reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Mleko ma dużo wapnia (tak jak jego przetwory, no i słynne szprotki), ale niektórzy ludzie źle trawią laktozę, która jest dla mleka charakterystyczna a dla przetworów już nie- przerobiłam to z Kubą, bo właśnie nie trawił laktozy :-(

reklama
Dziewczyny 2 dni mnie nie było na forum i tyle nadrabiania, dobre jesteście:tak:

Ja we wtorek (tak jak pisałam) poszłam na pogrzeb mojej chrześnicy, siadłam sobie w ostatniej ławce, żeby nie widzieć na środku kościoła trumienki, i beczałam. Nie mogłam się opamiętać, jeszcze w ciąży wiadomo kobieta jest jeszcze bardziej wrażliwa. Przeryczałam całą przemowę księdza i poszliśmy na cmentarz, też sobie stanęłam z boku, żeby nie widzieć jak wsadzają ją do ziemi :)-:)-:)-(), dałam kwiaty i poszłam. Powiem wam że przeżyłam to strasznie:-(A już o rodzicach małej nie wspomnę:-(TRAGEDIA

W ten sam dzień wieczorem mieliśmy spotkanie u notariusza, bo zostałam obdarowana działką budowlaną:-)Stałam się trochę bogatsza:-)Także teraz trzeba wybrać projekt domu i załatwiać pozwolenie na budowę:-)

Co do ruchów to u mnie tak średnio, powiem wam że juz nie wiem z tych nerwów czy to są ruchy czy mojej jelita. Czekam jeszcze cierpliwie, w sumie 2 dni bo w sobotę zaczynam 20tc. Zobaczymy.

Hejka
Ja tez za mlekiem, jogurtami to nie bardzo ale sre zolty wcinam...:-)
Z reszta co mi podadz to zjem.Moja mamusia dzis robi dla mnie szczawiowke...mniam nie jadlam chyba z 3 lata :))
A potem beda nalesniki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hurraaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Milego dzionka!!

Dzień dobry w ten deszczowy poranek:cool:
Waniliowa dlaczego twoje kółeczko świeci na zielono.......spać kobieto i to już:tak:
Czekam na koleżankę wypijemy kawkę a potem zajrzę do was i zobaczę co żeście znowu tu powypisywały , bo z tego co widzę rano wena twórcza działa i potem trzeba nadrabiać np. 3 strony:-D

No właśnie tylko że j wtedy chyba spanikowałam i bolalo mnie bardziej z paniki a teraz odpukac wszystko ok a biorąc te trzy tabletki pewnie za duzo sie tam nie zmieniło, jak bralam po 1 dziennie.

isabela, lekarz by nie przepisał luteiny jakby nie widział minimalnych wskazań. Sama ją biorę, bo po USG wyszło, że mam łożysko przesunięte do przodu, a na ostatnim badaniu krew ze mnie leciała ciurkiem - niby to z nadżerki, ale lekarka uznała, że żeby nie wywoływać wilka z lasu mam łykać luteinę, a jak łożysko się cofnie to mogę odstawić.
Luteina nie zaszkodzi dzidziu, luteina eliminuje samowolne skurcze macicy, które mogą spowodwać krwawienie przodującego łożyska, więc nie panikuj i łykaj aż do kolejnej wizyty.

Witam czwartkowo!!!

Byłam na wątku zamkniętym -zdjęcie wstawiłam i następnym razem wejdę tam na święta:confused2: zdjecie pokazuję też tutaj -a co mi tam -zrobione dziś czyli w 18t5dc

Kasia.j ja jak wychodzę na zakupy czy spacer to ubieram się na porządną cebulę:-D majtki z golfem spodnie sweter i obowiązkowo płaszczyk cieplutki szalik czapa i rękawiczki -taka opatulona ylko z nosem na wierzchu ruszam na podbój miasta:-D ale pogoda paskudna jest!!!

Katik widziałam Twój brzunio -piękny jest -mój S konia z rzędem dałby za to zeby u mnie taki wyskoczył...:-( póki co to tylko mnie dokarmia jak gęś...

