G
Georgina
Gość
Czekamy Moka na wieści
Miłych zakupów!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Laski pomocy-co można brać na chore gardło????
Dokladnie to samo powiedzialam przed chwila do meza. Bogu dziekuje, za tak bezkomplikacyjna ciaze przechodze.Owszem, zylak na lewej nodze i zylak na lewym sromie plus egzema, ale poza tym puk puk nic.Cieszcie się ,że wogóle możecie chodzić,bo to naprawde dramat być przykutą do łóżka:-(
:-) Ja zyje od wtorku do wtorkuLekarze liczą właśnie w ten sposóbZawsze wpisywali mi skończony tydzień ,nawet wtedy gdy np był 29 i 5dni to wpisywali 29 a nie 30
![]()
U mnie np każdy tydzień zaczyna sie w czwartek, więc żyje od czwartku do czwartku...teraz mam 32i 4dni a w czwartek bedzie skonczony 33![]()
Moka o Tobie pamietam, ze mamy ten sam termin, ty chyba nawet pierwsza powinnas poleciec, bo na liscie zdaje sie pierwsza jestes wypisanaWitam się w ten szary, ponury dzień!
Martuśka, kora30 to ja jestem trzecia z terminem na 1 grudniaMi doktorka mówiła, że donoszona ciąża jest, gdy skończymy 38t, czyli jak widać szkoły są różne. U mnie torba prawie spakowana, ale ubranka w niewielkiej części poprane.
Martuśka tak mi się przypomniało odnośnie szukania różnych chorób przez osoby studiujące zawody medyczne. Ja jestem po psychologii i muszę powiedzieć, że większość z nas mogła u siebie stwierdzić jakieś odchylenia od normy.
Georgina zacznij się oszczędzać Kochana. Nie wiem ile można wziąć nospa forte dziennie, ale moim zdaniem jeśli pomimo wzięcia leku po kilku godzinach nie przechodzi to lepiej jechać na IP.
A ja za niedługo uciekam do ginki, ciekawe co mi powie i czy dostanę jakiegoś przyśpieszacza w przygotowaniach.
nie wiem czy bedziesz wogole tyle kosmetykow potrzebowala !! ja biore tylko husteczki i sudocremprzeciez ty nie bedzesz dziecka kapac w szpitalu !!
Kochana to Ty pędz do lekarza ! Bolesne skurcze to nic innego jak zblizajacy sie poród ! a warto jeszcze poczekac te 2 tygodnie !Bardzo mnie bolą ale nie są długie... zazwyczaj mam je gdy leże... naparwde nie mile uczucie dlatego boje sie tych porodowych bo jesli sa mocniejsze to na pewno bede krzyczec![]()
Kochana to Ty pędz do lekarza ! Bolesne skurcze to nic innego jak zblizajacy sie poród ! a warto jeszcze poczekac te 2 tygodnie !
Kurde ja przy tobie z moimi 5,5kg to wybiedzony Oswiecim.
ja bym odrazu sudocremu nie stosowała -tak nam mowili na szkole rodzenia- jest on potrzebny w sytacjach awaryjnych jak coś się dzieje (odparzenia ,zaczerwienienia itd) a na codzień Linomag![]()
Ja mam nadzieje, ze mnie przeczysci samoistnie tak jak za pierwszym razem. Zanim wyruszylam do szpitala to chyba z 5 razy bylam w tolaecie i to z calkiem przyzwoita kupa (czytaj: nie sraczka) Jejku przepraszam za doslownosc.co do lewatywy to jestem za... choc u nas bardziej preferują teraz czopki. niby maz stoi obok a jednak moj brat i kuzyn mowili ze czy chce sie czy nie to stojac wszystko widac.
Emira nawet mi nie przypominajMartuska a kupiliscie juz ten wozek o ktorym pisalas?
Pewnie, ze moze byc, zwykla wazelinka moze nawet byc. Jak bedziesz uzywac pampersow i przebierac dziecko regularnie to i tak pupcia powinna byc suchaKrem pielęgnacyjny Bambino może byc?
nic mi ta opuchlizna nie chce schodzić, palcami u stóp nie mogę ruszyć bo takie popuchnięte wszystko...![]()
Cisnienie nie takie tragiczne Kopuciuszku przeciez. Jakiego ten doktor od ciebie wymaga?
Moja dzidźka też jakoś dziwnie leży. Tzn czuję jej nóżki pod żebrami, dupcię wypina niedaleko pępka, ale też ją czuję przy samym kroczu. Takie drapanie jakby i czuję jakby Mała chciała wyjśc.
Lekarze liczą właśnie w ten sposóbZawsze wpisywali mi skończony tydzień ,nawet wtedy gdy np był 29 i 5dni to wpisywali 29 a nie 30
![]()
U mnie np każdy tydzień zaczyna sie w czwartek, więc żyje od czwartku do czwartku...teraz mam 32i 4dni a w czwartek bedzie skonczony 33![]()
Czesc dziewczyny !
NO to ja po wizycieu swego gina ! Ktory wypisal mi skierowanie do szpitala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Normlanie jestem tak zla ze szok!!!!
Ktg wyszlo nam idealnie ,ciesnienie TEZ 130 /80 ,ale ze przynioslam kolejne kilogramy to stwierdzil ze mam obrzeki i ze to juz ktorys raz z kolei przynosze za duza wage ! NO ja pier....ole ! Taz przytylam sumujac 22 kg !To az tak duzo chyba nie jest jak na koncowke ciazy ????? I cisnienie tez ladne w ostatnim czasie ! NO boziu ...myslalam ze zartuje ale on mi ciach w lapke skierwoanie bo pani mi tu z obrzekami przychodzi a ja sie boje ze to gestoza nam sie zaczela wkradac coraz bardziej .poloze pania i porobimy badania itp ~! NO wiecie co ? jak ja sie czuje bardzo dobrze ! w domu prawie nic nie robie ....no ZŁA jestem - bo do cholery te 3 dni bede musiala polezec co by kase dostali za mnie w szpitalu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!I pewnie nic im nie wykryje i mnie puszcza !
Bez meza ,bez Patryka ,bez netu no trafi mnie tam !!!!!!!!!!!!!!!
Wiec dzis wieczorem mam ladnie spakowac sie i przyjechac on bedzie na dyzurze i mnie przyjmnie !
Of kors popłakałąm sie mezowi ,Bo cala ciaze dalam rade a teraz bach na 3 tyg przed porodem beda mnie klasc bo im sie opuchlizna nie podoba ! Najlepsze jest to ze nikt u mnie obrzekow nie widzi !!! Tylko ten jeden lekarz !![]()
Też tak słyszałam i tak zamierzam robić. Sudocrem jest raczej wysuszający i ewentualnie na jakieś krostki na pupie to może być, ale po zmianie pieluszki jak nic się nie dzieje, to lepiej Linomag. Tylko właśnie- to ma być maść Linomag czy krem Linomag???? Mi by chyba bardziej pasował krem, bo maść to zaś taką tłustą warstwę zostawi i wtedy skóra już chyba w ogóle przez to nie oddycha![]()
No nic Dziewczynki ja powoli szykuję się do ginki. Zobaczymy czy infekcja wyleczona (choć nie jestem o tym przekonana) i w jakiej kondycji jest moja szyjka. A potem na zakupy do baby fanta)
Dam znać jak wrócę do domu.