reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Cieszcie się ,że wogóle możecie chodzić,:tak: bo to naprawde dramat być przykutą do łóżka:-(
Dokladnie to samo powiedzialam przed chwila do meza. Bogu dziekuje, za tak bezkomplikacyjna ciaze przechodze.Owszem, zylak na lewej nodze i zylak na lewym sromie plus egzema, ale poza tym puk puk nic.

Lekarze liczą właśnie w ten sposób:tak: Zawsze wpisywali mi skończony tydzień ,nawet wtedy gdy np był 29 i 5dni to wpisywali 29 a nie 30:tak:
U mnie np każdy tydzień zaczyna sie w czwartek, więc żyje od czwartku do czwartku...teraz mam 32i 4dni a w czwartek bedzie skonczony 33:tak:
:-) Ja zyje od wtorku do wtorku:rofl2:

Witam się w ten szary, ponury dzień!
Martuśka, kora30 to ja jestem trzecia z terminem na 1 grudnia:) Mi doktorka mówiła, że donoszona ciąża jest, gdy skończymy 38t, czyli jak widać szkoły są różne. U mnie torba prawie spakowana, ale ubranka w niewielkiej części poprane.
Martuśka tak mi się przypomniało odnośnie szukania różnych chorób przez osoby studiujące zawody medyczne. Ja jestem po psychologii i muszę powiedzieć, że większość z nas mogła u siebie stwierdzić jakieś odchylenia od normy.
Georgina zacznij się oszczędzać Kochana. Nie wiem ile można wziąć nospa forte dziennie, ale moim zdaniem jeśli pomimo wzięcia leku po kilku godzinach nie przechodzi to lepiej jechać na IP.
A ja za niedługo uciekam do ginki, ciekawe co mi powie i czy dostanę jakiegoś przyśpieszacza w przygotowaniach.
Moka o Tobie pamietam, ze mamy ten sam termin, ty chyba nawet pierwsza powinnas poleciec, bo na liscie zdaje sie pierwsza jestes wypisana:-p
Co do tych chorob i odchylen to pewnie kazdy jakies ma;-)
nie wiem czy bedziesz wogole tyle kosmetykow potrzebowala !! ja biore tylko husteczki i sudocrem :) przeciez ty nie bedzesz dziecka kapac w szpitalu !!

Georgina, probki to ty dostaniez w szpitalu. Chyba teraz nie ma tak, ze nie daja. Moja cicia jak rodzila 6 lat temu to juz wtedy dawali. Kazda firma chce sie troche rozreklamowac.
Co do sudocremu to tu w UK ostatnio nagonke na niego zrobili, ze niby wcale nei ma dowodow na jego p/odlezynowe dzialanie. Owszem u naszyh dzieci to nie o odlezyny chodzi. J uzywalam sudocremu sporadycznie i jedynie po kupci. Mylam Alkowi pupke dlugo sama woda z mydelkiem. Pupe mial sliczna, nigdy mu sie nie odparzyla. Mialam tez Linomag. Super sparawa, tlusty i elegancko sie wchlanial. Nasze mamy zdaje sie wlasnie tego na nasze dupcie uzywaly. Nie wiem jak teraz z dziewuszka bedzie. Ponoc plec piekna lubi miec duzo mazi miedzy swoimi faldkami zaraz o porodzie. Z czasem to schodzi.
Co do sudocremu to napewno nie powinnysmy przesadzac, bo ciezko sie go zmywa.

Asia spokojnie, spokojnie. Polezysz, wypoczniesz, oblukasz szpital, pogadasz z innymi babkami, zrobisz odwyk od forum;-) przebadasz sie i bedziesz spokojniejsza, jak wszystko bedzie dobrze. Wez sobie ksiazeczki do czytania, czasopisma, moze jakies druty z welna (jak bym cos porobila z przyjemnoscia ale welny nie mam;-)) 22kg to wcale nie tak malutko, przeciez jeszcze do rozwiazania moze troche przybyc. Jak lekarz sie martwi to dobrze o nim swiadczy.
Kurde ja przy tobie z moimi 5,5kg to wybiedzony Oswiecim.

