reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja mialam to znacznie dluzej ale ciesze sie ze juz jest ok... kto przez to przechodzil wie jak to jest tak sie meczyc... dlatego caly czas chce juz urodzic i byc po bo wkurza mnnie ze 1sza ciaza jest dla mnie taka nie mila. ciagle cos jak nie te zle samopoczucie do 5 mca to pozniej chodzic nie moglam bo w plecy cos weszlo, juz najwieksze przeboje mialam z tym wyrwanym zebem i 3 tyg dochodzenia do siebie bo tak bolał i na koniec silne zapalenie gardla. juz nie mowiac o tej opuchliznie i bolacym kroczu. mozna sie zniechcecic. dlatego na drugie dziecko sie tak szybko nie zdecyduje.

dla mnie cała ciąża, oprócz dosłownie paru dni jest straszna ...przykre to,ale niestety tak jest...I tr wszytskie mozliwe objawy ciąży, II tr to samo + kolka nerkowa i szpital, a III -walka o utrzymanie ciąży, szpital i leżenie do końca w fatalnym samopoczuciu po koszmarnie silnych lekach rozkurczowych:szok::-(

Ja się smieję ,że następne dziecko zaadoptujemy :tak::-D , bo nie wiem czy prędko sie zdecyduję :crazy:

reklama
:tak::tak:

Monia dobrze, ze sie wizelas za pranie. Lepiej miec wszystko porobione i sie relaksowac niz stresowac, ze cos jeszcze nie dopiete. Ja w tej ciazy i tak sobie zwleklam. Wprawdzie ciuszki poprane i poprasowane ale torba czeka na dzien dzisiejszy. Niby nie wydaje mi sie, ze urodze jakos wczesniej ale chce sie delektowac tym moim wolnym teraz, dlatego musze sie uwinac z tymi ostatnimi rzeczami do zrobienia.

No u mnie torba też nie spakowana , niestety:tak::tak: Ale psychicznie jestem coraz bliżej pakowania- już wszystko mam poukładane w głowie-:-D:-D:-D

Ja się w nocy przeraziłam, że już rodzę. Matko co to była za noc. Oka nie zmrużyłam. Dlatego teraz chucham i dmucham, ledwo co robię. Mama mi właśnie zajechała po Nospę Forte na ewentualne twardnienia brzuszka, jest lepsza od normalnej bo te normalne to jakoś nie zadziałały dzisiaj w nocy.

A taką Nospę Forte ile można na dzień stosowac? Tak profilaktycznie pytam bo odpukac jest ze mną. dobrze już.

Mała podczas tych skurczów nocnych nieźle dokazywała. Może też ona sama powodowała te skurcze..?

Spadam, odezwę się wieczorkiem, Strasznie mi się nie chce, ale cóż muszę.

A propos suwaczków, mi zostało tylko 27 dni do terminu porodu, pierwszy suwaczek dobrze pokazuje tygodnie ale bociek ciągle siedzi e 8 miesiącu , dziwne, nie zamierza chłopina przelecieć do dziewiątki ????
Przecież 9-ty miesiąc nadszedł dużymi krokami :-)
:-D:laugh2::laugh2: Spodobala mi si eta wypowiedz. Cos bocka przytrzymalo:-)

Ok ja sie biore za wieszanie prania szykowanie jedzonka.

Mi do torby całkowicie spakowanej brakuje staników do karmienia. Jutro liczę się w nie zaopatrzyc. Miałam dziś, ale po tej koszmarnej nocy wolę się specjalnie nie ruszac:p

Dzięki Kochana, na pewno tam skocze, tylko raczej nie przy dzisiejszej pięknej pogodzie, właśnie zastanawiałam się, gdzie są sklepy z taką prostą bielizna ale nie chinszczyzną (co po pierwszym praniu nawet na ścierkę się nie nadaje). Myślałam o galaxy o sklepach na 3-cim piętrze i na parterze przy wyjściu obok apteki.
NO tak tam jest czar par taki sklep ja kupilam biustonosz i majtki bardzo fajne nie za tanie ale przynajmniej nic mi nie wychodzi i czuje sie komfortowe no i sexi a nie jak spadochrony z rynku:)

Mi do torby całkowicie spakowanej brakuje staników do karmienia. Jutro liczę się w nie zaopatrzyc. Miałam dziś, ale po tej koszmarnej nocy wolę się specjalnie nie ruszac:p
Ja do torby to mam wszystko ale rozsypane po calej chacie hehe bo torby nie mam moj kochany mi zabral ale jak wroci to sie spakuje i bedzie sobie lezala gdzies w kacie ale ja dopiero skonczylam 32 tydzien wiec sie nie spiesze:)

Cześć, witam się w południe, u mnie mglisto mokro ale ciepło. Rano moja mama zrobiła mi niespodziankę przyjechała z szarlotką. Posiedziałyśmy pogadałyśmy i czas miło zleciał. Ja dziś jestem senna bardzo, albo się zdrzemnę albo Riccore zapodam. Torba dalej sie pakuje bo wczoraj się okazało że pieluchy tetrowe nie poprasowane.;-)
W środę kończę 36 tydzień i zaczynam 37 z czego bardzo się cieszę.:tak:

reklama
Do góry