reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Cześć kochane.

Mam pytanie, bardzo bardzo ważne. Moja przyjaciółka jest w ciąży i ma grupę krwi minusową. Czy któraś z Was miała konflikt krwi??? Czy coś trzeba przyjmować na początku ciąży, czy na końcu?? Bardzo proszę o odpowiedzi :-)

Cześć kochane.

Mam pytanie, bardzo bardzo ważne. Moja przyjaciółka jest w ciąży i ma grupę krwi minusową. Czy któraś z Was miała konflikt krwi??? Czy coś trzeba przyjmować na początku ciąży, czy na końcu?? Bardzo proszę o odpowiedzi :-)
moja kolezanka miala, i z tego co wiem to robila bardzo czesto badania,czyli czesiej jak raz w miesiacu, no i coreczka jest zdrowiutka

Ostatnia edycja:
Robimy te badania, bo we wtorek jedziemy do przychodni do Poznania w sparawie tego, że tak mało przybiera, dostalismy skkierowanie od pediatry ... choć ja mysle, że on ładnie przybierał na wadze i nie wiem o co jej chodzi, ale nie zaszkodzi jechać
A ile Mati waży?
Moja też malo przybiera, ale moja pediatra nic na to nie mówi, Madzia waży 8 kg

Blizniczku zazdrościmy, ale z tego co pamiętam Madzia zawsze była grzeczna na spacerkach:tak::tak::tak:nasze darły się w gondolach a Madzia nie...dobrze pamiętam...

U nas noszenia na rękach nie bylo, raczej brak spacerkow przez chorobe:-:)-:)-(
Dobrą masz pamięc kochana, ona prawie zawsez na spacerkach spała i tak jest do tej pory, czasem sobie siedzi i sie rozgląda.
Jeśli nie była noszona, to moze po prostu nie lubi spacerków:sorry:, a ja myślałam że wszystkie dzieci lubią:zawstydzona/y:

Niestety kochana nie pomogę, bo ja nie miałam

A ja kończę pracę i spadam do domku, do dzieci i garów, na jutro wzięłam sobie wolne, więc czeka mnie 3 dni wolnego hura

Cześć kochane.

Patrysia ja mam minusowa.....ale u nas konfliktu nie ma.....tak czy siak mialam czesciej badania krwi i to wszystko....moj ginekolozka mówiła mi, ze przy pierwszym dziecku nie ma problemu.....dopiero przy drugim robią jakies specjalne badania....:tak::tak:

Cześć kochane.

Dzięki mamusiu :-) To jej pierwsze dziecko, więc ma stresa :-D

no właśnie z tego co ja wiem to przy pierwszym dziecku nie ma problemu, jest niegroźne, bo jest stosunkowo niewielka ilość przeciwciał, i cos o jakiejś barierze pamiętam, ze chroni, a dopiero przy drugim zwiększa się ilość przeciwciał i tej bariery tez juz nie ma takiej i z tego co wiem podaje się coś przed porodem, ale nie pamiętam co, no i ewentualnie transfuzja wymienna.
Ale wydaje mi się, że powinna byc pod stałą opieką lekarza, który powinien wszystko wytłumaczyć i rozwiać wszelkie wątpliwości

A ja kończę pracę i spadam do domku, do dzieci i garów, na jutro wzięłam sobie wolne, więc czeka mnie 3 dni wolnego hura

super, udanego wypoczynku!

a ja mam pytanko:które mamy latały z maluchami??bo nie wiem czy wózek to jest dla nich norma czy liczy się jako kolejny bagaż???bo przy bukowaniu nie było żadnej informacji, i nie wiem czy ma dzwonić i się pytasz czy nie ma takiej potrzeby?

a drugie, ogromna prośba, mamusie które daja mleczko BEBILON 2 czy moge was prosic na opiece o zdjęcie składu???
bo Wiki ma APTAMIL 3 niby to jakis odpowiedni, ale wolałabym sama sprawdzić, bo nie wiem czy mam robić zapas na te 4 tyg czy kupić w PL BEBILON???z góry wielkie dzięki dziewczyny

Dobrą masz pamięc kochana, ona prawie zawsez na spacerkach spała i tak jest do tej pory, czasem sobie siedzi i sie rozgląda.
Jeśli nie była noszona, to moze po prostu nie lubi spacerków:sorry:, a ja myślałam że wszystkie dzieci lubią:zawstydzona/y:

Ja mam wrażenie że po 3 tygodnich nie wychodzenia na spacerki, Jula odzwyczaila sie od wozeczka a jeszcze teraz te ciuchy, no zobaczymy jak będzie dalej:confused2::confused2::confused2:

a drugie, ogromna prośba, mamusie które daja mleczko BEBILON 2 czy moge was prosic na opiece o zdjęcie składu???
bo Wiki ma APTAMIL 3 niby to jakis odpowiedni, ale wolałabym sama sprawdzić, bo nie wiem czy mam robić zapas na te 4 tyg czy kupić w PL BEBILON???z góry wielkie dzięki dziewczyny

Juz pisze

Cześć mamuski :-)

Wiem, wiem, rzadko mnie tu widać ostatnio, ale musze sie Wam pochwalić :tak:, otóż ... czekałam na mieszkanie komunalne dłuuuugo, i wczoraj dostałam list, że jest mieszkanie do obejrzenia, więc dziś byliśmy :tak::tak: jest w bloku, na ostatnim pietrze :-:)wściekła/y:, 2 duze pokoje, kuchnia, spiżarka nowe panele, wymalowane. poprostu suuuuper :tak::tak::tak: ale się cieszę nawet mi nie uwierzycie :zawstydzona/y: za 2 tyg. podpisujemy umowe i przeeeeeprooooowadzka :tak::tak:, aha i duuuuuuży balkon :tak::tak::tak:, poprostu lepiej juz chyba nie mogło się nam trafić :tak:, a bałam się, że bedzie do du... i ze bede musiała odmówić, a tylko raz można zrezygnować :wściekła/y:

Ale jestem happppyyy :-):-):-):-):-):-) wpłacimy tylko kaucję 2.300 i już ns nie ma na "starych śmieciach" aaa i po 5 latach mogę go wykupić :tak::tak::tak:

reklama
Do góry