reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Juz wrocilam z labolatorium jeju ale mnie kujneła az do tej pory czuje czasem sie postaraja i luzik jak tylko sie wyjdzie a ta jakos sie nie starała i tylko reka boli no nic ide sie polozyc na troche bo jeszcze chora :( :-( ale pani w szatni powiedziala mi ze ale ładnie pani wyglada kiedy pani rodzi mowie jej ze w grudniu 17 a ona juz w grudniu ? jej ale dobrze pani wyglada i pewnie chlopczyk ,.. ? ja mowie ze tak chlopczyk a ona no widac z daleka :-D hehe z kad one to widza ?? hehe

i tez sie nie moge doczekac jej strasznie.......... tymbardziej ze moj brat ma juz swojego dzidziusia od tygodnia ajak sie patrzy na takie malenstwo to jeszcze bardziej nie mozna sie doczekac swoejgo no ale juz niedlugo :-)

widzą to po wygladzie. kobiety spodziewajace sie chlopca przewaznie choc nie zawsze wygladaja na bardziej wypoczete ładne kolorki na twarzy, nieskazitelna skora i ogolnie bije od niej zycie. u mnie od razu wszyscy wiedzieli ze bedzie dziewczynka... jakos super ciemnej karnacji nie mam ale na poczatku wygladalam jak trupek taka biala i jakies czerwone plamki na twarzy teraz juz troche lepiej nie jestem taka blada, mnostwo wypryskow mi wyskakiwalo i ogolnie bylo widac zmeczenie i to jak mala kradnie mi urode. do tego tez inaczej tyje sie. No ale jak juz pisalam nie w kazdym przypadku sie to sprawdza.

co do dzidzi to ja tez cierpie z tego powodu z tym ze moj brat ma juz 5miesiecznego lobuziaka ktorego codziennie odwiedzam i wczuwam sie w role bo bardzo mi to pomaga upewnia mnie a pozatym kocham bardzo tego szkraba i chce juz swoje wziac na raczki. najlepsze jest to ze kacper wszystkich juz osikał to drugie tez zrobil, bardzo czesto mojej mamie uleje na twarz mleczko jak go za bardzo wytarmosi a mu sie wszystko jeszcze w zoladku nie poukladalo a mi nigdy jeszcze zadnego takiego psikusa nie zrobil. Chyba naprawde mnie kocha i wie komu robic balagan a komu nie.

reklama
no to przyjade do was rodzic:-D
kurde mam jeszcze tyle dylematow i w sumie tak malo czasu juz 9 listopad i za 16 dni sciagaja mi fenka...
nie wiem co zrobic z krwia pepowinowa...czy pobrac czy nie..
nie wiem czy sn czy cc i nie wiem w jakim szpitalu...
i nie wiem czy maz ma byc ze mna czy nie....
doffodill wybierasz sie z mezem??

Tak wybieram się z mężem z tym ze czasem nachodza mnie watpliwosci. takie troche to smieszne ale boje sie ze zwieracze podczas porodu nie wytrzymuja a ja wstydliwa jestem ize balaganu narobie albo cos i moj mąż bedzie na to patrzyl a już nie daj boże na dziecko.. hehe niby to normalne ale ja naprawde baaaardzo wstydliwa jestem:-p

witam sie poniedziałkowo..
miałam ciężki łikend ..
ale podołałam..
co gorsza trzem moim kuzynkom śniło się że urodziłam :O
a moj skarbek strasznie nisko sie usadowił.. bo jak kopie w dole to mam wrazenie ze zaraz bedzie juz na finishu..
a do lekarza za niecałe 2 tyg.. dopiero.. :(

Tak wybieram się z mężem z tym ze czasem nachodza mnie watpliwosci. takie troche to smieszne ale boje sie ze zwieracze podczas porodu nie wytrzymuja a ja wstydliwa jestem ize balaganu narobie albo cos i moj mąż bedzie na to patrzyl a już nie daj boże na dziecko.. hehe niby to normalne ale ja naprawde baaaardzo wstydliwa jestem:-p
ja sie boje ze moze miec potem obrzydzenie do mnie....

