luuuzna
Mama Alanka
chciec to my sobie mozemy wiele![]()
Można zawsze pomarzyć:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
chciec to my sobie mozemy wiele![]()
Nie no o tym to nawet nie pomyślałabym:-)o jednym trzeba pamietac zeby nie brac ze soba zdjec z USG !! bo nie oddadza juz !!
a ja wezme grupe krwi z 97, morfologie i mocz hbs i wr, a reszty im nie daje bo w niektorych szpitalach nie oddaja...no i ewentualnie ksero usg...Ja wezmę wszyściutkie wyniki badań z lab a karta ciąży swoją drogą.
w takiej sytuacji lewatywa juz jest nieprzydatna co ??

.( A nie pamiętam, czy opowiadałam w szpitalu, że przed wyjściem się oczyścił organizm.) Jak sobie odpuściłam w głowie, i poddałam się fizjologii to poród zaczął posuwać się szybciej i gładko i na całe szczęście nic się nie stało:-):-):-)Acha czyli do 20 listopada. Szacuneczek dla pani. Jeszcze zalezy jaka pani prace ma. Ja juz po odziale gonialm z kamiennym brzuchem. Maternity zaczynam od 28 listopada, a teraz mam 3 tyg zaoszczedzonego normalnego urlopu.
tylko dojazdy mnie troche mecza ale nie jest strasznieW sumie tak patrzac na twoj suwaczek to skonczysz podobnie prace jak ja po 36 tyg czyli nie jest tak zle
Co do wozka to raczej to w sklepie to jest tylko wersja pokazowa. W moim najblizszym Mohercare olbrzymim, dwupietrowym, tez go maja ale nie do sprzedania. Brent Cross to kaaaawal drogi ode mnie nawet jak faktycznie go tam maja.
A my planujemy powrot, na 2011 lato. Jak nam to wyjdzie zobaczymy. Celem jest poslanie Alka do szkoly od pierwszej klasy w PL. Jak minie ta godzine zero to pozniej mogloby mu byc ciezko nadrobic. Tak tutaj teraz pochodzi dwa lata do szkoly a potem siup do PL. Bedzie mial pewnie troche bakow w polskim slownictwie, chyba, ze bede nad nim dobrze pracowac. Juz na chwile obecna mimo, ze mowimy do niego glownie po polsku to wybiera angielski, wiadomo prosty jezyk, plus 6 godzin w szkole swoje robi.
Dom budujemy, juz nam strop wylali. Teraz dach i stan surowy otwarty bedzie gotowy, ale gdzie tam do konca
A wy jak, zostajecie?
Kurde ja wracam do garnkow bo nie skoncze przed 15-sta a po Alka do szkoly musze isc.
a jesli chodzi o powrot to oczywiscie tez o tym myslimy. U nas (jak u wiekszosci emigrantow) to sa juz od kilku lat "magiczne" dwa lata
nie widzimy nas tutaj na stale i nie mamy watpliwosci ze chcemy wrocic ale mam swiadomosc ze w Polsce wszystko od poczatku bedziemy zaczynac i sie uczyc naszego kochanego kraju na nowo 
Mnie bardziej ta lewatywa krępuje...
a ja bede siedziala w dopu do ostatku sil i zrobie sobie sama w domukupie w aptece i jak sie zaczna skurcze to zrobie sobie i pojade juz wylewatywowana
![]()

Kochana nic się nie bój i nie krępuj! to wcale nie jest takie nieprzyjemne jak się wydaje! ja sobie "funduję" raz na kwartał i powiem Ci, że nie mam żadnych zaparć ani wzdęć itp., organizm oczyszczony, więc same plusy! a przy porodzie dodatkowo nie popełnisz "gafy"no i po porodzie nie musisz się martwić, że jak Ci natną krocze to jak załatwisz potrzebę, albo po cc - jak wstaniesz do wc.
no:-)Kasiekk a potrzebujesz to potem na coś?

no na końcu świata nie ale do szpitala w którym chcę rodzić to mam 40km bo nie chcę rodzić w pobliskim szpitalu.
wolę w warszawie kazdy jeden szpital niż szpital w Pruszkowie i Żyrardowie (zrażona jestem do tych szpitali)
O jacie:-):-)z moja siostra rodzila laska ktora przyszla na IP i powiedziala ze juz rodziwiadomo ze ja olali i potraktowali jak kazda ciazarna /panikujaca/ a laska ze stoickim spokojem polozyla sie na kozetce w IP i zaczela przec - 2 skurcze i bylo dziecko na swiecie
bez niczyjej pomocy bo polozna zajeta byla wypisywaniem papierow ... jak sie odwrocila to juz glowka byla urodzona a laska tylko zapytala sie czy "laskawie pani moglaby jej odebrac dziecko i przeciac pempowine
" no i fenomen byl w tym ze to byl jej pierwszy porod !! bo to ze moja mama mnie urodzila w 20 mi n to juz mozna powiedziec gore wziela rutyna /3 porod to juz wszystko wiadomo co i jak/