reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Mnie wiele osób mówiło, żeby maluszka nie kłaść na kokosie bo jest za twardy, na początek ponoć lepsza gryka a kokos jak już będzie dzidziuś starszy.

Ja mialam podwojnego kokosa z corka i jest wszystko ok.

Sliczna ale cena jest powalajaca:tak:choc powiem ci ze moim zdaniem gdyby nie te wydatki to warto:tak:

martwilysmy sie o ciebie kobietko !!! ale wiesz tyle kciukow to jak moglo sie to inaczej skonczyc !! smiem twierdzic ze moja Agatka to za rówiesniczke Gabrysie tez kciuka sciskala :) a moze ssala ...

jasne ze dziewczynka to lepiej jak bedzie drobniutka :) moja niunia tez pewnie wazy niewiele wiecej :) ponoc idzie na 3100 :) zobaczymy czy pan doktor trafi z waga :)

czy to chodzi o ten slynny krazek ??

Nie wiem czy to nie jest jakis krazek:confused:bo slyszalam ze takie cos istnieje:tak:

:zawstydzona/y:Dziewczyny jesli moge prosic to napiszcie mi jaki macie sluz:zawstydzona/y:do tej pory nie miałam prawie wcale , a dzisiaj mi normalnie taki galaretowaty leci i juz mam stracha ,ze cos sie dzieje:szok:

Ja sluz mam normalny,moze jest go troszke wiecej ale to akurat jest tez norma a moimo tego gin przepisal mi Gynalgin na ewentualne wyleczenie.

Taka galaretka moze oznaczac czop sluzowy ale to byloby raczej chwilowe.

wlasnie cherie ja sie zastanawiam ze jak pojde do szpitala to mam zabrac ze soba leki ktore normalnie biore ?? czy dostane je na oddziale ??

U mnie trzeba bylo zabrac:tak:najlepiej zapytaj gina.

Dziewczyny ja tylko na chwilke :)
Melduje sie ze juz jestem ! I jestem padnieta ,caly dzien poza domem !
A wiec my juz po 3d ,Filip pozostał Filipkiem i nawet sie nie chowal aby nam to pokazac :) Jak wczesniej zaciskal nogi tak teraz na pierwszy rzut pokazal wlasnie jajka !Sa duze ahhahah kazdy by poznal ze to dzwonki :)
Wszystko ok ze mna ( choc cisnienie wysokie - stres :) Szyjka sie skrocila ale to juz normalne na tym etapie :) Skurcze maja byc i dobrze ze sa bo to przygotowuje macice do wielkiego dnia :) Bol jak na miesiaczke tez moze byc ( a taki mnie lapie od 2 nocy ) ,no ale mam sie oszczedzac aby jak najdluzej nosic malca ,choc juz jest donoszony wagowo napewno ....
Wiec moj Fifi przyjoł pozycje do startu i jest glowka w dol i juz nie mam miejsca aby sie odwrocic ( tak zanurkowal ze za bardzo buzi juz nam nie pokazal :( ,jest juz za duzy na foty i ciezko bylo mu przypozowac ,film mam 30 minutowy ale foty fajnej niet :(((( ,ilosc wod prawidlowa ,jak tylko mnie gin zobaczyl z bebzonem stwierdzil " no brzuszek jest naprawde duzy jak na ten czas ciazy " WIEM CZUJE TO W PLECACH !Ale spoko ,maly zdrowy i spory na dzien dzisiejszy wazy 3000 Gram !!!!!!!!!!!!!!! Pytam jak wycisne takiego klocka jak do terminu mam jeszcze 4 tygodnie ?????
NO ale spoko ,zobaczymy.Za 2 tygodnie jedziemy ustalac wsio jezeli chodzi o porod ,bo raczej bede rodzic we Wroclawiu u wlasnie tego gina !
I pod koniec listopada ,poczatek grudnia klada mnie do szpitala ( chyba ze cos sie szybciej zacznie dziac - a moze ze wzgledu na wage malego )
porobia badania i stwierdza jak bedzie bezpieczniej dla mnie i dla malego abym rodzila ! NO i tam juz urodze !

Wiecej opisze jutro dzisiaj padam na pysk !!!!!!!!!!!

Buziaki dla was wszsytki !!!!

Teskniłyscie ??? ;)

Elizka - super ze cie wypuscili ,sciskammmmm mocno :)

Nie czytam nie nadrabiam nie mam siły - JUTRO !!!!!

