reklama
dagmar
Fanka BB :)
a ja licytuję mężowi bluzę i jem czekoladę![]()
Smacznego, idę lulu

A
AnOoLa88
Gość
Świnia..!a ja licytuję mężowi bluzę i jem czekoladę![]()

i tak sama z Danielkiem wcinacie?
oj nieładnie
jaka bluzę?
poka, poka.. :-):-)
G
Georgina
Gość
Wróciliśmy z wyżerki
) Ale rozpieściłam 9 miesięcznego Kubusia, rany jaki on kochany jest;D A jak lgnął do mnie
Nadrobię Was i obejrzę Na wspólnej
Chérie
Mama Danielka
Świnia..!
i tak sama z Danielkiem wcinacie?
oj nieładnie
jaka bluzę?
poka, poka.. :-):-)
no to ba

a bluzy w zasadzie dwie: jedną ocieplaną
a drugą

maggie_f
Dobry Wieczór,
Nadrobiłam
akozka - ale Misia uparta, ech
kurcze biedna Wojtysiowa
nowamagdak - ja tez należe do zwolenniczek Fissanu. I zapach mi się podoba. A rozstępu zni sztuki
Wczoraj byłam w SR i zamiast tematu noworodka była pani pedagog. Powaliła mnie swoją wiedzą i mądrością i tym że była taka normalna.
Mi bardzo zapadł w głowę: Syndrom Dziecka Potrząsanego!. Szukałam na necie ale tam są raczej drastyczne przypadki opisane i dosłownie uderzanie o coś twardego dzieckiem. Ale to wcale nie musi być tak. Wystarczy pomiędzy 1,5 a 3 sekund żeby zrobić nieodwracalną krzywde. Załóżmy że dziecko płacze i nie chce przestać. Nie jest głodne, ma sucho, przytulamy je a ono płacze. Często nieświadomie jak już ma się dość trzymamy takie dzieciątko przed sobą i delikatnie nim potrząsamy pytając (w nerwach): Czemu Ty ciągle płaczesz? I np. odkładamy dziecko a ono się uspokaja. Za jakiś czas nie pamiętamy o tej sytuacji a okazuje się nawet po paru latach że dziecko ma problemy np. ze słuchem, wzrokiem, ma dysleksje. To mogą być skutki. Nie muszą ale mogą :-(JA wiem że to się wydaje oczywiste że tak się nie robi i wogóle ale dziewczyny zmęczenie i stres - chcąc nie chcąc - nieświadomie może się taka sytuacja przytrafić.
Nadrobiłam
akozka - ale Misia uparta, ech
kurcze biedna Wojtysiowa
nowamagdak - ja tez należe do zwolenniczek Fissanu. I zapach mi się podoba. A rozstępu zni sztuki

Wczoraj byłam w SR i zamiast tematu noworodka była pani pedagog. Powaliła mnie swoją wiedzą i mądrością i tym że była taka normalna.
Mi bardzo zapadł w głowę: Syndrom Dziecka Potrząsanego!. Szukałam na necie ale tam są raczej drastyczne przypadki opisane i dosłownie uderzanie o coś twardego dzieckiem. Ale to wcale nie musi być tak. Wystarczy pomiędzy 1,5 a 3 sekund żeby zrobić nieodwracalną krzywde. Załóżmy że dziecko płacze i nie chce przestać. Nie jest głodne, ma sucho, przytulamy je a ono płacze. Często nieświadomie jak już ma się dość trzymamy takie dzieciątko przed sobą i delikatnie nim potrząsamy pytając (w nerwach): Czemu Ty ciągle płaczesz? I np. odkładamy dziecko a ono się uspokaja. Za jakiś czas nie pamiętamy o tej sytuacji a okazuje się nawet po paru latach że dziecko ma problemy np. ze słuchem, wzrokiem, ma dysleksje. To mogą być skutki. Nie muszą ale mogą :-(JA wiem że to się wydaje oczywiste że tak się nie robi i wogóle ale dziewczyny zmęczenie i stres - chcąc nie chcąc - nieświadomie może się taka sytuacja przytrafić.
nowamagdak
Aaa wogole, pytam doktorka czy jak moj maly ma czkawke 2-4 razy na dzien to z czego to sie bierze, a on do mnie " to nie trzeba dziecka ziębić" 

hmm zazwyczaj cieplo sie ubieram,ale moze jak sie bawie z brzuchem i odkrywam to wtedy mu sie zimno robi... i mowil ze dziecko sobie polyka ten plyn owodniowy,sika,połyka,sika i połyka i takie ma zajècie...a my sie colą delektujemy a nasze dzieci...biedactwa

G
Georgina
Gość
Pewnie, że nie, ma prawo być nawet na każdych forach:-)dziewczyno spokojnie..
Nikt Ci niczego nie zarzuca..bynajmniej nie u nas .. PRAWDA DZIEWCZYNY?
nie bedziemy Cie przecież palić na stosie czy cus za to że jesteś na dwóch podforach
i spokojnie..
wdech-wydech maleńka !![]()
A
AnOoLa88
Gość
fajne te bluzyno to badobra - kokosowa
a bluzy w zasadzie dwie: jedną ocieplaną
![]()
a drugą
![]()
reklama
G
Georgina
Gość
No u mnie też masakra ze szlafrokiem, tyle miejsca zajmuje, że szokno wlasnie nie wiem jak u mnie bedzie, glupio jechac jak na 2tyg wczasy
ale sam szlafrok polarkowy zlozony zajmie duzo... bede upychac