reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
my ju zjedlismy zope a zaraz biore sie za spagetti!!

jak tam Twoje spagetti? moje wyszło pyycha jak zwykle :p z tą kiełbasa lepsze niż z mielonym :happy2: ja robie na cebulce,koiełbasce/mięsku/duużo pomidorków, koncentrat pomidorowy i duużo przyprawy do kuchni włoskiej,pyycha. I makaron nie al dente,tylko minutke dłużej trzymam żeby się fajnie nawijał na widelec mniam mniam. Teraz murzynka przełożę marmoladką, i spadamy na szoping do stolicy podkarpacia :] kurde ale wy drukujecie tych stron ;-)
miłego popołudnia :]

Chcialabym byc juz na tym etapie zakupow :happy2: Teraz to juz wiem ze jestem dziwno bo poza wozkiem zlozonym w kartonie nie mam jeszcze nic :-) ale ja jestem z tych typow dla ktorych zawsze na wszystko jest jeszcze za wczesnie i ogolnie maja duuuuuuuzo czasu :sorry2:

kochana ja to doslownie w tym tyg wszystko kupuje,,,, doslownie jakbym czula ze pozniej bedzie za pozno.,,, jakos tak na wicie gniazdka mi sie zebralo........

Chcialabym byc juz na tym etapie zakupow :happy2: Teraz to juz wiem ze jestem dziwno bo poza wozkiem zlozonym w kartonie nie mam jeszcze nic :-) ale ja jestem z tych typow dla ktorych zawsze na wszystko jest jeszcze za wczesnie i ogolnie maja duuuuuuuzo czasu :sorry2:

Emira ja też tak miałam do momentu kiedy lekarz nie powiedział, że mój mały należy do tych śpieszących się dzieci i do terminu raczej nie dochodzę ;)
A jak się zebrałam to wszystko poszło łatwo, z tym,że wózek to kupię po porodzie (też ze względu na rozłożenie wydatków w czasie). Na wyjście ze szpitala wystarczy nosidełko do samochodu :)

Witam się,
młody już w przedszkolu, ja jem śniadanko (naleśniki z serem z wczoraj i kakao).
Mam na dziś ambitne plany porobienia wielu rzeczy, ciekawe co z tego wyjdzie bo moje lenistwo ostatnio zwycięża :-) Wczoraj zapomniałam pojechać na ekg, normalnie jak po porodzie to się nie zmieni to będę musiała jakiś specyfik z lecytyną zakupić :-D
Ja też chce śnieg!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem zimową dziewczyną, urodziłam się w styczniu i uwielbiam jak jest biało wokoło, z pierwszego śniegu cieszę się jak dziecko.
Ale mnie spojenie pobolewa, czuję się jak staruszka :-D
Mi śnieg nie zawadza, ale euforii nie wywołuje u mnie. Ja też dziś mam ambitne plany - nie sprzątałam nic w domciu bo miałam egzamin a potem byłam na zakupach, teraz Mój jest w pracy to się relaksuję, wieczorkiem zabiorę się za naukę:-) Czasem trzeba nic nie robić:-) Zwłaszcza jak głowa boli:-(

kochana ja to doslownie w tym tyg wszystko kupuje,,,, doslownie jakbym czula ze pozniej bedzie za pozno.,,, jakos tak na wicie gniazdka mi sie zebralo........

Widze ze jestes w 35 tyg to mi jeszcze w sumie jeszcze 2 tyg zostalo do tego etapu wiec licze na to ze mnie "wicie gniazdka" tez dopadnie :-)

Emira ja też tak miałam do momentu kiedy lekarz nie powiedział, że mój mały należy do tych śpieszących się dzieci i do terminu raczej nie dochodzę ;)
A jak się zebrałam to wszystko poszło łatwo, z tym,że wózek to kupię po porodzie (też ze względu na rozłożenie wydatków w czasie). Na wyjście ze szpitala wystarczy nosidełko do samochodu :)

No wlasnie z tym zabraniem sie jest najgorzej - czasem patrze na te listy zakupow i mi sie wydaje "pikus" - dwa dni i kupione :tak: a innym razem jak na nie patrze to nie wiem od czego zaczac i wtedy je odkladam :-p

Nie gadaj bo sliczna wage mial w tym tygodniu !

Ja licze ze moj jakos 2500 powinnien miec ! Jak to shizy lapie co by zas kurczaczka nie urodzic i strasznie wage przezywam :sorry2:
Ja też właśnie mam jakieś schizy na pkt wagi dziecka:-) Spodziewałam się, że w pon na usg 3D dowiem się, że Myszka ma ponad 2kg, ale 1971 to też super, zwłaszcza, że to dziewczynka:-) Usg kolejne, zwykłe już, mam 12.11 to już będzie ponad 2kg:-)

jak tam Twoje spagetti? moje wyszło pyycha jak zwykle :p z tą kiełbasa lepsze niż z mielonym :happy2: ja robie na cebulce,koiełbasce/mięsku/duużo pomidorków, koncentrat pomidorowy i duużo przyprawy do kuchni włoskiej,pyycha. I makaron nie al dente,tylko minutke dłużej trzymam żeby się fajnie nawijał na widelec mniam mniam. Teraz murzynka przełożę marmoladką, i spadamy na szoping do stolicy podkarpacia :] kurde ale wy drukujecie tych stron ;-)
miłego popołudnia :]

wlasnie czekam az sie makaron dogotuje!!

No są linki, ale pytam się który jest sprawdzony :)

purchawka ci sprzedajacy to raczej wiekszosc sprawdzonych ale my glownie kierujemyu sie tym zeby jak najwiecej potrzebnych rzeczy kupic u jednego sprzedawcy !! dlatego poprzegladaj tych co tam sa i wybierz takiego u ktorego najwiecej kupic zeby nie przeplacac za przesylke !!

mataka mi sie tez ten z misiami bardziej podoba!!

reklama
No wlasnie z tym zabraniem sie jest najgorzej - czasem patrze na te listy zakupow i mi sie wydaje "pikus" - dwa dni i kupione :tak: a innym razem jak na nie patrze to nie wiem od czego zaczac i wtedy je odkladam :-p

Oj ja się długo zbierałam, żeby nawet listę zrobić. A potem w sumei wszystko kupiłam w 2 dni :) Ale siedziałam nad tym od rana do nocy :) Może zabrałam sobie radośc kupowania "po trochu" i dawkowania przyjemności, ale co tam :) Dla mnie najważniejsze, że to co najważniejsze już jest :) No może jeszcze oprócz paru szczegółów (moja lista z ok. 110 pozycji skurczyła się juz tylko do 15) :)

Do góry