Jestesaniołkiem
mniejszy wyszedł bo może mniejszy jest -mój na pewno o ok 4-7 dni jest mniejszy niż wynika z OM i nigdy nie martwię się że jest za mały -póki fika na monitorze i serduszko pieknie puka to jestem spokojna... a zamilkł bo ma więcej miejsca. Ja mamine mleko odrzuciałam jak miałam 2 dni -sama -ale mleko uwielbiam:tak:

Waniliowa niestety nie wiem jak Ci pomóc:no: ale może to ucisk na jakieś nerwy -idź koniecznie do lekarza -drętwienie mam prawej noci jak długo siedzę, skurcze łydek miałam ale przeszły po magnezie...

Elma ciekawa jestem tych rogali:-) tyle się o nich nasłuchałam wczoraj -mi nogi nie puchną ale takie ciężkie są wieczorem -nie wiem co na to poradzić:-(

Aniam141 a co u Ciebie -a właściwei u Was -synuś już zdrowy???

Ilonka1985 hahaha no nie wiem czy takie "ciągle bym jadła" to dla maluszka:-D:-D:-D ja często jestem głodna wieczorami i S też do mnie mówi "dziecko potrzebuje" -na co ja mu odpowiadam że niech potrzebuje w dzień albo bierze z tego co jest -bo nauczyć się jeść na noc to tragedia i później sobie z tym nie poradzę:no: po takich dwóch wieczorach ssania przechodzi:tak:

Isabela:) mówię co mówił mój gin -branie progesteronu w formi duphasonu czy luteiny po 15/15tc jest bez sensu. Ja brałam od początku ciąży wiec inaczej też było z odstawianiem -tabletka mniej co tydzień (z 4 do 1) i w ostatnim tygodniu co 2 dni i finish. U Ciebie jest inaczej i dziwnie... wątpię czy ta luteina coś dała a jak gin kazał ci odstawić? musisz go o to zapytać...

Aga002 popieram -ja may mleka nie chciałam a litr mleka dziennie to pikuś dla mnie:tak:

Amorek52 jeśli chcesz parkę to ja Ci jej życzę z całego serca:tak: trzymam kciuki za wizytę i za zdrowie maluchów;-):-)

Megam jak samopoczucie?

Aniez no właśnie mówi się że pogoda barowa albo łóżkowa -wersji dla ciężarnych nie ma chyba:confused2::confused2: bo tu ani łóżko ani bar...

Magda ciosek dokładnie najwyżej bez zębów ktoś zostanie;-)

Wesoła24 przytulam... okrutna tragedia dla rodziców i rodziny... brak słów. Nie myśl o tragediach w ciąży -wystarczy że są kobiety które nigdy nie zaznają spokoju od początku do końca ciąży -Ty się tym nie kłopocz i ciesz się że dzidziuś rośnie i już w kwietniu da popalić. A przyczyn takich tragedii jest tak wiele że serce boli...

Kici69 ssać luteinę tak??? bo lykana nie działa:no:

Elvie3
witaj.

Dziewczyny czy to normalne że dzidziuch się rozpycha czy coś mi się wydaje -wczoraj leżałam na boku i nagle poczułam jakby mi coś chciało przez bok wyjść:eek: taka twarda gulka się zebrała -piłeczka w rogu i takie pchanie poczułam -S też czuł i śmiał się że główką albo pupom się wpasowuje w kącik brzucha.... dziwne uczucie... położylam się więc na plecach i po chwili przemaszerował chyba na środek....

Załączniki

• 18t5d bb.JPG
    18t5d bb.JPG
    5,3 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Elvie gratuluje awansu

dziewczyny mam pytanie do tych z Was, które mają już dzieciaczki i szczepiły je na meningokoki i pneumokoki.

ja mojego nie maltretowalam i maltertowac nie bede

Czesc
Ja narazie nie tesknie za przedciazowymi jeansami, bo bardzo lubie byc w ciazy, ale tak do polowy 8 miesiaca, bo potem to juz mi za ciezko.

tez uwielbiam byc w ciaży!! chyba wole jak normalnie, a koncówka tez ma swoje uroki:)

boje sie ze niedobor wapnia moze zaszkodzic malemu...

o dszidzie sie nie martw, zaszkodzi Tobie na ząbki itp jak pisaly dziewczyny, zawsze mozesz sie zapytac gina jak pojdziesz o jakis wynalazek z wapniem, a jest tego sporo roznego typu

my dzien trzeci biegania noca po domu- przeprowadzamy sie do normalnego lozka i latwo nie jest, najpierw 3h sie usypiamy, pospimy 3h pozniej 2 h brykania, 3h spania a teraz mi dziecko na podlodze pada...

Do góry