:
a co do chłodzenie to nazywa sie intercooler(mam nadzieje ze dobrze napisałam)znalazłam na szrocie ale drogo wziął bo dupek wie ze tylko on ma taką lagune w pobliżu:crazy:

a jeszcze co do serwisu to sie wypowiem,w tej naszej drugiej lagunie 2,2 dawaliśmy ją do serwisu bo olej uciekał i coś sie działo ze sprzęgłem i chcieliśmy zeby linke nam podciągneli, więc sie okazało(tak nam powiedzieli)ze sprzęgło jest do wymiany:eek:więc kupiliśmy w Pl i co sie okazało?ze to koło zamachowe i w serwisie od razu powinni to wiedziec po tym ze szarpał przy ruszaniu:confused2:

jesli auto sprawdzali Ci Irlandczycy w tym serwisie to ich mylna diagnoza mnie nie dziwi.Ich praca polega na wymianie lub naprawie tego,co im każą,co sobie zażyczy klient,a z diagnozowaniem usterek maja problemy:tak:Z reszta same wiecie jacy sa irlandcy 'fachowcy';-):-)
Nie ma to jak polscy mechanicy.Najlepiej miec swego prywatnego,ze sie tak wyraze..
daleko jest Cashel od Galway?to connemara?bo slyszalam tylko o tym tam...:sorry:

reklama
jesli auto sprawdzali Ci Irlandczycy w tym serwisie to ich mylna diagnoza mnie nie dziwi.Ich praca polega na wymianie lub naprawie tego,co im każą,co sobie zażyczy klient,a z diagnozowaniem usterek maja problemy:tak:Z reszta same wiecie jacy sa irlandcy 'fachowcy';-):-)
Nie ma to jak polscy mechanicy.Najlepiej miec swego prywatnego,ze sie tak wyraze..
daleko jest Cashel od Galway?to connemara?bo slyszalam tylko o tym tam...:sorry:
daleko:-(miałam mechanika ale zwiał do PL i czeka na potomka:confused2:czyli mój brat:-p
a teraz tez mamy polskiego tyle ze juz nie darmowy:sorry:

anineczka jak mój synek miał tą wade to mieszkałam jeszcze w pl ale widziałam tutaj takie butki,mają taką specjalną dziurkowaną wkładke,poszukam na necie to ci pokaze:tak:
co do depozytu to ciągle czekam na wiadomości od adwokatki i ja was wasz landlord nie zarejestrował to chyba miałby poważne problemy gdybyście to zgłosili bo on na was tak jakby sie bogaci a nie płaci podatku:tak:

poszukałam ale to co jest dostępne na necie to tragedia:szok:paskudztwo,ja kupowałam z firmy Bartek:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry