reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Czesc dziewczynki,
czy tego chcecie czy nie wkupuje sie w wasze towarzystwo i dolaczam do brzuchatek siedzacych w domku z radoscia.
Plany na dzien dzisiejszy to rutynowe pranko, zostalo mu pol godzinki, pakowanie torby do szpitala (wreszcie, bo jutro koniec 36 tyg. i moja ciaza donoszona) i klopsiki na obiad i do zamrozenia co by bylo choc na jeden obiad po porodzie. Oczywista w miedzyczasie sama tu bede produkowac posciki.
Hej:-)ja juz po sniadanku i zaraz sie bede szykowala na zakupy:tak:musze sobie kupic wkoncu jakies kozaczki bo normalnie w tamte sie juz nie mieszcze:no:jakies łydki mi sie grube zrobily i ledwo je zapinam.
Jestem tez zmartiona bo cisnienie mimo tabletki nie spada a powiedzialabym ze idzie w gore:-(z kazdym dniem jest coraz wieksze,ciekawe co gin na to powie,pewnie zwiekszy dawke.Wczoraj mialam 139/85 wiec nie bedzie zadowolony szczegolnie tym drugim:no:
Wczoraj gadalam tez z bratem i u bratowej dzidzia ulozyla sie poprzecznie i polozna powiedziala jej ze moga jej w kazdej chwili wody odejsc,ma niezlego stracha teraz.Oczywiscie to stwierdzila po macanku brzuszka bo tam usg to swietosc.

U mnie sie to sprawdzilo:tak:podobniez dziewczynkiu zabieraja urode mamie:tak:ja w pierwszej wygladalam tragicznie:wściekła/y:opuchnieta jak balon,plamy i wogole:tak:az patrzec nie moglam na siebie a teraz jest nawet ok:tak:wiec u mnie sie ta teoria sprawdzila.
Strasznie jestem ciekawa jak oni sprawdzaja, ze wody moga odejsc w kadej chwili:eek:
Co do wygladu to ja mimo iz nie spuchnieta ani w jednej ani drugiej ciazy to uwazam, ze zdecydowanie lepiej wygladam teraz, a podobno nosze dziewuszke.
Cisnienie nie takie tragiczne Kopuciuszku przeciez. Jakiego ten doktor od ciebie wymaga?
a tatus sie do przytulania nie nadaje ?? wczoraj chlopaki opowiadali ze dostali maluszki po cesarkach jeszcze zanim dziewczyny wyjechaly z sali !!!

Ja mialam obsesje przed porodem z Alkiem, zeby mi go golego na brzuch polozyli od razu. Naczytalam sie o kolonizowaniu mamminych bakteri na skorze dziecia zarz po porodzie, ktore to maja zbawienny wplyw na dziecko i chronia o przed ewentualnymi szpitalnymi infkcjami. Moj maz mial przykazane, ze jak mi sie cos bedzie dzialo i nie bede mogla malego wziac na siebei to on ma zdzierac ubranie i malego na klate sobie dac, zeby oblepil sie jego bakteriami.
Dlatego wazne jest tez, zeby dziecka nie myli od razu. Moj byl nie umyty przez ponad 24h:-p ale tu tak bywa.

W koncu sie wykapalam wlaczylam pranie i zjadlam bananka dzis nic nie robie na obiad jakas objedzona jestem bo z moim ciagle cos szamiemy a teraz zrobie sobie tydzien lekkostrawny mam pomidorowke z wczoraj skocze tylko po 2 bulki i tyle. Tez bym sobie poszla do kina mielismy isc no ale sama nie pojde a moj T na kursie to moze w przyszlym tygodniu. Jezeli chodzi o choroby to odkad jestesmy to moj skarb nie byl nai razu chory odpukac tylko np zaczynala mu sie niby choroba dalam mu paracetamol albo aspiryne plus herbate wszystko z checia wzial z pochwala ze dbam o niego i za 2 godziny czul sie dobrze haha ale przez te 2 godziny namarudzil sie tak jak ja podczas calej choroby to niech juz lepiej nie choruje:DDDDDDD

W koncu sie wykapalam wlaczylam pranie i zjadlam bananka dzis nic nie robie na obiad jakas objedzona jestem bo z moim ciagle cos szamiemy a teraz zrobie sobie tydzien lekkostrawny mam pomidorowke z wczoraj skocze tylko po 2 bulki i tyle. Tez bym sobie poszla do kina mielismy isc no ale sama nie pojde a moj T na kursie to moze w przyszlym tygodniu. Jezeli chodzi o choroby to odkad jestesmy to moj skarb nie byl nai razu chory odpukac tylko np zaczynala mu sie niby choroba dalam mu paracetamol albo aspiryne plus herbate wszystko z checia wzial z pochwala ze dbam o niego i za 2 godziny czul sie dobrze haha ale przez te 2 godziny namarudzil sie tak jak ja podczas calej choroby to niech juz lepiej nie choruje:DDDDDDD

mój też rzadko choruje i całe szczęście, bo jak już go dopadnie to nie idzie z nim wytrzymać :laugh2:
znikam poczytać trochę dialektologii :confused2:

reklama
Plany na dzien dzisiejszy to rutynowe pranko, zostalo mu pol godzinki, pakowanie torby do szpitala (wreszcie, bo jutro koniec 36 tyg. i moja ciaza donoszona)

To liczenie tygodni, to nadal niezłe zamieszanie. Mamy ten sam termin porodu, a według mnie dziś kończy się 37 tydzień, a jutro zaczyna 38. Jutro 21 dni do TP, więc 3 tygodnie, więc tydzień 40, 39 i 38. Jutro pierwszy dzień 38 tygodnia.
Więc jak to w końcu jest ?

Do góry