reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

a wage dziecka okreslaja mierzac ci brzusio na wizycie, jezeli pomiary masz w normie to i dzidzius ma normalna wage... przynajmniej tak mowila mi polozna a inna znajoma miala mierzony brzusio i w 30 tyg miala wymiary na 38 i od razu skierowali na USG itp;-)
zgadza się :tak:, u mnie też nie robią usg tylko na podstawie wzrostu brzucha i przybierania na wadze matki określają wagę dziecka i mój maleńki waży na chwilę obecną ok 3500-3600
dzisiaj byłam na wizycie u położnej i tak mi wyściskała brzuch ze szok ,sprawdzała ułożenie małego a ja myślałam że oczy mi z orbit wyskoczą , ale przynajmniej dowiedziałam się że leży już prawidłowo i tak naprawdę w każdej chwili może się zacząć :tak:
dlatego jutro akcja "wicie gniazda" :-) czyli rozkładamy łóżeczko i przewijak , no i przygotowujemy wszystko na przyjście małego :-)
dobrej nocki ;-)

reklama
dziewczyny byłam dzis na wizycie i..... mam juz skierowanie do szpitala no i albo w poniedziałek albo w czwartek ide juz :))) wszystko bedzie jasne w poniedziałek z rana-musze przyznac ze bardzo sie stresuje moze dlatego ze juz tak blisko-ale z drugiej strony chce juz miec maleństwo przy sobie..... Lekarz powiedział że jezeli przyjmą mnie w poniedziałek to cesarke powinnam miec od razu w przyszłym tygodniu, a jezeli w czwartek to 9 prawdopodobnie(czyli zrobie sobie prezent na urodziny bo mam 10)..... Dzis juz sprawdzałąm czy wszystko mamy dla małego i czy ja wszystko mam....Chyba z nerwów.....
Jeżeli zdąże w poniedziałek a nie wezmą mnie do szpitala to sie jeszcze odezwe żeby powiedziec co i jak.....
Helenko bedziemy trzymac kciuki :)))

a co do ktg to u mnie babka nie robila w cale... powiedziala ze jakby cos lapalo to przyjechac do szpitala to zrobia i tyle... wrrrr

Helenko bedziemy trzymac kciuki :)))

a co do ktg to u mnie babka nie robila w cale... powiedziala ze jakby cos lapalo to przyjechac do szpitala to zrobia i tyle... wrrrr

Tez sie martwilam tym ktg, bo z pierwszym dzieckiem mialam bardzo czesto a teraz nic. No i lekarz wytlumaczyl, ze nie ma sensu, chyba ze bedzie sie cos dziac (to wlasnie w szpitalu zrobia na pogotowiu) lub jak bede po terminie. Ale wolalabym choc raz miec np teraz, zeby chociaz posluchac serduszka ;-)

reklama
Do góry