reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Czasem te moje skurcze Braxtona troszkę bolą. Któraś też tak ma? Wiem, że im bliżej porodu tym większy ból takich skurczy. Na ogół mam bezbolesne, ale czasem dają o sobie znać w troszkę boleśniejszy sposób.

A ja dzisiaj byłam na usg i dowiedziałam się,że moja Malutka waży 2915 gramów, ma ślicznie rozwinięte płucka i serduszko no i jest gotowa na wyjście więc możemy się szykować:tak::tak::tak::-)
ale jestem szczęśliwa:-D

Czasem te moje skurcze Braxtona troszkę bolą. Któraś też tak ma? Wiem, że im bliżej porodu tym większy ból takich skurczy. Na ogół mam bezbolesne, ale czasem dają o sobie znać w troszkę boleśniejszy sposób.

Ja tak mam;-) Przyzwyczaiłam się już chyba...boli jakbym miała okres dostać...

My uzgodniliśmy rodzinnie, że prezentów nie kupujemy bo Martynka będzie naszym rodzinnym prezentem gwiazdkowym:tak::-)

A ja mam w Polsce tylko mame i siostre . Ustalilysmy, ze zadnych imienin nie obchodzimy (oczywiscie zyczenia tak) a na urodziny zamykamy sie w kwocie 100 zl. I ja kupuje siostrez z mama na pol a one mi a mamie ja z siostra. Oczywiscie prezenty dla dzieci na kazde urodziny to inna sprawa. Natomiast jesli chodzi o swieta to kazdy kazdemu kupuje ale wczesniej (ze 2 miesiace) tak podgadujemy co by sie komu przydalo - taka slowna lista do Mikolaja. Najgorzej jest z kupieniem czegos dla facetow. W tym roku wszyscy maja jednak mnostwo wydatkow - My dom i dzidzius, siostra chce kupic mieszkanie i posul im sie samochod, wiec umowilismy sie ze rezenty beda symboliczne typu ksiazka, tusz do rzes, kapcie, skarpety . A oczywiscie dzieci dostana cos fajnego. Zawsze jakos sie umawiamy wczesniej jakiego typu to beda swieta w zaleznosci w jakiej syt jestesmy. W rodzinie mojego M jest inaczej - wszyscy kupuja sobie wina i ylko drobiazg a za to dzieci dostaja kosmiczne prezenty - i tak moze tez byc bo w zasadzie nasze rodzinki sie nie mieszaja w swieta :)

U mnie na okres to swoją drogą, czasem tak pobolewa, ale bez skurczy to mam, ale czasem właśnie jak mam skurcza to czuję się jakby mi ktoś brzuchol napełniał powietrzem (o, jakby ktoś pompował niczym koło pompką) i to wtedy ciut pobolewa. Ale szybko puszcza.

Oj Natalko, cudowne wieści:) Mała extra waży, super, że taka rozwinięta, nic tylko pchać;D Brzuszek już nisko masz?
no właśnie chyba Jej się odwidziało bo brzuch jak wyskoko był tak jest:-D
przestaje rozumieć to moje dziecie:tak:
Pan doktor się tylko zastanwiał gdzie Ona się mieści bo jak myślał,że będzie mniejsza:tak:

reklama
Mi się dziś milutko zrobiło bo Mój na tapecie w kom ma Martynkę z 3D;D Mnie wykopał i wsadził naszą córcię, ale cudownie mi się zrobiło:) Zakochany tatuś:)

Do góry