reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja wlasciwie widze roznice jak mi brzuszek twardnieje a jak sie mala wypina :) najfajniej jest jak zacznie odginac glowke do tylu :) wtedy w miejscu gdzie zwykl byc zoladek pojawia mi sie na brzuchu taka mala kuleczka /tak troche wieksza od piesci/ a jak ja poglaskam to ucieka :)

haha noooooooo te dzieciaczki są super, jak się je popchnie czy coś to uciekają :D ale niedługo już nie będą mogłu uciec :D aaa Twoja sie nie obróciła jeszcze skoro głowę czujesz ? mój już podobno ładnie ułożony. Tylko że jak ma czkawkę, to czuje po prawej stronie brzucha jak czkawkuje, a tam powinien mieć pupe :confused: 19stego ide do doktorka to zobaczymy, pewnie ładnie na wadze przybrał jak mamusia hahha, już chyba mam z 25kg na plusie. Matko, nie poznam siebie po porodzie chyba jak mi tak spadnie może z 15kg na dzień dobry :p

reklama
:zawstydzona/y:Dziewczyny jesli moge prosic to napiszcie mi jaki macie sluz:zawstydzona/y:do tej pory nie miałam prawie wcale , a dzisiaj mi normalnie taki galaretowaty leci i juz mam stracha ,ze cos sie dzieje:szok:

No ale ja czuje taka kulke jak sie wypycha raczka- teraz wiem ze to raczka bo wiem jak lezy;-) To chyba jakos inaczej te Twoje wypychanie wyglada. Mi nie twardnieje brzuch tylko fale dunaju mam, widze te ruchy. Chociaz czasem tez mam twardy brzuszek- ale tego to zupelnie nie odczuwam, dopiero jak sie pomacam.
Kurcze Eliza, Ty to jednak masz intuicje, dobrze że tak szybko zareagowalas
No nie jak sie rusza to nie jest to to...mi sie poprostu tak napinał z prawej strony...czułam jak pulsujaco rosnie i za chwile puszcza... i o ile bylo to pare razy dziennie to bylo ok -lekarz kazal wtedy sie polozyc i wziasc nospe,ale jak zaczely sie robic jeden po drugim to juz wiedzialam ,ze cos zaczyna sie dziac...
To ,ze tak szybko zareagowalam to zasługa mojego lekarza, który rozmawiał ze mną na ten temat przy każdej wizycie:tak:

haha noooooooo te dzieciaczki są super, jak się je popchnie czy coś to uciekają :D ale niedługo już nie będą mogłu uciec :D aaa Twoja sie nie obróciła jeszcze skoro głowę czujesz ? mój już podobno ładnie ułożony. Tylko że jak ma czkawkę, to czuje po prawej stronie brzucha jak czkawkuje, a tam powinien mieć pupe :confused: 19stego ide do doktorka to zobaczymy, pewnie ładnie na wadze przybrał jak mamusia hahha, już chyba mam z 25kg na plusie. Matko, nie poznam siebie po porodzie chyba jak mi tak spadnie może z 15kg na dzień dobry :p

no wlasnie byla dlugo w ulozeniu glowkowym a ostatnio sie jej odwidzialo i sie przekrecila ... czekamy teraz czy obroci sie znowu czy nie bardzo ...

:zawstydzona/y:Dziewczyny jesli moge prosic to napiszcie mi jaki macie sluz:zawstydzona/y:do tej pory nie miałam prawie wcale , a dzisiaj mi normalnie taki galaretowaty leci i juz mam stracha ,ze cos sie dzieje:szok:

hmm. U mnie od początku coś tam widać na wkładce, ale żadnego dziwnego kolou, taki biały mleczny normalny, na wkładce jak zaschnie to może wygląda jakby mleczno-żółty. Jak coś cięższego podniose albo się zmęczę - to poleci więcej. Ale to jest norma podobno

Czy wiecie moze od ktorego tygodnia dzieciaczki maja na tyle malo miejsca w brzuchu ze wyraznie sie to przeklada na spadek aktywnosci?

Dziewczyny ja tylko na chwilke :)
Melduje sie ze juz jestem ! I jestem padnieta ,caly dzien poza domem !
A wiec my juz po 3d ,Filip pozostał Filipkiem i nawet sie nie chowal aby nam to pokazac :) Jak wczesniej zaciskal nogi tak teraz na pierwszy rzut pokazal wlasnie jajka !Sa duze ahhahah kazdy by poznal ze to dzwonki :)
Wszystko ok ze mna ( choc cisnienie wysokie - stres :) Szyjka sie skrocila ale to juz normalne na tym etapie :) Skurcze maja byc i dobrze ze sa bo to przygotowuje macice do wielkiego dnia :) Bol jak na miesiaczke tez moze byc ( a taki mnie lapie od 2 nocy ) ,no ale mam sie oszczedzac aby jak najdluzej nosic malca ,choc juz jest donoszony wagowo napewno ....
Wiec moj Fifi przyjoł pozycje do startu i jest glowka w dol i juz nie mam miejsca aby sie odwrocic ( tak zanurkowal ze za bardzo buzi juz nam nie pokazal :( ,jest juz za duzy na foty i ciezko bylo mu przypozowac ,film mam 30 minutowy ale foty fajnej niet :(((( ,ilosc wod prawidlowa ,jak tylko mnie gin zobaczyl z bebzonem stwierdzil " no brzuszek jest naprawde duzy jak na ten czas ciazy " WIEM CZUJE TO W PLECACH !Ale spoko ,maly zdrowy i spory na dzien dzisiejszy wazy 3000 Gram !!!!!!!!!!!!!!! Pytam jak wycisne takiego klocka jak do terminu mam jeszcze 4 tygodnie ?????
NO ale spoko ,zobaczymy.Za 2 tygodnie jedziemy ustalac wsio jezeli chodzi o porod ,bo raczej bede rodzic we Wroclawiu u wlasnie tego gina !
I pod koniec listopada ,poczatek grudnia klada mnie do szpitala ( chyba ze cos sie szybciej zacznie dziac - a moze ze wzgledu na wage malego )
porobia badania i stwierdza jak bedzie bezpieczniej dla mnie i dla malego abym rodzila ! NO i tam juz urodze !

Wiecej opisze jutro dzisiaj padam na pysk !!!!!!!!!!!

Buziaki dla was wszsytki !!!!

Teskniłyscie ??? ;)

Elizka - super ze cie wypuscili ,sciskammmmm mocno :)

Nie czytam nie nadrabiam nie mam siły - JUTRO !!!!!

reklama
Do góry