reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Mi ostatnio jakoś mało wchodzi. Nawet sałatki dotąd lubiane przestają smakować. Wybredna jestem ostatnio:p Najchętniej nic bym nie jadła.

reklama
Lecę robić kolację a potem się opluskać:)) No i zamierzam wieczorkiem luknąć Sezon na Misia. Już to widziałam z Moim J., ale nie zaszkodzi obejrzeć drugi raz:p

Lecę robić kolację a potem się opluskać:)) No i zamierzam wieczorkiem luknąć Sezon na Misia. Już to widziałam z Moim J., ale nie zaszkodzi obejrzeć drugi raz:p

ja tez zaraz robie kolacyjke - mamusia zapodala pierogi ruskie :) a potem tez sezon na misia ale ja do towarzystwa bede miala tylko Agatke i Matylde ... albo az Agatke i Matylde :)

Hej dziewczynki. Wpadam do was na chwilke nawet nie marzę by nadrobic bo podobno tesknicie;-)
Eh u mnie nie ciekawie, jadę na maxymalnych dawkach lekow i nie dosc ze zle sie po nich czuje i organizm szwankowac zaczyna to jeszcze powoli przestaja byc skuteczne - wieczorne skurcze sa na porzadku dziennym i caly czas z mezem zyjemy w pogotowiu porodowym:-(
Mialam na nich w domu wytrzymac do 18 listopada i potem w miare bezpiecznie moglabym zaczac rodzic , ale rozmawiałam z lekarzem i w ten poniedziałek idę do szpitala z nadzieja ze jeszcze tam troche wytrzymam albo bedzie decyzja o odstawieniu lekow i porodzie.
Strasznie się tego wszystkiego boję bo mała infekcje cytomegalia przechodziła i jest słabsza od calkiem zdrowych dzieci i powiklania moga byc zwlaszcza jesli bedzie wczesniakiem. Co dzień się modlę zeby jeszcze kolejny dzień móc wytrzymac ale nie wiem jak bedzie:-:)-(trzymajcie za nas mocno kciuki, mam nadzieje ze wszysko bedzie dobrze. Pocieszam się tylko tym że Jutki dziewczynki zdrowe i ladnie rosną.
całuje was wszystkie bardzo mocno i oszczedzajcie sie dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny:tak:

Kochana dasz rade ! Ja jestem w podobnej sytuacji tyle tylko,że ciąża młodsza :-( Tez biore najwiekszą ,dopuszczalna dawkę leku i wszystkie możliwe rozkurczowe ! Założonony peser, bo szyjka przez to wszytsko zaczeła sie w zastraszającym tepie skracać i delikatnie otwierać :-( ale jestem dobrej myśli ! Tez dziękuje Bogu za każdy każdy dzień i prosze o kolejny ! Leże i łykam garść proszków, bacznie obserwując każde napięcie brzucha !
W razie jak skurcze zrobią sie bardziej niepokojące gnaj do szpitala to podadzą Ci je w formie dożylnej a te są bardziej skuteczne ! Wiem ,bo mnie pare razy też na nie przeżucali jak skurcze wracały !
Trzymam kciuki !

Bo te skurcze nie muszą boleć. Mnie boleć zaczęły dopiero ostatnio i to tak troszkę. Może nie zwracasz na to uwagi? No sama nie wiem, dla mnie dziwne, że nie masz takich skurczy:-)

kurde, ja jakoś nie zauważyłam żeby mi cały brzuch twardniał, osytatnio leżałam trochę w domu to bym zauważyła :confused: jak już mi twardnieje-to tylko prawa strona ale to mały się wypycha i dlatego. będę polować, może jakiś wynajdę ten skurcz hmmm

Hm.... Ja nie mam. I nie miała nic takiego, czasami mnie załaskocze jak się maluch wypycha ale nic mnie nie boli:confused:
To wypychanie to własnie te skurcze ! one nie sa bolesne ...gdyby były to znaczy,ze porod sie moze zblizac !
Ja własnie z takimi wypychaniem znalazlam sie na podtrzymaniu w szpitalu...wiele kobiet tak mysli,ze to dzieciaczek sie wypina a to są własnie te skurcze przepowiadajace,ktore moga wystepowac pare razy dziennie...jak są częściej to trzeba pędzic do szpitala ! dzięki mojej szybkiej reakcji i wcześniejszego uświadamiania lekarza jestem jeszcze w szczęśliwym dwupaku:tak:

kurde, ja jakoś nie zauważyłam żeby mi cały brzuch twardniał, osytatnio leżałam trochę w domu to bym zauważyła :confused: jak już mi twardnieje-to tylko prawa strona ale to mały się wypycha i dlatego. będę polować, może jakiś wynajdę ten skurcz hmmm

kochana mi tez tylko jedna strona sie skurczała-wlasnie prawa ! i tez wygladalo to ja wypychanie a to sa wlasnie te skurcze !

reklama
miałam dzisiaj pizze trzasnąć ale już późno jest :p świeże byułeczki, szyneczka, serek i keczap obowiązkowo HEINZ, mniaaaam. Jutro zamarynuję schabik, w niedzielę rosołek, kluski śląskie i pieczony schab mmmmmmmm :D
o 20:00 jakiś ciekawy film ma lecieć na tefauenie, "Infiltracja " /DiCaprio, Matt Damon, Nicholson-nie widziałam, jak taka obsada to pewnie bedzie dobry. Tylko że ..... pierdzielone reklamy bedą co chwile.. no ale w naszym stanie to jest wskazane, taka przerwa na siku hiihi. Na jedynce zawsze mnie wkurzało że nie ma reklam, a na innych programach mnie wkurza że są.. i dogodź tu babie :-p

Do góry