reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

hehe widze ze dzis mamy dzien fikajacych maluchow !! ale najwazniejsze ze chlopaki ladnie rosna :) a powiedz mi czy na to cisnienie cos dostalas czy narazie nie ??
wtedy 2 tyg temu jak mi zmierzyl to 2 razy pod rzad mialam 140 na iles tam, ale bylam wkurw... kazal mi mierzyc sobie w domu i jak mierzylam to mialam dobre, a dzisiaj tak mi wyskoczylo, ale nic mi nie przepiywal, ale jak wyszlo 155 to zaraz zmierzyl drugio raz i powiedzial ze jak bedzie takie wysokie to od razu do szpitala, na szczescie bylo nizsze ale i tak nie perfekcyjne

reklama
wtedy 2 tyg temu jak mi zmierzyl to 2 razy pod rzad mialam 140 na iles tam, ale bylam wkurw... kazal mi mierzyc sobie w domu i jak mierzylam to mialam dobre, a dzisiaj tak mi wyskoczylo, ale nic mi nie przepiywal, ale jak wyszlo 155 to zaraz zmierzyl drugio raz i powiedzial ze jak bedzie takie wysokie to od razu do szpitala, na szczescie bylo nizsze ale i tak nie perfekcyjne

a powiedz mi czy ty tez czulas tak mocno jak sie maly obracal ?? bo mi w ta niedziele mala dala do wiwatu !!

USG - chlopaki rosną sobie, podobno jak na blizniaki to są duze, jeden wazy 1900g a drugi 2200g, no i najlepsze jest to ze mala wiercidupa Łukaszek zrobil mamie hece i sie odwrócił, wiec obydwaj moi synowie maja ułożenie główkowe, co kwalifikuje mnie do porodu naturalnego, oczywiscie jesli nie bedzie innych przeciwskazań, ale doktor powiedział ze szkoda mnie ciąć. A ja najbardziej boje sie tego ze jednego urodze naturalnie, a drugiego nie dam rady i bede miala nie tylko naciete krocze ale i gage po cesarce....
A jesli chodzi o te komory i reszte to wszytsciutko jest w porzadeczku. Łozysko juz ma jakies zwapnienia, czyli juz jest troszke zuzyte II/III stopien, ale jeszcze ze 2 tygodnie pociągnie moze

Wizyta u gina - no poza tym co powiedzial mi na temat porodu, to przez 3 dni mam stosowac diete surówkową :sorry::sorry::sorry: bo mam wyeliminowac sól diety bo jak dotarlam do gina po tych zajeciach to mialam tak spuchniete kulasy ze masakra... No i z ostatniego 63,2kg zrobilo sie przez 2 tygodnie 66,2 kg czyli 3 kg na plusie, ale podobno to sprawka tych obrzęków. Reasumując jestem 17kg na plus :szok::szok::szok::szok:
Szyjka sie skróciła, ma już tylko 1cm jakos wg pomiaru z badania dowcipnego, wiec mam lezec podobno, no i za 2 tyg w piatek juz nie biore fenoterolu i gin stwierdzil ze pewnie od razu urodze... w piatek wlasnie wtedy mam jeszcze wizyte u niego, a jak co to w niedziele ma dyzur haha to moge rodzic... tylko obawiam sie ze jak odstawie w piatek to nie doczekam do niedzieli. (myślał indyk o niedzieli a w sobote łeb ucieli)
No i 2 tyg temu mialam cisnienie 140/80 ale bylam zla wtedy, no a dzisiaj jak mi zmierzyl to bylo 155/90 ale sie zasapalam bo buty zakladalam, za chwile jak zmierzyl to bylo 125/90 czyli i tak to 90 to troche za duzo...

Ależ oni ładnie ważą:-) No i tak mało Ci zostało do porodu.. Ale będzie gites:-)

a wlasnie bylo pytanie o seks !! moj gin powiedzial mi dzis ze wszystko zalezy od szyjki ... ze poki jest w dobrym stanie to mozna sobie spokojnie szalec !! a od 36 tyg obowiazkowo z gumka bo sie uwrazliwia na sperme !! i co ciekawsze zarowna taka podawana dowcipnie jak i podawana doustnie !!!! i nalezy wziac to sobie do serca :) no i powiedzial ze jesli jest ochota to nie ma co sie ograniczac bo potem bedzie dluzsza przerwa :)
My od wczoraj już bez spermy do środka. Mój się pięknie słucha:-) No ale dziś niestety bolało mnie w środeczku podczas seksu, w ogóle podczas wkładania, masakra, jakoś ciasno było:dry:

no fiknela sobie ... ale zobaczymy co bedzie dalej !!

Swietnie ze takie dobre wiewsci przynioslas:) co do przezyc to troche duzo jak na jeden wieczor ale najbardziej podoba mi sie ta ddruga akcja z mandatami:) tez bym tak zrobila bo jestem bardzo zlosliwa dla ludzi ktorzy wsiadaja za kierownice a wcale jezdzic nie umieja i sie do tego nie nadaja!!!

Ja jestem rozczarowana. Z przyczyn niezależnych ode mnie musiałam mieć przestawioną wizytę usg 3D/4D na poniedziałek na godzinę 19! Byłam tak cholernie wściekła, o mało się nie rozryczałam hehe. Bo czekałam strasznie długo na to usg i jeszcze kolejne 3 dni czekania.. Peszek. No ale jakoś wytrzymać muszę, szkoda, że to będzie w tygodniu stresującym dla mnie, ale może i dobrze? Mała mi osłodzi stresy:-p Musiałam się odstresować i zjadłam niedobrą bułkę z McD a raczej kawałek tylko bo niedobra była i piłam sobie Colę. Nie wiem czy nie za dużo, ale więcej niż puszeczkę...:zawstydzona/y:

to kochana napisz mi eska jak po usg w poniedzialek bo ja juz bede w szpitalu niestety:-(

Witam sie wieekendowo:-)ja zabieram sie zaraz za sniadanko i do dziela:tak:dzis musze zrobic gołabki i ciasto Ptasie mleczko.Potem sprzatanie i chyba pojade na chwile na cmentarz z tesciowa:wściekła/y:miala jechac wczoraj ale jak powiedzialam ze pojade jutro po kwiaty to zmienila plany:wściekła/y:chyba liczy na pastowanie pomnika przezemnie:tak:i grubo sie pomyli;-)

:-(Dziś 3 dzień mojego ''dziwnego przeziębienia'', które o dziwo wyglada na zatoki, schodzi mi ropa :/ do tego zaczynam sucho coraz częściej kasłać, ból gardła nie mija a wręcz jest chyba bardziej rozwiniety proces zapalny:-(nie mam gorączki tylko osłabienie,nie mam w ogóle smaku ani nie czuję zapachów,
Co na suchy kaszel w ciąży jest dobre ?:-(

Cześć dziewczyny no i zaczynamy weekend, jeszcze 2 weekendy i jak zostane w dwupaku będę happy, dziś po założenu kolejnej globulki clotrimazolum już pieczenie było dużo słabsze więc kontynuuje leczenie infekcji.

reklama
Kopciuszku i NeSSi a jak tam wasze brzuszkowe samopoczucie? Zastanawiam się czy taki mały pół godzinny spacerek z mężem mi nie zaszkodzi, bo muszę co nieco dokupić do szpitalnej torby. Jak myślicie?

Do góry