reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

No mi kazali wziąc chusteczki nawilżające, pampersy i kremik do pupki. Ale pod tym kremikiem do pupki można wiele rozumiec, myślicie, że Sudocrem wystarczy?
ja bym odrazu sudocremu nie stosowała -tak nam mowili na szkole rodzenia- jest on potrzebny w sytacjach awaryjnych jak coś się dzieje (odparzenia ,zaczerwienienia itd) a na codzień Linomag:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
monia a u nas po porodzie siłami natury dają Ci Maleństwo na 2h, dopóki leżysz na poporodowej (jeśli oczywiście wsio z nim dobrze), a potem dopiero zabierają do mierzenia, ważenia i na badania, a mamę przewożą na o. połozniczy.

A ja zamiast wychodzić, cały czas siedzę przy kompie, przez Was, wstrętne babska;-), cały czas coś produkujecie, wstałam 10 str, zjadłam śniadanie 2 str, ubrałam się i wymalowałm dwie str, idę ubrać buty, mam nadzeję, że szybciej mi to pójdzie niż 2 str:-D:-D

No ja dzisiaj też miałam noc z głowy. Wszystko przez męża, który dostał jakiegoś zatrucia i co chwila latał do kibla. Musiałam przenieść się do innego pokoju, bo wystraszyłam się, że może to grypa jelitowa a nie chciałabym potem przeżywać tego samego :szok:.

Co do mnie to mnie ostatnio też w nocy jakieś poty oblewają, do tego czuję chyba każdy ruch dzidzi a jak mi pół nocy jeździ kolanem czy piętą to masakra :szok:. Teraz to mniej kopnięcia czuję, a właśnie bardziej takie "wybrzuszenia" się pojawiają i potem przesuwają przez pół brzucha. Niekiedy też mam wrażenie, jakby dzidzia tam coś szarpała, bo potrafi parę razy się tak energicznie poruszyć.

Ktoś pisał o gazowanym- ja na szczęście nie mam wielkiej ochoty na gazowane napoje. Ja z kolei ciągle piłabym domowe kompoty, ewentualnie Kubusie. Inne soki są dla mnie raczej okropne w smaku bleeeee :-D.
Echhhhh nie łatwo jest być w ciąży. Jak I i II trymestr zniosłam w miarę bezproblemowo, tak teraz wszystko mi przeszkadza. :eek:

ja bym odrazu sudocremu nie stosowała -tak nam mowili na szkole rodzenia- jest on potrzebny w sytacjach awaryjnych jak coś się dzieje (odparzenia ,zaczerwienienia itd) a na codzień Linomag:tak:

Też tak słyszałam i tak zamierzam robić. Sudocrem jest raczej wysuszający i ewentualnie na jakieś krostki na pupie to może być, ale po zmianie pieluszki jak nic się nie dzieje, to lepiej Linomag. Tylko właśnie- to ma być maść Linomag czy krem Linomag???? Mi by chyba bardziej pasował krem, bo maść to zaś taką tłustą warstwę zostawi i wtedy skóra już chyba w ogóle przez to nie oddycha :confused::confused::confused:

a ja w nocy mam jakies dziwne problemy z oddychaniem ... tak harcze przy wydychaniu powietrza ze az mnie to budzi !!! nie jest to normalne hrapanie /bo to hrapie sie przy wdechu/ tylko jakies takie jeczenie !!! dziwne takie cos ... no i mam strasznie plytki oddech!!

Spadam, odezwę się wieczorkiem, Strasznie mi się nie chce, ale cóż muszę.

A propos suwaczków, mi zostało tylko 27 dni do terminu porodu, pierwszy suwaczek dobrze pokazuje tygodnie ale bociek ciągle siedzi e 8 miesiącu , dziwne, nie zamierza chłopina przelecieć do dziewiątki ????
Przecież 9-ty miesiąc nadszedł dużymi krokami :-)

monia doleci bociek do 9 jak skonczysz 9 miesiac !!! ten typ tak ma !!! moj ksiezyc dopiero przelecial do kratki miedzy 7 a 8 :)

...hmmm ,ale przecież facet stoi zawsze za głową a nie między nogami ,więc nie widzi tych nieprzyjemnych szczegułów, które mogą się zdarzyć:tak:
Poza tym mi lekarz i pare koleżanek pomimo wszytsko polecało zgodzić sie na lewatywe...wtedy nic takiego sie nie zadarzy a i na drugi dzień jak wszytsko pioruńsko boli ma się problem wypróżniania z głowy:tak:

co do lewatywy to jestem za... choc u nas bardziej preferują teraz czopki. niby maz stoi obok a jednak moj brat i kuzyn mowili ze czy chce sie czy nie to stojac wszystko widac.

Spadam, odezwę się wieczorkiem, Strasznie mi się nie chce, ale cóż muszę.

A propos suwaczków, mi zostało tylko 27 dni do terminu porodu, pierwszy suwaczek dobrze pokazuje tygodnie ale bociek ciągle siedzi e 8 miesiącu , dziwne, nie zamierza chłopina przelecieć do dziewiątki ????
Przecież 9-ty miesiąc nadszedł dużymi krokami :-)

nie martw się. Twoj suwaczek stoi w miejscu dlatego ze on pokaze zakonczony 9 miesiac nie poczatek. ja mam na pulpicie tez ze str ślub-wesele.pl suwaczka i on pokaze dopiero zakonczony 9 misiac do tego wg niego do porodu zostalo 30 dni a z tych na BB 28 dni:)

reklama
Ja się w nocy przeraziłam, że już rodzę. Matko co to była za noc. Oka nie zmrużyłam. Dlatego teraz chucham i dmucham, ledwo co robię. Mama mi właśnie zajechała po Nospę Forte na ewentualne twardnienia brzuszka, jest lepsza od normalnej bo te normalne to jakoś nie zadziałały dzisiaj w nocy.

A taką Nospę Forte ile można na dzień stosowac? Tak profilaktycznie pytam bo odpukac jest ze mną. dobrze już.

Mała podczas tych skurczów nocnych nieźle dokazywała. Może też ona sama powodowała te skurcze..?

mi lekarz powiedzial ze mam ta nospe brac 3 razy dziennie i ze to pomoze mi tez w tych bolach krocza no i te bolesne skurcze przepowiadajace troche zlagodzi.

Do góry