Bardzo mnie bolą ale nie są długie... zazwyczaj mam je gdy leże... naparwde nie mile uczucie dlatego boje sie tych porodowych bo jesli sa mocniejsze to na pewno bede krzyczec:-D
Kochana to Ty pędz do lekarza ! Bolesne skurcze to nic innego jak zblizajacy sie poród ! a warto jeszcze poczekac te 2 tygodnie !

ja bym odrazu sudocremu nie stosowała -tak nam mowili na szkole rodzenia- jest on potrzebny w sytacjach awaryjnych jak coś się dzieje (odparzenia ,zaczerwienienia itd) a na codzień Linomag:tak:

Nie doczytalam do konca a tu kolezaki mnie juz wyprzedzily.
Podpisuje sie pod Linomagiem jeszcze raz.

co do lewatywy to jestem za... choc u nas bardziej preferują teraz czopki. niby maz stoi obok a jednak moj brat i kuzyn mowili ze czy chce sie czy nie to stojac wszystko widac.
Ja mam nadzieje, ze mnie przeczysci samoistnie tak jak za pierwszym razem. Zanim wyruszylam do szpitala to chyba z 5 razy bylam w tolaecie i to z calkiem przyzwoita kupa (czytaj: nie sraczka) Jejku przepraszam za doslownosc.
Tutaj nie robia lewatywy. Ja balam sie tej kupy bardzo ale udalo mi sie nic nie zrobc podczas porodu:tak:. Myslalam, ze po porodzie to uplynie z kilka dni zanim pojde znowu a tu po kilku godzinach mnie wzielo i nic nie bolalo, ku memu zdziwieniu
Martuska a kupiliscie juz ten wozek o ktorym pisalas?
Emira nawet mi nie przypominaj:no::crazy: Wozka nei maja na stock'u i ani w sklepach. Codziennie przesuwaja date oczekiwanej dostawy. Obdzwonilam juz kilka sklepow. Ja go wciaz nie zamowilam, bo juz sama nei wiem czy moga tak odciagac dostawe az do grudnia?????? Jak wejdziesz na strone mothercare to sama zobaczysz. Koniec koncow pomysallam sobie, ze zamowie dzisiaj i bede czekac, bo sie uparlam na ten wozek. Z braku laku mamy taki dziadowski fotelik wiec byloby coby dziecie przewiezc ze szpitala do domu. problem w tym, ze jest ta niepewnosc, kiedy wozek bedzie dostepny i kiedy ja urodze. Czy w razie jak juz zamowie, bedzie grudzien a oni wozka nadal nie beda mieli to moge uniewaznic zamowienie? No nie wiem?
Do kiedy Ty pracujesz? ja na urlopie od dzisiaj.
Krem pielęgnacyjny Bambino może byc?
Pewnie, ze moze byc, zwykla wazelinka moze nawet byc. Jak bedziesz uzywac pampersow i przebierac dziecko regularnie to i tak pupcia powinna byc sucha

reklama
nic mi ta opuchlizna nie chce schodzić, palcami u stóp nie mogę ruszyć bo takie popuchnięte wszystko... :confused2:

Jak czytam to to przypomina mi sie pierwsza ciaza:tak:fatalnie to wygladalo:-(

Cisnienie nie takie tragiczne Kopuciuszku przeciez. Jakiego ten doktor od ciebie wymaga?

Moj gin zwraca taka szczegolna uwage na moje cisnienie dlatego ze bardzo prawdopodobne jest to ze sytuacja z poprzedniej ciazy moze sie powtorzyc:tak:i wskazuje na to ze chyba tak bedzie:-(wczesniej moje cisnienie wachalo sie okolo 120/65-70 a teraz po polowie tabletki mam juz ponad 140/85 wiec nie za ciekawie:no:
Nadcisnienie w ciazy moze byc bardzo niebezpieczne wiec on woli na nie uwazac.

Moja dzidźka też jakoś dziwnie leży. Tzn czuję jej nóżki pod żebrami, dupcię wypina niedaleko pępka, ale też ją czuję przy samym kroczu. Takie drapanie jakby i czuję jakby Mała chciała wyjśc.

