reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Joanna 3maj się!!! Ja 3mam kciuki za ciebie i Fifiego:-D

Hej a jak wy liczycie wagę? Od 1szego ważenia do teraz, czy jak schudłyście to od tej najniższej wagi do teraz?

reklama
daffodill zgadzam się z Tobą co do lewatywy. Sudocrem jest chyba ogólnie na problemy skórne, tutaj to chyba Cherie więcej wie w tym temacie.

Cherie wie tyle, że ją sudokrem uczula :laugh2: więc jeśli Daffodill też ma z tym problemy, to niech lepiej nie próbuje smarować wysypki takim specyfikiem.

Badanie osadu moczu
Nabłonki w moczu prawidłowym znajdują się i pochodzą one z różnych części dróg moczowych. Wielkość i kształt nabłonków zależy od miejsca pochodzenia. Duża ilość nabłonków występuje w stanach podrażnienia błony śluzowej układu moczowego np. w zakażeniach układu moczowego czy po zabiegach urologicznych a obecność atypowych nabłonków budzi podejrzenie istnienia procesu nowotworowego w obrębie dróg moczowych.
Krwinki białe, czyli leukocyty w prawidłowym osadzie moczu występują w ilości od 3 - 5 w polu widzenia (wpw), co odpowiada około 650000 - 3000000 leukocytów wydalanych na dobę u zdrowej osoby. Wzrost ilości wydalanych lekukocytów (leukocyturia, ropomocz) świadczy o zakażeniu układu moczowego.
Krwinki czerwone, czyli erytrocyty w moczu osób zdrowych występuje do 3 erytrocytów w polu widzenia (wpw), co odpowiada około 3 milionom na dobę. Krwinkomocz z krwinkami świeżymi jest charakterystyczny dla chorób cewki moczowej i pęcherza moczowego, natomiast natomiast z krwinkami wyługowanymi jest charakterystyczny dla chorób kłębkowych nerek.

NO TO PIEKNIE :-:)-:)-:)-:)-:)-(

Aha a co Ci lekarz mówił odnośnie tych skurczy? Mi ginka mówiła dziś, że jak się syt powtórzy to fru na izbę przyjęc. W czwartek mam wizytę u ginki, przyjaciółka postraszyła, że po takiej mojej dzisiejszej nocy to mam na bank skróconą szyjkę:sorry:

nie byłabym tego taka pewna, więc niech Cię koleżanka nie straszy. już prędzej uwierzę w to, że masz skróconą szyjkę bo to już niedługo finisz niż w to, że po jednej nocy ze skurczami jest "na bank skrócona". wg takiej teorii ja już w ogóle nie powinnam mieć szyjki :confused2:
także nic się nie bój, a jeśli sytuacja się powtórzy to jedź na pogotowie.

Kochana to Ty pędz do lekarza ! Bolesne skurcze to nic innego jak zblizajacy sie poród ! a warto jeszcze poczekac te 2 tygodnie !

ja wspominam na kazdej wizycie i w szpitalu tez... takze niby nic sie nie dzieje... te co na ktg byly tez sa podobno nie powodujace rozwarcia bo wszystko bylo ok....

oj czesc kobitki ale mnie dlugo nie bylo!!
wczoraj nadrabialam zaleglosci z piatku i soboty a dzis od rana chcialam reszte nadrobic ale bania....net nie chodzil:-:)-( ale juz wsio wiem!!!
Na szczescie nic zlego wam sie nie stalo-bo sie troszku martwila:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mea ale mnie rozbawilas tym snem:-D:-D:-D ale na mnie juz chyba nie liczcie:-:)-( bo coraz gorzej ze mna jutro ide na nadprogramowa wizyte bo od wczoraj mam prawie ciagle twardy brzuch:eek::eek:
Asiula spokojnie dasz rade- a my specjalnie nie bedziemy sie rozpedzac w pisaniu:cool2::cool2::cool2::cool2:ŻART:cool2::-D:-D:-D:-D:-D:-D

Nie doczytalam do konca a tu kolezaki mnie juz wyprzedzily.
Podpisuje sie pod Linomagiem jeszcze raz.

Ja mam nadzieje, ze mnie przeczysci samoistnie tak jak za pierwszym razem. Zanim wyruszylam do szpitala to chyba z 5 razy bylam w tolaecie i to z calkiem przyzwoita kupa (czytaj: nie sraczka) Jejku przepraszam za doslownosc.
Tutaj nie robia lewatywy. Ja balam sie tej kupy bardzo ale udalo mi sie nic nie zrobc podczas porodu:tak:. Myslalam, ze po porodzie to uplynie z kilka dni zanim pojde znowu a tu po kilku godzinach mnie wzielo i nic nie bolalo, ku memu zdziwieniu

Emira nawet mi nie przypominaj:no::crazy: Wozka nei maja na stock'u i ani w sklepach. Codziennie przesuwaja date oczekiwanej dostawy. Obdzwonilam juz kilka sklepow. Ja go wciaz nie zamowilam, bo juz sama nei wiem czy moga tak odciagac dostawe az do grudnia?????? Jak wejdziesz na strone mothercare to sama zobaczysz. Koniec koncow pomysallam sobie, ze zamowie dzisiaj i bede czekac, bo sie uparlam na ten wozek. Z braku laku mamy taki dziadowski fotelik wiec byloby coby dziecie przewiezc ze szpitala do domu. problem w tym, ze jest ta niepewnosc, kiedy wozek bedzie dostepny i kiedy ja urodze. Czy w razie jak juz zamowie, bedzie grudzien a oni wozka nadal nie beda mieli to moge uniewaznic zamowienie? No nie wiem?
Do kiedy Ty pracujesz? ja na urlopie od dzisiaj.

Pewnie, ze moze byc, zwykla wazelinka moze nawet byc. Jak bedziesz uzywac pampersow i przebierac dziecko regularnie to i tak pupcia powinna byc sucha

ja slyszalam ze czesto jak ma sie danego dnia zaczac porod to objawia sie on czestym odwiedzaniem toalety i brakiem apetytu. zobaczymy czy u mnie tak bedzie.

reklama
nie byłabym tego taka pewna, więc niech Cię koleżanka nie straszy. już prędzej uwierzę w to, że masz skróconą szyjkę bo to już niedługo finisz niż w to, że po jednej nocy ze skurczami jest "na bank skrócona". wg takiej teorii ja już w ogóle nie powinnam mieć szyjki :confused2:
także nic się nie bój, a jeśli sytuacja się powtórzy to jedź na pogotowie.
Dzięki;* Wkurzyła mnie przyjaciółka tym textem bo po co mnie stresuje jak nawet mnie nie widziała TAM:sorry: Wrrr.

Do góry