Jaka piekna waga:tak:twoj synus trosnie w takim tepie co moja córa:tak:;-)

A ja mam pytanko do was.Boli mnie czasami tak jaby jajnik:-(raz z jednej strony po jakims czasie z drugiej,czy to jest normalne czy raczej mam panikowac?Jak to jest u was?

Aśka, jakie super wiadomości. Fifi kawał chłopa!

plusie. Matko, nie poznam siebie po porodzie chyba jak mi tak spadnie może z 15kg na dzień dobry :p

Mnie spadło po porodzie 4kg. Bez sensu! Kolejne 4 jakoś też same spadły, a reszta została i - co gorsza - znowu zaczęłam przybierać.

Wy się wszystkie martwicie, żeby dotrwać do terminu, a ja przeżywam, że pewnie przenoszę. A tak mi się już nie chce dźwigać!

eee no, ja słyszałam że cały brzuch twardnieje bo to macica sobie ćwiczy, a ona jest "okrągła" więc cała powinna twardnieć równomiernie. Jak mi się wypycha to czuje że się tam rusza, i na bank to jest wypychanie bo aż faluje brzuch. A takie skurcze to niby cały brzuch obejmują i trwają kilkanaście sekund, a to chwilke, kopnie czy coś i dlatego taki wypych robi że aż to widać, wątpie że to skurcz..
hmmm skurcze to cala macica sie obkurcza i wstaje taka pileczka twarda z brzucha...czuc ja po prostu cala...
i trudno pomylic to z ruchami i wypinaniem...bo ciagnie w dol jak Cherie napisala jakby chciala wypluc dzidziusia...

Dziewczyny ja tylko na chwilke :)
Melduje sie ze juz jestem ! I jestem padnieta ,caly dzien poza domem !
A wiec my juz po 3d ,Filip pozostał Filipkiem i nawet sie nie chowal aby nam to pokazac :) Jak wczesniej zaciskal nogi tak teraz na pierwszy rzut pokazal wlasnie jajka !Sa duze ahhahah kazdy by poznal ze to dzwonki :)
Wszystko ok ze mna ( choc cisnienie wysokie - stres :) Szyjka sie skrocila ale to juz normalne na tym etapie :) Skurcze maja byc i dobrze ze sa bo to przygotowuje macice do wielkiego dnia :) Bol jak na miesiaczke tez moze byc ( a taki mnie lapie od 2 nocy ) ,no ale mam sie oszczedzac aby jak najdluzej nosic malca ,choc juz jest donoszony wagowo napewno ....
Wiec moj Fifi przyjoł pozycje do startu i jest glowka w dol i juz nie mam miejsca aby sie odwrocic ( tak zanurkowal ze za bardzo buzi juz nam nie pokazal :( ,jest juz za duzy na foty i ciezko bylo mu przypozowac ,film mam 30 minutowy ale foty fajnej niet :(((( ,ilosc wod prawidlowa ,jak tylko mnie gin zobaczyl z bebzonem stwierdzil " no brzuszek jest naprawde duzy jak na ten czas ciazy " WIEM CZUJE TO W PLECACH !Ale spoko ,maly zdrowy i spory na dzien dzisiejszy wazy 3000 Gram !!!!!!!!!!!!!!! Pytam jak wycisne takiego klocka jak do terminu mam jeszcze 4 tygodnie ?????
NO ale spoko ,zobaczymy.Za 2 tygodnie jedziemy ustalac wsio jezeli chodzi o porod ,bo raczej bede rodzic we Wroclawiu u wlasnie tego gina !
I pod koniec listopada ,poczatek grudnia klada mnie do szpitala ( chyba ze cos sie szybciej zacznie dziac - a moze ze wzgledu na wage malego )
porobia badania i stwierdza jak bedzie bezpieczniej dla mnie i dla malego abym rodzila ! NO i tam juz urodze !

no no no piekny klocus;-)
zzazdroszcze ze juz tak blisko!!
ja sie obawiam bo mi ilos ruchow strasznie spadla..juz nie ma po 30 na godzine tylko np 13, 17...
chyba sie musze wybrac na jakies dodatkowe usg...

ja zrobilam domowe hamburgerki na kolacje i zmykam zaraz lulac bo mozg mi sie juz lasuje;-)

reklama
ja wlasciwie widze roznice jak mi brzuszek twardnieje a jak sie mala wypina :) najfajniej jest jak zacznie odginac glowke do tylu :) wtedy w miejscu gdzie zwykl byc zoladek pojawia mi sie na brzuchu taka mala kuleczka /tak troche wieksza od piesci/ a jak ja poglaskam to ucieka :)
U mnie taka kulka to symbolizuje chyba pupkę Małej skoro jest główką w dół:-)

Do góry