Ja swojego synka czuje i na dole przy szyjce i pod samymi zebrami:tak:jak sie rozpycha to az mnie boli.Pewnie z niego niezly chlop:-D

Lekarze liczą właśnie w ten sposób:tak: Zawsze wpisywali mi skończony tydzień ,nawet wtedy gdy np był 29 i 5dni to wpisywali 29 a nie 30:tak:
U mnie np każdy tydzień zaczyna sie w czwartek, więc żyje od czwartku do czwartku...teraz mam 32i 4dni a w czwartek bedzie skonczony 33:tak:

A mi sie zaczyna w srode wiec ja od srody do srody:tak:i tez licze skonczone tygodnie a nie zaczete:tak:

Czesc dziewczyny !

NO to ja po wizycie :cool: u swego gina ! Ktory wypisal mi skierowanie do szpitala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Normlanie jestem tak zla ze szok!!!!
Ktg wyszlo nam idealnie ,ciesnienie TEZ 130 /80 ,ale ze przynioslam kolejne kilogramy to stwierdzil ze mam obrzeki i ze to juz ktorys raz z kolei przynosze za duza wage ! NO ja pier....ole ! Taz przytylam sumujac 22 kg !:zawstydzona/y: To az tak duzo chyba nie jest jak na koncowke ciazy ????? I cisnienie tez ladne w ostatnim czasie ! NO boziu ...myslalam ze zartuje ale on mi ciach w lapke skierwoanie bo pani mi tu z obrzekami przychodzi a ja sie boje ze to gestoza nam sie zaczela wkradac coraz bardziej .poloze pania i porobimy badania itp ~! NO wiecie co ? jak ja sie czuje bardzo dobrze ! w domu prawie nic nie robie ....no ZŁA jestem - bo do cholery te 3 dni bede musiala polezec co by kase dostali za mnie w szpitalu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!I pewnie nic im nie wykryje i mnie puszcza !
Bez meza ,bez Patryka ,bez netu no trafi mnie tam !!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y:
Wiec dzis wieczorem mam ladnie spakowac sie i przyjechac on bedzie na dyzurze i mnie przyjmnie !

Of kors popłakałąm sie mezowi ,Bo cala ciaze dalam rade a teraz bach na 3 tyg przed porodem beda mnie klasc bo im sie opuchlizna nie podoba ! Najlepsze jest to ze nikt u mnie obrzekow nie widzi !!! Tylko ten jeden lekarz !:wściekła/y:

Wiadomo ze zadna z nas nie chce isc do szpitala ale moze twoj gin ma racje,dobrze ze chce to sprawdzic a nie lekcewarzy problemu:tak:jakos przezyjesz,mam nadzieje ze wyniki jednak wyjda dobrze i szybko wrocisz do domu;-)

Też tak słyszałam i tak zamierzam robić. Sudocrem jest raczej wysuszający i ewentualnie na jakieś krostki na pupie to może być, ale po zmianie pieluszki jak nic się nie dzieje, to lepiej Linomag. Tylko właśnie- to ma być maść Linomag czy krem Linomag???? Mi by chyba bardziej pasował krem, bo maść to zaś taką tłustą warstwę zostawi i wtedy skóra już chyba w ogóle przez to nie oddycha :confused::confused::confused:

Ja tez mówie ze Sudocrem to tylko w ewentualnych przypadkach:tak:ja osobiscie polecam bardzo Bepanthen do pupci na codzien,no i jest tez do brodawek;-)
A i trzeba uwazac zeby sudocremem nie smarowac w srodku warg sromowych:no:

No nic Dziewczynki ja powoli szykuję się do ginki. Zobaczymy czy infekcja wyleczona (choć nie jestem o tym przekonana) i w jakiej kondycji jest moja szyjka. A potem na zakupy do baby fanta:))
Dam znać jak wrócę do domu.

Daj znac jak po wizycie;-)

Laski pomocy-co można brać na chore gardło????

Napewno leki homeopatyczne:tak:

Do góry