reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

wg mnie najbardziej szkodliwe dla wszystkich jest POPADANIE W PARANOJE !!! i skoro lekarz mi mowi co jest dla mnie dobre to czemu mam mu nie ufac ?? poza tym jak juz ktos powiedzial "co lekarz to opinia"!! chocby to ze moj gin jak i banda jego kolegow po fachu uwaza ze nie powinno sie w ciazy robic USG przez pochwe a 100 innych powie ze to jest nieszkodliwe a jeszcze 100 kolejnych ze to jest konieczne !!! podobnie sie sprawa ma z owym kieliszkiem wina czy koniecznoscia wykonywania KTG ...

reklama
PISZESZ ZE najgorszy nałog Twoim zdaniem to palenie papieosów ale wydaje mi sie ze dlatego tak piszesz bo tylko taki nałog "przezywałas" czy w rodzinie czy cos ,...... takie mam wrazenie bo moze jakbys widziała jak umiera ktos po narkotykach tymbardziej z rodziny czy cos to mysle ze miałabys inne zdanie i ze było by takie ze NAJGORSZY NAŁOG TO NARKOTYk niechce wypowiadac sie za Ciebie ,....... tylko tak mi sie wydaje ze ludzie z czym maja doczynienia uwazaja ze gorsze czy cos ... a jak sie z czyms nie ma .. to w sumie nie wie sie nic na ten temat...

Zgadzam się, niestety wiem coś o tym :(

Takich linkow jezeli chodzi o dym nikotynowy tez jest w internecie sporo !!!

A ten link mowi o dostarczaniu dziecku dziennie tej lampki wina !!!!!A mysmy mowily o sporadycznych sytuacjach jak naprzyklad cisninie Mei ! MOj gin twierdzi tak samo na cisninie lampka wina !raz na jakis czas !

przeciez nikt nie mowi ze mam pic dziennie i nie wiadomo jakie ilosci !! po prostu powiedzial ze jak bardzo spuchne to w ramach poprawy krazenia powinnam ta lampke wypic i z pol godziny moczyc sie w wannie z dosc ciepla woda !!! /co tez wszedzie slysze ze jest w ciazy niedopuszczalne!!/

No cóż, z teściowymi to tak czasem bywa. Tak jak moja chce ubierać Karola na różowo! :)
Bo kiedys kolor niebieski byl kolorem maryjnym a czerwony Chrystusa :) Penwie dlatego chce ubierac malego w roze !!!!!:-D:-D

Boze bron !!!!!!!

Ja naprzyklad lubie jak moj sie ubierze w pastelowe roze koszulke czy sweter ...no ale zeby dzidziusia wozic w rozu i slyszec "jaka sliczna dziewczynka " to troche nie teges ahahah !

przeciez nikt nie mowi ze mam pic dziennie i nie wiadomo jakie ilosci !! po prostu powiedzial ze jak bardzo spuchne to w ramach poprawy krazenia powinnam ta lampke wypic i z pol godziny moczyc sie w wannie z dosc ciepla woda !!! /co tez wszedzie slysze ze jest w ciazy niedopuszczalne!!/
Jak bym nie mieszkala tak daleko od ciebie zaczelabym sie zastanawiac czy my aby nie chodzimy do tego samego gina ahahahahah !
twoj tak bardzo przypomina mi z twych opowiesci mojego ze szok

reklama

To co Ci ginka mówi, to sa tzw. metody starej daty ;) Ja takie słyszałam od wszystkich ginów "starej szkoły" :) To już kwestia Twojej decyzji czy słuchać czy nie. Ja tam żadnemu lekarzowi w 100% nie ufam i jakoś dobrze na tym wychodzę do tej pory (a sporo w życiu niestety lekarzy przeżyłam).

Tak dla porónania, bo mi się tak śmiesznie skojarzyło.
Kojarzycie z lekcji muzyki granie zbiorowe na flecie ?:) Otóż ja jestem z wykształcenia dyrygentem i mam do tego fakultet metodyczny. I wg nowych badań granie zbiorowe na flecie niszczy słuch dzieci! :) No i tak to jest z tymi starymi i nowymi szkołami. Rozmawiałam z setką nauczycieli i każdy "starej daty" twierdzi , że to dyrdymały, bo granie na flecie prostym uwrażliwia i poprawia słuch. I one nadal będą uczyć po swojemu, a ja po swojemu. Tak też jest z lekarzami, są tacy co im się sprawdziły stare teorie i będą się tego trzymać do śmierci ;) To tyczy się palenia, picia, brania witamin (ja np przez calutką ciążę żadnych dodatkowych nie brałam oprocz foliku, nic zupełnie ani żelaza, ani magnezu itd itp), robienia usg (są tacy co twierdzą, że w ogole robienie więcej niz 3 usg w ciazy jest szkodliwe), ktg itd itp :)

Do góry