reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

No siostrami się nie chwaliłaś ;-)
Też sobie tłumaczę, że krzywdy nam nie zrobią i że to dla jej dobra, więc z dnia na dzień coraz lepiej do tego podchodzę. Tylko wolałabym, żeby nie okazało się, że Misia się tego 16-tego urodzi... Może to głupie, ale wolałabym, żeby poczekała do Strzelca, zamiast być Skorpionicą ;-)

no ja mam męza i chrzesniaka skorpiona jednak wolałabym zeby moja niunia na strzelca sie załapała:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie dobrze zrobiła ta 2 godzinna drzemka, od razu lepiej patrzę na oczy. U mnie łóżeczko już gotowe odświeżone materac włożony tylko pościel wyprasować i będzie OK. Materac wybrałam kokosowy, fajny, twardy, z gryką nie będę ryzykować bo u mnie co roku jest epidemia moli spożywczych.

myslisz ze te mole spozywcze sie tam zalegna:confused:

Ku mojemu zdziwieniu nie dali... kazali tylko lezec brac magnezin i kontrolowac cisnienie. i teraz w domu to samo. mam brac magnezin 3x1 codziennie mierzyc ciesnienie i zapisywac wartosci z czym w przyszly czwartek mam isc na wizyte ginekologiczna. tak ladnie to jest ujete na wypisie hehehe
moze gdyby osiagnelo 175/100 tak jak u mojej kolezanki to by mi cos podawali bo jej wiem ze cos dawali.

Ja tez sie dziwie ze przy takim cisnieniu nie dali ci lekow:tak:ja mialam u gina ostatnio 150/80 i juz gin zapisal leki:tak:wprawdzie nie duza dawke ale jednak.

Wybralismy z męzem łóżeczko dla Igorka i dzis lub jutro idziemy kupic :-) napiszcie jak wam sie podoba :tak:

ŁÓŻECZKO KLUPŚ RADEK VII SOSNA+MATERAC G-P-K (797521598) - Aukcje internetowe Allegro

bo miod pierwszego ujrzenia:-D

Mi sie bardzo podoba ale ja juz mam po corci:tak:tylko ze ja kolor wybralabym ciemny:tak:

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
jeszcze widziałam te karuzelki do łóżeczka z projektorem i własnie zastanawiam sie czy juz zamawiac czy nie...
np cos takiego:

Karuzela KARUZELKA z PROJEKTOREM i muzyką -kurier (796036016) - Aukcje internetowe Allegro

Ja sie nad ta wlasnie zastanawiam:tak:

a JA NIEWIEM CZY PIANKA NIWIEM CZY KOKOS NIEWIEM CZY GRYKA

dlatego kupuje Gryka-Pianka-Kokos :-D:-):-)

Ja z corcia mialam z podwójnym kokosem i nie narzekam ale teraz wszedzie widze ta pianke-kokos-gryke wiec taki zamowilam:tak:

która z dziewczyn napisala kiedys odnosnie tych albumow z gerberka ze przyslali jej odpowiedz ze nie przysla jej ale dostanie ten album w szpitalu?????

Mi tak napisali:wściekła/y:

ja nie wiem jak z tej str ogladac... leca mi tylko krotkie 30sekundowe zwiastuny.

Wiesz co b czasami tak sie dzieje ze nie ma calegu filmiku:tak:no i na nastepny dzien jest juz zwiastun:-(ja zawsze ogladam wieczorem okolo 20 i jest codziennie:tak:

A więc tak:

Morfologia:
L- 13,300
Er- 3,870,000
Hb- 11,2g/dl
Ht- 32,7%
płytki- 191,000

Sód- 138mmol/l
Potas- 3,67mmol/l
Kreatynina- 0,53mg/dl
Kwas moczowy- 3,5mg/dl
Białko całkowite- 6,2g/dl

Mocz:
c.wł- 11015
pH- 7
Leukocyty- neg
Azotyny- neg
białko- neg
glukoza- w normie
ketony- neg
urobilinogen- w normie
bilirubina- neg
erytrocyty- neg

USG:
BPD 89/36t.c.
FL 68/35t.c.
AC 326/36t.c.
HC 313/35t.c.
FR(+) FHR(+) FW 2800g z tego się bardzo cieszę:-)
Łożysko II stopień rozwoju. Płyn owodniowy w normie.
to chyba znaczy ze ejstes okazem zdrowia;-)

która z dziewczyn napisala kiedys odnosnie tych albumow z gerberka ze przyslali jej odpowiedz ze nie przysla jej ale dostanie ten album w szpitalu?????

to ja bylam;-)

Elizka super ze w domu jestes lez teraz i wypoczywaj a bedzie dobrze;-)

Karnitynka wspolczuje i z calego serduszka zycze tacie zdrowia!!

co do lozeczka to mamy juz od meisiaca:) zwykle sosnowe lozeczko podobne do tych radkow:)
materacy kokos pianka gryka, i posciel anyalergiczna...
jeszcze musze kupic druga posciel na zmiane..

ja sie mecze pol dnia z magisterka...ehhh i zrobilam juz wszystko co mozna bylo zeby odwlekac...
gadalam z mama z tata, szukalam nowego auta, zadzwonilam do obu siostr...a teraz wymyslilam pestekst pt rozmowy w toku:-D

Eliza, myślałam, że na Żelaznej byłaś. Ja wstępnie myślałam o Karowej, ale ostatnio położna mi powiedziała, że często się zdarza brak miejsc i odsyłają. A za te luksusy płaciłaś coś?
Teraz pojawiła mi się drobna szansa rodzenia na Żelaznej, za darmo. Dużo dobrego słyszałam o tym szpitalu i pamiętam jak ty go zachwalałaś.
Cieszę się, że tak dobrze wyrażasz się o Karowej bo nie sądziłam, że takie dobre warunki tam są, nastawiałam się na tamtejszy szpital ze względu na doświadczenie lekarzy i sprzęt.
to wszystko jest w standardzie ! :tak: Nie ma innych sali. szpital jest naprawde na światowym poziomie Nie placilam ani grosza za nic. Dostać się jest masakrycznie cięzko. Wiem,że pierwszeństwo maja kobiety ze wszytskimi problemami zwiazanymi z ciaza (cukrzyca, wady genetyczne, choroby dzieciatka wymagajace natychmiastowej pomocy po porodzie, ciaze zagrazajace wczesniejszym porodem itd itp) oraz kobiety, które prowadził lekarz z przychodni na Karowej... Ogólnie trzeba mieć dużo szczęści żeby tam rodzić !
Poród rodzinny jest darmowy, znieczulenie-400zł., wynajęcie położnej -1200zł.
Za nic więcej się nie płaci :tak:

Ostatnia edycja:
Jak czytam o wyborze szpitali to zazdroszczę tym które mieszkają w większych miastach i mają wybór. U mnie jest jeden szpital nieduży warunki średnie, opieka też, nie ma możliwości wykupienia znieczulenia ani wynajęcia położnej, niektórzy lekarze za obecność przy porodzie wołają 1000zl.Jedyne co jest to możliwość porodu rodzinnego- 90zł w osobnej sali i wybór pozycji rodzenia.

reklama
Do góry