a co do koloru skory i plci dziecka to nie zawsze sie to sprawdza..
ja jestem blada jak sciana, brzyda jak noc sie zrobilam...druga broda mi urosla i jeszcze naczynka pekaja...:wściekła/y:

ja jestem blada jak sciana, brzyda jak noc sie zrobilam...druga broda mi urosla i jeszcze naczynka pekaja...:wściekła/y:
ja do tego słyszałam że chyba przy chłopczyku brzuch jest bardziej spiczasty a przy dziewczynce ślicznie zaokrąglony..
gdyby patrzec na te wszystkie objawy to ja mam faktycznie dziewuszke :p
blada jak trup przez I i teraz III trymestr.. pryszcze mi wyskakują :( .. brzuch jak piłka :-D i ogólnie kto mnie nie spotka twierdzi ze to na bank dziewczynka :)
a ja i tak mam czuja na chlopczyka :p

o to tez sie martwie ze bedzie mial ten widok przed oczyma za kazdym razem kiedy bedziemy chcieli sie poskubac i ze zrezygnuje bo na sama mysl odejdzie mu ochota...

Tak pisalam wiem ze nie zawsze sprawdza sie to z dziewczynka i chlopcem. u mnie w rodzinie np wszystkim sie sprawdzilo ale to kazdego kwestia indywidualna a ty nie przesadzaj bo widzialam zdj i wcale nie jest tak jak piszesz!!

ja do tego słyszałam że chyba przy chłopczyku brzuch jest bardziej spiczasty a przy dziewczynce ślicznie zaokrąglony..
gdyby patrzec na te wszystkie objawy to ja mam faktycznie dziewuszke :p
blada jak trup przez I i teraz III trymestr.. pryszcze mi wyskakują :( .. brzuch jak piłka :-D i ogólnie kto mnie nie spotka twierdzi ze to na bank dziewczynka :)
a ja i tak mam czuja na chlopczyka :p

heheh nieraz tak sie trafia a moze jednak brzoskwinka jest????? zartuje. z tym brzuszkiem to fakt w moim przypadku. moja bratowa miala taki maly spiczasty i taki ladnie ksztaltny... ja na swoj mowie ze jest jak pilka do kosza albo ta lekarska bo jest wielki co prawda okrogly ale taki rozlany az na boki!! he he

heheh nieraz tak sie trafia a moze jednak brzoskwinka jest????? zartuje. z tym brzuszkiem to fakt w moim przypadku. moja bratowa miala taki maly spiczasty i taki ladnie ksztaltny... ja na swoj mowie ze jest jak pilka do kosza albo ta lekarska bo jest wielki co prawda okrogly ale taki rozlany az na boki!! he he
wiec moze i ja faktycznie mam ta dziewuszke a przeczucie mnie po prostu myli...
na poczatku nie wiedzialam nic tylko chcialam / pragnelam dziewczynki... jak sie dowiedzialam ze dziewuszka to mi bartek powiedzial ze mam nie mowic ze tak bardzo chce jej bo jesli tam chlopak jest to mu przykro bedzie :-D i tak zaczelam dopuszczac do siebie mysl ze moze byc chlopak az z czasem jakos chyba sobie to za bardzo wbiłam i teraz mysle ze chlopak.. ale pewnie dlatego ze wolalabym serio miec taka niespodzianke i zobaczyc dziewczynke :-D

wiec moze i ja faktycznie mam ta dziewuszke a przeczucie mnie po prostu myli...
na poczatku nie wiedzialam nic tylko chcialam / pragnelam dziewczynki... jak sie dowiedzialam ze dziewuszka to mi bartek powiedzial ze mam nie mowic ze tak bardzo chce jej bo jesli tam chlopak jest to mu przykro bedzie :-D i tak zaczelam dopuszczac do siebie mysl ze moze byc chlopak az z czasem jakos chyba sobie to za bardzo wbiłam i teraz mysle ze chlopak.. ale pewnie dlatego ze wolalabym serio miec taka niespodzianke i zobaczyc dziewczynke :-D

to jeszcze troszke i sie okaze:-) wierze ze bedziecie mieli to co pragniecie. ja np poczatki ciazy mialam ciezkie az do prawie 5 miesiace. stale wymioty biedunka brak apetytu i podwyzszona temp. czulam sie fatalnie. nie chcialabym do tego weicej wracac.

reklama
to jeszcze troszke i sie okaze:-) wierze ze bedziecie mieli to co pragniecie. ja np poczatki ciazy mialam ciezkie az do prawie 5 miesiace. stale wymioty biedunka brak apetytu i podwyzszona temp. czulam sie fatalnie. nie chcialabym do tego weicej wracac.
ja I trymestru wole nie pamietac.. miałam identycznie
a powoli zaczelo ustawac chyba dopiero koło 16 tygodnia..choc sporadycznie pozniej zdarzalo mi sie gdzieniegdzie puscic pawia :-D

Do góry